Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Samo vratit. Zabranabi bila da te kontroliraju unutar schengena ili na izlazu iz njega a da zabrana postoji.
 3. Zbrka oko elimentacije

  Hvala vam jos jednom, zaista puno znaci kad se imamo gdje obratiti mi laici, a za djecu se uvijek pribojavamo iako znam da se nemam cega bojati jer nikad ih nisam tukla. Zalosno je sto on sve kao otac cini a nemisli na njih. Stvarno nisam mislila ista poduzimati ali mi jednostavno ne ostavlja izbora...jos jednom hvala od srca
 4. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Liječnički je jer je koncentracija veća od 1.50 promila.Ne moraš pravit novu vozačku,napraviš pregled i dostaviš im uvjerenje.
 5. jučer
 6. Zbrka oko elimentacije

  Poštovana, nema veze, može on prijaviti koliko hoće, ali to treba i dokazati... Činjenice su da on krši prava djece samim time što ne poštuje odluku o plaćanju uzdržavanja za djecu, tako da Vi nemate bojazni, Vi se morate "boriti" svim zakonskim sredstvima za prava svoje djece, jer je to njihovo pravo, a on neka malo razmisli koliko mu se isplati ignorirati odluku o plaćanju uzdržavanja za njih, samim time i njihovo pravo zagarantirano im Obiteljskim zakonom, kao i pravomoćnom sudskom odlukom.... Jednostavno, s tim svojim postupcima on Vas "ucjenjuje" kako se nebi borili za prava Vaše djece... Odvjetnik mu, u dopisu, može pripomenuti da s time što radi, čini KD iz čl. 172. i čl. 173. KZ RH, te da postoji mogućnost i kaznenog progona, tako da se Vi nemate čega plašiti.. Sretno...!
 7. Novac na cesti

  U tom intenzivnom razmišljanju, sjetio sam se da sam prije oko 2 godine pronašao 20(ili 40)kuna u šoping centru Mall, tada sam se javio u infopult i zamolio da mi se jave ukoliko se neko javi da je izgubio navedeno. Znam da je to mali iznos ali s obzirom da u ovakvom slučaju zastara nije nastupila, bi li sada morao gubiti vrijeme i ići u PU da predam taj iznos? Unaprijed se zahvaljujem.
 8. Prijetnja smrću SMS porukom

  Pozdrav, zanima me postoji li rok za prijavu prijetnje smrću preko sms poruke.
 9. Razmjerni dio GO kod novog poslodavca

  Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?
 10. Zloupotreba diners kartice

  Pozdrav, imam pitanje vezano za zloupotrebu diners kartice. Naime, situacija je sljedeca; prosle godine u 10mj s diners kartice ciji je vlasnik moja mama podigao sam iznos od 1800kn preko interneta, medjutim kad je dosao racun na naplatu ja sam se pravio blesav (budala znam) i rekao da ja nisam koristo karticu. Diners je stornirao navedeni iznos jer ih je mama zvala i rekla da ona nije ucinila taj trosak. S tim navodom diners je pokrenuo kaznenu prijavu za zlouporabu kartice. Da skratim, bio na ispitivanju u policijskoj postaji, priznao krivnju i platio iznos koji sam otudjio. Sad u petak dosla mi je obavijest na e-gradjani da je opcinski sud dobio moj predmet (optuznicu). Koja je iduca procedura? Moze li sudac na temelju iskaza u policiji i priznavanja krivnje odbaciti optuznicu ili u najgorem slucaju ide parnica i zatvor sad kad je vec predmet dosao na sud?
 11. Kupnja zemljišta

