Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Promijenila sam radno mjesto da ne bi došlo do profesionalne bolesti. Imala sam pripadajući koeficijent mojoj spremi i struci. Koeficijent mi je sada smanjen. Sada su nastala različita tumačenja zakona. Jedni tvrde da moram imati istu plaću kao prije bez obzira na promjenu radnog mjesta, dok su drugi mišljenja da mi poslodavac može smanjiti plaću. Molim Vas za odgovor. Lp.
 3. zk izvadak - vlastovnica

  Hvala!
 4. zk izvadak - vlastovnica

  ne 1/1, vlasnik je ovaj
 5. zk izvadak - vlastovnica

  Pozdrav, Na ZK izvatku u dijelu A Posjedovnica navedene su dvije čestice Rbr 1. čestica xx i Rbr 2. čestica yy. U dijelu B Vlastovnica navedeno je vlasništo 1. Vlasnički dio 1/1 ime, prezme, oib, adresa. Moje pitanje glasi tko je vlasnik čestice yy, odnosno Rbr 2. ? Zar ne bi trebalo u izvatku u dijelu B Vlastovnica biti navedeno onoliko dijelova / rednih brojeva / čestica koliko ih ima i u dijelu A Posjedovnica? Hvala!
 6. Danas
 7. Podizanje ograde

  u pravilu s unutarnje strane međe.
 8. Upit o roku od 8 dana od dana objave

  22.05. je zadnji dan za predaju zamolbe, znači do 23.05. 8 dana od dana objave, s tim da se dan objave ne računa u taj rok, već kreće od idućeg dana.
 9. Podizanje ograde

  Poštovani, znam da vlasnik mora podići ogradu da ogradi svoju nekretninu gledajući sa ceste prema nekretnini sa desne strane, međutim da li se ograda podiže isključivo na sredini međe ili taj koji ju diže mora isključivo biti na svojoj strani. (isprike ako je ovakav slučaj već bio). Naime nismo u dobrim odnosima sa susjedom pa me zanima da li on ogradu koju diže ima pravo biti samo (cca 30 cm ) samo na svojoj zemlji. Obzirom da je međa označena uz sam rub (10 cm) od septičke. Hvala.
 10. Postovani, na stranicama Zavoda za zaposljavanje, objavljen je natjecaj koji traje od 14.05.2018. do 23.05.2018, a u podtekstu stoji da se molbe primaju u roku od 8 dana od dana objave (a na oglasnoj ploci firme je od 18.05.2018)... Mene sad zanima koji je to konacni rok, 21.05 ili 23.052018. Unaprijed hvala
 11. Drzavljanstvo i privremeni boravak

  Je li se zakon u međuvremenu promijenio? Jer u članku 169 (5) piše nešto potpuno drugo.
 12. Stranac - stalni boravak

  I još me zanima u vezi onog izbivanja iz zemlje od 30 dana - je li to 30 dana sveukupno ili neprekidno? U zakonu piše neprekidno, a vidim da se po forumu piše da ne smije izbivati sveukupno više od 30 dana.
 13. Privremeni boravak

  Zar ne vrijede za članove obitelji drugačije pravila? Članak 169
 14. Ovo za 6 mj ili višekratno do 10 mjeseci vrijedi samo za one koji nisu član obitelji, ako je u braku s hrvatskim državljaninom, onda može više izbivati: https://www.zakon.hr/z/142/Zakon-o-strancima Piše pod Stalni boravak za člana obitelji koji nije državljanin države članice EGP-a
 15. Stranac - stalni boravak

  Moj bi dečko trebao naći posao i doći živjeti u Hrvatsku (nije građanin EU). Našao je posao u Hrvatskoj tvrtki zbog koje bi relativno često putovao. Jednog bi dana volio dobiti stalni boravak u Hrvatskoj, no vidim da postoji ono pravilo da ne smije u 5 godina provesti više od 10 mjeseci izvan zemlje - što će on možda prijeći. Može li se možda donijeti potvrda od poslodavca da je bio u inozemstvu na poslovnom putu kako se to ne bi uzimalo u obzir? Hvala unaprijed
 16. Javio sam se na natječaj za posao u jenoj javnoj ustanovi. Iako više godina radim u istoj sezonski ove godine sam dobio odgovor da nisam odabran. Nekako sam saznao za niz nepravilnosti u natječaju, te sam na rješenje napisao žalbu. Zanima me koliki je zakonski rok za očitovanje na žalbu, te jeli se natječaj "pauzira" za vrijeme žalbenog postupka.
 17. jučer
 18. Lijep pozdrav, Molio bih savjet vezan za ugovor o doživotnom uzdržavanju. Stric mi ugovorom ostavlja svoj dio suvlasništva na osam čestica zemlje. U primjerima ugovora o doživotnom uzdržavanju prema kojima želim sastaviti svoj ugovor najčešće se navodi procijenjena vrijednost imovine koja se daje. Zanima me dali se ova stavka može izostaviti iz ugovora, dakle da se samo navedu čestice koje se ostavljaju bez navođenja njihove procijenjene vrijednosti. Kakva je praksa. Može li mi netko pobijati ugovor ako to izostavim.
 19. Otvaranje obrta uz stalni radni odnos, koraci HZZO i HZMO?

