Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. jučer
 2. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  S obzirom da se bliži 5 godina otkako orkivljenica i sutkinja zajedno odugovlače postupak, a da nova sutkinja isto (unatoč podnesku u kojem se upozorava na zastaru) nije ništa poduzela, što mislite o tome da uložim zahtjev za suđenje u primjerenom roku? Govori se o tome da se to obično odobrava nakon 3. godine.
 3. Darovni ugovor i troškovi

  Hvala lijepo 😊
 4. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Što znači "kako čujem"? Možete li Vi to potkrijepiti nekim zakonom, pravilnikom, poslovnikom i sl.?
 5. Gradevinska dozvola

  Hvala!
 6. Gradevinska dozvola

  Napisah da se to odnosi na komunalni doprinos pošto Zakonom o općem upravnom postupku te Zakonom o komunalnom gospodarstvu nakon djelomične ili cjelovite uplate istog nije predviđen povrat istih sredstava osim parnicom. Na takav postupak bi se odnosilo stjecanje bez osnove. Što se tiće vodnog doprinosa tu je isti povrat predviđen temeljem Zakona o financiranju vodnog gospodarstva i Pravilnika o obračunu i naplati vodnog doprinosa donešenom na osnovu spomenutog zakona u čl.16.
 7. Gradevinska dozvola

  Malo sam citao o tome sto ste mi napisali, mozete li mi reci sta znaci onaj clanak 1111 o stjecanju bez osnove vezano uz povrat vodnog doprinosa jel bi to znacilo da ako ja prilozim rjesenje o ukidanju dozvole da su Hrvatske vide stekle te novce bez osnove i da mi ih moraju vratiti? Hvala na pomoci..
 8. Dvojni objekt i terasa

  Kao što rekoh, sve što se tiće vašeg problema trebalo bi biti u odredbama za provođenje prostornog plana. Neka vam ne bude teško pronaći ih online jer većina JLS ih i ima, ili ako želite biti sigurniji isto provjerite u nadležnom upravnom odjelu. Jer moguće je da postoji propisano ovako nešto "Bočna strana loggie, balkona, terase i otvorenog sutbišta koji se nalaze uz dvorišnu među ili na udaljenosti manjoj od 1m moraju se zatvoriti neprozirnim materijalom u visini minimalno 1,8m od gornje plohe poda. U slučaju naknadnog zatvaranja loggie, balkona, terase i otvorenog stepeništa bočna strana se mora zatvoriti zidom..."
 9. Nasljednikovo pravo na tužbu!

  Nositelj kredita je preminuo neposredno po otplati cjelokupnog auto kredita u CHF. Nasljednik je preuzeo sva ostaviteljeva PRAVA I OBVEZE sukladno članku 129 Zakona o nasljeđivanju pa pravno odgovara za dugove ostavitelja kojih u ovom slučaju nema ali se postavlja pitanje ima li pravo na tužbu za ništetnost kamatne stope i ništetnost valutne klauzule CHF kao i na obeštećenje na osnovi pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda. Nasljednik nije bio sudionik u kreditu a činjenice o nezakonitostima u kreditnom odnosu saznao je tek nakon smrti ostavitelja i nakon ostavinske rasprave!
 10. Darovni ugovor i troškovi

  Da, no postoji i odredba iz Zakona o porezu na dohodak prema kojoj otac u tome slučaju ne bi smio darovati dalje u roku 2 godine.
 11. Gradevinska dozvola

