Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. jučer
 2. Zanima me koliko bi trebao dobiti povrata osiguranja kredita koji sam prijevremeno otplatio. Trebao je biti na 10 godina a nakon godinu i pol sam ga zatvorio. Mislim da je osiguranje bili 10 000 kuna. A meni su isplatili 2-3000 kuna. Ako sam ga koristio godinu i pol mislim da bi mi trebali isplatiti oko 8 000 kuna ili ?
 3. Molim ako tko zna gdje je tocno ili kojim propisom definirano sto su lakse sto teze povrede radne obveze , mjere, postupak...itd. Pretrazio sam bezbroj linkova no nigdje tocne upute ili jasno navedeno, kao da svi samo prepisuju od nekud, i ugradjuju po nahodjenju.. A radi se o tome da moram hitno urediti pravilnik o radu i stavke stegovne odgovornosti i znati gdje im je temelj, nije ni drzavna sluzba ni privatna nego neprofitna organizacija. Hvala unaprijed!
 4. Poštovani,pokušati ću što kraće objasniti situaciju Naime, prošle godine sam preuzela jedan d.o.o.s ugostiteljskom djelatnošću nesvjesna cijele problematike. Imala sam par zaposlenih radnika koje sam prva 2 mjeseca uspjela isplatiti (i režije) s novcem dobivenim od poslovanja nakon čega je sve krenulo nizbrdo. Poslovanje se pogoršalo a uz to je tu i kredit bivšeg vlasnika te minus na računu za koji nisam ni znala dok već sve nije bilo potpisano a lokal nije imao toliki promet kako je bivši vlasnik prikazao. Desilo se to da sam par mjeseci posuđivala novac kako bih isplatila radnike i režije međutim za drugo nisam imala te sam bila primorana prestati se baviti ovom djelatnošću što sam i dobila rješenje. Desilo se to da je banka blokirala račun i nije se imala od čega naplatiti pa su aktivirali zadužnicu starog vlasnika tvrtke kojemu sad skidaju s računa. Firma je ostala dužna cca 20 000kn kredita, cca 24 000 kn.poreza, meni za 4 mjeseca doprinosa i još nešto sitno drugim vjerovnicima s time da na imovini ima jednu stvar vrijednu oko 3000kn. Ja sam u firmi u svojstvu direktora pa me zanima sljedeće: 1. da li je moguće firmu otjerati firmu u stečaj ili to FINA pokreće? ukoliko mogu ja kako.i šta prvo napraviti? 2. koje posljedice ja mogu snositi kao direktor? novčano i općenito? s time da napomenem da sam zbog prijevare bivšeg vlasnika s njim.na sudu 3. pružila mi se prilika ići u novi posao; mogu li otvoriti novi obrt ili j.d.o.o. obzirom na ovu firmu? Hvala na odgovoru!
 5. Korištenje go zadnji tjedan ugovora

  Bio je u dogovoru s poslodavcem, u obracunu je jedno razlika u onoj rubrici osobni odbitak inace na proslim platnim listama je pisalo 3800 a sad nista. 8 mj odradila sam u cijelosti.
 6. Prijetnje