  Da ne otvaram novu temu..naime dolazi mi mjernik izmjeriti zemljište koje sam kupio da postavim međe kojih na čestici nema.(bilo je trnje i otpad koje sam očistio). Imam izvadak iz katastra u omjeru 1:1000 te čestice i po tome je široka 7mm, znači 7 m u stvarnosti. Vlasnica kaže da ta čestica nije tako široka, najviše 4m, zanima me dali mjernik s aparatom može naći točnu među i jeli izvadak iz katastra mjerodavan ili postoji još neki dokument iznad ? Hvala.
 12. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Ja se nadam da će to biti tako. Ali uostalom neshvaćam zašto bi mi oduzeli mobitel i 1600 kn koji su ustvari moji. Još uvijek me nisu zvali na drugo ispitivanje i nisu mi dali nikakve informacije o slučaju.
 13. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Poslat cu postom s povratnicom onda, nije se u mom gradu desilo pa mi je malo nezgodno ici sada opet tamo. Hvala vam puno na pomoći, držimo fige da ce proci sta bezbolnije
 14. Želim kćeri darivati dio novca za uređenje stana.Molim vas primjer Ugovora i da li se treba ovjeriti kod bilježnika.
 15. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Hvala na odgovoru. Neznam na što se točno odnosi liječnički pregled I da li moram praviti novu vozačku dozvolu?
 16. Zabrana otudjenja i opterecenja

  Na nekretnini se nalazi privremena mjera zabrane opterecenja i otudjenja od Zupanijskog suda Da li mi neko moze napisati konkretno kakove radnje se sa tom nekretninom ne mogu raditi
 17. Zbrka oko elimentacije

  Postovanje, otac se i dalje oglusava na uplatu pa posto planiram mu preko odvjetnika poslati opomenu prije fine. Sad me zanima (jer docim mu dode opomena ce me sigurno opet prijaviti socijalnom kako je rekao) kakav je daljni postupak centra za socijalnu ako me prijavi, s obzirom da su bili zadovoljni izvjescima iz skole i razgovorom sa djecom? Tada su mi rekli da nema razloga ista dalje poduzimati jer je sve ok. Što me čeka??
 18. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  U slučaju priznanja, sigurno će ti smanjiti, ali o sutkinji/sucu ovisi koliko, a možda prođeš i sa samo 1 mjesec zabrane. Žalbu možeš odnijeti osobno ili poslati poštom (preporučeno s povratnicom, tako da imaš dokaz da si u roku poslala i da su primili). U slučaju obrazloženog prigovora (policija prigovor mora poslati na sud, sami ne mogu više ništa mijenjati), sud ga može uzeti kao tvoju obranu i odlučiti na temelju toga, bez da te zove. Sud može odrediti i 12 mjeseci zabrane, ali za prvi put neće biti toliko. Novčana kazna je 5000-15000 kuna, ali i to može smanjiti. Isto kao i prethodno, uz priznanje/kajanje će ti smanjiti i novčanu kaznu i zabranu, ali teško je reći koliko jer si imao puno alkohola (pretpostavljam da nećeš dobiti kraće od 3 mjeseca). U svakom slučaju ćeš u postupku isticati tu potrebu za vozačkom, pa će to uzeti u obzir. Dobit ćeš i poziv za liječnički pregled.
 19. Promjena prebivališta

  Možeš nam napisati odgovor da znaju drugi koje to zanima?
 20. Slobodna djelatnost obrta za uslugu foto i video snimanja

  Pravilnik o vezanim i povlaštenim obrtima NN 42/08
 21. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Pozdrav Prije par dana zaustavljen s koncentracijom alkohola 1.61, umanjeno 1.51. Molim informaciju kolika je mjera oduzimanja vozačke i kolika je predviđena kazna? Te da li ću se morati podvrgnuti izvanrednom liječničkom pregledu? Po primitku naloga iz policije, uložiti ću prigovor uz priznanje i kajanje, želju za očitovanjem na sudu, pa me zanima na sudu kolike su šanse da mi se mjera ukine ili barem smanji s obzirom da mi je vozačka, odnosno auto od prvobitne važnosti za egzistenciju obitelji, zbog opisa posla koji svaki dan radim isključivo autom te putujem svakodnevno po zemlji? Nisam kažnjavan zadnje 4 godine, ali sličan slučaj s alkoholom se dogodio prije 6-7 godina
 22. Promjena prebivališta

  Poštovani, Malo mi se žurilo pa sam kontaktirao poreznu, sve riješeno. Hvala! Srdačan pozdrav, Ante
 23. USKLAĐIVANJE ZK I KATASTRA ???