  To i ne bi trebalo biti tako strašno. Opisana situacija se odnosila na komunalni doprinos. Sa vodnim je situacija drugačija jer je Pravilnikom o obračunu i naplati vodnog doprinosa propisano da će se obvezniku vodnog doprinosa kojemu je izneđu ostaloga izvršni akt za građenje poništen, na njegov zahtjev nominalni iznos vodnog doprinosa vratiti u roku 15 dana od izvršnosti rješenja o povratu. Naravno, uz zahtjev za povrat vodnog doprinosa morate dostaviti dokaz tj. pravomočno rješenje o poništavanju građ. dozvole.
 12. Tražim odvjetnika oko sastavljanja darovnog ugovora za suvlasništvo u nekretnini te punomoć u vezi završetka ostavinske rasprave i druge s tim povezane radnje. Nalazim se u Zagrebu. malisani@rocketmail.com ili pp ovdje Hvala
 13. Majka opstruira bez ikakvih pravno opravdanih razloga, a na svoju ruku, viđanje između djeteta i oca (unazad godinu dana obavještavani; ODO za mladež; policija; CZSS - naravno i sasvim očekivano, nitko ne reagira). Ostaje još Pravobranitelj, kao i samo nadležno Ministarstvo, ali i tu je upitan ishod. Dijete ima šest godina, rođeno u izvanbračnoj zajednici. Na obaveznom savjetovanju CZSS dogovor nije postignut, čeka se termin za prvu obiteljsku medijaciju kako bi se nakon incijalnog sastanka mogla podići tužba za skrbništvo nad djetetom - kad će to biti točno ne zna se. Zasad, ne postoji nikakvo sudsko Rješenje koje govori o bilo čemu, sve visi u zraku. Temeljem članka 149. Obiteljskog zakona - odnosno traženja privremenih mjera, dolazim do informacije da privremena mjera koja se traži od strane mjesno nadležnog suda, a zove se "privremena mjera viđanja djeteta", zapravo i NE POSTOJI? Oca upućuje i CZSS i obiteljski medijator zbog navedenih problema (zabrana viđanja djeteta) da traži navedeno Rješenje, do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti Rješenja koje tek treba doći? Dakle, suma - ocu sugeriraju nadležne institucije da traži nešto što zapravo ne postoji, odnosno nije ostvarivo, jer kako kaže čl. 149. OB: " " Dakle, nadležne institucije skidaju oca "s dnevnog reda" dajući mu upute za traženje navedenog, a biti će odbačene? Dakle konkretno, nije moguće privremenom mjerom odrediti PET + NED s ocem + svaku SRI u radnom tjednu do okončanja sudskog postupka? Hvala.
 14. Pad s malo trave

  Gotovo sigurno se radi o ovome što Drot piše (nema paušala, ali ostaju drugi troškovi), no bolje provjeriti.
 15. Posjedovanje marihuane

  Hvala na odgovoru. Možda nisam jasno postavio dio pitanja. Znam da mogu 2/3, ali pošto je na 6 rata, zanima me mogu li bez obzira na to platiti sve odjednom da se riješim toga.
 16. Ugovor o ortaštvu

  Pozdrav, Molim Vas za informaciju, koje su mogućnosti raskida ugovora o ortaštvu ukoliko druga strana nije ispunila obveze ugovora? Odnosno ugovorom o ortaštvu došlo je do koristi samo jedne strane(gradnja stambene zgrade u korist drugoga). Postoji li mogućnost stavljanja zabilježbe u zemljišne knjige na stambene jedinice, sve do okončanja situacije odnosno ispunjenja ugovorne obveze? Svaka informacija dobro bi došla ili preporuka kome se obratiti za rješavanje problema?
 17. Vrijednost

  Osnovni ili temeljni ili izvorni oblik je onaj u kojem se to djelo, u pravilu najčešće, javlja. Kvalificirani i privilegirani oblici su ništa drugo doli opet ostvaren osnovni oblik, ali uz dodatne okolnosti, koje taj oblik čine težim (kvalificirani) ili blažim (privilegirani). Konkretno, kod pronevjere - stavak 1. je osnovni oblik, stavak 2. kvalificirani, a stavak 3. privilegirani.
 18. Darovni ugovor i troškovi

  Da li je moguće da dva brata darovatelja svoje 1/4 prvo daruju ocu, a otac potom sve 3/4 daruje bratu? Ako sam dobro razumio u takvoj kombinaciji se porez ne bi morao platit, već samo troškovi izrade i ovjere darovnog ugovora?
 19. Gradevinska dozvola

  Nazalost vodni doprinos je vec placen jer je dosao odmah nakon 2 tjedna..
 20. Darovni ugovor

  Oprostite sto se ubacujem ali moze li se traziti namirenje nuznog dijela umanjenjem dara ako se naslijedi bilo sto drugo,makar i minimalne vrijednosti,recimo sunasljedniku je darivana kuca a ti si nasljedio grobno mjesto,mozes li traziti namirenje nuznog dijela zbog puno vece vrijednosti dara koji je primio sunasljednik ili je on time namiren? Hvala
 21. Ugovor o doživotnom uzdržavanju