  Poštovani , da vas pitam da li postoji tko iznad vrhovnog suda ? Doduše osuđen sam za navodne prijetnje jednoj gospođi , iako je dokazano da njena kćer daje lažne izjave na sudu , da je njen suprug izjavio da nisam nikad prijetio , da je ona sama rekla da je bila nakon dva tjedna od navodne prijetnje kod mene u kući (ako se bojala za život kako je i navela,ne vjerujem da bi došla mi u kuću) , da sud nije htjeo čekat da moj svjedok dođe iz Nizozemske , ja sam optužen za prijetnji i poslao sam žalbu na vrhovni sud ali na moju žalost a kako kaže i odvjetnica oni nisu ni pročitali moju žalbu ,nego poslali potvrdnu presudu samo da me se riješe. Da li postoji ijedna ustanova da se mogu žaliti i probat izboriti se za istinu ?
 7. Nemam nikakva druga primanja naravno... Ali sam račun su izdali u trenutku kad je moj obrt bio zatvoren? A čitao sam da za te račune nastupa zastara nakon 3 godine nakon što ne poduzmu ništa?
 8. Svea sigurno nije aktivirala ovrhu na plaći/mirovini putem zadužnice, već imaju neku drugu ovršnu ispravu, ili rješenje o ovrsi ili suglasnost o zapljeni primanja, a zadužnicu mogu aktivirati na fini, iako nema smisla ostaviti aktivirano jer ako skidaju sa mirovine, na redovan blokirani račun ne može ništa od mirovine doći dok ne otplatiš dugovanje koje je ovršnom ispravom aktivirano na mirovini, osim ako nemaš još neke druge uplate na račun koje su podložne ovrsi. A ovo drugo, zašto misliš da ne mogu aktivirati zadužnicu nakon 5 godina, zastara je za 10 godina ako je ne aktiviraju.
 9. Briga o djetetu nakon razvoda

  Dobra vecer.Muci me jos nesto.Iduci tjedan će se pokrenuti parnica.Da li da dijete sad kad dodje kod mene i zadrzim kod sebe(normalno bih ga vodila u vrtic kao sto sam i prije dok je zivio kod mene),a bivsem ga nastavim davati da ga vidi subotom i nedjeljom,kao sto je i bilo prije nego smo samoinicijativno potpisali gore spomenutu izjavu kod javnog biljeznika?Izjava nema pravne tezine,a prije ovih 2.5 mjeseca sto dijete zivi kod bivseg i njegovih roditelja dijete je zivjelo sa mnom kod mojih 7 mjeseci.Bi li mi sud uzeo za zlo da sad uzmem dijete k sebi,tim vise sto je sutkinja na saslusanju zbog pocinjenog nasilja u obitelji odredila da se ja i dijete maknemo od bivseg? Ja i dijete patimo,sin bi zelio biti sa mnom,neizdrzljivo mi je vise ovako,tim vise sto ne znam ni koliko ce spor trajati.. Hvala na odgovoru.
 10. Razvrgnuće suvlasništva

