Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Prodaja kuće

  Poštovani, vlasnici smo kuće koja nije legalizirana, pa tako nije ni uknjižena (upisana je kao oranica). Rečeno nam je da je rok za legalizaciju prošao. Ne znam što sad napraviti. Može li se kao takva prodati nekom investitoru koji bi na tom mjestu mogao izgraditi zgradu? To pitam jer smo takvu ponudu dobili, ali od osobe koja s tim nije bila upoznata. Uopće se ne razumijem u te stvari, pa ako netko može pomoći savjetom....... Unaprijed zahvaljujem...
 3. Dragi korisnici, molim vas jel mi netko moze pravno reci jel tetka ima pravo vidanja necakinje. Czss je pokrenuo postupak da bi na sudu odvj. majke djeteta napisala samo pismo da to nije legitimno i da traze od mene placanje svih sudskih troskova (u prijevodu da tetke nemaju to pravo). U obiteljskom pravu pise bliza rodbina, pa me sad zanima a sto je tetka ako nije najbliza (majka i otac su radi istog na sudu, majka djete neda ocu i ocevoj obitelji vidjet i sve institucije su izmanipulirane s majcine strane, puno propusta i neispravnisti, pa se usudujem reci I nezakonitosti). Jel ima netko iskustva I molim vas preporuke za najboljeg, najjaceg odvjetnika u ST, ZD ili ZG za obiteljsko pravo. Rado private poruke na draganacondric@googlemail.com. Hvala unaprijed na odgovorima!
 4. Mirovina

  Poz... U invalidskoj sam mirovini, profesionalna HRVI 20%, 20 rat- 80 mir.. , prošle godine sam bio ponovo na vještačenju gdje su mi povisili učešće u ratu 30 rat-70 mir, ali izračun mirovine se nije mijenjao, dragovoljac sa činom vodnika.. pa me čisto zanima da li je to moguće, odnosno ispravno...
 5. Odbijenica HRVI

  Šalji žalbu obavezno..i čekat češ par mjeseci pa češ vidjet rezultat
 6. Danas
 7. Imaš na ovom linku kratko o prigovorima, pa vidi i pitaj što te još zanima.
 8. Izdvajanje nekretnine iz firme

  Nije to previše komplicirano , osnovno pitanje je - dali je Nekretnina koja je u vlasništvu Firme, izgrađena prije ili poslije uvođenja PDV-a. Ako je izgrađena prije uvođenja PDV-a, kupujete istu po procjeni Sudskog Procijenitelja (postoje dvije vrijednosti - građevinska i tržišna) ako je nekretnina izgrađena prije PDV-a, svako plača svoje obaveze - Kupac - porez na Nekretninu, a Firmi, dobiveni novci idu u - Prihod. Specifičnost je recimo kad prodajete - Industrijsku Halu, koja je sagrađena u sustavu - PDV-a, i ista ima građevinsko Zemljište. Tada se Objekt prodaje - zasebno, a Građevinska Parcela - zasebno, jer u iskazanoj cijeni Objekta postoji + PDV i tada Kupac na cijenu(ili je isti uračunat u traženu cijenu) Objekta plača PDV a, na Građevinsku Parcelu Porez na stjecanje Nekretnine. Pritom se vodi računa o vrijednosti - Infrastrukture na Parceli - dali je ista provedena prije ili poslije - PDV-a, ovisno o toj činjenici ovisi cijena za Objekt u odnosu na Građevinsko Zemljište. Nakon prodaje je Prodavatelj u obavezi plaćanja PDV-a, po obračunskom periodu.
 9. Hvala Vam na odgovoru. Onda cu napraviti prigovor. Citanjem slicnih tema po forumu stekao sam dojam da mi je bolje doci osobno na sud posto sam uredan, pristojan i elokventant decko. Moram li pri odlasku u PP na nesto posebno pripaziti pri podnosenju tog zahtjeva/prigovora?
 10. Odsteta

  Prilikom nove godine iz automatske puske je pucano po tudjoj kuci u pijanom stanju ne namijerno pocinjena je steta pa sam platio pocinjenu stetu a osteceni me nece sudski tuzit znaci ostaje optuzba po sluzbenoj duznosti pa me zanima dali je u redu placanje odstete na takav nacin da je to inspektor uveo u predmet a ovaj potpisao na nekoliko papira a ja nisam dobio ni jedan rekao mi je da mi to on nemoze dat ni jedan papir gdje pise da sam platio odstetu pa me zanima jeli to u redu i tko mi moze dat taj papir inspektor ili drzavni tuzilac ? Hvala unapred na odgovoru . nadam se uvijetnoj kazni. Dali je moguce da bude novcana kazna i koliko bi mogla bit po sudskoj praksi ?
 11. Kupnja tetine polovice stana