  Poštovani, Hvala Vam na odgovorima,i molim Vas samo još jedno pojašnjenje,da li odvjetnica koja je bila dodijeljena kao posebni skrbnik i potpisala u ime svekrve Ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svekrvinom kćerkom može biti pravni zastupnik svekrvine kćerke u sporu oko samog Ugovora koji namjeravamo pokrenuti. S poštovanjem, Blaženka Ljevar
 22. Ovrha jedine nekretnine

  Za to imate na raspolaganju pravni lijek tj. žalbu.
 23. Ovrha jedine nekretnine

  Dali razlog moze biti da nisam zadovoljan presudom i da je ne razumijem?
 24. Gradevinska dozvola

  Možete, i takav zahtjev upućujete tijelu koje ju je i izdalo. I to bi valjalo napraviti što prije jer u slučaju da vam ipak stigne rješenje o plaćanju vodnog i komunalnog doprinosa imate osnov za uputiti žalbu na to rješenje. Isto tako ne bi bilo pametno platiti nešto iz toga rješenja jer Zakon o komunalnom gospodarstvu ne sadrži odredbe o povratu komunalnog doprinosa u slučaju odustanka od gradnje, pa tako ni prema Zakonu o općem upravnom postupku u slučaju uplaćenog kom.doprinosa. U tome slučaju bi morali svoje pravo o mogućnosti povrata ostvarivati putem suda prema odredbama o stjecanju bez osnove Zakona o obveznim odnosima.
 25. Pozdrav, Imam upit vezan uz porodiljnu naknadu odnosno naknadu vezanu uz komplikacije u trudnoci.Komplikacije sam otvorila od 14.8- 05.9. 2018. g, sto znaci da je to 14 radnih dana u proteklom mjesecu. Za iste sam danas primila iznos od 521,61 kn. Moja neto placa iznosi 4 500,00kn te je tolika bila u zadnjih 8 mjeseci, prije toga sam radila 11 mjeseci kao strucni suradnik bez zasnivanja radnog odnosa. Nakon prekida strucnog usavrsavanja odmah sam se zaposlila kod novog poslodavca (bez pauze). Prema informacijama koje sam dobila iz HZZO-a i SOR ulazi u obzir prilikom racunanja naknade, sto bi znacilo da imam vise od 12 mjeseci neprekinutog rada (odnosno s prekidom samo zbog promjene zaposlenja) Njima sam na zadravstveno dostavila sve potrebne dolumente (prosjek zadnjih 6 placa koji iznosi 4500,00 kn) te odgovarajuce doznake. Kod sadašnjeg poslodavca sam zaposlena na određeno 1 godinu, radno vrijeme je od pon-pet 08-16:00 h Moze li mi, molim Vas, netko objasniti kako je iznos naknade za vise od pola mjeseca, a s obzirom na moju placu, samo 521,61 kn? Po kojoj formuli se to točno računa?Unaprijed hvala!
 26. Darovni ugovor i troškovi

  Između potomaka i predaka u ravnoj liniji ne. Dakle, onaj kojem se daruje ne bi platio porez na očevu četvrtinu ali bi platio na ove dvije od braće. Onaj/i čije se pravo ograničava, opterečuje, prenosi ili ukida. U ovom slučaju bi se ovjeravali potpisi svih darovatelja, oca i dvojice braće. te bi oni morali biti nazočni pri ovjeri.
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   86485
  • Najviše online
   109

