Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Fond sati

  Stoji to sve naravno...samo me zanimalo ako vam je poznato zbog cega spominju kraj godine? Da li je to igdje propisano ili relevantno uopce?
 3. Danas
 4. Dosjelost problem međa

  U kojem postupku je dokazana citirana činjenica. Kada bi posjed bio zakonit, za stjecanje prava vlasništva na nekretninama dosjelošću bilo bi potrebno 10 godina posjedovanja,u suprotnom je nužno 20 godina. Samostalnost i poštenje posjeda se predmnjeva, a tko tvrdi suprotno, dužan je to dokazati. Eh sad..... Opisano vam je na koji način možete zahtijevati predaju svog vlasništva u posjed i opasnost koja se može javiti sa protuzahtjevom suprotne strane.
 5. Račun umrlog prebačen na živog

  Pozdrav, Hvala na odgovoru. Na žalost na ovrsi piše moje ime i OIB, ali je PRB od pokojnog djeda. Ma već sam ja platio ovrhu da se riješim mafije, samo me zanima kako da se to uredno odjavi i da riješim pokojnika muka plaćanja HRT-u. Hvala.
 6. Darovanje unuka

  Nema Kome nećakinja plaća, pitanje iz razloga što majka pored svog vlasništva plaća rođenom djetetu.
 7. Pao s 2x jointa (oko 1 grama marihuane)

  Pošto nikad nisam bio na sudu, jeli mi možete reći kako to izgleda, jeli je to velika prostorija popunjena ljudima ili je mala, više kao učiteljev kabinet. Tko će još biti u prostoriji osim mene i sutkinje?
 8. Darovanje unuka

  Sestra, majka i ja suvlasnici smo nekretnine, mama 4/6 a sestra i ja po svaka 1/6. Mama živi kod sestre, jer sestra ima uvjete za to i plaća sestri 2000 kn mjesecno. Sestra i mama su u mamin i naš stan smjestile maminu kćer bez da su mene tražile suglasnost. Necakinja u tom stanu živi već petu godinu. Mama je stara ali nije dementna, napisala je Oporuku u kojoj svoj dio stana,4/6 ne ostavlja meni i sestri nego svojim unukama. Sestra i ja imamo po jedno dijete. Nisam u svađi ni sa mamom ni sa sestrom i ne znam razlog zašto nas razbaštinjuje. Ima li to kakve veze s mojom necakinjom koja stan koristi 5 godina i imala li ona kakva zakonska stečena prava. Molim savjete.
 9. KLEVETA NA INTERNETU- molim pomoć!

  Jel bi mi mogli reci možda na koji način da napišem još jednom administratoru da mi to obrise ( neke članke Zakona na koje bi se možda mogla pozvati)?
 10. On-line dating - prijevara

  Uobičajeni modus operandi. Nekad prije putem skupih telefonskih poziva a danas eto preko interneta. Piše li u uvjetima korištenja da ćeš nakon uplate dobiti njihov privatni kontakt ili samo da ćeš im preko dating stranice moći poslati poruku? Kladim se da ovo drugo 😃
 11. Poštovani, ukoliko se recimo nakon smrti naslijede knjige, zlatna narukvica i slično od nekoga, ili recimo postoje neki naši pokloni koje smo dobili na vjenčanju. Ili prodaja same vjenčanice. Pitanje je kako to mogu legalno prodati? Ako više ne posjedujem račun. Može li se otići, primjerice na "aukcije.hr" te preko tekućeg računa primati novac nakon prodaje tamo? Njuškalo? Treba li platiti kakav porez? (jer sve su to zapravo rabljene stvari, a neke možda već potpadaju u starine. Kako prodati to?) Hvala!
 12. Izgubljeni strani prometni dokument

  Samo ta lokalna PP ne može napravit takvu provjeru. PP pa u PU pa u MUP pa njemačka baza.... pa tako i nazad (a nikome se ni malo ne žuri).
 13. Kako te je vidio da nisi stao na stop i kako je vidio da si pretjecao kolonu mogao je i vidjet da nisi vezan.Nisam bio tamo pa ne znam kad i odakle su te vidjeli. Tvoje je da biraš kako ćeš se žalit. Neću ti ja oduzimat vozačku nego sudac kojemu ćeš se žalit.Kako će razmišljat i postupat ne zna nitko (ima ih svakakvih).
 14. Fond sati