  Moguće da su zaključci poslani na staru adresu, a nova adresa se može saznati preko oib registra ako osoba ima upisan oib. Najbolje bi bilo da sami odete i zatražite promjenu podataka. U mom kraju u zadnje vrijeme jako puno se koristi zemljišnoknjižni ispravni postupak. Tim putem, sve što stane na kopiju plana ide u jedan postupak, čak nije ni problem da se mjerilo stavi i na 1:5000 da što više čestica stane na kopiju plana. Za tužbe dosjelošću najbolje provjeriti kod odvjetnika.
 24. vlasnička tužba?

  Poštovani! Radi se o sljedećem. Moj šogor je vlasnik kuće, dvorišta i njive 1/1 20 godina. Mome mužu (svome bratu) i meni je dao punomoć za sve i to sve na korištenje, tako da mi odlazimo vikendima, sadimo vrt, kosimo i održavamo kuću i dvorište, tj. uveo nas u posjed. Do nas je živjela stara baka, a između njezine i šogorove kuće je ulaz u dvorište sa gl. ceste i kuće su uz cestu. Taj ulaz je ona koristila prije nego je šogor kupio, jer nije bilo ograđeno. Mene je pitala da li ću je ograditi, jer da je ona svoj ulaz mijenjala sa susjedom s druge strane, da bi dobila veći vrt. Ja sam se sažalila, jer je stara žena i rekla da neću do njezine smrti. Poslije njezine smrti, zakonski nasljednik njezin sin je staru drvenu kuću sa zidanim kamenim podrumom, štalu i dvorište prodao. Susjed koji je kupio rušio je kuću i pojačavao temelje, te se je proširio u donjem dijelu 20 d0 30 cm, a u gornjem 70 do 80cm na šogorovu zemlju + dio krova (zračna linija) oko 60 cm, dakle sve zajedno od 1.30 do 1.50 cm. Mi smo izveli mjernika i za dvorište i njivu. Mjernik je pokazao da je međa točno kako sam ja opisala, tj od špica njegove kuće, pa ravno po dužini pokraj susjedova vrta sve do šogorove njive, jer se šogorovo dvorište nadovezuje na njegovu njivu. CIJELI ULAZ koji se nalazi između 2 kuće pripada šogoru i njegovo je u ZK vlasništvo. Sve je u komadu, samo su 2 čestice. Dakle manji dio kuće se nalazi u šogorovom dvorištu. Susjed se je složio sa međom, da bi nakon par dana zvao mene i rekao da će izvesti svog mjernika i tako 6 godina i nije izveo. Sad znam da je tražio samo da dobije na vremenu da bi dobio posjed i suposjed. Susjed ponekad dolazi i to svoje obilazi i dvorište pokosi, a usput pređe i u šogorovo, pa malo pokosi ulaza. Prošle godine je radio septičku j bagerom porušio sav naš pijesak koji je bio na šogorovom ulazu jer nije mogao bagerom ući sa druge strane, jer je pola njegovog ulaza u dvorište zamijenjeno. Ja sam ga opomenula da je trebao pitati i da bi ga pustili, a on je rekao da će raditi što želi. Bila sam kod odvjetnice i pitala je što da radim, a ona je rekla da se ogradimo po mjerniku i zašto nismo to odmah napravili. Mi smo stavili ogradu i susjed je srušio i to 12.5m po dužini od ćoška svoje kuće kako ide međa, (5 stupova) i 9 m isod susjedova vrta i međe sa šogorovom njivom. Zvali smo policiju i tužili za ometanje posjeda. Međutim, na prvostupanjskom sudu smo izgubili, jer sutkinja kaže da susjed nema dovoljno veliki ulaz u svoje dvorište( ima 3 m, ali je nakon 1 m postavljen stup od rasvjete) i da smo suposjednici, jer je on tu prolazio i povremeno kosio mali dio ulaza i da ima svoj ulaz on je suposjednik. Iako je sve laž što je susjed rekao i za to ima dokaze sutkinja je samo njemu vjerovala. Istina je da sam ja rekla da on tu prolazi i pomalo pokosi, misleći da je to ometanje posjeda. Ja nisam znala što je ometanje posjeda i što je suposjed, a odvjetnica mi nije objasnila. Također je srušio 1 stup do ceste i srušio je 4 stupa u donjem dijelu gdje završava njegovo dvorište i počinje šogorova njiva. To nije u pravcu ovih drugih