Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Darovni ugovor i ostavinska rasprava

  Nema nikakve zapreke za provođenje ostavinskog postupka, neovisno o tome koliko je vremena proteklo. Može
 3. puno pomoć

  Malo je nejasno postavljen upit, naime pod prepisom se pretpostavlja da vam neko želi za života prenijeti pravo vlasništva na određenoj imovini,u ovom slučaju nekretnina (kuća), no postavlja se pitanje čemu onda oporuka koja ima učinak tek po smrti oporučitelja, odnosno proglašenjem oporuke. Pod "punopomoć" vjerojatno mislite na punomoć koja predstavlja jednostrani pravni posao, što će reći da istu potpisuje samo davatelj punomoći, a ne osoba kojoj daje određena ovlaštenja.
 4. Danas
 5. Prodaja svojih stvari

  Puno, puno Vam hvala Mario137!!!
 6. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Pustit ću ih naravno. No vidjet će da nemam ništa posebno, jer mislim sve stvari van koje nebi da uzmu. No... ne kužim kako imaju pravo dirati nekoga tko živi s menom, otac. Znam to isto. To znači da bi i pljenili njegove stvari? Ako da, da li on može prijaviti? Jer mislim ovo je ludo stvarno, narušavanje i kršenje ljudskih prava... Na što u pravilu idu onda? Kad vide da nisu mogli ovršiti nepokretnu, a ni pokretnu imovinu?
 7. Pozdrav svima. Imam jednu situaciju za koju se nadam da ću pronaći rješenje i odgovore. Moj otac je izgradio kuću prije cca 45 godina zajedno sa svojom sestrom i njezinim mužem. Iz nekog razloga kao vlasnika objekta uveli su i tatinu mamu kao suvlasnika 1/4, iako je finanicranje bilo pola moj otac, pola njegova sestra i tako se godinama gledalo. Kuća je dvojni objekt. 1989. baka se razbolila i darovnim ugovorom ostavila svojih 1/4 mom ocu. S obzirom da nije mogla ići potpisati kod javnog bilježnika, opunomoćila je tatinu sestru za potpis. Sad imamo dva dokumenta iz doba SRH odnosno SFRJ. iz 1989. za koje ne znam da li još vrijede. Ostavinska rasprava nije sprovedena i pitanje je da li se može sprovoditi nakon toliko godina. Nasljednika je četvero djece (od kojih moj otac ima taj darovni ugovor) i dva unuka. Da li možemo sprovesti ostavinsku raspravu i koliko to otprilike košta? Ovo nam je potrebno riješiti jer kuća nije unešena u gruntovnicu. A prema pregledu zemljišnih knjiga odnosno vlastovnice (nisam siguran da li dobro baratam pojmovima) četiri su vlasnika od kojih je jedan pokojan već sad 30 godina. Hvala unaprijed.
 8. stečaj potrošača

  Istovremeno ne, jedna se ovrha naplaćuje dok druga čeka u redu za naplatu i tako sve dok se prva ovrha u cijelosti ne namiri.
 9. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Vraćaju se dok ne uđu u prostor i dok ne zaplijene stvari koje mogu biti predmet ovrhe. Ukoliko utvrde da takvih stvari nema, tada moraju promijeniti predmet ovrhe.
 10. Teleoperateri

  Kaze djed da su mu dolazili prošle godine na vrata, ne sjeca se da je nesto potpisao. Ako je potpisao znaci nemozemo nista napraviti? Pojeo je djeda onda g....
 11. Opoziv uvjetne presude

  Postovanje Doslo je do opoziva uvjetne presude zbog dugovanja po alimentaciji. Osudjen sam na godinu dana zatvora uz rok kusnje od dvije godine dana te rok podmirenja dugovanja godinu dana. Nisam ispunio ocekivano jer nisam u mogucnosti dich kredit. Placam redovito svaki mjesec ali jednostavno nemam od kuda. Zivim sa nevjencanom suprugom koja ne radi I kceri starom 6 godina koja ce krenuti u skolu na jesen. Prije dvije godine smo sahranili sina u njemackoj te sam uporedo sa otplatom duga za alimentaciju otplacivao I dug troskova sahrane I grobnog mjesta koje je iznosilo 1900€ jer zivimo u Njemackoj. Prije cetiri godine smo dosli. Moj dug po alimentaciji iznosio je nekih 9000€ a otplatio sam nekih 2000€.Sto mi je za ocekivati? Hvala na odgovoru Lijepi pozdrav
 12. puno pomoć