  Nakon bakine smrti, njen stan su naslijedili moj otac i teta po pola. Teta mi je ponudila njenu polovicu na otkup što mi se učinilo dobrom prilikom. No, tu sad kreću obiteljske ˝drame˝. Budući da sam u braku bez predbračnog ugovora, otac ne želi da moj suprug ima ikakvo pravo na taj stan u slučaju rastave. Suprugu je svejedno i rekao je da će potpisati što god treba da se on tog stana odriče. Otac predlaže da prilikom kupnje tetine polovice, istu prepišemo na njega tako da on bude jedini vlasnik stana na papiru, a da će on sastaviti oporuku da taj stan pripadne isključivo meni. Da napomenem da ne živimo u istom gradu i nemamo namjeru useliti u njega još kojih 5-10 godina, za to vrijeme bi ga iznajmljivali. Čitajući članke po internetu, otac može, a da ja niti ne znam, promijeniti oporuku i ostaviti taj stan nekome drugome jer, ako sam dobro shvatila, važeća oporuka je ona novijeg datuma. Kako bi se bilo najbolje zaštititi u ovom slučaju? Isto pitanje vrijedi i u slučaju da je polovica na moje ime, a pola na njegovo. Na riječ ne vjerujem nikome pa niti njemu. Imaju li u takvim slučajevima njegova vanbračna djeca za koju trenutno ne znam postoje li, ali imam sumnje, ikakva prava tražiti svoj udio u nečemu što je oporučno ostavljeno meni, kao zakonitom djetetu?
 12. Ako je od pravomoćnosti (i završetka mjere, ako je koja bila izrečena) za ovo ranije prošlo 3 godine, ne računa se više i možeš reći da si nekažnjavan. Isplati se prigovarati s priznanjem, kajanjem i molbom za ublažavanjem kazne (iz razloga koje navodiš). Po iskustvima s foruma, konačne kazne budu 700 do 2000 kn, a imat ćeš oravo plaćanja 2/3.
 13. Zabrana ulaska u zemlje eu

  Znaci stom kazes da kad uzmem njeno prezime i novi pasos sa novo prezime mozem da udzem kao turist. Onda najbolje da uradim to i da idem do bugarska da vidim dal mogu da udzem u bugarska. Ako mogu da udzem onda idem kao turist do malta. A brate dal je moguce da me uhvati u malta na granjca kad se vracan recimo nakon 70 dana ako me prepoznaju dal je moguce da mi lupne josh vecha zabrana zbog toga sta sam se vratio kod njih opet?
 14. izračun mirovine

  Kao sto ste i sami napisali u postu, odluka - dilema je samo vasa i sa svojom odlukom - mirovinom cete zivjeti dozivotno. Kao sto stoji i u ovom clanku, treba staviti sve elemente na papir, sjesti sa svojim partnerom i dobro sve razmotriti, prouciti i donjeti najbolju odluku, prvenstveno za sebe a onda i za druge. https://www.mirovina.hr/novosti/mirovina-iz-ii-stupa-ako-zelite-da-ju-netko-od-vasih-naslijedi-primat-cete-znatno-manje/
 15. Vec duzi niz godina imamo stalno isti problem sa susjedom koji ne placa stvarnu potrosnju vode( ne pristaje na niti jedan dogovor)kad je placao po clanovima uvijek je za jedan umanjen, da bi izbjegli krađu clanova stavili smo interne vodomjere ali no to ne funkcionira jer nikada ne prikaze stvarno stanje portrosnje opet umanjuje kubike i nikada ne dozvoljava da se vodomjer vidi. Kuca nije etazirana(u procesu je etaziranja) I svake godine nam se nakupi veliki dug i naravno vodovod iskljuci vodu a kad se etazira bit ce i novcanih ovrha jer je kuca jos uvijek na pokojnog vlasnika pa za sad nemji mogucnost naplate. Uvidom u upalte koje su nam dali na vidovodu vidljivo je da vodu placa svai drugi mjesec i umanjen iznos od stvarne potrosnje, naravno ne priznaje da je dug u konacnici njegov jer ostatk stanara svoja dugovanja podmiri i do sad je uvijek se izvalcio na taj nacin da bi se njegov dug podijelo na ostatak stanara. Da li postoji neki drugi nacin naplate duga osim tuzbe i da li za tuzbu uopce ima osnove tj da li je dokazivo da je dug njegov,mi posjedujemo ispis sa vodivoda, sve uplacene racune i stanje ostalih brojila .
 16. Garaža u zgradi