  Sukladno čl 30. Zakona o obrtu (NN 143/13), predviđena je i mogućnost pomaganja od strane članova obiteljskog domaćinstva bez prisustva vlasnika obrta ili poslovođe. Koliko vidim ovdje, nigdje ne stoji u zakonu da ja moram biti tu prisutan niti je definirano što to znači pomaganje. Citiram s HOK-ove stranice: http://infos.hok.hr/faq/a_pravni_savjeti/a5_poslovoda_obrta/pomaganje_u_obrtu
 20. Verbalna agresija i prijetnje roditelja prema učitelju

  Veteran, Kakav god problem bio postoji način na koji se razgovara,a pogotovo u javnoj ustanovi. Ukoliko ispred sebe imate osobu koja vidi isključivo jednu stranu cijele priče onda teško možete dalje komunicirati jer je za konstruktivan razgovor potrebno dvoje. Budući da u tom ''razgovoru'' ja ne mogu doći ni do riječi, zapravo roditelj ima monolog tijekom kojega je vrlo neuljudan i verbalno agresivan. Isto tako, poziv na intervenciju je u dogovoru s ravnatelj.i stručnom službom škole. Naravno da mi ne pada napamet poduzimati nešto na svoju ruku, nisam baš od jučer u prosvjeti. I ovdje zaista nije poanta da pokušavam izvući ''teško topništvo'' na ikoga pa ni na toga roditelja. Poanta je reagirati na takvo ponašanje koje se ponavlja unatoč tome što je osoba zamoljena i od mene i od strane stručne službe da u komunikaciji bude uljudan. I na kraju, ako ste pažljivo čitali moje postove, roditelju ja ne odgovaram na osobnoj razini i to je glavni razlog,a isto tako sam navela i da je ponuđen premještaj djeteta ,čime je dotični roditelj i ''prijetio'' u početku. Kada mu je rečeno da je to njegovoo neosporno pravo koje mu nitko neće osporavati, odustao je od premještaja,ali ne i od izražavanja svoga nezadovoljstva mnome i svime ostalim što sam navela. Nekako mislim da onaj tko želi riješiti problem koji ima ne potpiruje dalje vatru pa mi je u najmanju ruku upitno što zapravo roditelj želi postići. I da, do tuče nije došlo. Pravovremeno sam reagirala i postupila po protokolu. Zahvaljujem se svima na odgovorima.
 21. Otkazni rok

  Otkazni rok počinje teći datumom dostave otkaza poslodavcu. Ukoliko otkazni rokovi nisu specificirani Ugovorom, već stoji da se na iste primjenjuje Zakon o radu, a obzirom da ste na probnom radu tada vrijedi čl. 53 st. 5. ZOR-a, odnosno minimalni rok od 7 dana, dok s obzirom na Vaše provedeno vrijeme kod poslodavca(manje od 1 godine) u pitanje mogu doći i čl 113. I čl 123. St.1. gdje je propisan rok od 14 dana.
 22. nužni radovi na zgradi

  Poštovani ako može savjet . Živim u zgradi od 7 spratova. Na drugom sam katu i pročelje (odmah vanjski zid od sobe) je toliko otvoren da mi kad je kiša sve voda ulazi u zid te kasnije u sobu te se dodatno stvara vlaga. Samim time se i taj otvor na pročelju sve više širi kako se puni kišom. To bi trebalo spadati u nužne radove na zajedničkim dijelovima zgrade. Da li se za ovakve stvari treba održati sastanak stanara kako bi dali suglasnost ili većina da se pristane na ponudu da se to sanira iz sredstava zajedničke pričuve? Ili je dovoljno da predstavnik odobri ponudu i da se objasni putem oglasne ploče stanarima da se radilo o nužnim radovima, a ionako su svjedoci svaki dan te scene i rupe na pročellju zgrade od moje sobe puno hvala
 23. Otkazni rok

  Poštovani, tata je sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme za razdoblje od 09.12.2014. do 08.12.2015., a koji je radni odnos bio sufinanciran od strane Zavoda za zaposljavanje. Međutim, tata daje otkaz i samovoljno otkazuje ugovor na određeno vrijeme sa 22.05.2015. godine i odlazi raditi u drugu tvrtku. Sad ga poslodavac odlucio tuziti buduci da je pretrpio stetu jer je morao Zavodu za zaposljavanje vratiti novcani iznos od 11.464,62 kn. Moje pitanje je: da li ga poslodavac ima pravo tuziti i zbog cega je on bio prisiljen kod njega raditi tih godinu dana buduci da posla nije bilo?? Napominjem da je tata bio zaposlen kod navedenog poslodavca i sjedio kuci buduci da posla nije bilo. Poslodavac je uredno uplacivao minimalac tati na racun nakkn cega je on podizao novac i isti vracao poslodavcu. Dakle, pretakanje novca iz supljeg u prazno! Molim vas za pomoc. Hvala i lp, Marina
 24. Tuzba za razvod braka

