Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Danas
 3. Floberica 5,2 ili 5,5

  A da , probat cu se samo nagoditi da dobijem pistolj kojeg ipak uredno imam placenog, a flobericu moze uzet RH kao moj poklon neka koriste za streljaštvo ili nešto. Ići ću na to da se sve da dogovoriti i da sam spreman surađivati.
 4. jučer
 5. Komorski doprinos

  Obrt (paušalni) mi je registriran 01.01.2018.godine i kao novootvoreni obrtnik oslobođen sam plaćanja komorskog doprinosa za prvu godinu rada. E sad, da li sam oslobođen plaćanja tog komorskog doprinosa samo do kraja te 2018.godine (znači bukvalno mjesec dana) ili do 01.12.2019. godine. Neki mi kažu ovako, a neki onako pa molim da mi to netko tko zna razjasni. Hvala unaprijed svima na odgovoru!
 6. Poštovani, situacija je sljedeća...dok sam na porodiljnom desila se reorganizacija u firmi i najavljeno mi je drugo radno mjesto s lošijim uvjetima na koje ja ne pristajem.U ponedjeljak sam trebala pocet radit, a u sub mi je poslodavac mailom poslao Odluku o godišnjem odmoru koji traje 15 dana. Da li me poslodavac može poslati na g.o. bez mog pristanka? I kad se vratim prvi radni dan uručiti mi poslovno uvjetovani otkaz?? Plus za vrijeme porodiljnog dopusta sam obavljala određene poslove koje je poslodavac tražio. (Slanje ponuda, kontaktiranje kupaca....) Unaprijed hvala na odgovoru.
 7. Radni / neradni dani

  Ovako: da li je pošta radila za stranke 10.3., u nedjelju? Ako je, to je Vama bio zadnji dan za podići pošiljku. Ako nije, onda Vam je 11.03. zadnji dan. Jer računa se radno vrijeme ureda (ali radnog za stranke), počevši od slijedećeg dana nakon kojeg Vam je ostavljena obavijest. Dakle, ako je ostavljena 5.3., počinje se brojiti pet dana od 06.03.. Pa je to 06, 07, 08, 09 i 10. Odmah da napišem da neki uredi zbilja rade nedjeljom, ja sam u jedan redovito svraćala nedjeljom jer nisam preko tjedna imala vremena (nije u Zagrebu). Ako je pak rok 15 dana kako tu neki spominju, onda je rok do sutra u ponoć :).
 8. Mentorstvo

  Sukus priče je da navedeno nije definirano propisima. Dakle niti Pravilnikom MZO niti propisima HZZ. Pravilnik MZo spominje da volonteri sami snose troškove volontiranja no osobe na stručnom osp. nisu volonteri. Neke škole uvjetuju osobama na osposobljavanju potpisivanje sporazuma da će sami platiti mentora, no nisam siguran o legalnosti navedenog. Pravilnik MZO.... https://www.azoo.hr/images/Strucni2012/Pravilnik_st.pdf
 9. HZMO i brzina izdavanja mirovinskih rješenja

  Ok ali to ih ne opravdava da nisu mogli izdati privremeno rjesenje sa odredjenim predujmom mirovine koja iznosi od 80 do 90 % konacnog iznosa mirovine i izdavanja konacnog mirovinskog rjesenja kad budu znali i taj podatak bruto place RH za 2018.god. Covjek od 01.01. vise ne dobiva nista sa burze rada a od necega mora i zivjeti. Iz podataka sa stranica Zavoda za statistiku vidljivo je da ce ta bruto placa RH za 2018.god. biti 101.376,00 kn.
 10. Mentorstvo

  Nemate pravo na naknadu jer MZO ne naknađuje navedeno pripravnicima izvan radnog odnosa. To Vam je ravnatelj trebao reći prije nego ste pristali na mentorstvo.
 11. Liječnički pregled za vozačku dozvolu

  ne znam kako će se nadležna PU/PP postaviti prema ovom slučaju, pitanje oko vozačke i liječničkog pregleda dovodi u pitanje tko će snositi troškove ove pogreške. vozačka dozvola sa biljezima košta 166 kuna, a liječnički pregled najmanje 400 kuna. S obzirom da Vaša kćer ima važeće uvjerenje do 5. mjeseca ove godine, ako biste išli upozoriti ih na grešku, oni bi joj eventualno izdali novu vozačku dozvolu koja bi vrijedila do 5. mjeseca, i još bi sigurno i tražili da se plate troškovi. Da sam na Vašem mjestu, strpio bi se do 5. mjeseca i onda neka kćer odradi liječnički, možda će dobiti uvjerenje na neki dulji rok. Zatim nakon odrađenog liječničkog se može na MUP, upozoriti ih što se desilo, pa nakon toga zatražite novu vozačku i naravno sve platite, jer biste u svakom slučaju nakon isteka 1 godine liječničkog morali platiti novo uvjerenje i novu vozačku dozvolu.
 12. Ostavina-obaveza suda

