Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Povećanje invalidnine HRVI-a

  Bit će ovih dana.samo opušteno.😉
 3. produženo mirovinsko osiguranje

  Moguce je, kad zavrsite nakon ovog rada na odredjeno na burzi pokrenite zahtjev za placanje produzenog osiguranja (zahtjev morate pokrenuti unutar 12 mjeseci od prijave na burzu - gubitka posla) ali ako se prijavite protekom deset mjesecu trajanja burze morate platiti odjadnom cijeli iznos za proteklih 10 mjeseci a taj iznos bi mogao biti cca 5800 kn, ako ne platite u roku 15 dana oderat ce vas velikim kamatama. Zato je najbolje odmah se prijaviti i poceti odmah placati redovno mjesecno cca 580 kn.
 4. Ugovor o djelu uz postojeći ugovor o radu?

  Trebali biste suglasnost poslodavca, po mom mišljenju.
 5. Ima pravo na godišnji, pa ćete joj morati to evidentirati kao godišnji.
 6. Obiteljska mirovina

  Meni se čini da biste mogli, ali najbolje je pitati u lokalnoj ispostavi HZMO.
 7. Skrbništvo nad unukom

  Pokušajte se raspitati o srodničkom udomiteljstvu kod Centra za socijalnu skrb, to daje kćeri mogućnost da vidi svoje dijete, a nije konačno kao lišenje roditeljske skrbi i posvojenje od strane druge osobe. Može li suprug brinuti o bebi, jer kao udomitelj ne biste imali pravo na roditeljski dopust, čini mi se, no vjerujem da ćete od centra dobiti sve potrebne informacije.
 8. KRAĐA DRVA

  Rekla mi je šumarska inspektorica da ukoliko policija utvrdi da je zaista riječ o krađi, da tada pokreće kazneni postupak, tada se angažira sudski vještak koji će utvrditi štetu, te se slučaj prosljeđuje također šumarskom inspektoru...Znači ja moram vjerojatno čekati neku obavijest od strane policije...netko mi je spomenuo već prije da bih trebala donijeti posjedovni list na policiju da potvrdim da se radi o našoj šumi. Tisuće pitanja, a sve je tak teško saznati.
 9. Pitanje

  Pozdrav svima. Na mom zemljištu smijem da gradim 220 m2 stambenog prostora, imam jednu kucu od 60 m2, zelim da napravim jos jednu. Sta je potrebno da uradim prije nego sto zovem majstora? Trebao bih zvati geodeta ili arhitektu da mi izda neki poseban papir?
 10. Medjunarodni razvod, brak sa stranim drzavljanom van Hrvatske

  Zakon o međunarodnom privatnom pravu o nadležnosti kaže: ODJELJAK 4. RAZVOD Stranački izbor mjerodavnog prava Članak 36. (1) Za razvod braka mjerodavno je pravo koje izaberu bračni drugovi. Bračni drugovi mogu izabrati jedno od sljedećih prava: 1. pravo države u kojoj oba bračna druga imaju uobičajeno boravište u vrijeme izbora, ili 2. pravo države u kojoj su imali posljednje zajedničko uobičajeno boravište, ako jedan od njih još uvijek u toj državi ima uobičajeno boravište, ili 3. pravo države čiji je državljanin barem jedan od njih u vrijeme izbora, ili 4. hrvatsko pravo. (2) Sporazum o mjerodavnom pravu iz stavka 1. ovoga članka sklapa se u pisanom obliku. Može se sklopiti ili izmijeniti najkasnije do trenutka pokretanja postupka za razvod braka. Podredno mjerodavno pravo Članak 37. Ako bračni drugovi nisu izabrali mjerodavno pravo prema odredbi članka 36. ovoga Zakona, za razvod braka mjerodavno je: 1. pravo države u kojoj u trenutku pokretanja postupka za razvod braka oba bračna druga imaju uobičajeno boravište, podredno 2. pravo države u kojoj su imali posljednje zajedničko uobičajeno boravište, ako jedan od njih još uvijek u toj državi ima uobičajeno boravište, podredno 3. pravo države čiji su oni državljani u trenutku pokretanja postupka za razvod braka, podredno 4. hrvatsko pravo. Prvo vaš sporazum, a onda ako nema sporazuma, pravo mjesta gdje imate uobičajeno boravište, Vi ili ona, odnosno čiji ste oboje državljani, odnosno hrvatsko pravo. Možete li odgovoriti na ova pitanja, gdje se nalazite, gdje ste zajedno živjeli ili živite, imate li sporazum o nadležnosti?
 11. Hmm,prije nego stavim obrt u mirovanje cu naravno otvoriti komplikacije u trudnoci,tako da mislim da bi to cak i bilo najbolje rijesenje. Morat cu izgleda pricekati 20.9. jer su njene odluke nepredvidive. Jedino mi nije jasno u slucaju da se ne pojavi tog datuma ili sljedeci dan kako da ja to pravdam,cime...i ako mi ne donese doznake a ja joj nemogu dati 15 dana otkaz. Zaista zbunjujuce
 12. KRAĐA DRVA