  Poštovanje Jedno pitanje. Imam slučaj da jedan čovjek želi prepisati kuću na mene i ostaviti oporuku. mene zanima dali kad se pise punopomoć trebam biti i ja ili samo vlasnik koji želi prepisati kuću? može odgovor hvala
 13. Poštovani, u firmu u kojoj radim došla je inspekcija rada. Ono što ja znam je da je plaća u toj firmi neredovita, da neredovito uplaćuju zdravstveno i poreze i doprinose i da firma ima dugove. Zanima me koje su moguće posljedice za firmu s obzirom na ovo što sam navela? Jel moguće da inspekcija rada privremeno zatvori firmu i u kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi? I, ukoliko bi se firma privremeno zatvorila, u kakvom bih ja statusu bila? Trenutno sam zaposlena po ugovoru o radu na određeno vrijeme.
 14. stečaj potrošača

  Imam kod otp banke 2 ovrhe . jedna se naplaćuje po zakonu. Drugu banka prodala Matriksu. Oni traže povrat 31000 ili 28 000 jednokratno. Šta je sad to?' Smiju li naplaćivati 2 ovrhe, a plaća to ne dopušta?? Lp,
 15. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Hm hm. Znaći mogu očekivat kompletan pretres stana... čitao sam malo po netu što su radili ljudima. Strašno. Definitivno ću maknut sve što mi je bitno... No ajde, ostavit ću neke stvari sitne da ne bude presumnjivo. Da li se vračaju opet nakon jedne zapljene? Ako je neuspješna i ne mogu nadmiriti nikako?
 16. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Priznaješ krivnju i ne spominješ drugog vozača. Ušao si nepropisno u raskrižje i kriv si, u tom kontekstu nema govora o krivnji drugoga.
 17. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Što mislite je li korisnije onda priznati krivnju i kajanjei ili se prizvati da nisam kriv nego da drugi vozač, iako je bio na glavnoj ulici, kada je vidio da sam ušao u raskrižje nepropisno, nije reagirao pravilno te da se prometna mogla izbjeći. Pretpostavljam već da je bolje priznati krivnju, ali pitam reda radi.
 18. Dosjelost problem međa

  Jeli dovoljan dokaz da giometar koji se vodio u komisiji za građevinsku nije izašao na teren već su to samo potpisali,jer u suprotnom da je izašao na teren ti objekti nemogu stati na njegovoj površini,zar to nije dovoljan dokaz.I kag bi taj giometar posvjedočio,dali bi se onda dosjelost uracunavala tek od necakinje
 19. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Malo sam ti promijenio tekst: Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a napominjem da nisam vozio pod utjecajem alkohola što alkotest dokazuje. Nadalje, navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), uvijek vozio na siguran i zakonom propisan način. Moram napomenuti da vozačku dozvolu posjedujem tek četiri mjeseca te se smatram vozačem početnikom, a ovo je greška zbog koje ću dodatno povećati pozornost u svakom trenutku vožnje kako se ovakav prekršaj više ne bi ponovio. Kao učenik koji je tek završio srednju školu, a upisuje fakultet, nemam primanja, a studentskim poslovima ću financirati svoje daljnje školovanje na fakultetu, za što mi je neophodan automobil i važeća vozačka dozvola "B"kategorije, zbog čega molim da mi ukinete zaštitnu mjeru zabrane upravljanja. Sam postupak je na mene djelovao tako da više neću činiti takve prekršaje, tako da će i minimalna novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja. Maknuo sam referiranje na drugog vozača (ako priznaješ, nema prebacivanja na njega) i korištenje vremena za vježbanje umjesto zabrane (to mi nema smisla). Dodao sam nešto sitno (da direktno moliš ukidanje zaštitne mjere), a ostalo si super napisao.
 20. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Mogu uzeti i to, ali biraju, ne moraju uzeti. Ako se vidi da je smeće, neće se time zamarati. Uzeli ili ne, i dalje imaju pravo pogledati i druge prostorije.
 21. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Da ne otvaram novu temu dali vrijedi u toj situaciji da ovrsenik prije dolaska ovršitelja napuni jednu sobu uređaje koje pokupi u kontejneru otpada tehničkih stvari (Tv, pojačala , DVD..) pa kaže evo to sve je moje, pokupite ?
 22. lažno svjedočenje

  Što kada u parnčnom postupku, svjedok izjavljuje sve suprotno u odnosu na ono što je izjavljivao na početku postupka zapravo kada je bio tužen,,(prihvatio se svog nasljednog dijela imovine,protivio se tužbi,svoj nasljedni dio darivao,,)dakle sve suprotno u odnosu na prethodne materijalne dokaze,naknadno promijenjeno mišljenje"dogovor s tužiteljem", dali tu ima temelja ići s tužbom za lažno svjedočenje, budući je isto u suprotnosti s prethodnim materijalnim dokazima. Hvala lp
 23. HITNO-Prigovor na obavezni prekršajni nalog

