Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. naplata zadužnice

  Vjerojatno ste zadužnicom potpisali da solidarno odgovarate za dugove vjerovniku, vjerovnik će se naplatiti od oboje, a Vama će prepustiti da se regresno naplaćujete od sudužnika za dug koji otpada na njega. Solidarnost dužnika znači da vjerovnik od bilo kojega od dužnika može naplatiti dug u cijelosti. Možete li reći, tko je stanovao, odnosno čiji je dug? Pretpostavljam da je zadužnica izdana na 10.000,00 kn, odnosno može biti da je dug uvećan za zateznu kamatu. Zadužnica je vrijednosni papir po viđenju, što znači da ste dug po istoj može prenijeti na drugoga (kao sredstvo plaćanja, i slično). Koliki je stvarni dug? Po Vama proizlazi da je dug 3.000,00 kn, a kolika je zatezna kamata? Zadužnica je također apstraktni pravni posao, što znači da se na primjenu zadužnice neće preispitivati kolika je i kakva tražbina utvrđena zadužnicom, već će se uzeti kao istinito da je zadužnica istinita, jer inače očigledno ne biste potpisali zadužnicu takvog sadržaja. Naravno, Vi možete dokazivati i suprotno. FINA će prestati s ovrhom kad se u cijelosti naplati. Ne za iznos od 6.500,00 kn, nego za koliko glasi zadužnica. Ako se obustavi dug veći od onoga što je stvarna tražbina, Vi možete ići tužbom ili potencijalno protuovrhom za povrat toga duga. Vaše opcije: ići prema sudu prijedlogom za odgodu pljenidbe i prijenosa, odnosno za oglašenje pljenidbe i prijenosa nedopuštenima, isticati ovo što ste isticali ovdje, ali ne znam s kakvim uspjehom, iskreno.
 3. Kazna za parking

  Nazalost ni ja neznak postoji li članak niti uopce bilo koji pisani trag dostupan javnosti. Ovo je samo informacija koju mi je rekla Gospoda na salteru prilikom placanja iste. Naravno i ja uvjek platim parking odnosno nadoplatim kada premasim vrijeme, i logicno mi je bilo platiti dnevnu kartu koja je bila razumne cijene, no sada, premasi li se i nekoliko minuta ukoliko redar stigne napisati kaznu placa se puna kazna koja je 3 do 4 puta skuplja od prije spomenute dnevne karte. Naravno cijena zavisi o podrucnoj zoni naplate.
 4. KRAĐA DRVA

  Možete tražiti zapisnik u PU, platite pristojbu i bit će Vam izdan. Izvide vodi Općinsko državno odvjetništvo, oni će Vam dati sve druge informacije (oni daju nalog policiji, policija saslušava osobe i utvrđuje činjenice, na temelju istih se ako ima osnove da je počinjeno kazneno djelo podiže optužnica, o kojoj ćete biti obaviješteni i moći ćete sudjelovati kao oštećenik u kaznenom postupku).
 5. Pronevjera 4000 kn

  Meni se isto čini. Možete se braniti šutnjom, ali ako ste priznali poslodavcu i poslodavac će tako iskazivati na sudu, nećete ništa postići time da poričete, radije priznajte djelo i očekujte kazneni postupak, u kojem će Vas osuditi za to kazneno djelo, najvjerojatnije uvjetno kao što kaže sivko.
 6. Nažalost, nećete to moći izvesti zajedno sa svojim porodiljnim, bojim se. Morate poštovati rok od 15 dana, morat ćete joj isplatiti cijeli godišnji koji ne bude mogla iskoristiti, odnosno koji nije mogla iskoristiti zbog svog porodiljnog i roditeljskog dopusta. Ako trebate brzu opciju, možda ćete morati staviti obrt u mirovanje (provjerite isplati li Vam se to s obzirom na to da ćete primati porodiljnu naknadu na teret HZZO-a, ali ćete i dalje morati plaćati mirovinsko i zdravstveno za sebe).
 7. Sudski spor, nesuglasje oko etažiranja