srušenih stupova i nema veze sa ulazom. Ne znam zašto se o ta 4 stupa nije raspravljalo iako su navedeni u tužbi i niti je naša odvjetnica, niti njegova to spomenula, niti susjed, ni sutkinja, a ni ja se u tom trenutku nisam snašla. Odvjetnica me više ne zastupa, jer je postavila krivu tužbu. Trebala je ići vlasnička tužba u kojoj bi tražila naknadu štete. Malo smo se porječkale jer ga je krivom tužbom uvela u posjed i nanijela nam štetu i troškove. Ona mi je oprostila dug za tuzbu i što je zastupala do sad ( ukupno 4 100.ookn), ali sam ja potpisala da se neću žaliti na prvostupanjsku presudu, a susjed je po presudi suposjednik. Rekla je da ćemo vjerojatno izgubiti, pa sam išla na to da će biti još troškova + troškovi njoj. Stara baka je imala vrt i proširila se prije nego je šogor to kupio. Također je mene molila da joj dozvolim da sadi vrt, jer da je njezina zemlja daleko od kuće. To je oko 3m dužine i oko 9 širine ušla u šogorovo. Ja sam se sažalila i rekla da može, ali kad umre da ćemo to vratiti. Njezin sin je za to znao, ali je prodao susjedu na riječ i rekao da je to njegov vrt. Mjernik je utvrdio da je to šogorovo To je bilo ograđeno drvenim kolcima, Kada smo ograđivali dvoršte, ja sam izvadila te kolce i mrežu( uredno ih složila i mrežu zamotala i stavila uz susjedov svinjac, a on je naše betonske stupove sve potrgao i žicu i ništa nije upotrebljivo)). On je zvao policiju i piše u zapisniku da smo se mi po mjerniku ogradili. Međutim susjed je sad tužio mog šogora, a ne nas za ometanje posjeda. Rasprava će biti u srpnju. Šogor ne živi u Hrvatskoj i kaže da ne može doći zbog bolesti, a nama je dao punomoć za sve i da idemo mi na raspravu, a mi nismo pozvani. Šogor je vlasnik i vjerojatno je zbog troškova on tužen, iako sam ja to uradila. Znam da u posjedovnoj tužbi isto odgovaraju i vlasnik i njegov punomoćnik Pitanje1? Da li šogor može dati drugom odvjetniku punomoć da ga zastupa i umjesto njega dođe na sud? Da li se ovdje može pobiti posjed, s obzirom da je to stajalo ograđeno drvenim kolcima sve dok ja nisam razgradila. To je razgrađeno 14. 08. 2018 i do sad mi to kosimo. Da li smo sad mi u posjedu? Susjed je sve lagao i imam dokaze, a 1 od dokaza je potvrda PP gdje je izjavio da nije dolazio 6 mjeseci, a na sudu je rekao da dolazi svaki vikend. To je rekao da bi dokazao da je u posjedu, da je često tamo. Ukoliko se izgubi i ovaj spor, koliki bi mogli biti troškovi? Znam da je odvjetnička nagrada sa PDV-om 2 500.oo kn. Pitanje2? Da li se uz dobrog odvjetnika može pokrenuti vlasnička tužba i pobiti suposjed, te tražiti da se dio kuće koji se nalazi na šogorovoj zemlji može rušiti. Da li taj dio kuće ulazi u suposjed, koji je susjed dobio iako u presudi piše samo da smo suposjednici u prolazu i naša tužba je odbačena. Navodno je susjedova kuća građena prije 1968, ali nije ucrtana iz zraka 1968, a rušio ju je 2012 i podrum dozidao više od 1m, a zatim u visinu drveni dio još 1.5m. I rušio je i obnavljao bez ikakvih dozvola i prešao na šogorovo. Znači sve je radio na crno. Šogor ima uvjerenje za svoje obje kuće da su građene prije 1968 i da se može legalizirati. Da li vlasničku tužbu možemo podnijeti suprug i ja kao punomoćnici ili mora šogor? Da li ja bez problema njemu mogu pozvati građevinsku inspekciju za kuću i vodopravnu za septičku jamu, jer iz njegove septičke curi nama u vrt. Septička je montažna bez dna i nema ATEST.
 25. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Hvala vam puno na odgovoru sivko. A u slučaju da vide nekako tu zabranu da li će me samo vratiti ili će mi još povećati zabranu?
 26. troškovi ovrhe

