Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Tražim odvjetnika vezano za prodaju tuđeg auta, te krivotvorenje potpisa na kupoprodajnom ugovoru, te za krađu goriva od poslodavca i maltretiranje u obitelji. Područje: Zagreb i okolica Molim da se svi zainteresirani jave što prije. Unaprijed se zahvaljujem.
 3. rok za dobivanje papira nakon otkaza

  Postovanje, Imam problem vezan uz bivseg zaposlenika, naime doticni prilikom zaposljavanja nije donio higijenski minimum (ili ga nema pa nije htio reci) kako bilo covijek ni po cemu nije zadovoljio uvijete te smo mu morali dati otkaz, svi papiri su mu vraceni, osim higijenskog, kojeg nije niti imao. Sada 2 mj poslije otkaza, prijeti kako zeli nazad svoj higijenski minimum ili ce pozvati radnu inspekciju. Taj papir nije u firmi jer da je bio bi dan sa ostalim papirima kada je odlazio. Molim za savijet sto i kako i sto da napravim u ovoj situaciji? Lp
 4. Izmjena skrbnistva

  Imali ste odluku koje se niste pridržavali i ovakvo ponašanje je na štetu djece. Ako nisu postojali uvjeti za poštivanje i provođenje odluke, onda ste treba li tražiti novu odluku koja bi bila donesena sukladno novonastaloj situaciji. Ovo što sad imate je posljedica ovakvog ponašanja. Djeca moraju imati red u susretima i viđanjima, i mora se znati s kojim roditeljem i gdje žive, a onda je drugi roditelj dužan plaćati alimentaciju za njihovo uzdržavanje. Trebali bi pokušati dogovorom sa bivšim suprugom urediti ovo stanje, i to što prije, ako ne onda sudski putem, samo prije toga morate znati što točno želite. U slučaju da djeca više ne žive s roditeljem koji za njih prima uzdržavanje, već s roditeljem koji daje uzdržavanje odnosno s Vama, tada imate pravo podnijeti tužbu radi promjene odluke o tome s kojim će roditeljem djeca živjeti i pri tome trebate tražiti da se utvrdi da otac više nema pravo primati određeni iznos za uzdržavanje djece koja više ne žive s njim.
 5. Danas
 6. Poništen natječaj

  Je li to Odluka o poništenju cijelog natječaja ili samo o poništenju odabira Vas kao kandidata? Što su naveli u toj Odluci, na koje propise se pozivaju?
 7. Izmjena skrbnistva

  Djeca imaju 15. i 13g. i odredeno je da bi samnom bili 2 puta u tjednu i svaki drugi vikend al to od početka nije tako a i u ono vrijeme sam radila dvije smjene pa mi bilo ok da mu dam novce ak sto trebaju al sada sam doma vec godinu i pol i za to vrijeme su svaki dan samnom poslije skole i ja oduvijek o svemu brinem pa tako i sada posto on radi cijele dane a i djeca ne zele da bi on obavljao nesto sto mi je i ok.I dok je doma opet ja idem i obavim sto trebaju.Djeca ne zele mijenjat skolu,a nit da se manje vidamo.Kome se obratiti i dal' bi ja to mogla rijesiti bez bivšeg?
 8. inspekcija rada-posljedice

  Kada inspekcija rada utvrdi nezakonito postupanje za koje je predviđeno donošenje upravne mjere, tada inspektor rada poslodavcu rješenjem naređuje otklanjanje utvrđene nepravilnosti u određenom roku, a ako tako ne postupi inspektor rada može rješenjem zabraniti rad. Ako se utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjen prekršaj ili kazneno djelo, inspekcija rada dužna je poduzeti propisane prekršajne mjere (izreći novčanu kaznu, izdati prekršajni nalog, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu). I kada inspekcija rada utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, tada podnosi prijavu državnom odvjetništvu.
 9. BRAK U KRIZI-POMOC

  A da pokušate sa bračnim savjetnikom, ipak ste još uvijek u braku.
 10. podjela imovine nakon razvoda

  Ovo nećete riješiti bez tužbe za utvrđenje bračne stečevine.
 11. Pitanje ?