  Moj suvlasnički dio kuće je 4/5...manji dio,znači 1/5 je od x osobe...ponudili smo već isplatu tog manjeg djela,ali nema odaziva.... Pošto želim pokrenuti razvgnuće suvlasništva i većinski sam vlasnik zanima me mogući ishod...fizička dioba nije moguća. Obnovu kuće,ispravni postupak i legalizaciju sam u potpunosti financirao sam...suvlasnik je bio upoznat i obaviješten putem maila o troškovima,ali nije platio ni lipe za svoj dio....imam hrpu fotografija o prijašnjem stanju kuće itd...
 11. Poštovanje Iako mi SVEA ekonomi skida ovrhu(djelomično 1/3 sad 1/4 mirovine) na mirovini direktno(za kredit Splitske banke), svejedno su u jednom trenutko prebacili ovrhu na FINU, a kako se otamo nisu ništa naplatili(nisu bili u redu baš prvi) nakon 2 mjeseca vratili su ovrhu na mirovinu i nastavili skidati tamo uredno svaki mjesec. No ostavili su i ovrhu na FINI, a drže čak i ovrhu koju su naplatili prije godinu i više dana za dug po tekućem računu! Da li smiju istom ovršnom ispravom(zadužnica koju sam potpiso kod ishođenja kredita) skidati na mirovini, a ostaviti mi blokiran račun na FINI? I drugi slučaj, nedavno sam dobio od FINE da mi je jedna firma blokirala račun za 300kn za navodni dug po obrtu koji je u vrijeme izdavanja tog računa već bio zatvoren. A oni su to poslali nakon više od 5 godina također bjanko zadužnicom na FINU(tako da nisam mogao prigovoriti na zastaru javnom bilježniku, pa to dokazati na sudu). Slao sam im mailove i pokušao ih telefonom urazumiti da je to zastarjelo, a i takave račune nisam ni imao kod njih(uzimao sam robe uvjek po nekoliko tisuća kuna). Oni mi telefonom tvrde da je to dug jer nisam na vrijeme platio račun, pa su oni smanjili rabat tad nakon nekoliko mjeseci i da su mi poslali račun, a nisu jer je adresa obrta ista kao i moja sadašnja adresa. Kako ja sad mogu to sa FINE napraviti da to ode na sud ili nešto da dokažem da to ni nije postojalo(ne znam koliko je legalno izdati račun nepostoječem obrtu), a i ako su to čak smjeli svjedno je prošlo preko 5 godina do trenutka kad su oni odlučili poslati zadužnicu za taj sporan iznos! Zahvaljum unaprijed ako mi netko pomogne savjetom da znam što mi je činiti! Inaće to dvoje mi je jedino u blokadi na FINI uz taj već odavno otplaćen dug po tekućem...
 12. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Hvala na odgovoru. Koliko sam uspjela shvatiti, ako se zrtva usuglasi, moguce je samo vratiti pocinjenu stetu,novac odnosno? Bez ikakve kazne, uvjetne? Ukoliko dodje do uvjetne kazne, zanima me da li cu citav zivot imati potvrdu da sam kaznjavana? Odnosno, kada dodjem do situacije da poslodavcu nosim potvrdu o nekaznjavanju, da li ce biti zabiljezen pocinjen slucaj? Hvala puno
 13. Wester uniona prevara

  Prije svega - radi li se ovdje o RH? Pitam, jer ukoliko nije slučaj, onda sve što će itko ovdje reći, nema neku težinu budući se pravni sustavi zemalja razlikuju.
 14. Pad s travom i amfetamima

  Na teret su vam stavili samo posjed? Što traže od kazne u optužnom prijedlogu?
 15. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Gotovo sigurno ćete biti terećena za kazneno djelo računalne prijevare iz čl. 271. KZ-a, za čiji osnovni oblik je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Ukoliko vam je to prvo kazneno djelo, uz priznanje, kajanje i vraćanje otuđena novca stvarnom vlasniku, DORH će to najvjerojatnije riješiti putem kaznenog naloga (sa uvjetnom osudom, moja procjena 6 mjeseci uvjetno na godinu dana), što ukratko znači da oni sudu u optužnici predlažu izdavanje naloga, sud, ako se s time složi, izdaje nalog, vi mu ne prigovarate (iako imate to pravo) i protekom 8 dana od dostave naloga, isti postaje pravomoćan te priča završava. Druga opcija je primjena načela oportuniteta (svrhovitosti) i donošenje rješenja o uvjetnoj odgodi od kaznenog progona tako dugo dok ne vratite novac, no za donošenje spomenutog rješenja, potrebna je suglasnost žrtve. Plus pojedina DO-a nisu baš sklona toj opciji, čak i kad ima uvjeta.
 16. Promjene kućnog broja na zahtjev stranke

  S kaznenom prijavom ne možete ništa izgubiti, pa neka DORH vidi ima li tu elemenata kaznenog djela ili ne. Za ovu promjenu brojeva nije vođen nikakav postupak niti doneseno nikakvo rješenje?
 17. Gradevinska dozvola

  Čitam da posebni uvjeti javnopravnog tijela , u mom slučaju HEP-a, mogu biti "neizdani", da se tako izrazim, jer posebnih uvjeta nema te se smatra da se građevina može spojiti na infrastrukturu. Imam problem sa projektantom koji mi nije zavrsio glavni projekt jer tvrdi da ne moze bez posebnih uvjeta HEP-a, tako da ću ove godine propustiti prijavljivanje na subvencioniranju gradnju mgipu.
 18. Darovni ugovor