  Da li moze neki odgovor
 13. Prolaz kroz crveno ili ipak nije

  Koliko na ovom forumu piše korisnik 'drot13' koji je policijski službenik, u gradu Zagrebu ne postoji nikakva kamera koja evidentira prekršaje crvenog svjetla. Po tome pretpostavljam da ako odmah nisi zaustavljen, nema ni naknadnog razloga za brigu.
 14. HZMO i brzina izdavanja mirovinskih rješenja

  HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
 15. Prijevara

  Glavni akteri izbjegavaju suđene na sve moguće načine.Šta ja mogu učiniti da dobijem priliku da mogu iznesti obranu jer neće sudac početi suđenje dok nisu svi prisutni?
 16. čišćenje dimnjaka za cijelu stambenu zgradu iz moga stana

  slažem se...ali što ako sam odsutna po pola godine, izbivam iz stana? trebam li ostaviti stan na "korištenje" dimnjačaru.... Ili bi trebalo napraviti otvor u podrumskim zajedničkim prostorijama za što postoje uvjeti?
 17. Pa niti ne bi ušli bez naloga, a za to ga mogu dobiti jer nečišćenje dimnjaka ugrožava i živote i imovinu.
 18. Prijevara

  Prema aktualnom KZ-u, a temeljem odredbe čl. 86. zastarni rok iznosi 15 godina.
 19. čišćenje dimnjaka za cijelu stambenu zgradu iz moga stana

  radi se o stambenoj zgradi staroj 10-tak godina, i nikad nije bio zajednički prostor, naprosto su tako stanarima na prvome katu ostavili otvore u kupaonicama, jednoj su gospođi , koja se tvrdoglavo bunila, premjestili otvor u podrumske zajedničke prostorije, za što ima mogućnost i kod moga slučaja, i čak je bilo govora o tome, alo i je predstavnik stanara odustao jer buniti će se i ostali.... a što je s pravom iz Ustava da ti nitko bez sudskog naloga ne smije ući u privatan posjed ?
 20. Naime uzimaju li banke prilikom isplate 10 posto od ustedjenog, jer ako da, onda taj fond nema smisla
 21. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  "Dokazi na papiru", papirnati dokazi, mogu poslužiti kao relevantni dokazi, dapače, no audio snimka (snimljeni razgovori), bez upozorenja da se razgovor snima, se ne mogu koristiti kao dokazi (doduše, u nekim slučajevima se mogu uzeti u obzir, ali rijetko, čak štoviše...), a ovo neredovito plaćanje uzdržavanja bi mogla biti otegotna, i to dosta otegotna, okolnost (jedan oblik kršenja prava djeteta), ali ne i presudna ako bi se dokazalo sve što navodite u svom postu, no.. Iskreno, skeptik sam da bi se nešto postiglo, otac djeteta može pokušati, to je njegovo pravo, ali majka može pokrenuti kazneni progon (kaznenu prijavu) radi nepoštivanja važeće odluke, samim tim i povrede prava djeteta, iznosim samo svoje mišljenje, a na ocu djeteta je odluka što i kako dalje, ima pravo, ali kolika će korist biti od toga, upitno... Sretno još jednom...!
 22. Prijevara

  Mislim da je dvijestotinjak tisuća.Optuženih je 5
 23. Mentorstvo

  Radim u osnovnoj školi i u nekoliko navrata imala sam pripravnika/pripravnicu koji su bili na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa u školama. Zanima me, imam li ja kao mentor pripravnika pravo na naknadu? Ako da, kome se moram obratiti i na koji se zakon/članak mogu pozvati. Zahvaljujem na odgovoru.
 24. Prijevara

  Koliki je iznos protupravno pribavljene imovinske koristi?
 25. uništenje ili oštećenje tuđe stvari 222.KZ

  Prijedlog za progon mora se podnijeti u roku 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i počinitelja.
 26. Prijevara