  Kako će bit različit fond sati 5x7+5=40 ili 5x8=40 (tjedno). I pučka matematika i logika kažu da je isto.
 15. Znate li možda kolka je mogućnost za tako nešto? Još me zanima ako je nešto išlo i preko bankovnog računa, a u međuvremenu taj račun nije više u funkciji odnosno zatvoren je, kakve su šanse da i to otkriju?
 16. pojašnjenje rješenja

  pozdravljam Vas i molim za pomoć naime jučer sam u poštanskom sandučiću našao rješenje općinskog suda ali meni je ono potpuno nejasno i nerazumno.stoga Vas molim da ako ima netko volje i strpljenja da mi da pojašnjenje. Radi se o nekretnini tj.kč.koja bi se trebala upisati u korist predlagatelja ?'? Ne znam kad je isti postupak pokrenut ni tko je pokrenuo postupak, ja sam ovo rješenje našao u poštanskom sandučiću bez da je poštar bio na vratima tj.tražio potpisi ( osobe na koje glasi rješenje su preminule - teta i stric ). ja sam nasljednik svome pok. stricu ali ja nisam na svoje ime dobio nikakvo rješenje. Stoga molim ako je netko zainteresiran mogu mu poslati scan rješenja da ne zamaramo druge članove.Mislim da se radi o nekakvoj NACIONALIZACIJI ZEMLJIŠTA. Unaprijed zahvaljujem.
 17. On-line dating - prijevara

  Kako god, tu nećemo pisati naziv portala.
 18. Pozdrav svima, Moja priča ide ovako,otvorila sam jdoo u prvom mjesecu ove godine, spletom nesretnih okolnosti nisam pokrenula posao nego je sve ostralo na tome da je tvrtka otvorena ali ne radi. Napravila sam račun u banci,pečat platila sve za otvaranje,ali nisam prijavila sebe niti sam krenula raditi. Međutim sada mi je prije nekoliko dana na adresu došlo od porezne uprave da sam dužna u roku 8 dana od primitka poziva dostaviti Prijavu činjenica bitnih za oporezivanje koja je sastavni dio Pravilnika o postupanju u dobroj vjeri sudionika porezno- pravnog odnosa, gospodarkoj cjelini, te obrascima prijave činjenica za koje postoji obveza prijavljivanja i izjave o izvorima stjecanja imovine. Molila bih ako netko može da mi objasni što moram napraviti i što prijaviti kada tvrtka nema nikakav dobit,prihod uglavnom samo je otovorena i to je sve. Hvala
 19. On-line dating - prijevara

  Mozda nije bitno za pravni problem, ali bi mozda pomoglo drugim ljudima da ne nasjednu na prevaru...
 20. Zadržavanje namještaja prilikom kupnje kuće

  Napišite u predugovoru da se nekretnina kupuje u viđenom stanju, a sastavite zasebni sporazum u kojemu ćete konstatirati što je bilo ''viđeno stanje'', odnosno što od namještaja ostaje u kući.
 21. Nema ovrhe bez klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, a ona se stavlja tek kada JB utvrdi da nema prigovora/molbi i slično.
 22. PRIGOVOR NA PREKRSAJNI NALOG - HITNO - POMOC

  To je jasno i tako i treba biti po meni, ukoliko je policajac bio u neposrednoj blizini prekrsaja koji se dogodio. Ali kako policajac moze vidjeti jel ja imam pojas sa kilometar, dva ili cak i vise udaljenosti ? Mogao je jedino pretpostavljati da ga nisam koristio.
 23. Zanči, ako nakon isteka roka od 8 dana nije uplata sjela ne znači da odmah ide ovrha?
 24. Ugovorna zabrana natjecanja i tuzba

  Pozdrav svima, Što se smatra direktnom konkurencijom? Dakle ima li kakve veze ukoliko firme nisu klasificirane po NKD-u kao iste? Konkretno jedna je specijalizirana za xyz djelatnost a druga kao veleprodaja? Jer jedna je jedno a druga je drugo. Slicno ali i različito? Bez obzira sto su djelatnosti i posao koji se obavlja skoro isti kao takav? P.S još uvijek čekamo ročište
 25. lažno svjedočenje

  Puno hvala, pomogli ste mi dočarati jasniju sliku o svjedocima, još samo jedno pitanje : smatra li se fotografija učinkovitim dokazom koja demantira lažne iskaze svjedoka, a koju bi želio još u vrijeme procesa predočiti , to jest ima li fotografija snagu dokaza na sudu. Hvala
 26. Nema tu pravila, ali nije Vam to bitno. Bitno je to da ćete dug otplatiti dok spis bude "šetao" od JB do suda i nazad JB.
 27. Poništen natječaj