  Hvala na odgovoru,znaci li to da na kraju rasprave,kada se podijeli imovina, ukoliko netko smatra da nije dovoljno i istakne prigovor zbog povrede nuznog dijela sva ostala matematika se provodi u parnici? Do podizanja tuzbe ne naslijedjuje nitko nista ili?
 19. Ne jede velika riba malu, nego brza sporu! :tikvan:

 20. Darovni ugovor

  Ovisi je li povrijeđen nužni dio. To vam je stvar matematike, treba na papir staviti sve što ulazi u ostavinu, vidjeti vrijednost cijele ostavine, zatim vrijednost eventualnog dijela nasljedstva kojeg je nužni nasljednik naslijedio (ako je uopće što naslijedio) te usporediti to sa vrijednošću nužnog dijela.
 21. HZZ će Vas odbiti sa zahtjevom za NN. Tu nema spora, u zadnje vrijeme odbijaju ljude samo tako, čak su i zakon promijenili da olakšaju odbijanje. A onda možete u upravni spor, koji će trajati najmanje 2-3 godine. Pa izračunajte koliko Vam se to isplati.
 22. Wester uniona prevara

  Pozdrav, Trebala bih pravnu pomoć i ne znam kome se obratiti. Moj slučaj se kosi sa radnim i kaznenim pravom. Naime, radim kao student u jednoj firmi koja posluje internacionalno. Radi se o objavljivanju radova za koje autori rada placaju određeni novčani iznos. U 7 mj ove godine radila sam sa autoricol u sa kojom je dogovoreno placanje u dvije mjesečne rate, poslala sam joj i potrebne račune na kojima su bili naznačenim podatci firme prema kojima bi trebala platit. Ona se složila i za par dana poslala kopiju uplate da je platila wester unionom na moje ime (ali nikad nije bilo riječ o plaćanju wester unionom, kamoli da se uplata šalje na moje ime. U dogovoru sa kolegicom koja radi na računima rekla je da odem u poštu podići iznos i predam u računovodstvo. Isti dan sam otišla u poštu i gdja mi je rekla da nažalost zemlja koju je platitelj naveo nije dobra i da se novac ne može podic kod nas. Obavijestila sam o tome svoju kolegicu koja je rekla da pokušavam dobit autoricu kako bi objasnila i promijenila podatke. Autorica se nije javljala 20 dana te je krajem 7 mj poslala mail da uplatila drugu ratu na isti način. Ja sam u tom vremenu bila na godišnjem te je moja zamjena pokušala objasnit da nismo bili u mogućnosti podici prvu uplatu zbog pogrešne zemlje. Na to je autorica rekla da je novac podignut. Nastavno na cijelu situaciju ispalo je da je osoba sa mojim imenom i prezimenom podignula novac što je rezultiralo špekulacije da sam ja ta koja je otišla u drugu zemlju i 'ukrala' novac. Nakon godišnjeg direktor me prozvao u ured i naravno objasnila sam cijelu situaciju, te je on na to spomenuto kaznenu prijavu, istragu, međunarodnu policiju i Dr. Tijela koja će pokrenuti istragu. Te završio razgovor ako imam što za rec da mogu i sve će nestati. Ja nisam imala šta jer nisam napravila ništa. 45 dana kasnije nitko nije sam om razgovarao o toj situaciji dok me danas nisu pozvali u ured sa odvjetnikom gdje sam ponovno ponovila i objasnila situaciju. Oni su naravno objašnjavali da će se prijava pokrenut, da čekaju report od veste uniona sa detaljima tko kad i kako je podigao novac, te s obzirom da ja selim za tjedan dana i mogućnost prijave u vođenja u postaju u mojoj novoj zemlji prebivanja. . Zamolila bih pomoć, da li oni meni ista mogu s obzirom da ja nikad nisam nogom kročila u zemlju u kojoj je podignut novac? Hvala.
 23. Korištenje go zadnji tjedan ugovora