  Ako policija i državno odvjetništvo budu vodili kazneni postupak, tada Vi nikakve troškove sudskog spora nećete imati, a moći ćete postaviti imovinskopravni zahtjev unutar kaznenog postupka. Međutim, čak i da je šteta manja od 5.000,00 kn, svi eventualni troškovi koje biste imali vođenjem postupka bi u slučaju uspjeha u sporu pali na teret protivne strane (Vi biste ih predujmili, a on bi Vam ih morao vratiti ako bi izgubio sudski spor, sada govorim o eventualnom građanskom postupku radi naknade štete, u kaznenom postupku do nikakve naknade troškova Vama ne bi došlo).
 13. neplaćanje alimentacije i pokretnine

  Vi ste ili svjedok u ovom postupku, ili pomagatelj u kaznenom djelu povrede dužnosti uzdržavanja (dakle, da ste pomogli njemu da sakrije svoju imovinu kako bi osujetio mogućnost naplate alimentacije). Ako ste pomagatelj, tada ćete iskazati ono što ste i ovdje rekli, da je okrivljeni imao dug prema Vama i da je taj dug platio time što Vam je prepustio svoj automobil, dakle, ne bez naplate, već za naplatu svoga duga po alimentaciji.
 14. KRAĐA DRVA

  Hvala! Maloprije sam kontaktirala šumarskog inspektora, te mi je rečeno da ukoliko šteta nije veća od 5.000,00kn da se ne isplati ulaziti u bilo kakakv sudski spor jer su troškovi tužbe puno veći. A šteta sigurno ne prelazi navedenu cifru. Nije toliko bitna ni nadoknada štete, koliko neko osiguranje zbog prijetnje počinjtelja da će i dalje rušiti drva u našoj šumi. Nebih htjela da ostane na ovome, pa da za mjesec dana napravi isto, i opet nikome ništa. Čekam neku povratnu informaciju policije, jer trenutno nemam pojma u kojoj je fazi u ovih tjedan dana nastala situacija.
 15. Ovršno pravo

  Tada im odgovorite na njihov dopis svojim dopisom u kojemu ćete navesti ovo što ovdje navodite, ali nažalost, oslobođeni ste vlastitih sudskih troškova, ne onih kojima ste izloženi zbog svog neuspjeha u ovršnom postupku, a zastara mi se čini da nije nastupila ako je dolazilo do prekida zastare uplatama u korist duga (kako u korist glavnice, tako i u korist troškova).
 16. naplata zadužnice

  Vjerojatno ste zadužnicom potpisali da solidarno odgovarate za dugove vjerovniku, vjerovnik će se naplatiti od oboje, a Vama će prepustiti da se regresno naplaćujete od sudužnika za dug koji otpada na njega. Solidarnost dužnika znači da vjerovnik od bilo kojega od dužnika može naplatiti dug u cijelosti. Možete li reći, tko je stanovao, odnosno čiji je dug? Pretpostavljam da je zadužnica izdana na 10.000,00 kn, odnosno može biti da je dug uvećan za zateznu kamatu. Zadužnica je vrijednosni papir po viđenju, što znači da ste dug po istoj može prenijeti na drugoga (kao sredstvo plaćanja, i slično). Koliki je stvarni dug? Po Vama proizlazi da je dug 3.000,00 kn, a kolika je zatezna kamata? Zadužnica je također apstraktni pravni posao, što znači da se na primjenu zadužnice neće preispitivati kolika je i kakva tražbina utvrđena zadužnicom, već će se uzeti kao istinito da je zadužnica istinita, jer inače očigledno ne biste potpisali zadužnicu takvog sadržaja. Naravno, Vi možete dokazivati i suprotno. FINA će prestati s ovrhom kad se u cijelosti naplati. Ne za iznos od 6.500,00 kn, nego za koliko glasi zadužnica. Ako se obustavi dug veći od onoga što je stvarna tražbina, Vi možete ići tužbom ili potencijalno protuovrhom za povrat toga duga. Vaše opcije: ići prema sudu prijedlogom za odgodu pljenidbe i prijenosa, odnosno za oglašenje pljenidbe i prijenosa nedopuštenima, isticati ovo što ste isticali ovdje, ali ne znam s kakvim uspjehom, iskreno.
 17. Kazna za parking