  Najnoviji korisnik
  sadelahodzic
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   95283
  • Ukupno objava
   495400
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • S obzirom da se bliži 5 godina otkako orkivljenica i sutkinja zajedno odugovlače postupak, a da nova sutkinja isto (unatoč podnesku u kojem se upozorava na zastaru) nije ništa poduzela, što mislite o tome da uložim zahtjev za suđenje u primjerenom roku? Govori se o tome da se to obično odobrava nakon 3. godine.
  • Što znači "kako čujem"? Možete li Vi to potkrijepiti nekim zakonom, pravilnikom, poslovnikom i sl.?
  • Napisah da se to odnosi na komunalni doprinos pošto Zakonom o općem upravnom postupku te Zakonom o komunalnom gospodarstvu nakon djelomične ili cjelovite uplate istog nije predviđen povrat istih sredstava osim parnicom. Na takav postupak bi se odnosilo stjecanje bez osnove. Što se tiće vodnog doprinosa tu je isti povrat predviđen temeljem Zakona o financiranju vodnog gospodarstva i Pravilnika o obračunu i naplati vodnog doprinosa donešenom na osnovu spomenutog zakona u čl.16.  
  • Malo sam citao o tome sto ste mi napisali, mozete li mi reci sta znaci onaj clanak 1111 o stjecanju bez osnove vezano uz povrat vodnog doprinosa jel bi to znacilo da ako ja prilozim rjesenje o ukidanju dozvole da su Hrvatske vide stekle te novce bez osnove i da mi ih moraju vratiti? Hvala na pomoci..   
  • Kao što rekoh, sve što se tiće vašeg problema trebalo bi biti u odredbama za provođenje prostornog plana. Neka vam ne bude teško pronaći ih online jer većina JLS ih i ima, ili ako želite biti sigurniji isto provjerite u nadležnom upravnom odjelu. Jer moguće je da postoji propisano ovako nešto "Bočna strana loggie, balkona, terase i otvorenog sutbišta koji se nalaze uz dvorišnu među ili na udaljenosti manjoj od 1m moraju se zatvoriti neprozirnim materijalom u visini minimalno 1,8m od gornje plohe poda. U slučaju naknadnog zatvaranja loggie, balkona, terase i otvorenog stepeništa bočna strana se mora zatvoriti zidom..." 
  • Nositelj kredita je preminuo neposredno po otplati cjelokupnog auto kredita u CHF. Nasljednik je preuzeo sva ostaviteljeva PRAVA I OBVEZE sukladno članku 129 Zakona o nasljeđivanju pa pravno odgovara za dugove ostavitelja kojih u ovom slučaju nema ali se postavlja pitanje ima li pravo na tužbu za ništetnost kamatne stope i ništetnost valutne klauzule CHF kao i na obeštećenje na osnovi pravomoćne presude Visokog trgovačkog suda. Nasljednik nije bio sudionik u kreditu a činjenice o nezakonitostima u kreditnom odnosu saznao je tek nakon smrti ostavitelja i nakon ostavinske rasprave!    
  • Da, no postoji i odredba iz Zakona o porezu na dohodak prema kojoj otac u tome slučaju ne bi smio darovati dalje u roku 2 godine.
  • To i ne bi trebalo biti tako strašno. Opisana situacija se odnosila na komunalni doprinos. Sa vodnim je situacija drugačija jer je Pravilnikom o obračunu i naplati vodnog doprinosa propisano da će se obvezniku vodnog doprinosa kojemu je izneđu ostaloga izvršni akt za građenje poništen, na njegov zahtjev nominalni iznos vodnog doprinosa vratiti u roku 15 dana od izvršnosti rješenja o povratu. Naravno, uz zahtjev za povrat vodnog doprinosa morate dostaviti dokaz tj. pravomočno rješenje o poništavanju građ. dozvole.
  • Tražim odvjetnika oko sastavljanja darovnog ugovora za suvlasništvo u nekretnini te punomoć u vezi završetka ostavinske rasprave i druge s tim povezane radnje. Nalazim se u Zagrebu. malisani@rocketmail.com ili pp ovdje   Hvala
  • Majka opstruira bez ikakvih pravno opravdanih razloga, a na svoju ruku, viđanje između djeteta i oca (unazad godinu dana obavještavani; ODO za mladež; policija; CZSS - naravno i sasvim očekivano, nitko ne reagira). Ostaje još Pravobranitelj, kao i samo nadležno Ministarstvo, ali i tu je upitan ishod. Dijete ima šest godina, rođeno u izvanbračnoj zajednici. Na obaveznom savjetovanju CZSS dogovor nije postignut, čeka se termin za prvu obiteljsku medijaciju kako bi se nakon incijalnog sastanka mogla podići tužba za skrbništvo nad djetetom - kad će to biti točno ne zna se. Zasad, ne postoji nikakvo sudsko Rješenje koje govori o bilo čemu, sve visi u zraku. Temeljem članka 149. Obiteljskog zakona - odnosno traženja privremenih mjera, dolazim do informacije da privremena mjera koja se traži od strane mjesno nadležnog suda, a zove se "privremena mjera viđanja djeteta", zapravo i NE POSTOJI? Oca upućuje i CZSS i obiteljski medijator zbog navedenih problema (zabrana viđanja djeteta) da traži navedeno Rješenje, do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti Rješenja koje tek treba doći? Dakle, suma - ocu sugeriraju nadležne institucije da traži nešto što zapravo ne postoji, odnosno nije ostvarivo, jer kako kaže čl. 149. OB: " " Dakle, nadležne institucije skidaju oca "s dnevnog reda" dajući mu upute za traženje navedenog, a biti će odbačene? Dakle konkretno, nije moguće privremenom mjerom odrediti PET + NED s ocem + svaku SRI u radnom tjednu do okončanja sudskog postupka?    Hvala.
  • Gotovo sigurno se radi o ovome što Drot piše (nema paušala, ali ostaju drugi troškovi), no bolje provjeriti.
  • Hvala na odgovoru. Možda nisam jasno postavio dio pitanja. Znam da mogu 2/3, ali pošto je na 6 rata, zanima me mogu li bez obzira na to platiti sve odjednom da se riješim toga.
 • Novi statusi