  Ima pravo tražiti naplatu od Vas temeljem čl. 14. st. 4. Ovršnog zakona, a koji kaže da je ovršenik dužan naknaditi ovrhovoditelju troškove ovrhe koji su bili potrebni za ovrhu. Uz to osim iz kupovine može se naplatiti temeljem čl. 14. st. 6. Ovršnog zakona, jer može podnijeti sudu zahtjev za naknadu troškova najkasnije u roku od 30 dana od dana završetka postupka (npr.ako je postupka obustavljen).
 27. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Procitala sam to odmah, to mi je potvrdilo da je priznanje najbolji put. Unutar 3 godine je. Ako postoji mogucnost da mi je smanje makar na 3 mjeseca zalim se. Jos samo jedna informacija, zalbu saljem postom ili idem u postaju? S obzirom na to da su mi policajci rekli da se vratim iduci dan kod njih sa žalbom. I postoji li opcija da se zalba uvazi i da uopce ne dobijem poziv na sud?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   89928
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  Challrot
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   98980
  • Ukupno objava
   520615
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Samo vratit. Zabranabi bila da te kontroliraju unutar schengena ili na izlazu iz njega a da zabrana postoji.
  • Hvala vam jos jednom, zaista puno znaci kad se imamo gdje obratiti mi laici, a za djecu se uvijek pribojavamo iako znam  da se nemam cega bojati jer nikad ih nisam tukla. Zalosno je sto on sve kao otac cini a nemisli na njih. Stvarno nisam mislila ista poduzimati ali mi jednostavno ne ostavlja izbora...jos jednom hvala od srca 
  • Liječnički je jer je koncentracija veća od 1.50 promila.Ne moraš pravit novu vozačku,napraviš pregled i dostaviš im uvjerenje.
  • Poštovana, nema veze, može on prijaviti koliko hoće, ali to treba i dokazati... Činjenice su da on krši prava djece samim time što ne poštuje odluku o plaćanju uzdržavanja za djecu, tako da Vi nemate bojazni, Vi se morate "boriti" svim zakonskim sredstvima za prava svoje djece, jer je to njihovo pravo, a on neka malo razmisli koliko mu se isplati ignorirati odluku o plaćanju uzdržavanja za njih, samim time i njihovo pravo zagarantirano im Obiteljskim zakonom, kao i pravomoćnom sudskom odlukom.... Jednostavno, s tim svojim postupcima on Vas "ucjenjuje" kako se nebi borili za prava Vaše djece... Odvjetnik mu, u dopisu, može pripomenuti da s time što radi, čini KD iz čl. 172. i čl. 173. KZ RH, te da postoji mogućnost i kaznenog progona, tako da se Vi nemate čega plašiti.. Sretno...!
  • U tom intenzivnom razmišljanju, sjetio sam se da sam prije oko 2 godine pronašao 20(ili 40)kuna u šoping centru Mall, tada sam se javio u infopult i zamolio da mi se jave ukoliko se neko javi da je izgubio navedeno. Znam da je to mali iznos ali s obzirom da u ovakvom slučaju zastara nije nastupila, bi li sada morao gubiti vrijeme i ići u PU da predam taj iznos?  Unaprijed se zahvaljujem. 
  • Pozdrav, zanima me postoji li rok za prijavu prijetnje smrću preko sms poruke.   
  • Pozdrav svima! Samo da provjerim, kolegica se zaposlila 1.2. ove godine i dotad je bez prekida radila kod drugog poslodavca, da li ona ima pravo na godišnji za ovu godinu 2019. i to razmjerni dio, znači 11/12, obzirom da nije bilo prekida i može li ga koristiti odmah, bez proteka 6 mjeseci neprekidnog rada?