  Što Vam kažu u Centru? Koliko dugo ovo stanje traje?
 12. Izmjena skrbnistva

  Dok god postoji ta odluka, Vi ste dužni plaćati, i bilo kada Vaše ne plaćanje on može iskoristiti protiv Vas i pokrenuti prisilnu naplatu u ovršnom postupku. Zašto se ne držite dogovorenog rasporeda za susrete i viđanje djece, pa kada to ne bude funkcioniralo tj. kada on ne bude odrađivao svoje obveze, ne zatražite novo uređenje situacije od toga gdje djeca žive, kada se odvijaju susreti i viđanja i tko je kome dužan plaćati alimentaciju. Koliko djeca imaju godina i izražavaju li želju da žive s Vama?
 13. Poštovani nijedan Geodeta nema pravo rješenje. Molim vas za pomoć. Na parceli smo tri vlasnika. Ja 30/64 , društveno vlasništvo 17/64 i susjeda 17/64. Moj jedan dio zemljišta je građevinski i tu stoji legalizirana kuća a druga polovica je poljoprivredna parcela. Želim se odvojiti i imati svoje 1/1 te također želim ucrtati kuću. Geodeta ima neka rješenja ( da mi opcina pokloni moj dio) ali to bi značilo ponovno plaćanje poreza koji sam već jednom platila. Molim kako ću to riješiti. Nešto mi spominju zakon o građ. zemlj iz 1991. tj ako je tada općina bila vlasnik za mene je to olakotna situacija a ako nije prenaša se na državnu imovinu? Ja želim biti svoj na svome. Hvala
 14. Ovrha na temelju vjerodostojne isprave

  Napravite uvid u svoj spis, pa ako Vam i dalje ne bude jasno, onda napišite podnesak i pošaljite sudu pozivom na svoj poslovni broj spisa. U podnesku navedite da dug smatrate podmirenim, ako ne u cijelosti, onda barem za dio, jer je ovrhovoditelj već provodio naplatu povodom iste tražbine putem ovrhe na plaći tj. preko Vašeg poslodavca (navedite točne podatke i adresu poslodavca). Također, podneskom zatražite od suda da službenim putem pribavi podatke od poslodavca, na način da mu se isti žurno očituje - koliko, kada i na ime kojega duga je za ovrhovoditelja vršio prisilno ustezanje Vaše plaće. Te napomenite da molite za hitnost u postupanju, a sve sukladno odredbama Ovršnog zakona, jer postoji opasnost od dvostruke naplate i situacije da ćete u protuovršnom postupku morati potraživati nezakonito naplaćena sredstva. S ovim se ne mogu složiti, jer ste jednostavno kao ovršenici pasivni. Može se puno toga… Ima hrpa pravnih sredstava koja su prema Ovršnom zakonu ostavljena ovršeniku na raspolaganju, ali je problem što ovršenici šute. Jednostavno znaju da dug postoji i ne reagiraju. Tako da u većini slučajeva ovršenici ne znaju, niti koji im se dug podmiruje prisilnim ustezanjem plaće, niti što je podmireno, koliko na ime čega itd
 15. Nakon razvoda na istoj adresi?

  Naravno da dopuštaju. To je vaše vlasništvo i slobodno s njim raspolažete, pa makar to značilo ovo što ste naveli.
 16. Suglasnost

  Prije pet godina tada susjetka je dala suglasnost,međutim ja nisam imao sredstva da započnemo radove.Kada je došao novi susjed,ja sam mu to prenio on nije imao ništa protiv,međutim sada kad sam predao za urbanističku za nadogradnju garaže,dali on to može osporiti,jer sam predao za urbanističku na osnovu suglasnosti.
 17. Suvlasnički dio na nekretnini

  Mogućnost postoji
 18. Tužena / svjedok preminula

  Ukoliko bi tužitelj uspjeo u sporu, presuda ne bi bila provediva u zemljišnim knjigama, zbog čega bi morao pokrenuti novu parnicu protiv upisanog vlasnika, dokazivajući da njegov upis nije bio u dobroj vjeri.
 19. Suglasnost

  Suglasnosti predstavljaju jednostrani pravni posao koje se u biti protežu na univerzalne i singularne pravne sljednike, međutim je u konkretnoj stvari sporna situacija što se za vrijeme bivšeg vlasnika na predmetnoj nekretnini koji je dao suglasnost nije pristupilo poslu za koju je i data suglasnost.
 20. Tužena / svjedok preminula