  Nazalost ni ja neznak postoji li članak niti uopce bilo koji pisani trag dostupan javnosti. Ovo je samo informacija koju mi je rekla Gospoda na salteru prilikom placanja iste. Naravno i ja uvjek platim parking odnosno nadoplatim kada premasim vrijeme, i logicno mi je bilo platiti dnevnu kartu koja je bila razumne cijene, no sada, premasi li se i nekoliko minuta ukoliko redar stigne napisati kaznu placa se puna kazna koja je 3 do 4 puta skuplja od prije spomenute dnevne karte. Naravno cijena zavisi o podrucnoj zoni naplate.
 18. KRAĐA DRVA

  Možete tražiti zapisnik u PU, platite pristojbu i bit će Vam izdan. Izvide vodi Općinsko državno odvjetništvo, oni će Vam dati sve druge informacije (oni daju nalog policiji, policija saslušava osobe i utvrđuje činjenice, na temelju istih se ako ima osnove da je počinjeno kazneno djelo podiže optužnica, o kojoj ćete biti obaviješteni i moći ćete sudjelovati kao oštećenik u kaznenom postupku).
 19. Pronevjera 4000 kn

  Meni se isto čini. Možete se braniti šutnjom, ali ako ste priznali poslodavcu i poslodavac će tako iskazivati na sudu, nećete ništa postići time da poričete, radije priznajte djelo i očekujte kazneni postupak, u kojem će Vas osuditi za to kazneno djelo, najvjerojatnije uvjetno kao što kaže sivko.
 20. Nažalost, nećete to moći izvesti zajedno sa svojim porodiljnim, bojim se. Morate poštovati rok od 15 dana, morat ćete joj isplatiti cijeli godišnji koji ne bude mogla iskoristiti, odnosno koji nije mogla iskoristiti zbog svog porodiljnog i roditeljskog dopusta. Ako trebate brzu opciju, možda ćete morati staviti obrt u mirovanje (provjerite isplati li Vam se to s obzirom na to da ćete primati porodiljnu naknadu na teret HZZO-a, ali ćete i dalje morati plaćati mirovinsko i zdravstveno za sebe).
 21. Sudski spor, nesuglasje oko etažiranja

