Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Danas
 3. Odšteta i uvjetna osuda

  Kakav je postupak ako se odšteta ne podmiri u određenom roku? rjesenje je pravomoćno 2015. godine - uvjetna osuda, rok kušnje od 5 god, s time da se oštećeniku vrati novac u roku od 3 god. Ako se novci ne vrate, kakva je procedura?do kad oštećenik ima pravo prijaviti ne dobiveni novac i kad/ako prijavi, šta onda? Ako dođe do toga da okrivljeni mora odslužiti kaznu zatvora, da li je nakon toga svejedno dužan isplatiti oštećenika ili se tada smatra kazna odslužena pa nakon 3god rehabilitacija? hvala
 4. jučer
 5. Obustava ovrhe

  Ako je dostavljeno na izravnu naplatu Fini, i po OIB-u ovršenika tada nije bilo otvorenih računa koji bi se po ovoj osnovi mogli blokirati, tada se ovrha ni ne provodi i nema se što obustaviti.
 6. kako do podjele naslijedstva

  Gubi, kako ne gubi, ako ne ide u izvanparničnom postupku, biti ćete upućeni u parnicu, u tužbi i tužbenom zahtijevu morate navesti koliko smatrate da Vama pripada, te da se na taj način razvrgne suvlasništvo...no druga strana taj tužbeni zahtijev ne mora priznati (priznati da Vama pripada toliko koliko Vi smatrate i koliko ste napisali), tada plaćate troškove sukladno postotku uspjeha u tom parničnom postupku..... Odvjetnička naknada ovisi o VPS-u (vrijednosti parničnog spora) kojeg stavite, naravno, i broju pravnih radnji odvjetnika, ako se drugačije ne dogovorite...
 7. Obustava ovrhe

  U stvari, isto je, tražiti obustavu ili pustiti u zaborav.
 8. Pozdrav svima, upravo smo danas moja zarucnica i ja dozivjeli jako neugodnu situaciju gdje nam je sala otkazala termin svadbe koja bi se trebala odrzati za tjedana dana, iducu subotu. Razlog kojega navode je kako je doslo do uplate dvostruke kapare, od nas i drugih mladenaca za isti datum, s time da su oni uplatitli prije nas i da time imaju prednost pred nama. Oni kazu kako nisu do danas evidentrali uplatu drugih mladenaca zbog problema u racunovodstvu, niti su im se ti mladenci javili do evo tjedan dana prije svadbe. Mi imamo potvrdu o uplati kapare i ugovor o najmu sale kojega smo potpisali jucer. Da bi danas dobili poziv kako je doslo do greske i da se nas tremin najma sale otkazuje. Moje pitanje je vezano za kaparu. Je li ona vaznija od ugovora, posto ga druga strana nema potisanoga. Postoji li kakva sansa da se nadoknade svi troskovi od strane najmodavca koji je napravio gresku duplog bukiranja termina? I kome bi se trebali obratiti. Hvala unaprijed!
 9. U slucaju razvoda braka

  Molim i sretno...!
 10. Izvansudska ovrha EOS

  Da, na Vaš postupak se primjenjuje taj zakon.
 11. U slucaju razvoda braka

  Hvala
 12. Priznavanje HRVI

  Ako ste bili na vještačenju (bolnice s Liste) kojim je utvrđivano da li su Vaše zdravstvene tegobe posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, te ako je potvrđena ta činjenica, dokumentacija se vraća Uredu Državne uprave koje ju je i dostavilo, a ono je proslijeđuje u ZOSI na vještačenje kojim se utvrđuje postojanje i postotak invaliditeta. Na to vještačenje ćete biti pozvani. Nadam se da pravilno tumačim postupanje sukladno novom Zakonu i podzakonskim aktima. Srdačan pozdrav
 13. Poštovani, pri Centru je završeno obvezno savjetovanje i izrađen Plan kojim se mjenja ranija odluka Centra iz 2004 kada je još centar mogao regulirati s kim će dijete stanovati. Imam i Izvješće centra, Tko ponosi sudu na ovjeru plan i ima li netko prijedlog za sud? Hitno mi je...hvalaaaaaaa
 14. Novac u ostavinskoj