  Ne nije,,,
 21. Tužena / svjedok preminula

  Jel povodom postupka koji je u tijeku upisana zabilježba spora
 22. nužni dio

  Iza umrle nije ostala nikakva imovna,,ranije je sve darivala,,ugovorom o darivanju, u kojem je definirala/izjavila kod JB da imovinu dariva svoj kćerki koja će se brinuti o njoj što je zapravo i činila najmanje pet godina unatrag, ugovor je potpisan i proveden prije deset godina,, Budući da iza umrle ima još dvoje djece nasljednika, dali oni mogu tužbom tražiti svoj dio, a kako je prije darivanja imala nekretninu od 36 m2, kako se dijeli taj nužni dio, dali se od ovih kvadrata odbija onaj dio koji jednom nasljedniku darivala,,i dali se ta tužba može pobijati temeljem njene izjave u darovnom ugovoru. lp
 23. Suglasnost

  Pitanje:Dali suglasnost koju sam dobio od susjeda za gradnju Tarasa prije 5god ovjerena kod notara važi unatoč tome što nisam ništa započeo tad,već sada kada je se vlasnik promjenio,dali može spriječiti da dobijem urbanističku odnosno građevinsku,inače to je gradska zona
 24. Duže se bavim zaradom putem interneta i nisam prijavio porez na to jer isprva nisam znao da trebam na manje svote, a kad sam saznao nisam baš si mogao priuštiti davanja od 45% (jer mi je to jedini posao) pa sam nastojao podići zaradu i sada kada mislim da bi mogao dovoljno zarađivati da imam za minimalac sebi i za davanja za obrt i to pa sam mislio tražiti poticaje od HZZ-a i otvoriti paušalni obrt. Ono što me brine je to što prilikom izlaganja poslovnog plana trebam uvjeriti komisiju HZZ-a da je zarada održiva što teško mogu bez da kažem da se time već bavim i koji su rezultati. Očito bi ako me pitaju rekao da sam uredno prijavljivao porez kao privatna osoba, no ne znam da li to provjeravaju? Isto tako mislim da bi mi za otvaranje ili poticaje trebala potvrda od porezne da nemam dugovanja prema njima. To je ako se ne varam potvrda koju dobijem na šalteru odmah i pretpostavljam da ne bi izvršili provjeru nada mnom da utvrde da li sam imao primanja?
 25. Lp