  Pozdrav ! Suprug mi ne zeli potpisati sporazumni razvod, iako je tako bilo dogovoreno izmedu nas. Ne zivimo zajedno vec 6 mjeseci, u braku nema zajednicke stecevine osim automobila ( kojeg je on prodao) i htjela bih rastavu braka da mozemo dalje svaki svojim putem. Zanima me kako uopce ide taj proces kad ja njega tuzim, dal on moze odugovlaciti npr. ne dolaziti na rasprave te koliko dugo se mozemo provlaciti po sudu ?? Unaprijed hvala !
 25. Nezakonito prepoznavanje

  To je iz transkripta svjedočenja, znači točno tim riječima je u zapisniku. Nije mi jasno zašto trenutni sud nije to izdovjio. Sad okr. ima opciju iznositi obranu ili se braniti sutnjom. Ako iznosi obranu mora na temelju drugih dokaza priznati da je bio u kontaktu sa oštečenom osobom, a ako pak se brani šutnjom onda je gotovo sigurno osuđujuca presuda i moglo bi biti veoma opasno ako vrhovni sud ne izuzme taj dokaz. Ako padne taj dokaz onda padaju i svi ostali koje tužiteljstvo ima.
 26. DJEČJI DOPLATAK

  Hvala Vam
 27. Neplaćene kazne

  Aha..znaci trebam se bosti sa rogatima, uh.. biti ce gadno. Btw.ja svoj auto ni ne mogu voziti preko 90😥 Hvala na odgovoru.
 28. Neplaćene kazne

  Ovo su prevelike kazne za parkiranje, prije će biti brzina... S obzirom da su kazne upisane u registar, pravomoćne su i nema smanjenja niti rata. Odi u svoju policijsku postaju, pa će ti tamo provjeriti čije su to kazne, a onda možeš otići u postaju koja je pisala kazne i uvidom u spis vidjeti kako je došlo do toga da kazne postanu pravomoćne bez da si išta dobila.
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   85012
  • Najviše online
   92

  Najnoviji korisnik
  Danci 1981
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   93630
  • Ukupno objava
   484330
 • Popularne teme

 • Nove objave

 • Novi statusi

  • Daduco  »  prof

   Molivas da mi objasnite koliku mirovinu mogu dobiti najmanju ili najvisu dobio sam 30 posto stalno Hrvi ja sam u civilnoj mirovini dobivam 2082 kn imam 100 dan dragovoljac bio.u gardi 3 po godine
   · 1 odgovor
  • mike myson  »  Violeta88

   Pozdrav Violeta, jesi dobila odgovor na kraju? u istoj sam situaciji a ne mogu pronaci jel ti tko savjetovao sto konkretno.. nadam se da ima nacin i da si uspjela postici barem nesto
   · 0 odgovora
  • housewife-35  »  Ruby_Danderfluff

   Pozdrav Ruby, 
   Trebala bi neke informacije ako mi mozete pomoći?
   Lp,
   Housewife
   · 1 odgovor
  • Lipamala  »  drot13

   Imam neke manje ovrhe na fini i sada mi zele otkazati dva kredita koja imam u Sberanci.Nisam u mogucnosti placat mjesecno koliko me oni traze a ne zele se dog za manje nikako.Kako to da banka salje njima da me zovu a ja u banku moram uplacivati za ta dva kredita .Kazu da to nije dovoljan iznos pa da ce ukinuti oba kredita.U Sberbanci su rekli ako ne mozete placati neka ide pod ovrhu a vi pazite na bolesno dijete,mi vam nista ne mozemo.Pa kada to dodje na Finu kolike ce ro kamate biti,necu do mirovine otplatiti sve
   · 2 odgovora
  • anilokin5

     POstovani! kupila sam stan koji je bio oglasen u vise agencija i svaka je nudila razlicite uvjete/cijenu. kod jedne sam upitana da potpisem izjavu u kojoj je stajalo da mi je ta i ta agentica pokazala stan, da u slucaju da kupim nekretninu od njih moram platiti proviziju i da cu za to dobiiti placene troskove sve dokumentacije. ja sam se na kraju odlucila za taj stan ali za drugu agenciju koja je naplatila svoju proviziju od prodavatelja a sama sam platila dokumentaciju, javnog biljeznika...e sad, zove mene gda iz prve agencije i kaze da je vidila da sam se upisala na taj stan i da ona oce proviziju jer sam ja tako potpisala. ima li ona kakve osnove i sta njima pada na pamet trazit nesto sta nisu prodali niti uslugu koju nisu pruzili. ona bi kao da se dogovorimo za iznos, a i da su imali takvih slucajeva, odveli ljude na sud i dobili. ja sam tu izjavu naravno bacila, proslo je pola godine od tada.      
   · 1 odgovor
×