  mislim da je najvažnije objasnit susjedu da on da predlog etažiranja onda mu objasnit Vaše viđenje situacije pokušat se složit i to sve polako i to sam, jer kad bi bilo više sustanara izrazio bi sumnju sudski vještak nije od velike pomoći on vidi situciju iz svog pogleda i da mogućnost i ovoj i onoj stranki Sve je to izgubljen novac (mene je koštao 10 000 kn prije sedam god. i ništa nije riješio ) sud- veliko natezanje velik novac a na kraju opet mora biti neki dogovor možda neki zajednički prijatelj uglavnom dvije strane moraju nać kompromis sud ga nikad ne pronalazi on troši novac to ne znači da ćete Vi dobit spor ako ste u pravu SUD POLAŽE VJERU I DAJE PRESUDU kome će vjerovat ??? uglavno preporučam jako lagano temeljito objašnjeno i uvjek jedan radi sumnji želim uspješan završetak spora
 22. Poštovani, Sudužnik sam na zadužnici potpisanoj privatnoj osobi, za nepodmirene troškove stanovanja. Radi se o iznosu od 6,500 kuna, s time da sam i u postupku jednostavnog stečaja potrošača. Vjerovnik je pustio zadužnicu i sada su i meni i dužniku sjeli s ovhom od 10.000 kuna + 1234 kune svakome dodatnih troškova FINA-e. Također, ovrhovoditelj je zadužnicu ustupio drugome, opunomoćio meni i dužniku nepoznatu osobu. Dakle, i dužnik i ja smo automatski u dugu 11.234 kune. Je li to zakonito? I nije li jedino logično i pošteno da su sjeli s pola svote svakome? Naime, ozbiljno razmišljam da ih utužim za protupravno stjecanje koristi, no mogu li nešto poduzeti i na FINA-i prije toga? Također, ako će zadužnica ići u provedbu, tj. naplata se provodi, samo nemaju šanse naplatiti se s obzirom na redoslijed plaćanja, kako ću ja znati da će biti "pošteni" i kada se naplate predati zadužnicu, ili će naplatu automatski obustaviti FINA nakon što se naplati iznos od 6,500 kuna, koliki je stvarni dug? Također, zadužnica je potpisana za dug za stanarinu od 1500 kuna i to samo dva mjeseca pod ugovorom, a oni se naplaćuju za više od 4 mjeseca? je li uopće pravno valjana takva zadužnica? Hvala Vam unaprijed. Lp
 23. Danas
 24. Poštovani, prije 15-tak godina dozvolili smo odvodnju otpadnih voda dvijema susjednim kućama preko našeg zemljišta. U to vrijeme kanalizacija nije prošla njihovom ulicom pa smo im izašli u susret i dozvolili postavljanje kanalizacijskih cijevi duž cijelog našeg posjeda. Danas sa odmakom svijesni smo koliko je taj čin bio nepromišljen. Od vlasnika smo tražili da se spoje na kanalizaciju u svojoj ulici koja je već duži niz godina dostupna al oni to odbijaju. Ovim putem vas molim za savjet što učiniti, koja su naša prava te dali im možemo zabraniti odvodnju i primorati ih na izmještaj cijevi sa čestice. Tko podnosi zahtjev za izmještajem i dali se novčano tereti osobu koja je zahtjev podnijela. Unaprijed hvala.
 25. Može kakav link, da vidim o čemu se radi?
 26. Divno naše pravosuđe...i pravda. Rješenje sam dobio danas, a kao pisano je u ožujku, jer bi s 01.04. otišlo u zastaru. Nema kazne osim troškova suda. Što je sud htio s tim? Da mi pošalju poruku? Ako sam kriv, zašto nisam dobio i propisanu kaznu?
 27. Granica sa susjedom