  Ukoliko se u parničnom postupku utvrdi da su određena novčana sredstva na računu jednog od bračnih drugova činila bračnu stečevinu,tada su više bankarski propisi nebitni,obzirom da sud presudom obvezuje tuženika da tužitelju pod prijetnjom ovrhe isplati novčani iznos koji mu pripada osnovom bračne stečevine.
 15. odricanje od nasljedstva zbog poreznog duga

  Takva opasnost postoji,međutim to samo po sebi neznači da će do toga i doći,ovo iz razloga što porezna ima mogućnost doći do informacija o imovini dužnika(imovina upisana u javnim registrima),no da li će doći do informacije da se dužnik odrekao imovine je neizvjesno. Treba istaknuti da se odricanje od nasljedstva u smislu čl.67 st.4 ZOO smatra besplatnim raspolaganjem,što će reči da porezna od dana odricanja kao dana poduzete pravne radnje na štetu vjerovnika ima rok od 3 godine da tužbom pobija izjavu o odricanju.
 16. Izvansudska ovrha EOS

  Ako sam shvatila dobro,,, Ovako ja imam ovrhu ZABE od 2010 god. oni su bili na Fini do prošle godine,zatim su prodali moj dug Svea Ekonomi ,koji su se upisali nakon 3 mjeseca na mjesto ZABE na Fini,,nikakve naplate nemaju jer mi se sa plače skida već 1/4 Dajnersu,,oni zovu,prijete sudskim ovršiteljem,ucijenjuju,ali ih za sada trpim.Dali za mene važi taj zakon do 2014 god.,,nekako bi se natezala sa njima do iduče godine,onda bi sudu poslala radi zastare.
 17. Tužba poslodavca

  I jel imam pravo na kakvu odstetu od osiguranja?
 18. U slucaju razvoda braka

  Poštovana Veronika, Vi nebi dobili ništa osim ako imate bračnu stečevinu, polovicu iste, dobila bi djeca na ime uzdržavanja od strane oca, no sve ovisi o starosti djece, naravno, ako djeca pripadnu Vama na odgoj i daljnju skrb, tada bi se ocu, tj. roditelju s kojim djeca ne žive primjenom čl. 310. ObZ, odredilo koliko će plaćati djeci na ime uzdržavanja, no do toga je "daleki put", inače to možete i sami izračunati uvidom u tablicu o pripadajucoj svoti uzdržavanja za djecu sukladno njihovoj starosnoj dobi..
 19. kako do podjele naslijedstva

  definitivno mislim da je sud jedina opcija. više puta smo pokušali postići dogovor ali bez uspjeha. dogovorom jedino možemo pristati na cca 30% nekretnine no to nam naravno ne odgovara jer u skorijoj budućnosti planiramo obitelj i voljeli bi ostati u toj kući. koliko takvi postupci u prosjeku traju i tko treba platiti troškove obzirom da ovdje nitko ne gubi? kolike su u naknade za odvjetnike u takvim slučajevima?
 20. Tužba poslodavca

  Nisam bio alkoholiziran. Koliko dugo bi trajao jedan takav postupak u nasem pravosudju? I jel bi me on mogao tuzit kao fizicka osoba, ili bi me morala tuzit firma kao firma? Neke preporuke sto mi je ciniti?
 21. U slucaju razvoda braka

  Molim savjet u slucaju rastave imam dvoje maloljtne djece muz ima placu 6000 do 7000 tisuca kuna koliko bi mogla dobit i koja bi prava imala podstanar sam i placam ja stan i rezije a moja plata je 4000 do 4500 tisuce kuna
 22. Priznavanje HRVI

  Vjerovatno slijedi rješenje.
 23. Traženje savjeta u vezi slučaja nasilja u obitelji

  Ne živimo zajedno, točno. Ja mu dolazim pomagati sa kućanskim poslovima i ostalim što je potrebno. Znao sam da ima veliku ušteđevinu pa sam ga nagovorio da mi kupi PlayStation 4 (skraćeno PS4) tako da mogu ostati ondje i 'ubiti vrijeme' kad mu ne pomažem. P.S.: Razumijem.
 24. Tužba poslodavca