  mislim da je najvažnije objasnit susjedu da on da predlog etažiranja onda mu objasnit Vaše viđenje situacije pokušat se složit i to sve polako i to sam, jer kad bi bilo više sustanara izrazio bi sumnju sudski vještak nije od velike pomoći on vidi situciju iz svog pogleda i da mogućnost i ovoj i onoj stranki Sve je to izgubljen novac (mene je koštao 10 000 kn prije sedam god. i ništa nije riješio ) sud- veliko natezanje velik novac a na kraju opet mora biti neki dogovor možda neki zajednički prijatelj uglavnom dvije strane moraju nać kompromis sud ga nikad ne pronalazi on troši novac to ne znači da ćete Vi dobit spor ako ste u pravu SUD POLAŽE VJERU I DAJE PRESUDU kome će vjerovat ??? uglavno preporučam jako lagano temeljito objašnjeno i uvjek jedan radi sumnji želim uspješan završetak spora
 8. Poštovani, Sudužnik sam na zadužnici potpisanoj privatnoj osobi, za nepodmirene troškove stanovanja. Radi se o iznosu od 6,500 kuna, s time da sam i u postupku jednostavnog stečaja potrošača. Vjerovnik je pustio zadužnicu i sada su i meni i dužniku sjeli s ovhom od 10.000 kuna + 1234 kune svakome dodatnih troškova FINA-e. Također, ovrhovoditelj je zadužnicu ustupio drugome, opunomoćio meni i dužniku nepoznatu osobu. Dakle, i dužnik i ja smo automatski u dugu 11.234 kune. Je li to zakonito? I nije li jedino logično i pošteno da su sjeli s pola svote svakome? Naime, ozbiljno razmišljam da ih utužim za protupravno stjecanje koristi, no mogu li nešto poduzeti i na FINA-i prije toga? Također, ako će zadužnica ići u provedbu, tj. naplata se provodi, samo nemaju šanse naplatiti se s obzirom na redoslijed plaćanja, kako ću ja znati da će biti "pošteni" i kada se naplate predati zadužnicu, ili će naplatu automatski obustaviti FINA nakon što se naplati iznos od 6,500 kuna, koliki je stvarni dug? Također, zadužnica je potpisana za dug za stanarinu od 1500 kuna i to samo dva mjeseca pod ugovorom, a oni se naplaćuju za više od 4 mjeseca? je li uopće pravno valjana takva zadužnica? Hvala Vam unaprijed. Lp
 9. Poštovani, prije 15-tak godina dozvolili smo odvodnju otpadnih voda dvijema susjednim kućama preko našeg zemljišta. U to vrijeme kanalizacija nije prošla njihovom ulicom pa smo im izašli u susret i dozvolili postavljanje kanalizacijskih cijevi duž cijelog našeg posjeda. Danas sa odmakom svijesni smo koliko je taj čin bio nepromišljen. Od vlasnika smo tražili da se spoje na kanalizaciju u svojoj ulici koja je već duži niz godina dostupna al oni to odbijaju. Ovim putem vas molim za savjet što učiniti, koja su naša prava te dali im možemo zabraniti odvodnju i primorati ih na izmještaj cijevi sa čestice. Tko podnosi zahtjev za izmještajem i dali se novčano tereti osobu koja je zahtjev podnijela. Unaprijed hvala.
 10. Može kakav link, da vidim o čemu se radi?
 11. Divno naše pravosuđe...i pravda. Rješenje sam dobio danas, a kao pisano je u ožujku, jer bi s 01.04. otišlo u zastaru. Nema kazne osim troškova suda. Što je sud htio s tim? Da mi pošalju poruku? Ako sam kriv, zašto nisam dobio i propisanu kaznu?
 12. Granica sa susjedom