  Dali mi netko može reći koliko je vrijeme zastare za kazneno djelo prijevare čl224 st4.Djelo je počinjeno 2009g održana su dva ročišta na kojima se nisu svi sudionici pojavili i postupak nije mogao poćeti.Zadnje ročište je bilo negdje prije 2g
 27. uništenje ili oštećenje tuđe stvari 222.KZ

  koliki je vremenski rok za podnošenje kaznene prijave za oštećenje tuđe stvari od počinjenja djela?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   89265
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  TonMik
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   98228
  • Ukupno objava
   515928
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • A da , probat cu se samo nagoditi da dobijem pistolj kojeg ipak uredno imam placenog, a flobericu moze uzet RH kao moj poklon neka koriste za streljaštvo ili nešto. Ići ću na to da se sve da dogovoriti i da sam spreman surađivati.
  • Obrt (paušalni) mi je registriran 01.01.2018.godine i kao novootvoreni obrtnik oslobođen sam plaćanja komorskog doprinosa za prvu godinu rada. E sad, da li sam oslobođen plaćanja tog komorskog doprinosa samo do kraja te 2018.godine (znači bukvalno mjesec dana) ili do 01.12.2019. godine. Neki mi kažu ovako, a neki onako pa molim da mi to netko tko zna razjasni. Hvala unaprijed svima na odgovoru!
  • Poštovani, situacija je sljedeća...dok  sam na porodiljnom desila se reorganizacija u firmi i najavljeno mi je drugo radno mjesto s lošijim uvjetima na koje ja ne pristajem.U ponedjeljak sam trebala pocet radit, a u sub mi je poslodavac mailom poslao Odluku o godišnjem odmoru koji traje 15 dana. Da li me poslodavac može poslati na g.o. bez mog pristanka? I kad se vratim prvi radni dan uručiti mi poslovno uvjetovani otkaz?? Plus za vrijeme porodiljnog dopusta sam obavljala određene poslove koje je poslodavac tražio. (Slanje ponuda, kontaktiranje kupaca....) Unaprijed hvala na odgovoru. 
  • Ovako:   da li je pošta radila za stranke 10.3., u nedjelju? Ako je, to je Vama bio zadnji dan za podići pošiljku. Ako nije, onda Vam je 11.03. zadnji dan. Jer računa se radno vrijeme ureda (ali radnog za stranke), počevši od slijedećeg dana nakon kojeg Vam je ostavljena obavijest. Dakle, ako je ostavljena 5.3., počinje se brojiti pet dana od 06.03.. Pa je to 06, 07, 08, 09 i 10. Odmah da napišem da neki uredi zbilja rade nedjeljom, ja sam u jedan redovito svraćala nedjeljom jer nisam preko tjedna imala vremena (nije u Zagrebu). Ako je pak rok 15 dana kako tu neki spominju, onda je rok do sutra u ponoć :).
  • Sukus priče je da navedeno nije definirano propisima. Dakle niti Pravilnikom MZO niti propisima HZZ. Pravilnik MZo spominje da volonteri sami snose troškove volontiranja no osobe na stručnom osp. nisu volonteri. Neke škole uvjetuju osobama na osposobljavanju potpisivanje sporazuma da će sami platiti mentora, no nisam siguran o legalnosti navedenog. Pravilnik MZO.... https://www.azoo.hr/images/Strucni2012/Pravilnik_st.pdf
  • Ok ali to ih ne opravdava da nisu mogli izdati privremeno rjesenje sa odredjenim predujmom mirovine koja iznosi od 80 do 90 % konacnog iznosa mirovine i izdavanja konacnog mirovinskog rjesenja kad budu znali i taj podatak bruto place RH za 2018.god. Covjek od 01.01. vise ne dobiva nista sa burze rada a od necega mora i zivjeti. Iz podataka sa stranica Zavoda za statistiku vidljivo je da ce ta bruto placa RH za 2018.god. biti 101.376,00 kn.
  • Nemate pravo na naknadu jer MZO ne naknađuje navedeno pripravnicima izvan radnog odnosa. To Vam je ravnatelj trebao reći prije nego ste pristali na mentorstvo.
  • ne znam kako će se nadležna PU/PP postaviti prema ovom slučaju, pitanje oko vozačke i liječničkog pregleda dovodi u pitanje tko će snositi troškove ove pogreške. vozačka dozvola sa biljezima košta 166 kuna, a liječnički pregled najmanje 400 kuna. S obzirom da Vaša kćer ima važeće uvjerenje do 5. mjeseca ove godine, ako biste išli upozoriti ih na grešku, oni bi joj eventualno izdali novu vozačku dozvolu koja bi vrijedila do 5. mjeseca, i još bi sigurno i tražili da se plate troškovi. Da sam na Vašem mjestu, strpio bi se do 5. mjeseca i onda neka kćer odradi liječnički, možda će dobiti uvjerenje na neki dulji rok. Zatim nakon odrađenog liječničkog se može na MUP, upozoriti ih što se desilo, pa nakon toga zatražite novu vozačku i naravno sve platite, jer biste u svakom slučaju nakon isteka 1 godine liječničkog morali platiti novo uvjerenje i novu vozačku dozvolu.
  • Da li moze neki odgovor
  • Koliko na ovom forumu piše korisnik 'drot13' koji je policijski službenik, u gradu Zagrebu ne postoji nikakva kamera koja evidentira prekršaje crvenog svjetla. Po tome pretpostavljam da ako odmah nisi zaustavljen, nema ni naknadnog razloga za brigu.
  • HZMO ne može izdati Rješenje dok Zavod za statistiku službeno ne objavi prosjek plaće za 2018. Taj podatak se očekuje krajem 3. mjeseca! Bez obzira jeli osoba bila zaposlena u 2018. ili ne!
  • Glavni akteri izbjegavaju suđene na sve moguće načine.Šta ja mogu učiniti da dobijem priliku da mogu iznesti obranu jer neće sudac početi suđenje dok nisu svi prisutni?
  • slažem se...ali što ako sam odsutna po pola godine, izbivam iz stana? trebam li ostaviti stan na "korištenje" dimnjačaru.... Ili bi trebalo napraviti otvor u podrumskim zajedničkim prostorijama za što postoje uvjeti?  
 • Novi statusi