  ???
 26. Supruga i ja posjedujemo kuću (još nije upisano vlasništvo u gruntovnicu, međutim u ugovoru o kupoprodaji smo navedeni kao vlasnici u jednakom omjeru). Dopuštaju li zakoni da nakon razvoda ostanemo živjeti na istoj adresi, ali na odvojenim etažama? Svaka etaža sadrži sanitarni čvor, kuhinju, odvojene ulaze itd., a površine su 46 m2 svaka. Imamo i dvoje malodobne djece. Hvala na odgovorima.
 27. Pozdrav, Duže se bavim zaradom putem interneta i nisam prijavio porez na to jer isprva nisam znao da trebam na manje svote, a kad sam saznao nisam baš si mogao priuštiti davanja od 45% (jer mi je to jedini posao) pa sam nastojao podići zaradu i sada kada mislim da bi mogao dovoljno zarađivati da imam za minimalac sebi i za davanja za obrt i to pa sam mislio tražiti poticaje i otvoriti paušalni obrt. Ono što me brine je to što prilikom izlaganja poslovnog plana trebam uvjeriti komisiju da je zarada održiva što teško mogu bez da kažem da se time već bavim i koji su rezultati. Očito bi ako me pitaju rekao da sam uredno prijavljivao porez kao privatna osoba, no ne znam da li to provjeravaju? Isto tako mislim da bi mi za otvaranje ili poticaje trebala potvrda od porezne da nemam dugovanja prema njima. To je ako se ne varam potvrda koju dobijem na šalteru odmah i pretpostavljam da ne bi izvršili provjeru nada mnom da utvrde da li sam imao primanja?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   90642
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  Kate Lisa Credit
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   99868
  • Ukupno objava
   525696
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Tražim odvjetnika vezano za prodaju tuđeg auta, te krivotvorenje potpisa na kupoprodajnom ugovoru, te za krađu goriva od poslodavca i maltretiranje u obitelji.  Područje: Zagreb i okolica Molim da se svi zainteresirani jave što prije.  Unaprijed se zahvaljujem.
  • Postovanje, Imam problem vezan uz bivseg zaposlenika, naime doticni prilikom zaposljavanja nije donio higijenski minimum (ili ga nema pa nije htio reci) kako bilo covijek ni po cemu nije zadovoljio uvijete te smo mu morali dati otkaz, svi papiri su mu vraceni, osim higijenskog, kojeg nije niti imao. Sada 2 mj poslije otkaza, prijeti kako zeli nazad svoj higijenski minimum ili ce pozvati radnu inspekciju. Taj papir nije u firmi jer da je bio bi dan sa ostalim papirima kada je odlazio. Molim za savijet sto i kako i sto da napravim u ovoj situaciji?    Lp
  • Imali ste odluku koje se niste pridržavali i ovakvo ponašanje je na štetu djece. Ako nisu postojali uvjeti za poštivanje i provođenje odluke, onda ste treba li tražiti novu odluku koja bi bila donesena sukladno novonastaloj situaciji. Ovo što sad imate je posljedica ovakvog ponašanja. Djeca moraju imati red u susretima i viđanjima, i mora se znati s kojim roditeljem i gdje žive, a onda je drugi roditelj dužan plaćati alimentaciju za njihovo uzdržavanje. Trebali bi pokušati dogovorom sa bivšim suprugom urediti ovo stanje, i to što prije, ako ne onda sudski putem, samo prije toga morate znati što točno želite. U slučaju da djeca više ne žive s roditeljem koji za njih prima uzdržavanje, već s roditeljem koji daje uzdržavanje odnosno s Vama, tada imate pravo podnijeti tužbu radi promjene odluke o tome s kojim će roditeljem djeca živjeti i pri tome trebate tražiti da se utvrdi da otac više nema pravo primati određeni iznos za uzdržavanje djece koja više ne žive s njim.
  • Je li to Odluka o poništenju cijelog natječaja ili samo o poništenju odabira Vas kao kandidata? Što su naveli u toj Odluci, na koje propise se pozivaju?
  • Djeca imaju 15. i 13g. i odredeno je da bi samnom bili 2 puta u tjednu i svaki drugi vikend al to od početka nije tako a i u ono vrijeme sam radila dvije smjene pa mi bilo ok da mu dam novce ak sto trebaju al sada sam doma vec godinu i pol i za to vrijeme su svaki dan samnom poslije skole i ja oduvijek o svemu brinem pa tako i sada posto on radi cijele dane a i djeca ne zele da bi on obavljao nesto sto mi je i ok.I dok je doma opet ja idem i obavim sto trebaju.Djeca ne zele mijenjat skolu,a nit da se manje vidamo.Kome se obratiti i dal' bi ja to mogla rijesiti bez bivšeg?
  • Kada inspekcija rada utvrdi nezakonito postupanje za koje je predviđeno donošenje upravne mjere, tada inspektor rada poslodavcu rješenjem naređuje otklanjanje utvrđene nepravilnosti u određenom roku, a ako tako ne postupi inspektor rada može rješenjem zabraniti rad. Ako se utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjen prekršaj ili kazneno djelo, inspekcija rada dužna je poduzeti propisane prekršajne mjere (izreći novčanu kaznu, izdati prekršajni nalog, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom sudu). I kada inspekcija rada utvrdi postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo, tada podnosi prijavu državnom odvjetništvu.