  imali smo javni poziv istina , ali iz dokumentacije se nije moglo vidjet da je došlo do promjene . U zemljišno knjižnom piše da nema promjene na čestici što sam dobro i pročitao teren nije kod nove izmjere obilježen. Ja i dalje parkiram , nikad nisam dobio prigovor da sada parkiram na sada njihovom terenu jednom prilikom sam tražio da dođe geometar ne znajući da je granica maknuta i kako možeš vidjet na nacrtu da je granica maknuta -( jedino ako usporediš staru i novu izmjeru ) tko je uopće mogao posumjat u tu malverzaciju To je mali teren nemoguće je bilo i posumnjat na te radnje zato jer je to moja šogorica . Ako me netko u ovoj boli može shvatit onda promjena je došla samo na papiru. Kad bi oni bili došli u posjed ja bi reagirao to je izvrsno odradjen posao u suradnji s katastrom sto posto Logički kad nešto otudjiš stupiš u posjed , pa zašto si ga onda ukrao, ako ga ne koristiš tu je kvaka koju treba odgonetnut MOLIM BILO KAKAV SAVJET KOME SE OBRATIT KAKO IZAĆ IZ OVOG PAKLA , da li smijem dat broj mobitela POMOZITEEEEE AKO SMIJEM ĆU GA napisat U DRUGOM JAVLJANJU hvala
 13. Danas
 14. Ovršno pravo

  Molio bih savjet, 2006 godine Porezna uprava podnijela je Ovršni prijedlog Općinskom sudu o uknjižbi prava zaloga radi osiguranja poreznog duga na mojoj nekretnini. 2017 god. otplaćen je dug sa kamatama ( dug se otplaćivao 11 god ). Iste godine, 2017 Porezna uprava izdala je potvrdu o naplaćenom dugu i da više nema nikakvih potraživanja , te proslijedila DOO-u da daju nalog za brisanje. DOO-o mi je poslalo dopis da sam im dužan platiti troškove osiguranja, te da će mi nakon toga brisati uknjižbu. Smatram da to nije u redu jer sam oslobođen svih sudskih troškova, a i prošao je rok od 5 odnosno 10 god nakon kojeg troškovi odlaze u zastaru nakon pravomoćnosti. Unaprijed zahvaljujem
 15. Povrat poreza nakon 5 mjeseci

  Tek iduće godine.
 16. Vjencanje sa filipinkom

  1.to ćeš naći na stranicama filipinske vlade.Cura ne može to provjerit tamo ili ti u Filipinskom konzulatu u ZG? 2.pošto joj treba viza za ulaz i RH dokumentaciju za privremeni boravak daje u veleposlanstvu na Filipinima.
 17. Pozdrav Kako imam dvojno drzavljanstvo BiH i RH,pa nisam dobro upoznat sa mnogim stvarima u RH. Zanima me mogu li nakon 5 mjeseci rada dobiti povrat poreza. S radom sam krenio 1.5 a ugovor mi je do 30.9
 18. Sudski spor, nesuglasje oko etažiranja

  Skoro da ih ni nema jer Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima jasno određuje način uspostave vlasništva posebnih dijelova nekretnine (etažno vlasništvo) i nažalost su iste odredbe dovele do toga da se ne može provesti etažiranje zbog neimanja suglasnosti svih suvlasnika. Navodno je jedan korisnik uspio u to riješiti u sudskom postupku no nažalost nikada nije s povratnom informacijom objasnio na koji način i u kojoj vrsti tužbe.
 19. Nikome.Postoje samo izvanredni pravni lijekovi za koje treba ispunit uvjete.
 20. Uvjeti za uvođenje pričuve

  Oni koji se vode u ZK.
 21. Granica sa susjedom

  To ni nije njegov posao. Zato ste imali javni poziv da se označe granice čestice, što ste mogli i trebali sami napraviti. No, što se sve kod vas događalo i kako ja ne mogu predmnjevat samo iz vaših navoda jer uvijek postoje dvije strane priče te prema ovome kako ste vi opisali bojim se da bi bilo kakav spor izgubili, posebno ako bi ste se sami branili. Za ovakove vrste spora oko vlasništva bi vam bio potreban pravni zastupnik a što vam mi sa Legalisa ne možemo biti, no uvijek ga možete potražiti, kao što navedoh, u podforumu Tražim odvjetnika.
 22. Neosnovan otkaz