  Štetu HŽ-u pokriva osiguranje kamiona/prikolice tvog gazde, a on si svoj kamion/prikolicu mora sam popraviti (njemu osiguranje ne pokriva ništa, a gubi i dio bonusa). I da, može od tebe tražiti da pokriješ štetu jer je do nesreće došlo tvojom krivnjom. Jesi li bio alkoholiziran?
 25. Traženje savjeta u vezi slučaja nasilja u obitelji

  Što se tiče hospitalizacije, ona ovisi o liječniku/liječnici hitne pomoći koji dođe na mjesto događaja. U pravilu ne preispituju uputnicu obiteljskog liječnika, nego postupe po njoj, a u ovoj situaciji su odlučili drugačije (mogu i tako, nije to pogrešno). Obiteljska liječnica može izaći u kućni posjet i može se pozvati hitna i policija da ga na taj način spreme. Kako dođe do tih situacija kada ne živite zajedno? P.S.: Fotografije su ti maknute radi zaštite osobnih podataka, a i realno nisu potrebne.
 26. Poštovani, Lijepo bih vas molio za informaciju je li zakonom reguliran slučaj kada tvrtka nakon završetka radova izda račun na bitno višu cijenu nego što je bila ponuda. Račun se po stavkama razlikuje od ponude i navode se troškovi na koje mi niti usmeno niti pismeno upozoreni. S tvrtkom nemam potpisan ugovor, a radovi su započeti i provedeni na temelju usmenog dogovora. Koliko se meni čini, bez ugovora nisam zapravo dužan platiti ništa. Puno hvala i lijepi pozdrav
 27. Obiteljsko pravo

  Postovanje, pisala sam skoro kako imam problema sa suprugom i njegovim alkoholom a uz to imam dvije bebe jedan ima 2 godine a drugi dva mjeseca. Neko vece je suprug opet napravio scenu bio je slobodan i posto on novac trosi na gluposti rijetko na prave stvari desilo se taj dan da u kuci je skoro svega nestalo sitnice samo neke od kojih sam jedva rucak nasla a on je naravno uzeo pice taj dan ja sam mu prije toga rekla da za rucak nema sta jesti on nije obraco paznju. Dosao je kuci napio se i lego kad je ustao onako mamuran vidio sta sam nasla da se jede( rizu i krompir) poceo je da mi psuje sve redom i naravno sve je to u kuhinji pobaco. Usla sam sa svojim sinom u sobu zatvorila se a on je cijelo vrijeme gledao sta se desava kakvo je hlupanje i galama. Ujutru sam ustala i odlucila da idem u socijalni rad rekli su mi da pokrenem postupak posredovanja prije razvoda sto sam i uradila drugi dan. Kada sam se vratila kuci ja sam bila tu najgora svekrva mi je rekla kako me nije stid tu je dvoje djece a on je usao u sobu i rekao mi da pokupim stvari i malog od 2mjeseca da idem mami nani kome hocu nije ga briga a da ovog malog od 2 godine ne da. I tako je i bilo ja sam kod mame juce sam dosla mali je kod njih tesko mi je placem sikiram se jedva cekam da se sve zavrsi bojim se samo da ne izgubim dijete imate li neki savjet kako ce se ovo sve zavrsiti da li ce u socijalnom vidjeti njegovo pravo lice mada ja mislim da se on nece ni odazvati na poziv. Zabrinuta sam samo zbog djece nadam se da ce biti samnom.
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   85765
  • Najviše online
   92