  • gbersini

   BLOKIRAN SAM OD 2011.
   · 0 odgovora
  • bobypujsco  »  Ruby_Danderfluff

   Tražim odvjetnika za reviziju.
   Napisao sam izvanrednu reviziju protiv presude žup. suda, ali nisam ovlašten za podnošenje.
   Smatram da je dobro napisana, poznajem materiju jer sam vodio parnični postupak .
   Tražim odvjetnika, dakle, samo pečat i potpis na moj sastav revizije na moju odgovornost.
   · 0 odgovora
  • papigicamilica

   molim savjet..imala sam dva kredita koja sam prestala plaćati 2014 godine zbog gubitka zaposlenja.kasnije sam se zaposlila na nepuno radno vrijeme i primanja su mi nedostatna za osnovne potrebe.prošle godine su moja dugovanja prodana .Prije dva dana sam od odvjetnika koji zastupa svea ekonomi dobila obavjest da platim 38.000 kn u roku 4 dana,u protivnom će naravno pokrenuti ovrhu ,i napomenuli su kako će u slučaju nemogućnosti naplate iz primanja promijeniti predmet ovrhe te sjesti na nekretnine i ostalo.Ja živim u vlastitoj kući od 70 m2 koju sm mislila zaštiti na način da se rođaka upiše na hipoteku ili fiducijar.Molim recite što je najpametnije učiniti učiniti u ovom slučaju.Hvala.
   · 2 odgovora
  • jerkicaaa  »  Ruby_Danderfluff

   Poštovani, ljubazno bih Vas molila za savjet vezano za privremeno uzdržavanje.
   Naime, moje dijete je dobilo rješenje za privremeno uzdržavanje dana 28.06.2018.G.(podnijeto dana 29.03.) i zaostatke od dana podnošenja, sve skupa 1574 kn. Otac djeteta je dužan ukupno 11000 kn i  800 kn koje su danas ovrhom prebačene na djetetov račun.(sezonska plaća
   uplaćena od strane poslodavca)
   Znači od ukupnog duga 11000 kn djetetu je uplaćeno 1574 kn od države na osnovu privremenog i tih 800 kn koje mu je skinuto ovrhom, znači ukupno 2374 kn. Dakle još uvijek je dužan  8626 kn.
   Moje pitanje je, da li moram odmah to prijaviti Centru (naravno nitko mi se ne javlja na telefon da upitam) , odnosno da li to znači da su se "promijenile okolnosti" i da li to znači da će mi ukinuti privremeno rješenje iako je vrlo izvjesno da će to biti jedina uplata, a dug je i dalje 8626 kn
   moram javiti Centru tek kad dođe do pretplate , odnosno on eventualno uplati svih 8626 kn?
   Vrlo mi je hitno jer ne bih željela biti u prekršaju i plaćati prekršajne kazne zbog neznanja, a u ionako teškoj situaciji.
   Unaprijed zahvaljujem.
   ps. prvi put sam na ovom izvanrednom forumu , pa nisam niti sigurna da li sam pisala na dobrom mjestu, iz kojeg sam naučila puno stvari, pa vam svima ujedno i zahvaljujem.
   · 0 odgovora
×