  Odlazak na GO je bio u dogovoru s poslodavcem ili vaša vlastita odluka? Što vam stoji u obračunu plaće, otkuda "manjak"?
 24. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  U načelu da, ali se i gleda tijek radnji i razlog dugotrajnosti (je li unutar ili izvan domene suca). OK, slažem se i kada sam to napisao, mislio sam na raniju sutkinju. Jasno je da nova ne može biti krivac.
 25. Pad s travom i amfetamima

  Pozdrav, nedavno sam pao s 10g marihuane(5x2) i 1g amfetamina(0,8 + 0,2) maloljetnik sam i iako je sve to bilo u vise vrecica u policiji su odmah shvatili da nisam nikakav diler, travu sam tako dobio i nisam ju jos niti taknuo tako da su mi to uveli pod prekrsaj. sljedeci tjedan me ceka sudenje pa me zanima kakva me kazna ceka i sta bi bilo najpametnije da kazem na sudu. Prvi put imam ikakve probleme sa policijom. punim 18 za par mjeseci.
 26. Pozdrav svima, nadam se da mi mozete pomoci. Prije mjesec/mjesec pol, nasla sam American karticu. Po imenu s kartice, preko drustvenih mreza sam pokusala kontaktirati vlasnicu, no ispostavilo se da nije bila nicija. Prvi put sam njome u ducanu provukla 20ak kn, iz ciste znatizelje! Nekoliko dana poslije toga, sam opet u vise navrata njome kupila odredjene stvari u ducanima. Cjelokupni iznos je oko 1500,00 koliko se sjecam, mozda malo vise, mozda malo manje, nisam vise sigurna. Nakon 2 tjedna sto je kartica bila kod mene, odlucila sam je baciti. Otputovala sam iz Hrvatske u medjuvremeno, i vracam se tek za nekoliko mjeseci. Prije dva dana, moja sestra je bila pozvana u policijsku postaju kako bi dala iskaz (napominjem, po kamerama s videonazdora, krim policajac/inspektor, prepoznao je moju sestru jer se znaju otprije, pa joj je uputio poziv da dodje u policiju). No, da stvar bude gora, djelo sam pocinila ja, ne sestra, sto su na kraju i uspjeli shvatiti u postaji, pomijesali su nas. Ona je potpisala neki dokument, a meni je poruceno da im se javim u postaju kad se vratim nazad s puta. Takodjer, receno joj je da necu imati nikakvih problema ako sve priznam. Ovo je glupo djelo napravljeno iz cistog hira i znatizelje, a ja se jako bojim! Da li postoji kakva mogucnost nagodbe ili sl.? Ne zelim imati nikakve potvrde o kaznjavanju! Dosad nikad nisam bila kaznjavana, cisto mi je sve. Sto se moze uciniti? Da vratim potroseni iznos? Nije mi jasno, ako je tako “strasno”, valjda bi odmah u policiji rekli da se vratim u Hrvatsku, a ne cekali moj povratak. Koliku kaznu mogu dobiti? Ili je ovo samo “opomena”? Molim vas za pomoc, hvala!
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   86520
  • Najviše online
   109