  • Pozdrav, imam pitanje vezano za zloupotrebu diners kartice. Naime, situacija je sljedeca; prosle godine u 10mj s diners kartice ciji je vlasnik moja mama podigao sam iznos od 1800kn preko interneta, medjutim kad je dosao racun na naplatu ja sam se pravio blesav (budala znam) i rekao da ja nisam koristo karticu. Diners je stornirao navedeni iznos jer ih je mama zvala i rekla da ona nije ucinila taj trosak. S tim navodom diners je pokrenuo kaznenu prijavu za zlouporabu kartice.  Da skratim, bio na ispitivanju u policijskoj postaji, priznao krivnju i platio iznos koji sam otudjio. Sad u petak dosla mi je obavijest na e-gradjani da je opcinski sud dobio moj predmet (optuznicu). Koja je iduca procedura? Moze li sudac na temelju iskaza u policiji i priznavanja krivnje odbaciti optuznicu ili u najgorem slucaju ide parnica i zatvor sad kad je vec predmet dosao na sud?
  • Da ne otvaram novu temu..naime dolazi mi mjernik izmjeriti zemljište koje sam kupio da postavim međe kojih na čestici nema.(bilo je trnje i otpad koje sam očistio). Imam izvadak iz katastra u omjeru 1:1000 te čestice i po tome je široka 7mm, znači 7 m u stvarnosti. Vlasnica kaže da ta čestica nije tako široka, najviše 4m, zanima me dali mjernik s aparatom može naći točnu među i jeli izvadak iz katastra mjerodavan ili postoji još neki dokument iznad ? Hvala.
  • Ja se nadam da će to biti tako. Ali uostalom neshvaćam zašto bi mi oduzeli mobitel i 1600 kn koji su ustvari moji.  Još uvijek me nisu zvali na drugo ispitivanje i nisu mi dali nikakve informacije o slučaju.
  • Poslat cu postom s povratnicom onda, nije se u mom gradu desilo pa mi je malo nezgodno ici sada opet tamo. Hvala vam puno na pomoći, držimo fige da ce proci sta bezbolnije
  • Želim kćeri darivati dio novca za uređenje stana.Molim vas primjer Ugovora i da li se treba ovjeriti kod bilježnika.
  • Hvala na odgovoru. Neznam na što se točno odnosi liječnički pregled I da li moram praviti novu vozačku dozvolu?
  • Na nekretnini se nalazi privremena mjera zabrane opterecenja i otudjenja od Zupanijskog suda Da li mi neko moze napisati konkretno kakove radnje se sa tom nekretninom ne mogu raditi
 • Novi statusi

  • Kristina Antal  »  Ruby_Danderfluff

   Probala sam vas kontaktirat porukom ali ne mogu pa vas molim da mi se javite vazno je
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  drot13

   Molila bi vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vam poslat poruku ali ne mogu
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  G-man

   Molim vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vas kontaktirat ali ne mogu
   · 2 odgovora
  • Ana.skalic@gmail.com  »  drot13

   Poštovani!
   Ukoliko ste voljni odgovoriti na ovo moje pitanje zanima me da li se zabrana upravljanja vozilom  podrazumijeva odmah prilikom načinjene štete (vožnja u alkoholiziranom stanju, moja krivica nema dvojbe) ili kada mi se točno odredi zaštitna mjera zabrane upravljanja? Da li se do tada legalno smije upravljati motornim vozilom? Ili je ovo sve apsurd uopće što pitam?
   · 2 odgovora
  • siflisivana@gmail.com

   Dobro veče
   Dali neko zna,dali se moze bez prebivališta u Hrvatskoj predati papire za hrvatsko drzavljanstvo u sup.Zivim u Vojvodini . Hvala svima koji znaju nesto.😀😀
   · 2 odgovora
×