  Nisam propustio rokove. Poslao sam zahtjev 06.09.2019 od dana saznanja za otkaz. Takodje cu da posaljem jedan zahtjev danas od dana prijema otkaza pismenim putem. Od kad se racuna 15 dana za odgovor od prvog ili drugog zahtjeva ? Trebam li advokata za tuzbu ?
 23. Pravo gradnje

  Da. Jedino što ćete morati urediti odnos sa najmoprimcem ukoliko bi pri izvođenju radova smetali redovnom korištenju najma.
 24. Dobar dan, zanima me kako se racuna porez u sljedecoj situaciji, mozda je negdje i odgovoreno, ali mozda bolje da postavim konkretno pitanje sa konkretnim podacima. Znaci zanima me kako ide porez, radnik radi u HR, ali je zaposlen u ceskoj firmi gdje na racun u ceskoj banci dobiva neto placu, ali zivi i radi od doma u Zagrebu. Placa je 60000 eura bruto, zanima me koliko nakon poreza u Ceskoj i HR bi ostalo, bio sam na poreznoj i svuda ali nigdje ne mogu dobiti ni neki okvirni odgovor, tipa ukoliko stavim u neki kalkulaor place ovaj bruto za HR da li bih ga mogao uzeti kao prilicno tocnu referencu. Mozda je glupo pitanje nespretno sroceno, ali u velikoj sam stisci sa vremenom i trebao bih neki tocan odgovor. Kako se uopce prijavljuje porez u HR, na godisnjoj ili mjesecnoj bazi ? Hvala!
 25. Nazalost nakon 6mj mi je kasno zaposliti nekog,jer sam i sama u 4mjesecu trudnoce,i pitanje je do kad cu moci tim tempom jer se radi o frizerskoj struci(8-9satno stajanje) 20.9 joj istice rodiljni dopust,nakon koliko dana od nepojavljivanja joj mogu dati izvanredni otkaz? I dali se racunaju neradni dani, posto to pada blizu vikenda. I dali time krsim odredbu u kojoj pise da se nemoze dati otkaz nakon rodiljnog dopusta u trajanju od 15dana. I sto sa godisnjim na koji ima pravo u slucaju izvanrednog otkaza?
 26. Molim jedan kratki odgovor. Imam 13 godina staža i trenutno radim na određeno radno vrijeme. Pročitao sam na stranicama HZZO - a, da nakon prestanka radnog odnosa na određeno radno vrijeme,kao nezaposlena osoba, mogu uplaćivati produženo mirovinsko osiguranje. Moje pitanje je da li ću ako to produženo osiguranje nastavim plaćati do ukupno 15 godina radnog staža, ostvariti pravo na starosnu mirovinu (kad napunim 65 god i par mjeseci). Što bi značilo da te dvije godine nisam proveo u stvarnom radnom odnosu a da mi se računaju kao tkz "radni staž" za ispunjenje min. uvjeta za starosnu mirovinu.Tako bih imao 13 stvarnih godina radnog staža i te dvije stečene kroz produženo plaćanje mirovinskog staža. Da li je to moguće ? Hvala
 27. Zalba na rad suca