  imali smo javni poziv istina , ali iz dokumentacije se nije moglo vidjet da je došlo do promjene . U zemljišno knjižnom piše da nema promjene na čestici što sam dobro i pročitao teren nije kod nove izmjere obilježen. Ja i dalje parkiram , nikad nisam dobio prigovor da sada parkiram na sada njihovom terenu jednom prilikom sam tražio da dođe geometar ne znajući da je granica maknuta i kako možeš vidjet na nacrtu da je granica maknuta -( jedino ako usporediš staru i novu izmjeru ) tko je uopće mogao posumjat u tu malverzaciju To je mali teren nemoguće je bilo i posumnjat na te radnje zato jer je to moja šogorica . Ako me netko u ovoj boli može shvatit onda promjena je došla samo na papiru. Kad bi oni bili došli u posjed ja bi reagirao to je izvrsno odradjen posao u suradnji s katastrom sto posto Logički kad nešto otudjiš stupiš u posjed , pa zašto si ga onda ukrao, ako ga ne koristiš tu je kvaka koju treba odgonetnut MOLIM BILO KAKAV SAVJET KOME SE OBRATIT KAKO IZAĆ IZ OVOG PAKLA , da li smijem dat broj mobitela POMOZITEEEEE AKO SMIJEM ĆU GA napisat U DRUGOM JAVLJANJU hvala
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   91296
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  Lina83
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   100610
  • Ukupno objava
   529803
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Bit će ovih dana.samo opušteno.😉
  • Moguce je, kad zavrsite nakon ovog rada na odredjeno na burzi pokrenite zahtjev za placanje produzenog osiguranja (zahtjev morate pokrenuti unutar 12 mjeseci od prijave na burzu - gubitka posla) ali ako se prijavite protekom deset mjesecu trajanja burze morate platiti odjadnom cijeli iznos za proteklih 10 mjeseci a taj iznos bi mogao biti  cca 5800 kn, ako ne platite u roku 15 dana oderat ce vas velikim kamatama. Zato je najbolje odmah se prijaviti i poceti odmah placati redovno mjesecno cca 580 kn.
  • Trebali biste suglasnost poslodavca, po mom mišljenju.
  • Meni se čini da biste mogli, ali najbolje je pitati u lokalnoj ispostavi HZMO.
  • Pokušajte se raspitati o srodničkom udomiteljstvu kod Centra za socijalnu skrb, to daje kćeri mogućnost da vidi svoje dijete, a nije konačno kao lišenje roditeljske skrbi i posvojenje od strane druge osobe. Može li suprug brinuti o bebi, jer kao udomitelj ne biste imali pravo na roditeljski dopust, čini mi se, no vjerujem da ćete od centra dobiti sve potrebne informacije.
  • Rekla mi je šumarska inspektorica da ukoliko policija utvrdi da je zaista riječ o krađi, da tada pokreće kazneni postupak, tada se angažira sudski vještak koji će utvrditi štetu, te se slučaj prosljeđuje također šumarskom inspektoru...Znači ja moram vjerojatno čekati neku obavijest od strane policije...netko mi je spomenuo već prije da bih trebala donijeti posjedovni list na policiju da potvrdim da se radi o našoj šumi. Tisuće pitanja, a sve je tak teško saznati.
  • Pozdrav svima. Na mom zemljištu smijem da gradim 220 m2 stambenog prostora, imam jednu kucu od 60 m2, zelim da napravim jos jednu. Sta je potrebno da uradim prije nego sto zovem majstora? Trebao bih zvati geodeta ili arhitektu da mi izda neki poseban papir?
  • Zakon o međunarodnom privatnom pravu o nadležnosti kaže: ODJELJAK 4.   RAZVOD Stranački izbor mjerodavnog prava Članak 36. (1) Za razvod braka mjerodavno je pravo koje izaberu bračni drugovi. Bračni drugovi mogu izabrati jedno od sljedećih prava: 1. pravo države u kojoj oba bračna druga imaju uobičajeno boravište u vrijeme izbora, ili 2. pravo države u kojoj su imali posljednje zajedničko uobičajeno boravište, ako jedan od njih još uvijek u toj državi ima uobičajeno boravište, ili 3. pravo države čiji je državljanin barem jedan od njih u vrijeme izbora, ili 4. hrvatsko pravo. (2) Sporazum o mjerodavnom pravu iz stavka 1. ovoga članka sklapa se u pisanom obliku. Može se sklopiti ili izmijeniti najkasnije do trenutka pokretanja postupka za razvod braka. Podredno mjerodavno pravo Članak 37. Ako bračni drugovi nisu izabrali mjerodavno pravo prema odredbi članka 36. ovoga Zakona, za razvod braka mjerodavno je: 1. pravo države u kojoj u trenutku pokretanja postupka za razvod braka oba bračna druga imaju uobičajeno boravište, podredno 2. pravo države u kojoj su imali posljednje zajedničko uobičajeno boravište, ako jedan od njih još uvijek u toj državi ima uobičajeno boravište, podredno 3. pravo države čiji su oni državljani u trenutku pokretanja postupka za razvod braka, podredno 4. hrvatsko pravo.   Prvo vaš sporazum, a onda ako nema sporazuma, pravo mjesta gdje imate uobičajeno boravište, Vi ili ona, odnosno čiji ste oboje državljani, odnosno hrvatsko pravo. Možete li odgovoriti na ova pitanja, gdje se nalazite, gdje ste zajedno živjeli ili živite, imate li sporazum o nadležnosti?
  • Hmm,prije nego stavim obrt u mirovanje cu naravno otvoriti komplikacije u trudnoci,tako da mislim da bi to cak i bilo najbolje rijesenje.  Morat cu izgleda pricekati 20.9. jer su njene odluke nepredvidive. Jedino mi nije jasno u slucaju da se ne pojavi tog datuma ili sljedeci dan kako da ja to pravdam,cime...i ako mi ne donese doznake a ja joj nemogu dati 15 dana otkaz. Zaista zbunjujuce  
  • Ako policija i državno odvjetništvo budu vodili kazneni postupak, tada Vi nikakve troškove sudskog spora nećete imati, a moći ćete postaviti imovinskopravni zahtjev unutar kaznenog postupka. Međutim, čak i da je šteta manja od 5.000,00 kn, svi eventualni troškovi koje biste imali vođenjem postupka bi u slučaju uspjeha u sporu pali na teret protivne strane (Vi biste ih predujmili, a on bi Vam ih morao vratiti ako bi izgubio sudski spor, sada govorim o eventualnom građanskom postupku radi naknade štete, u kaznenom postupku do nikakve naknade troškova Vama ne bi došlo).
  • Vi ste ili svjedok u ovom postupku, ili pomagatelj u kaznenom djelu povrede dužnosti uzdržavanja (dakle, da ste pomogli njemu da sakrije svoju imovinu kako bi osujetio mogućnost naplate alimentacije). Ako ste pomagatelj, tada ćete iskazati ono što ste i ovdje rekli, da je okrivljeni imao dug prema Vama i da je taj dug platio time što Vam je prepustio svoj automobil, dakle, ne bez naplate, već za naplatu svoga duga po alimentaciji.
  • Hvala! Maloprije sam kontaktirala šumarskog inspektora, te mi je rečeno da ukoliko šteta nije veća od 5.000,00kn da se ne isplati ulaziti u bilo kakakv sudski spor jer su troškovi tužbe puno veći. A šteta sigurno ne prelazi navedenu cifru. Nije toliko bitna ni nadoknada štete, koliko neko osiguranje zbog prijetnje počinjtelja da će i dalje rušiti drva u našoj šumi. Nebih htjela da ostane na ovome, pa da za mjesec dana napravi isto, i opet nikome ništa. Čekam neku povratnu informaciju policije, jer trenutno nemam pojma u kojoj je fazi u ovih tjedan dana nastala situacija.
  • Tada im odgovorite na njihov dopis svojim dopisom u kojemu ćete navesti ovo što ovdje navodite, ali nažalost, oslobođeni ste vlastitih sudskih troškova, ne onih kojima ste izloženi zbog svog neuspjeha u ovršnom postupku, a zastara mi se čini da nije nastupila ako je dolazilo do prekida zastare uplatama u korist duga (kako u korist glavnice, tako i u korist troškova).
 • Novi statusi