  Najnoviji korisnik
  Damir.007
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   95320
  • Ukupno objava
   495600
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Zanima me koliko bi trebao dobiti povrata osiguranja kredita koji sam prijevremeno otplatio. Trebao je biti na 10 godina a nakon godinu i pol sam ga zatvorio. Mislim da je osiguranje bili 10 000 kuna. A meni su isplatili 2-3000 kuna. Ako sam ga koristio godinu i pol mislim da bi mi trebali isplatiti oko 8 000 kuna ili ?
  • Molim ako tko zna gdje je tocno ili kojim propisom definirano sto su lakse sto teze povrede radne obveze  , mjere, postupak...itd. Pretrazio sam bezbroj linkova no nigdje tocne upute ili jasno navedeno, kao da svi samo prepisuju od nekud, i ugradjuju po nahodjenju.. A radi se o tome da moram hitno urediti pravilnik o radu i stavke stegovne odgovornosti i znati gdje im je temelj, nije ni drzavna sluzba ni privatna nego neprofitna organizacija. Hvala unaprijed!
  • Poštovani,pokušati ću što kraće objasniti situaciju   Naime, prošle godine sam preuzela jedan d.o.o.s ugostiteljskom djelatnošću nesvjesna cijele problematike. Imala sam par zaposlenih radnika koje sam prva 2 mjeseca uspjela isplatiti (i režije) s novcem dobivenim od poslovanja nakon čega je sve krenulo nizbrdo. Poslovanje se pogoršalo a uz to je tu i kredit bivšeg vlasnika te minus na računu za koji nisam ni  znala dok već sve nije bilo potpisano a lokal nije imao toliki promet kako je bivši vlasnik prikazao. Desilo se to da sam par mjeseci posuđivala novac kako bih isplatila radnike i režije međutim za drugo nisam imala te sam bila primorana prestati se baviti ovom djelatnošću što sam i dobila rješenje.  Desilo se to da je banka blokirala račun i nije se imala od čega naplatiti pa su aktivirali zadužnicu starog vlasnika tvrtke kojemu sad skidaju s računa. Firma je ostala dužna cca 20 000kn kredita, cca 24 000 kn.poreza, meni za 4 mjeseca doprinosa i još nešto sitno drugim vjerovnicima s time da na imovini ima jednu stvar vrijednu oko 3000kn. Ja sam u firmi u svojstvu direktora pa me zanima sljedeće:   1. da li je moguće firmu otjerati firmu u stečaj ili to FINA pokreće? ukoliko mogu ja kako.i šta prvo napraviti? 2. koje posljedice ja mogu snositi kao direktor? novčano i općenito? s time da napomenem da sam zbog prijevare bivšeg vlasnika s njim.na sudu  3. pružila mi se prilika ići u novi posao; mogu li otvoriti novi obrt ili j.d.o.o. obzirom na ovu firmu? Hvala na odgovoru!
  • Bio je u dogovoru s poslodavcem, u obracunu je jedno razlika u onoj rubrici osobni odbitak inace na proslim platnim listama je pisalo 3800 a sad nista. 8 mj odradila sam u cijelosti. 
  • Poštovani , da vas pitam da li postoji tko iznad vrhovnog suda ? Doduše osuđen sam za navodne prijetnje jednoj gospođi , iako je dokazano da njena kćer daje lažne izjave na sudu , da je njen suprug izjavio da nisam nikad prijetio , da je ona sama rekla da je bila nakon dva tjedna od navodne prijetnje kod mene u kući (ako se bojala za život kako je i navela,ne vjerujem da bi došla mi u kuću) , da sud nije htjeo čekat da moj svjedok dođe iz Nizozemske , ja sam optužen za prijetnji i poslao sam žalbu na vrhovni sud ali na moju žalost a kako kaže i odvjetnica oni nisu ni pročitali moju žalbu ,nego poslali potvrdnu presudu samo da me se riješe. Da li postoji ijedna ustanova da se mogu žaliti i probat izboriti se za istinu ? 
  • Nemam nikakva druga primanja naravno... Ali sam račun su izdali u trenutku kad je moj obrt bio zatvoren? A čitao sam da za te račune nastupa zastara nakon 3 godine nakon što ne poduzmu ništa?
  • Svea sigurno nije aktivirala ovrhu na plaći/mirovini putem zadužnice, već imaju neku drugu ovršnu ispravu, ili rješenje o ovrsi ili suglasnost o zapljeni primanja, a zadužnicu mogu aktivirati na fini, iako nema smisla ostaviti aktivirano jer ako skidaju sa mirovine, na redovan blokirani račun ne može ništa od mirovine doći dok ne otplatiš dugovanje koje je ovršnom ispravom aktivirano na mirovini, osim ako nemaš još neke druge uplate na račun koje su podložne ovrsi. A ovo drugo, zašto misliš da ne mogu aktivirati zadužnicu nakon 5 godina, zastara je za 10 godina ako je ne aktiviraju.