  Poštovani, zanima me sljedeće. Na natječaju za posao prošla sam cijeli selekcijski postupak te dobila ponudu i nakon toga Odluku o zaposlenju. Po toj odluci dala sam otkaz u sadašnjoj firmi te dostavila novom poslodavcu svu dokumentaciju i potvrde koje su me tražili . Nakon mjesec dana od odluke dobivam poziv da dođem kod novog poslodavca na još jednu internu proceduru potrebnu za zapošljavanje. Dolazim tamo na dan koji su me zvali i dobivam Odluku o poništenju mog odabira zbog navodnih neslaganja između CV-a i ispisa iz evidencije staža. Problem je u tome što zbog postupka likvidacije u kojem se nalazi društvo u kojem radim posljednje dvie godine primam plaću preko drugog društva. Pokušavam objasniti gospodi da imam dokaz da je Ugovorom o poslovnoj suradnji sklopljen dogovor između dva društva i da ja nisam ništa lagala o svojem sadašnjem poslodavcu tj. da radim za isto drušvo samo preko drugog primam plaću. No oni mi govore da je Odluka poništena i da zbog gubitka povjernja u mene ne mogu tamo raditi. Zanima me da li je moguće donijeti ovakvu Odluku uz ovakvo opravdanje. Naime ja nisam lagala o svom radnom iskustvu i poslodavcu a jedina greška je ta što nisam naglasila da je zbog likvidacije došlo do promjene isplatitelja plaće. Zanima me nisam li zakonski trebala biti pozvana da se ocitam na uočena neslaganja između CV-a i ispisa staža. Pitala sam zašto me nitko nije obavijestio o donešenoj odluci tjedan dana iako su znali da sam u sadašnjoj firmi u otkaznom roku zbog njih, ali odgovor nisam dobila. Zanima me kakva su mi prava u ovom slučaju i da li sam stvarno napravila takav propust da imaju ovlasti ukinut svoju Odluku mjesec dana nakon donošenja. Hvala. Lp
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   90616
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  namania77
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   99830
  • Ukupno objava
   525531
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Stoji to sve naravno...samo me zanimalo ako vam je poznato zbog cega spominju kraj godine? Da li je to igdje propisano ili relevantno uopce?
  • U kojem postupku je dokazana citirana činjenica.    Kada bi posjed bio zakonit, za stjecanje prava vlasništva na nekretninama dosjelošću bilo bi potrebno 10 godina posjedovanja,u suprotnom je nužno 20 godina.  Samostalnost i poštenje posjeda se predmnjeva, a tko tvrdi suprotno, dužan je to dokazati.      Eh sad.....  Opisano vam je na koji način možete zahtijevati predaju svog vlasništva u posjed i opasnost koja se može javiti sa protuzahtjevom suprotne strane.       
  • Pozdrav, Hvala na odgovoru. Na žalost na ovrsi piše moje ime i OIB, ali je PRB od pokojnog djeda. Ma već sam ja platio ovrhu da se riješim mafije, samo me zanima kako da se to uredno odjavi i da riješim pokojnika muka plaćanja HRT-u. Hvala.
  • Nema       Kome nećakinja plaća, pitanje iz razloga što majka pored svog vlasništva plaća rođenom djetetu. 
  • Pošto nikad nisam bio na sudu, jeli mi možete reći kako to izgleda, jeli je to velika prostorija popunjena ljudima ili je mala, više kao učiteljev kabinet. Tko će još biti u prostoriji osim mene i sutkinje?
  • Sestra, majka i ja suvlasnici smo nekretnine, mama 4/6 a sestra i ja po svaka 1/6. Mama živi kod sestre, jer sestra ima uvjete za to i plaća sestri 2000 kn mjesecno. Sestra i mama su u mamin i naš stan smjestile maminu kćer bez da su mene tražile suglasnost. Necakinja u tom stanu živi već petu godinu. Mama je stara ali nije dementna, napisala je Oporuku u kojoj svoj dio stana,4/6 ne ostavlja meni i sestri nego svojim unukama. Sestra i ja imamo po jedno dijete. Nisam u svađi ni sa mamom ni sa sestrom i ne znam razlog zašto nas razbaštinjuje. Ima li to kakve veze s mojom necakinjom koja stan koristi 5 godina i imala li ona kakva zakonska stečena prava. Molim savjete.
  • Jel bi mi mogli reci možda na koji način da napišem još jednom administratoru da mi to obrise ( neke članke Zakona na koje bi se možda mogla pozvati)? 