  • Sosten

   Ne razumjem kako su najbogatiji zupani,načelnici župnici u najsiromašnijim i pasivnim krajevima.
   Kako to ili varaju narod ili im narod daje od svoje sirotinje
   · 2 odgovora
  • Karolina1234

   Dobar dan,
   dijelim vlasništvo nekretnine sa bratom. On ne živi u toj nekretnini, ima svoj stan, živi kao samac, bez djece. Ja živim s obitelji, mužem i malodobnim sinom u tom stanu i plaćam kredit za stan, koji ću uskoro skroz isplatiti. Imam dva pitanja:
   1. kakva je procedura ako bi brat htio darovnim ugovorom prepisati svoju polovicu vlasništva na svog malodobnog nećaka? Plaća li se puni iznos poreza od 5 posto? Postoji li neka varijanta gdje se taj porez ne mora platiti (nismo u financijskoj mogućnosti)? Što se točno mora poduzeti kod darovanja? (sigurno se o tom već govorilo ovdje, pa se ispričavam ako ponavljam)
   2. kad bi se izveo taj prijenos brata na mog sina, i mi bismo prodavali stan, otežava li na ikakav način prodaju to što je vlasništvo pola moja, pola mog petogodišnjeg sina? Tj. koja je procedura kod prodaje, ako je pedesetpostotni vlasnik vrtićko dijete?
   srdačan pozdrav!
   · 1 odgovor
  • Vkadimireagle

   Korisnicko ime pogrešno odtipkano ummjesto Vkadimireagle mora biti Vladimireagle
   · 1 odgovor
  • Zlatko55

   Poštovani, 
   potrebna mi je jedna informacija, radi se o plaćanju poreza na promet nekretnina. Radi se o slijedećem, kupio sam stan ali ga još nisam prenio u svoje vlasništvo niti sam platio porez na promet nekretnina, a darovao bih ga svome djetetu, dali ja ili dijete mora platiti taj porez?
   Hvala na odgovoru, Zlatko
   · 2 odgovora
  • Nina1202  »  G-man

   Vecer,muž mi je na izdržavanju kazne zatvora,za par dana ce mu biti 5 mjeseci,dobio je 6 za odguliti,u petak mi izlazi probacija na uvidaj,koliko dugo treba probaciji da to posalju nadleznom sudu kako bi ga se pustilo na uvjetni otpust?
   · 0 odgovora
×