  • Dobra vecer.Muci me jos nesto.Iduci tjedan će se pokrenuti parnica.Da li da dijete sad kad dodje kod mene i zadrzim kod sebe(normalno bih ga vodila u vrtic kao sto sam i prije dok je zivio kod mene),a bivsem ga nastavim davati da ga vidi subotom i nedjeljom,kao sto je i bilo prije nego smo samoinicijativno potpisali gore spomenutu izjavu kod javnog biljeznika?Izjava nema pravne tezine,a prije ovih 2.5 mjeseca sto dijete zivi kod bivseg i njegovih roditelja dijete je zivjelo sa mnom kod mojih 7 mjeseci.Bi li mi sud uzeo za zlo da sad uzmem dijete k sebi,tim vise sto je sutkinja na saslusanju zbog pocinjenog nasilja u obitelji odredila da se ja i dijete maknemo od bivseg? Ja i dijete patimo,sin bi zelio biti sa mnom,neizdrzljivo mi je vise ovako,tim vise sto ne znam ni koliko ce spor trajati.. Hvala na odgovoru.
  • Moj suvlasnički dio kuće je 4/5...manji dio,znači 1/5 je od x osobe...ponudili smo već isplatu tog manjeg djela,ali nema odaziva.... Pošto želim pokrenuti razvgnuće suvlasništva i većinski sam vlasnik zanima me mogući ishod...fizička dioba nije moguća. Obnovu kuće,ispravni postupak i legalizaciju sam u potpunosti financirao sam...suvlasnik je bio upoznat i obaviješten putem maila o troškovima,ali nije platio ni lipe za svoj dio....imam hrpu fotografija o prijašnjem stanju kuće itd...
  • Poštovanje Iako mi SVEA ekonomi skida ovrhu(djelomično 1/3 sad 1/4 mirovine) na mirovini direktno(za kredit Splitske banke), svejedno su u jednom trenutko prebacili ovrhu na FINU, a kako se otamo nisu ništa naplatili(nisu bili u redu baš prvi) nakon 2 mjeseca vratili su ovrhu na mirovinu i nastavili skidati tamo uredno svaki mjesec. No ostavili su i ovrhu na FINI, a drže čak i ovrhu koju su naplatili prije godinu i više dana za dug po tekućem računu! Da li smiju istom ovršnom ispravom(zadužnica koju sam potpiso kod ishođenja kredita) skidati na mirovini, a ostaviti mi blokiran račun na FINI? I drugi slučaj, nedavno sam dobio od FINE da mi je jedna firma blokirala račun za 300kn za navodni dug po obrtu koji je u vrijeme izdavanja tog računa već bio zatvoren. A oni su to poslali nakon više od 5 godina također bjanko zadužnicom na FINU(tako da nisam mogao prigovoriti na zastaru javnom bilježniku, pa to dokazati na sudu). Slao sam im mailove i pokušao ih telefonom urazumiti da je to zastarjelo, a i takave račune nisam ni imao kod njih(uzimao sam robe uvjek po nekoliko tisuća kuna). Oni mi telefonom tvrde da je to dug jer nisam na vrijeme platio račun, pa su oni smanjili rabat tad nakon nekoliko mjeseci i da su mi poslali račun, a nisu jer je adresa obrta ista kao i moja sadašnja adresa. Kako ja sad mogu to sa FINE napraviti da to ode na sud ili nešto da dokažem da to ni nije postojalo(ne znam koliko je legalno izdati račun nepostoječem obrtu), a i ako su to čak smjeli svjedno je prošlo preko 5 godina do trenutka kad su oni odlučili poslati zadužnicu za taj sporan iznos! Zahvaljum unaprijed ako mi netko pomogne savjetom da znam što mi je činiti! Inaće to dvoje mi je jedino u blokadi na FINI uz taj već odavno otplaćen dug po tekućem...  
  • Hvala na odgovoru. Koliko sam uspjela shvatiti, ako se zrtva usuglasi, moguce je samo vratiti pocinjenu stetu,novac odnosno? Bez ikakve kazne, uvjetne? Ukoliko dodje do uvjetne kazne, zanima me da li cu citav zivot imati potvrdu da sam kaznjavana? Odnosno, kada dodjem do situacije da poslodavcu nosim potvrdu o nekaznjavanju, da li ce biti zabiljezen pocinjen slucaj? Hvala puno
  • Prije svega - radi li se ovdje o RH? Pitam, jer ukoliko nije slučaj, onda sve što će itko ovdje reći, nema neku težinu budući se pravni sustavi zemalja razlikuju.
  • Na teret su vam stavili samo posjed? Što traže od kazne u optužnom prijedlogu?
  • Gotovo sigurno ćete biti terećena za kazneno djelo računalne prijevare iz čl. 271. KZ-a, za čiji osnovni oblik je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Ukoliko vam je to prvo kazneno djelo, uz priznanje, kajanje i vraćanje otuđena novca stvarnom vlasniku, DORH će to najvjerojatnije riješiti putem kaznenog naloga (sa uvjetnom osudom, moja procjena 6 mjeseci uvjetno na godinu dana), što ukratko znači da oni sudu u optužnici predlažu izdavanje naloga, sud, ako se s time složi, izdaje nalog, vi mu ne prigovarate (iako imate to pravo) i protekom 8 dana od dostave naloga, isti postaje pravomoćan te priča završava. Druga opcija je primjena načela oportuniteta (svrhovitosti) i donošenje rješenja o uvjetnoj odgodi od kaznenog progona tako dugo dok ne vratite novac, no za donošenje spomenutog rješenja, potrebna je suglasnost žrtve. Plus pojedina DO-a nisu baš sklona toj opciji, čak i kad ima uvjeta.  
 • Novi statusi