  • Uobičajeni modus operandi. Nekad prije putem skupih telefonskih poziva a danas eto preko interneta.   Piše li u uvjetima korištenja da ćeš nakon uplate dobiti njihov privatni kontakt ili samo da ćeš im preko dating stranice moći poslati poruku? Kladim se da ovo drugo 😃
  • Poštovani, ukoliko se recimo nakon smrti naslijede knjige, zlatna narukvica i slično od nekoga, ili recimo postoje neki naši pokloni koje smo dobili na vjenčanju. Ili prodaja same vjenčanice.  Pitanje je kako to mogu legalno prodati? Ako više ne posjedujem račun.  Može li se otići, primjerice na "aukcije.hr" te preko tekućeg računa primati novac nakon prodaje tamo? Njuškalo? Treba li platiti kakav porez?
   (jer sve su to zapravo rabljene stvari, a neke možda već potpadaju u starine. Kako prodati to?) Hvala!
  • Samo ta lokalna PP ne može napravit takvu provjeru. PP pa u PU pa u MUP pa njemačka baza.... pa tako i nazad (a nikome se ni malo ne žuri).
  • Kako te je vidio da nisi stao na stop i kako je vidio da si pretjecao kolonu mogao je i vidjet da nisi vezan.Nisam bio tamo pa ne znam kad i odakle su te vidjeli. Tvoje je da biraš kako ćeš se žalit. Neću ti ja oduzimat vozačku nego sudac kojemu ćeš se žalit.Kako će razmišljat i postupat ne zna nitko (ima ih svakakvih).
  • Kako će bit različit fond sati 5x7+5=40 ili 5x8=40 (tjedno). I pučka matematika i logika kažu da je isto.
  • Znate li možda kolka je mogućnost za tako nešto? Još me zanima ako je nešto išlo i preko bankovnog računa, a u međuvremenu taj račun nije više u funkciji odnosno zatvoren je, kakve su šanse da i to otkriju?
  • pozdravljam Vas i molim za pomoć naime jučer sam u poštanskom sandučiću našao rješenje općinskog suda ali meni je ono potpuno nejasno i nerazumno.stoga Vas molim da ako ima netko volje i strpljenja da mi da pojašnjenje. Radi se o nekretnini tj.kč.koja bi se trebala upisati u korist predlagatelja ?'? Ne znam kad je isti postupak pokrenut ni tko je pokrenuo postupak, ja sam  ovo rješenje  našao u poštanskom sandučiću bez da je poštar bio na vratima tj.tražio potpisi ( osobe na koje glasi  rješenje su preminule - teta i stric ). ja sam  nasljednik svome pok. stricu ali ja nisam na svoje ime dobio nikakvo rješenje. Stoga molim ako je netko zainteresiran mogu mu poslati scan rješenja  da ne zamaramo druge članove.Mislim da se radi o nekakvoj NACIONALIZACIJI ZEMLJIŠTA. Unaprijed zahvaljujem. 
 • Novi statusi

  • Janka

   Jučer sam i ja mailom dobila "opomenu pred tužbu" iz Praga od neke Ksenije Vesel.
   · 4 odgovora
  • OS365  »  Željac047

   Poštovani,
   pratim malo postove na ovom portalu i primjećujem da ste vrlo iskusan u obiteljskom pravu i voljni dati savjet i pomoći drugima.
   Sukladno tome, zamolio bih vas da pogledate post koji sam danas poslao. Bio bih vam jako zahvalan kad bih čuo i vaše mišljenje.
    
   Lijep pozdrav,
   Igor
   · 0 odgovora
  • Nikad robom  »  prof

   Poštovani, 
   Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
   Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
   Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
   Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
   U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.

   Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 
   Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.
   Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

   Zamolila bih vas za pomoć:
   1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 
   2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

   Hvala  na pomoći

    
    
    
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  Ruby_Danderfluff

   Probala sam vas kontaktirat porukom ali ne mogu pa vas molim da mi se javite vazno je
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  drot13

   Molila bi vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vam poslat poruku ali ne mogu
   · 0 odgovora
×