  Da su ti metalni ozračnici drugačije izvedeni, eventualno tada. Čak im ni susjed nije zatvorio pristup. Ne sumnjam u vaše vozačke sposobnosti, no gledajući prema dimenzijama vozila parkirališna mjesta ona su u rangu cca 6,5x3m a pristupni put u rangu spomenutih 6m pa bih se usudio reči da passat karavan (477 cm) koji trenutno koristim bez problema tu ulazi na rikverc i bez parkirnih senzora. Nažalost, kao što rekoh problem je u tome zidu zbog kojeg se može osjećati nesigurnost pri parkiranju ali sve što ne postignete nekim dogovorom može rezultirati da ga natjerate da isto spremište makne pa u inat parkira na početak svojeg parkirnog mjesta i opet ste na istome.
 17. Garaža u zgradi

  Vjerujem... ajde javite nam povratnu informaciju zbivanja.
 18. Garaža u zgradi

  Misliš da prostor iza auta u slučaju požara ne bi također mogao biti prostor za evakuaciju?
 19. Garaža u zgradi

  Baš mi je katastrofa jer je jednostavno sve pre usko i moram sad namotavati volan ljevo desno po neznam kolko puta napred rikverc da bi ušo ili izašo, katastrofa je blaga riječ....
 20. Garaža u zgradi

  Ja bi ga pustila da natrpa to svoje spremište i onda ga prijavila. Baš me zanima reakcija.
 21. Suvlasništvo

  Poštovani, Suvlasnik sam 2/3 parcele koju sam oplemenio na kojoj sam napravio malu poljsku kućicu. Sad nakon gotovo trideset godina, suvlasnik 1/ 3 traži da mu dan ključ od kućice jer je po zakonu on suvlasnik svega što je na parceli. I još jedno pitanje. Da li mogu nekako isplatiti suvlasnika treće trećine, jer to on ne želi. Hvala na odgovoru.
 22. Garaža u zgradi

  Sigurno je bilo tako jer si dobro navela, stubišta, prostor ispred stanova (u biti hodnici) što je sve prostor za eventualnu evakuaciju pa je naglasak na tome a ne na onome što je ostavljano. Ima li toga ovdje, ja baš i ne vidim. Ne blokira se prostoru za evakuaciju, niti pristup protupožarnom aparatu . No ne tvrdim da sam u pravu te da neće protupožarac vidjeti nešto sporno, ali iz nekog iskustva čisto sumnjam.
 23. Nemoguća naplata pravomoćne presude

  Uređen ovršni prijedlog za ovrhu na nekretninama dostavljate općinskom sudu na provedbu. Plijene se sve pokretnine na adresi koju Vi navedet tj. na adresi za koju znate da na njoj ima pokretnina bez obzira gdje mu je prebivalište.
 24. Garaža u zgradi

  Znam za slučaj stubišta u kojemu se "svašta" odlagalo, pa je požarna inspekcija naložila da se to "svašta" (isto kao iz ove teme - gume, bicikli...) hitno ukloni sa stubišta, jer je prepreka za slučaj evakuacije, ali i da se sve ukloni ispred ulaznih vrata stanova (tu ne smeta baš nikome) i to iz razloga što se radi o zapaljivim stvarima koje ugrožavaju sve ostale.
 25. Garaža u zgradi

  Samo u slučaju da se zagradi čvrstim materijalima a ne kao što se to obično napravi sa žičanim pletivom
 26. Izuzece sudca