  • Sunčana strana ulice

   Ne jede velika riba malu, nego brza sporu!
   · 0 odgovora
  • gbersini

   BLOKIRAN SAM OD 2011.
   · 0 odgovora
  • bobypujsco  »  Ruby_Danderfluff

   Tražim odvjetnika za reviziju.
   Napisao sam izvanrednu reviziju protiv presude žup. suda, ali nisam ovlašten za podnošenje.
   Smatram da je dobro napisana, poznajem materiju jer sam vodio parnični postupak .
   Tražim odvjetnika, dakle, samo pečat i potpis na moj sastav revizije na moju odgovornost.
   · 0 odgovora
  • papigicamilica

   molim savjet..imala sam dva kredita koja sam prestala plaćati 2014 godine zbog gubitka zaposlenja.kasnije sam se zaposlila na nepuno radno vrijeme i primanja su mi nedostatna za osnovne potrebe.prošle godine su moja dugovanja prodana .Prije dva dana sam od odvjetnika koji zastupa svea ekonomi dobila obavjest da platim 38.000 kn u roku 4 dana,u protivnom će naravno pokrenuti ovrhu ,i napomenuli su kako će u slučaju nemogućnosti naplate iz primanja promijeniti predmet ovrhe te sjesti na nekretnine i ostalo.Ja živim u vlastitoj kući od 70 m2 koju sm mislila zaštiti na način da se rođaka upiše na hipoteku ili fiducijar.Molim recite što je najpametnije učiniti učiniti u ovom slučaju.Hvala.
   · 2 odgovora
×