  Evo prigovor je tu, osljetljivi podatci su prikriveni. PRIGOVOR – kopija.docx
 24. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Obrnuto, sve što je unutra se smatra tvojim, a dokazuje se suprotno (protutužbom vlasnika). Makni iz stana sve što ne bi htio da uzmu...
 25. Poštovani, isprika ako slična tema već postoji. Moj problem je slijedeći; kupujem nekretninu (stan u stambenoj zgradi od ukupno 5 stanova) uz koju se vežu nusprostorije u prizemlju (spremište, wc i soba - tako su nazvane prostorije u izvatku iz ZK) i 2 parkirna mjesta - sve čisto i bez tereta. Vlasnica nekretnine ne želi prodati nusprostorije a nama i odgovara samo stan sa parkirnim mjestima. Pitanje je slijedeće; da li se etažiranjem nusprostorije mogu odvojiti od stambenog dijela da budu samostalna jedinica? Info iz Grada Zagreba je da spremišta MORAJU biti u sklopu stambene jedinice, ali da bi soba i wc mogla biti samostalna jedinica. Obje prostorije imaju zasebna ulazna vrata (ulaz je iz hodnika zgrade) i obje prostorije imaju prozore (sobu i wc je vlasnica koristila kao ured). Uspjeli smo dogovoriti da spremište kupi drugi stanar u zgradi, ali što je sa sobom i wc-om (to nikako ne želi prodati). Da li je to moguće izvesti jer arhitekti govore da to nije problem a Grad Zagreb govori drugačije. Da li se u ovom slučaju i parkinzi moraju etažirati? Razdvajanje i ostalu papirologiju radi vlasnica stana,ja moram dati kaparu za samu nekretninu, a bojim se da papiri neće ići glatko. Unaprijed zahvaljujem i ukoliko je potrebno objašnjenje budite slobodni pitati!
 26. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Pa sad. Radio nemam, liniju isto ne, pojačalo imam jedno no nije moje. Znam da ako ne mogu dokazati da je moje, u tom slučaju ne mogu uzeti ništa. Imam samo bluetooth zvučnik. Bilo bi najbolje dati nekome na čuvanje. To je rješenje. Znači tko mi dođe doma u biti? Samo sudski ovršitelj il više njih?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   90631
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  domi_zg
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   99848
  • Ukupno objava
   525628
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Nema nikakve zapreke za provođenje ostavinskog postupka, neovisno o tome koliko je vremena proteklo.    Može
  • Malo je nejasno postavljen upit, naime pod prepisom se pretpostavlja da vam neko želi za života prenijeti pravo vlasništva na određenoj imovini,u ovom slučaju nekretnina (kuća), no postavlja se pitanje čemu onda oporuka koja ima učinak tek po smrti oporučitelja, odnosno proglašenjem oporuke.    Pod "punopomoć" vjerojatno mislite na punomoć koja predstavlja jednostrani pravni posao, što će reći da istu potpisuje samo davatelj punomoći, a ne osoba kojoj daje određena ovlaštenja. 
  • Puno, puno Vam hvala Mario137!!! 
  • Pustit ću ih naravno. No vidjet će da nemam ništa posebno, jer mislim sve stvari van koje nebi da uzmu. No... ne kužim kako imaju pravo dirati nekoga tko živi s menom, otac. Znam to isto. To znači da bi i pljenili njegove stvari? Ako da, da li on može prijaviti? Jer mislim ovo je ludo stvarno, narušavanje i kršenje ljudskih prava... Na što u pravilu idu onda? Kad vide da nisu mogli ovršiti nepokretnu, a ni pokretnu imovinu?
  • Pozdrav svima. Imam jednu situaciju za koju se nadam da ću pronaći rješenje i odgovore.   Moj otac je izgradio kuću prije cca 45 godina zajedno sa svojom sestrom i njezinim mužem. Iz nekog razloga kao vlasnika objekta uveli su i tatinu mamu kao suvlasnika 1/4, iako je finanicranje bilo pola moj otac, pola njegova sestra i tako se godinama gledalo. Kuća je dvojni objekt. 1989. baka se razbolila i darovnim ugovorom ostavila svojih 1/4 mom ocu. S obzirom da nije mogla ići potpisati kod javnog bilježnika, opunomoćila je tatinu sestru za potpis. Sad imamo dva dokumenta iz doba SRH odnosno SFRJ. iz 1989. za koje ne znam da li još vrijede. Ostavinska rasprava nije sprovedena i pitanje je da li se može sprovoditi nakon toliko godina. Nasljednika je četvero djece (od kojih moj otac ima taj darovni ugovor) i dva unuka. Da li možemo sprovesti ostavinsku raspravu i koliko to otprilike košta? Ovo nam je potrebno riješiti jer kuća nije unešena u gruntovnicu.  A prema pregledu zemljišnih knjiga odnosno vlastovnice (nisam siguran da li dobro baratam pojmovima) četiri su vlasnika od kojih je jedan pokojan već sad 30 godina.   Hvala unaprijed.  