  • A da pokušate sa bračnim savjetnikom, ipak ste još uvijek u braku.
  • Ovo nećete riješiti bez tužbe za utvrđenje bračne stečevine.
  • Što Vam kažu u Centru? Koliko dugo ovo stanje traje? 
  • Dok god postoji ta odluka, Vi ste dužni plaćati, i bilo kada Vaše ne plaćanje on može iskoristiti protiv Vas i pokrenuti prisilnu naplatu u ovršnom postupku. Zašto se ne držite dogovorenog rasporeda za susrete i viđanje djece, pa kada to ne bude funkcioniralo tj. kada on ne bude odrađivao svoje obveze, ne zatražite novo uređenje situacije od toga gdje djeca žive, kada se odvijaju susreti i viđanja i tko je kome dužan plaćati alimentaciju. Koliko djeca imaju godina i izražavaju li želju da žive s Vama?
  • Poštovani  nijedan Geodeta nema pravo rješenje. Molim vas za pomoć.  Na parceli smo tri vlasnika. Ja 30/64 , društveno vlasništvo 17/64 i susjeda 17/64. Moj jedan dio zemljišta je građevinski i tu stoji legalizirana kuća a druga polovica je poljoprivredna parcela. Želim se odvojiti i imati svoje 1/1 te također  želim ucrtati kuću. Geodeta ima neka rješenja ( da mi opcina pokloni moj dio) ali to bi značilo ponovno plaćanje poreza koji sam već jednom platila. Molim kako ću to riješiti.  Nešto mi spominju zakon o građ. zemlj iz 1991. tj ako je tada općina bila vlasnik za mene je to olakotna situacija a ako nije prenaša se na državnu imovinu? Ja želim biti svoj na svome.  Hvala   
  • Napravite uvid u svoj spis, pa ako Vam i dalje ne bude jasno, onda napišite podnesak i pošaljite sudu pozivom na svoj poslovni broj spisa. U podnesku navedite da dug smatrate podmirenim, ako ne u cijelosti, onda barem za dio, jer je ovrhovoditelj već provodio naplatu povodom iste tražbine putem ovrhe na plaći tj. preko Vašeg poslodavca (navedite točne podatke i adresu poslodavca). Također, podneskom zatražite od suda da službenim putem pribavi podatke od poslodavca, na način da mu se isti žurno očituje - koliko, kada i na ime kojega duga je za ovrhovoditelja vršio prisilno ustezanje Vaše plaće. Te napomenite da molite za hitnost u postupanju, a sve sukladno odredbama Ovršnog zakona, jer postoji opasnost od dvostruke naplate i situacije da ćete u protuovršnom postupku morati potraživati nezakonito naplaćena sredstva. S ovim se ne mogu složiti, jer ste jednostavno kao ovršenici pasivni. Može se puno toga… Ima hrpa pravnih sredstava koja su prema Ovršnom zakonu ostavljena ovršeniku na raspolaganju, ali je problem što ovršenici šute. Jednostavno znaju da dug postoji i ne reagiraju. Tako da u većini slučajeva ovršenici ne znaju, niti koji im se dug podmiruje prisilnim ustezanjem plaće, niti što je podmireno, koliko na ime čega itd
  • Naravno da dopuštaju. To je vaše vlasništvo i slobodno s njim raspolažete, pa makar to značilo ovo što ste naveli.
  • Prije pet godina tada susjetka je dala suglasnost,međutim ja nisam imao sredstva da započnemo radove.Kada je došao novi susjed,ja sam mu to prenio on nije imao ništa protiv,međutim sada kad sam predao za urbanističku za nadogradnju garaže,dali on to može osporiti,jer sam predao za urbanističku na osnovu suglasnosti.
 • Novi statusi

  • Janka

   Jučer sam i ja mailom dobila "opomenu pred tužbu" iz Praga od neke Ksenije Vesel.
   · 4 odgovora
  • OS365  »  Željac047

   Poštovani,
   pratim malo postove na ovom portalu i primjećujem da ste vrlo iskusan u obiteljskom pravu i voljni dati savjet i pomoći drugima.
   Sukladno tome, zamolio bih vas da pogledate post koji sam danas poslao. Bio bih vam jako zahvalan kad bih čuo i vaše mišljenje.
    
   Lijep pozdrav,
   Igor
   · 0 odgovora
  • Nikad robom  »  prof

   Poštovani, 
   Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
   Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
   Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
   Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
   U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.

   Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 
   Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.
   Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

   Zamolila bih vas za pomoć:
   1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 
   2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

   Hvala  na pomoći

    
    
    
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  Ruby_Danderfluff

   Probala sam vas kontaktirat porukom ali ne mogu pa vas molim da mi se javite vazno je
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  drot13

   Molila bi vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vam poslat poruku ali ne mogu
   · 0 odgovora
×