  Najnoviji korisnik
  Blahbla
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   94449
  • Ukupno objava
   489788
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Kakav je postupak ako se odšteta ne podmiri u određenom roku? rjesenje je pravomoćno 2015. godine - uvjetna osuda, rok kušnje od 5 god, s time da se oštećeniku vrati novac u roku od 3 god.  Ako se novci ne vrate, kakva je procedura?do kad oštećenik ima pravo prijaviti ne dobiveni novac i kad/ako prijavi, šta onda?  Ako dođe do toga da okrivljeni mora odslužiti kaznu zatvora, da li je nakon toga svejedno dužan  isplatiti oštećenika ili se tada smatra kazna odslužena pa nakon 3god rehabilitacija?   hvala
  • Ako je dostavljeno na izravnu naplatu Fini, i po OIB-u ovršenika tada nije bilo otvorenih računa koji bi se po ovoj osnovi mogli blokirati, tada se ovrha ni ne provodi i nema se što obustaviti.
  • Gubi, kako ne gubi, ako ne ide u izvanparničnom postupku, biti ćete upućeni u parnicu, u tužbi i tužbenom zahtijevu morate navesti koliko smatrate da Vama pripada, te da se na taj način razvrgne suvlasništvo...no druga strana taj tužbeni zahtijev ne mora priznati (priznati da Vama pripada toliko koliko Vi smatrate i koliko ste napisali), tada plaćate troškove sukladno postotku uspjeha u tom parničnom postupku..... Odvjetnička naknada ovisi o VPS-u (vrijednosti parničnog spora) kojeg stavite, naravno, i broju pravnih radnji odvjetnika, ako se drugačije ne dogovorite...
  • U stvari, isto je, tražiti obustavu ili pustiti u zaborav.
  • Pozdrav svima, upravo smo danas moja zarucnica i ja dozivjeli jako neugodnu situaciju gdje nam je sala otkazala termin svadbe koja bi se trebala odrzati za tjedana dana, iducu subotu. Razlog kojega navode je kako je doslo do uplate dvostruke kapare, od nas i drugih mladenaca za isti datum, s time da su oni uplatitli prije nas i da time imaju prednost pred nama. Oni kazu kako nisu do danas evidentrali uplatu drugih mladenaca zbog problema u racunovodstvu, niti su im se ti mladenci javili do evo tjedan dana prije svadbe. Mi imamo  potvrdu o uplati kapare i ugovor o najmu sale kojega smo potpisali jucer. Da bi danas dobili poziv kako je doslo do greske i da se nas tremin najma sale otkazuje. Moje pitanje je vezano za kaparu. Je li ona vaznija od ugovora, posto ga druga strana nema potisanoga. Postoji li kakva sansa da se nadoknade svi troskovi od strane najmodavca koji je napravio gresku duplog bukiranja termina? I kome bi se trebali obratiti. Hvala unaprijed!
  • Da, na Vaš postupak se primjenjuje taj zakon.
  • Ako ste bili na vještačenju (bolnice s Liste) kojim je utvrđivano da li su Vaše zdravstvene tegobe posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, te ako je potvrđena ta činjenica, dokumentacija se vraća Uredu Državne uprave koje ju je i dostavilo, a ono je proslijeđuje u ZOSI na vještačenje kojim se utvrđuje postojanje i postotak invaliditeta. Na to vještačenje ćete biti pozvani. Nadam se da pravilno tumačim postupanje sukladno novom Zakonu i podzakonskim aktima. Srdačan pozdrav
  • Poštovani, pri Centru je završeno obvezno savjetovanje i izrađen Plan kojim se mjenja ranija odluka Centra iz 2004 kada je još centar mogao regulirati s kim će dijete stanovati. Imam i Izvješće centra, Tko ponosi sudu na ovjeru plan i ima li netko prijedlog za sud? Hitno mi je...hvalaaaaaaa   
  • Ukoliko se u parničnom postupku utvrdi da su određena novčana sredstva na računu jednog od bračnih drugova činila bračnu stečevinu,tada su više bankarski propisi nebitni,obzirom da sud presudom obvezuje tuženika da tužitelju pod prijetnjom ovrhe isplati novčani iznos koji mu pripada osnovom bračne stečevine.
  • Takva opasnost postoji,međutim to samo po sebi neznači da će do toga i doći,ovo iz razloga što porezna ima mogućnost doći do informacija o imovini dužnika(imovina upisana u javnim registrima),no da li će doći do informacije da se dužnik odrekao imovine je neizvjesno. Treba istaknuti da se odricanje od nasljedstva u smislu čl.67 st.4 ZOO smatra besplatnim raspolaganjem,što će reči da porezna od dana odricanja kao dana poduzete pravne radnje na štetu vjerovnika ima rok od 3 godine da tužbom pobija izjavu o odricanju.
  • Ako sam shvatila dobro,,, Ovako ja imam ovrhu ZABE od 2010 god. oni su bili na Fini do prošle godine,zatim su prodali moj dug Svea Ekonomi ,koji su se upisali nakon 3 mjeseca na mjesto ZABE na Fini,,nikakve naplate nemaju jer mi se sa plače skida već 1/4 Dajnersu,,oni zovu,prijete sudskim ovršiteljem,ucijenjuju,ali ih za sada trpim.Dali za mene važi taj zakon do 2014 god.,,nekako bi se natezala sa njima do iduče godine,onda bi sudu poslala radi zastare.
  • I jel imam pravo na kakvu odstetu od osiguranja?
 • Novi statusi