  • Istovremeno ne, jedna se ovrha naplaćuje dok druga čeka u redu za naplatu i tako sve dok se prva ovrha u cijelosti ne namiri.
  • Vraćaju se dok ne uđu u prostor i dok ne zaplijene stvari koje mogu biti predmet ovrhe. Ukoliko utvrde da takvih stvari nema, tada moraju promijeniti predmet ovrhe.
  • Kaze djed da su mu dolazili prošle godine na vrata, ne sjeca se da je nesto potpisao. Ako je potpisao znaci nemozemo nista napraviti? Pojeo je djeda onda g....
  • Postovanje Doslo je do opoziva uvjetne presude zbog dugovanja po alimentaciji.  Osudjen sam na godinu dana zatvora uz rok kusnje od dvije godine dana te rok podmirenja dugovanja godinu dana. Nisam ispunio ocekivano jer nisam u mogucnosti dich kredit. Placam redovito svaki mjesec ali jednostavno nemam od kuda. Zivim sa nevjencanom suprugom koja ne radi I kceri starom 6 godina koja ce krenuti u skolu na jesen.  Prije dvije godine smo sahranili sina u njemackoj te sam uporedo sa otplatom duga za alimentaciju otplacivao I dug troskova sahrane I grobnog mjesta koje je iznosilo 1900€ jer zivimo u Njemackoj. Prije cetiri godine smo dosli.  Moj dug po alimentaciji iznosio je nekih 9000€ a otplatio sam nekih 2000€.Sto mi je za ocekivati?  Hvala na odgovoru Lijepi pozdrav
  • Poštovanje Jedno pitanje. Imam slučaj da jedan čovjek želi prepisati kuću na mene i ostaviti oporuku. mene zanima dali kad se pise punopomoć trebam biti i ja ili samo vlasnik koji želi prepisati kuću? može odgovor hvala
  • Poštovani, u firmu u kojoj radim došla je inspekcija rada. Ono što ja znam je da je plaća u toj firmi neredovita, da neredovito uplaćuju zdravstveno i poreze i doprinose i da firma ima dugove. Zanima me koje su moguće posljedice za firmu s obzirom na ovo što sam navela? Jel moguće da inspekcija rada privremeno zatvori firmu i u kojim uvjetima bi se to moglo dogoditi? I, ukoliko bi se firma privremeno zatvorila, u kakvom bih ja statusu bila? Trenutno sam zaposlena po ugovoru o radu na određeno vrijeme.
  • Imam kod otp banke 2 ovrhe . jedna se naplaćuje po zakonu. Drugu banka prodala Matriksu. Oni traže povrat 31000 ili 28 000 jednokratno. Šta je sad to?' Smiju li naplaćivati 2 ovrhe, a plaća to ne dopušta?? Lp,
  • Hm hm. Znaći mogu očekivat kompletan pretres stana... čitao sam malo po netu što su radili ljudima. Strašno. Definitivno ću maknut sve što mi je bitno... No ajde, ostavit ću neke stvari sitne da ne bude presumnjivo. Da li se vračaju opet nakon jedne zapljene? Ako je neuspješna i ne mogu nadmiriti nikako?
 • Novi statusi

  • Janka

   Jučer sam i ja mailom dobila "opomenu pred tužbu" iz Praga od neke Ksenije Vesel.
   · 4 odgovora
  • OS365  »  Željac047

   Poštovani,
   pratim malo postove na ovom portalu i primjećujem da ste vrlo iskusan u obiteljskom pravu i voljni dati savjet i pomoći drugima.
   Sukladno tome, zamolio bih vas da pogledate post koji sam danas poslao. Bio bih vam jako zahvalan kad bih čuo i vaše mišljenje.
    
   Lijep pozdrav,
   Igor
   · 0 odgovora
  • Nikad robom  »  prof

   Poštovani, 
   Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
   Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
   Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
   Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
   U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.

   Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 
   Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.
   Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

   Zamolila bih vas za pomoć:
   1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 
   2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

   Hvala  na pomoći

    
    
    
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  Ruby_Danderfluff

   Probala sam vas kontaktirat porukom ali ne mogu pa vas molim da mi se javite vazno je
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  drot13

   Molila bi vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vam poslat poruku ali ne mogu
   · 0 odgovora
×