  Zahtjev za izuzeće podnosi se predsjedniku suda. A ako je sudac čije izuzeće stranka traži predsjednik suda koji vodi postupak, podnesak se upućuje predsjedniku neposredno višeg suda (neposredno viši sud u odnosu na općinski sud je županijski sud, a u odnosu na županijske sudove Vrhovni sud Republike Hrvatske).
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   92476
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  DDrago
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   102205
  • Ukupno objava
   539456
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Poštovani, vlasnici smo kuće koja nije legalizirana, pa tako nije ni uknjižena (upisana je kao oranica).  Rečeno nam je da je rok za legalizaciju prošao. Ne znam što sad napraviti. Može li se kao takva prodati nekom investitoru koji bi na tom mjestu mogao izgraditi zgradu? To pitam jer smo takvu ponudu dobili, ali od osobe koja s tim nije bila upoznata. Uopće se ne razumijem u te stvari, pa ako netko može pomoći savjetom....... Unaprijed zahvaljujem...
  • Dragi korisnici,  molim vas jel mi netko moze pravno reci jel tetka ima pravo vidanja necakinje. Czss je pokrenuo postupak da bi na sudu odvj. majke djeteta napisala samo pismo da to nije legitimno i da traze od mene placanje svih sudskih troskova (u prijevodu da tetke nemaju to pravo). U obiteljskom pravu pise bliza rodbina, pa me sad zanima a sto je tetka ako nije najbliza (majka i otac su radi istog na sudu, majka djete neda ocu i ocevoj obitelji vidjet i sve institucije su izmanipulirane s majcine strane, puno propusta i neispravnisti, pa se usudujem reci I nezakonitosti). Jel ima netko iskustva I molim vas preporuke za najboljeg, najjaceg odvjetnika u ST, ZD ili ZG za obiteljsko pravo. Rado private poruke na draganacondric@googlemail.com.  Hvala unaprijed na odgovorima!
  • Poz... U invalidskoj sam mirovini, profesionalna HRVI 20%, 20 rat- 80 mir.. , prošle godine sam bio ponovo na vještačenju gdje su mi povisili učešće u ratu 30 rat-70 mir, ali izračun mirovine se nije mijenjao, dragovoljac sa činom vodnika.. pa me čisto zanima da li je to moguće, odnosno ispravno...
  • Šalji žalbu obavezno..i čekat češ par mjeseci pa češ vidjet rezultat
  • Imaš na ovom linku kratko o prigovorima, pa vidi i pitaj što te još zanima.
  • Nije to previše komplicirano , osnovno pitanje je - dali je Nekretnina koja je u vlasništvu Firme, izgrađena prije ili poslije uvođenja PDV-a. Ako je izgrađena prije uvođenja PDV-a, kupujete istu po procjeni Sudskog Procijenitelja (postoje dvije vrijednosti - građevinska i tržišna) ako je nekretnina izgrađena prije PDV-a, svako plača svoje obaveze - Kupac - porez na Nekretninu, a Firmi, dobiveni novci idu u - Prihod.                                                                                                                 Specifičnost je recimo kad prodajete - Industrijsku Halu, koja je sagrađena u sustavu - PDV-a, i ista ima građevinsko Zemljište.    Tada se Objekt prodaje  - zasebno, a Građevinska Parcela - zasebno, jer u iskazanoj cijeni Objekta postoji + PDV i tada Kupac na cijenu(ili je isti uračunat u traženu cijenu) Objekta plača PDV a, na Građevinsku Parcelu Porez na stjecanje Nekretnine.  Pritom se vodi računa o vrijednosti - Infrastrukture na Parceli - dali je ista provedena prije ili poslije - PDV-a, ovisno o toj činjenici ovisi cijena za Objekt u odnosu na Građevinsko Zemljište. Nakon prodaje je Prodavatelj u obavezi plaćanja PDV-a, po obračunskom periodu.
  • Hvala Vam na odgovoru. Onda cu napraviti prigovor. Citanjem slicnih tema po forumu stekao sam dojam da mi je bolje doci osobno na sud posto sam uredan, pristojan i elokventant decko. Moram li pri odlasku u PP na nesto posebno pripaziti pri podnosenju tog zahtjeva/prigovora?
  • Prilikom nove godine iz automatske puske je pucano po tudjoj kuci u pijanom stanju ne namijerno pocinjena je steta pa sam platio pocinjenu stetu a osteceni me nece sudski tuzit znaci ostaje optuzba po sluzbenoj duznosti pa me zanima dali je u redu placanje odstete na takav nacin da je to inspektor uveo u predmet  a ovaj potpisao na nekoliko papira a ja nisam dobio ni jedan rekao mi je da mi to on nemoze dat ni jedan papir gdje pise da sam platio odstetu pa me zanima jeli to u redu i tko mi moze dat taj papir inspektor ili drzavni tuzilac ? Hvala unapred na odgovoru . nadam se uvijetnoj kazni. Dali je moguce da bude novcana kazna i koliko bi mogla bit po sudskoj praksi ?