  • Bucan 123  »  drot13

   Pozdrav, nov sam na ovom portalu ali vidim da ste vi pomogli dosta ljudi i imam jedan upit za vas, dakle 23.2 sam zaustavljen i napuhao sam 1.31. Oduzeta mi je vozacka i recrno mi je da sutradan odem u postaju po nju, takoder mi je napisana kazna od 3 mjeseca zabrane upravljanjem te 3000 kn, kad sam otisao po vozacku vracena mi je te sam ostavio prigovor i cekam poziv na sud da se pokusam usmeno obraniti, moje pitanje je dali ja mogu legalno u voziti u meduvremenu s obzirom da mi nikakav dokument jos nije dostavljen na kucnu adresu? 
   · 2 odgovora
  • Jocaiveko  »  G-man

   Vec sam pisala,ali se vise ne snalazim gdje je sta otislo. Pitam se da li vam je stiglo moje pitanje?
   Jocaiveko,kradja u Linzu.
   Hvala
   · 1 odgovor
  • Raphael

   Imam ostavinsku rasprava iz pokojnog oca za naknadno pronadjenu imovinu (grob). Jedini sunasljednici smo brat i ja. U vrijeme rasprave neću biti prisutna jer sam na duljem putovanju. Svoj dio želim ustupiti bratu kao jedinom sunasljedniku. Kako tu učiniti?
   · 1 odgovor
  • Jure Vlašić

   Blokiran sam od 2009 godine od Zagrebačke banke.Podignuo sam 2 kredita po 10.000 eur tj.oko 150.000 kn.Firma je otišla u stečaj i nisam više mogao vraćati kredite.U međuvremenu sam otišao u mirovinu i otvorio zaštićeni račun te mi FINA skida 1/4 po novom ovršnom zakonu.
   Sadašnje dugovanje je naraslo oko 800.000 kn.
   Pitanje:Dali je po neplaćenim dugovanjima  nastupila APSOLUTNA ZASTARA i  kako mogu pokrenuti proces u fini da mi se ostatak duga ukine po ovršnom zakonu čl.12.
   · 3 odgovora
  • eugen6

   Poštovani,
   duže vrijeme pratim - Legalis - ali još nisam do sada postavljao pitanja što ovom prilikom činim:
   Rođen sam 28.03.1957.g. i 11.12.2019.g. ću navršiti 41 godinu ukupnog mirovinskog staža, čime stječem prava odlaska u mirovinu kao dugogodišnji osiguranik. 
   Molim odgovor kada je najpovoljniji trenutak za odlazak u mirovinu: 31.12.2019.,  01.01.2020. ili neki kasniji datum, možda 28.03.2020.g. kada navršavam 63 godine života.
   Zahvaljujem na odgovoru,
   Eugen
   · 0 odgovora
×