  • Prekrsajni postupak  »  G-man

   Poštovani,
   Imam problem i zanima me savjet.
   Došlo je do tucnjave u lokalu i decko je udario mene i ja njega. Ja imam masnicu ispod oka i na lijevo obrazu izbocinu.
   Njemu su oštečeni zivi.
   3 gornja zuba su okrhnuta a 2 doljnja zuba su oštečeni s unutarnje strane.
   On je otisao na hitnu i dosla je policija a po mene je policija dosla doma. 
   Bio sam na razgovoru i dobio poziv za prekrsajni sud za remecenje javnog reda i mira.
   Problem mi stvara sto on zeli 20.000 kn u gotovini za to a ako mu nedam tuzit ce me.
   Zanima me koja je klasifikacija njegove ozljedu.
   Jel to teska ili laka tjelesna ozljedu i kako sud gleda na takve ozljede
   · 2 odgovora
  • vihor st  »  drot13

   kako mogu dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti,koji su uvjeti
   · 0 odgovora
  • ude  »  kraljina101

   Poštovani !
   Vi bi trebali ustati tužbom radi uznemiravanja vlasništva ! Takva tužba ne zastarijeva . U prostornom planu stoji da  se na međi ne mogu graditi otvori . U tužbi ćete navesti kako je počelo i kada to uznemiravanje .Pretpostavljam da je uznemiravanje počelo izgradnjom otvora.Tužba za uznemiravanje  posjeda i vlasništva tj. onemogućavanje  normalnog korištenja. Međutim pitanje je do kuda seže Vaša terasa , da li do međe ,pa tada i susjed se može žaliti da i Vi njemu uznemiravate ,vlasništvo i posjed,ako je Vaša terasa udaljena od međe onoliko koliko predviđa Prostorni plan tada  nema straha  za Vas .
   Prema članku 100 ZV  na međi nisu dopušteni otvori , to je radi poštivanja susjedskih prava .
   Trebali bi sa dokumentacijom  posjetiti nekog odvjetnika da vas savjetuje kolike su Vam šanse da uspijete u sporu  sa” Tužbom za uznemiravanje posjeda i vlasništva !Konzultacije nisu skupe ,pa se radije konzultirajte nego samo se parničiti !
   Pozdrav !
   · 0 odgovora
  • Zanaelej

   Molim odgvovor ili savjet , ja sam umirovljenik , razmisljam da idem u iznamljivanje jednoga apartmana, namjera je da zadrzim mirovinu te da idem kao pausalac ... Koja su sve placanja drzavi , otprlike koliko ? Koji je prvi korak? Hvala
   · 1 odgovor
  • Boarges7  »  Ruby_Danderfluff

   Ruby lijep pozdrav!
   Jedno pitanje,vezano za amex.
   Dali mozda poznajete nekoga,ko je uspio dogovoriti otplatu amexa na rate ili je možda uplaćivao manje iznose od stvarnog računa,a da nije bio ovrsen?
   Hvala
   · 0 odgovora
×