  • Nakon bakine smrti, njen stan su naslijedili moj otac i teta po pola. Teta mi je ponudila njenu polovicu na otkup što mi se učinilo dobrom prilikom. No, tu sad kreću obiteljske ˝drame˝. Budući da sam u braku bez predbračnog ugovora, otac ne želi da moj suprug ima ikakvo pravo na taj stan u slučaju rastave. Suprugu je svejedno i rekao je da će potpisati što god treba da se on tog stana odriče. Otac predlaže da prilikom kupnje tetine polovice, istu prepišemo na njega tako da on bude jedini vlasnik stana na papiru, a da će on sastaviti oporuku da taj stan pripadne isključivo meni. Da napomenem da ne živimo u istom gradu i nemamo namjeru useliti u njega još kojih 5-10 godina, za to vrijeme bi ga iznajmljivali. Čitajući članke po internetu, otac može, a da ja niti ne znam, promijeniti oporuku i ostaviti taj stan nekome drugome jer, ako sam dobro shvatila, važeća oporuka je ona novijeg datuma. Kako bi se bilo najbolje zaštititi u ovom slučaju? Isto pitanje vrijedi i u slučaju da je polovica na moje ime, a pola na njegovo. Na riječ ne vjerujem nikome pa niti njemu. Imaju li u takvim slučajevima njegova vanbračna djeca za koju trenutno ne znam postoje li, ali imam sumnje, ikakva prava tražiti svoj udio u nečemu što je oporučno ostavljeno meni, kao zakonitom djetetu?
  • Ako je od pravomoćnosti (i završetka mjere, ako je koja bila izrečena) za ovo ranije prošlo 3 godine, ne računa se više i možeš reći da si nekažnjavan. Isplati se prigovarati s priznanjem, kajanjem i molbom za ublažavanjem kazne (iz razloga koje navodiš). Po iskustvima s foruma, konačne kazne budu 700 do 2000 kn, a imat ćeš oravo plaćanja 2/3.
  • Znaci stom kazes da kad uzmem njeno prezime i novi pasos sa novo prezime mozem da udzem kao turist. Onda najbolje da uradim to i da idem do bugarska da vidim dal mogu da udzem u bugarska. Ako mogu da udzem onda idem kao turist do malta. A brate dal je moguce da me uhvati u malta na granjca kad se vracan recimo nakon 70 dana ako me prepoznaju dal je moguce da mi lupne josh vecha zabrana zbog toga sta sam se vratio kod njih opet?
  • Kao sto ste i sami napisali u postu, odluka - dilema je samo vasa i sa svojom odlukom - mirovinom cete zivjeti dozivotno. Kao sto stoji i u ovom clanku, treba staviti sve elemente na papir, sjesti sa svojim partnerom i dobro sve razmotriti, prouciti i donjeti najbolju odluku, prvenstveno za sebe a onda i za druge. https://www.mirovina.hr/novosti/mirovina-iz-ii-stupa-ako-zelite-da-ju-netko-od-vasih-naslijedi-primat-cete-znatno-manje/
  • Vec duzi niz godina imamo stalno isti problem sa susjedom koji ne placa stvarnu potrosnju vode( ne pristaje na niti jedan dogovor)kad je placao po clanovima uvijek je za jedan umanjen, da bi izbjegli krađu clanova stavili smo interne vodomjere ali no to ne funkcionira jer nikada ne prikaze stvarno stanje portrosnje opet umanjuje kubike i nikada ne dozvoljava da se vodomjer vidi. Kuca nije etazirana(u procesu je etaziranja) I svake godine nam se nakupi veliki dug i naravno vodovod iskljuci vodu a kad se etazira bit ce i novcanih ovrha jer je kuca jos uvijek na pokojnog vlasnika pa za sad nemji mogucnost naplate. Uvidom u upalte koje su nam dali na vidovodu vidljivo je da vodu placa svai drugi mjesec i umanjen iznos od stvarne potrosnje, naravno ne priznaje da je dug u konacnici njegov jer ostatk stanara svoja dugovanja podmiri i do sad je uvijek se izvalcio na taj nacin da bi se njegov dug podijelo na ostatak stanara. Da li postoji neki drugi nacin naplate duga osim tuzbe i da li za tuzbu uopce ima osnove tj da li je dokazivo da je dug njegov,mi posjedujemo ispis sa vodivoda, sve uplacene racune i stanje ostalih brojila .
  • Da su ti metalni ozračnici drugačije izvedeni, eventualno tada. Čak im ni susjed nije zatvorio pristup. Ne sumnjam u vaše vozačke sposobnosti, no gledajući prema dimenzijama vozila parkirališna mjesta ona su u rangu cca 6,5x3m a pristupni put u rangu spomenutih 6m pa bih se usudio reči da passat karavan (477 cm) koji trenutno koristim bez problema tu ulazi na rikverc i bez parkirnih senzora. Nažalost, kao što rekoh problem je u tome zidu zbog kojeg se može osjećati nesigurnost pri parkiranju ali sve što ne postignete nekim dogovorom može rezultirati da ga natjerate da isto spremište makne pa u inat parkira na početak svojeg parkirnog mjesta i opet ste na istome. 
 • Novi statusi

  • ana54321  »  Željac047

   POSTOVANI
   PRILIKOM TRAŽENJA POMOCI NA STRANICAMA LEGALISA VIDJELA SAM DA STE POMOGLI MNOGIM ŽENAMA I POSLALI IM PRIMJERAK PRIJEDLOGA ZA POVEĆANJE ALIMENTACIJE.
   NAJLJEPŠE BI VAS MOLILA ISTO.
   SVAKO DOBRO.
   · 0 odgovora
  • butterfly 1

   Dobar dan,poštovanje 
   SRETNA NOVA GODINA 
   Nakon dužeg vremena evo se javljam sa još uvijek ne riješenim problemom koji je već poznat 
   Naime sudski postupak oko podjele imovine još uvijek traje iako je prvostepenim postupkom a kasnije i županijski sud potvrdio presudu sa kojom nisam zadovoljan u potpunosti ali nadajući se bržem rješenju pristao sam. Ustanovljeno je da je zajednička imovina kredit koji sam podigao zbog isplate kupovine stana (15000€)znači 7500 €svaka strana...kredit je ugovoren na trajanje 15 godina. Zajednički smo plaćali 7 godina a nadalje isključivo ja. Smatram da stvarna imovina bivše supruge nije 7500 € nego samo onaj dio koji je zajedno otplaćivan...zanima me da li ispravno razmišljam. Bivša supruga i sin i dalje žive u istom stanu bez ikakvih plaćanja režija i stanovanja. Neprestano psihičko izazivanje pokušao sam u nekoliko navrata potražiti pomoć od policije ali bez uspjeha...čak i fizičko nasrtanje sina ostalo je bez reakcije...
   Zanima me što se može očekivati obzirom da je sada podnijela zahtjev za reviziju postupka jer kao da sud nije dobro presudio i da ona ima pravo na pola stana. 
   Da ponovim još jednom...stan je plaćen 85000 €...moja mama je meni darovala 70000€...15000€ sam podigao kredit...zajedno smo plaćali 7 godina...
   Molim vas za savjet što da radim jer sam na rubu 
   Unaprijed hvala 
    
   · 1 odgovor
  • sipekjos  »  Ruby_Danderfluff

   Molim Vas za savjet.mišljenje,
   Supruga radi u šk kuhinji kao voditelj preko 30 godina. Ima 1 godinu do mirovine. Ravnatelj je skida sa tog radnog mjesta bez obavjesti pismenem i stavlja na radnom mjesto kuharice. U ugovoru o radu piše voditelj kuhinje Na njezino mjesto stavlja hendikepiranu osobu. hendikepirana osoba kleveće suprugu. Ima li tu prekršaja od strane ravnatelja, i hendikepirane osobe. Mobing???
   Sa poštovanjem,
   Molim pomoć,
   · 1 odgovor
  • Dmm72  »  bob25274

   Postovanje,
   Izvinjavam se sto vas uznemiravam privatnom porukom. 
   Procitao Sam da ste nudili jednom clanu pomoc I posrednistvo oko dobijanja HR drzavljanstva. 
   Htio Sam vas pitati da li imam pravo na HR drzavljanstvo po novom zakonu koji treba da stupi na snagu? Ukoliko imam pravo da li bi mi vasim posredovanjem pomogli da dobijem drzavljanstvo? 
   Moja pokojna majka je rodjena 1940.  I upisana je u Hr drzavljana ( proveri Sam telefonski za maticni uredom u Zadru) a ja Sam rodjena 1972 u Crnoj Gori. 
   Zahvaljujem vam se unaprijed na odgovoru I Jo's jednom se Izvinjavam na smetnji. 
   Pozdrav, 
   Denis
   · 3 odgovora
  • damirveki

   Dobio sam rješenje da mi se odbija zahtjev.. za HRVI po osnivi bolesti PTSP-a i bolesti jednjaka...
   te sam dobio manje od 20 posto...
   pa me zanima dali se mogu žalit ili pisat tužbu
   · 1 odgovor
×