  ne znam o čemu se radi baš, ali ja san imao problem služnosti za koju nisam nikad znao niti je bila upisana Radilo se o 29 g da ja nisam znao za tu služnost dva suda sam izgubio a treći dobio. Kad čitam presude dođem do saznanja da sudac mora stjeć POVJERENJE u Vaš slučaj znači po mom mišljenju trebat dobro i sadržajno predočit Vaš problem, a ne kao ja površno odgovorit na predmet jer sam bio siguran da sam u pravu što je bilo vidljivo iz aviona Preduda je glasila : SUD DAJE VJERU DRUGOJ STRANI . Da izludiš . još što je najveća tragedija moj odvjetnik se dogovarao sa drugom stranom Na sudu sam ga poslao u m.....erinu i nisam mu platio 2000 kn , interesantno nije ni tražio mailom ili na tel. noac vjerojatno je skužio da sam i ja skužo da ne smije pristat na neke ustupke što smo se bili dogovorili pozdrav
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   91296
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  Lina83
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   100609
  • Ukupno objava
   529789
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Vjerojatno ste zadužnicom potpisali da solidarno odgovarate za dugove vjerovniku, vjerovnik će se naplatiti od oboje, a Vama će prepustiti da se regresno naplaćujete od sudužnika za dug koji otpada na njega. Solidarnost dužnika znači da vjerovnik od bilo kojega od dužnika može naplatiti dug u cijelosti. Možete li reći, tko je stanovao, odnosno čiji je dug? Pretpostavljam da je zadužnica izdana na 10.000,00 kn, odnosno može biti da je dug uvećan za zateznu kamatu. Zadužnica je vrijednosni papir po viđenju, što znači da ste dug po istoj može prenijeti na drugoga (kao sredstvo plaćanja, i slično). Koliki je stvarni dug? Po Vama proizlazi da je dug 3.000,00 kn, a kolika je zatezna kamata? Zadužnica je također apstraktni pravni posao, što znači da se na primjenu zadužnice neće preispitivati kolika je i kakva tražbina utvrđena zadužnicom, već će se uzeti kao istinito da je zadužnica istinita, jer inače očigledno ne biste potpisali zadužnicu takvog sadržaja. Naravno, Vi možete dokazivati i suprotno. FINA će prestati s ovrhom kad se u cijelosti naplati. Ne za iznos od 6.500,00 kn, nego za koliko glasi zadužnica. Ako se obustavi dug veći od onoga što je stvarna tražbina, Vi možete ići tužbom ili potencijalno protuovrhom za povrat toga duga. Vaše opcije: ići prema sudu prijedlogom za odgodu pljenidbe i prijenosa, odnosno za oglašenje pljenidbe i prijenosa nedopuštenima, isticati ovo što ste isticali ovdje, ali ne znam s kakvim uspjehom, iskreno.  
  • Nazalost ni ja neznak postoji li članak niti uopce bilo koji pisani trag dostupan javnosti. Ovo je samo informacija koju mi je rekla Gospoda na salteru prilikom placanja iste. Naravno i ja uvjek platim parking odnosno nadoplatim kada premasim vrijeme, i logicno mi je bilo platiti dnevnu kartu koja je bila razumne cijene, no sada, premasi li se i nekoliko minuta ukoliko redar stigne napisati kaznu placa se puna kazna koja je 3 do 4 puta skuplja od prije spomenute dnevne karte. Naravno cijena zavisi o podrucnoj zoni naplate.
  • Možete tražiti zapisnik u PU, platite pristojbu i bit će Vam izdan. Izvide vodi Općinsko državno odvjetništvo, oni će Vam dati sve druge informacije (oni daju nalog policiji, policija saslušava osobe i utvrđuje činjenice, na temelju istih se ako ima osnove da je počinjeno kazneno djelo podiže optužnica, o kojoj ćete biti obaviješteni i moći ćete sudjelovati kao oštećenik u kaznenom postupku).
  • Meni se isto čini. Možete se braniti šutnjom, ali ako ste priznali poslodavcu i poslodavac će tako iskazivati na sudu, nećete ništa postići time da poričete, radije priznajte djelo i očekujte kazneni postupak, u kojem će Vas osuditi za to kazneno djelo, najvjerojatnije uvjetno kao što kaže sivko.
  • Nažalost, nećete to moći izvesti zajedno sa svojim porodiljnim, bojim se. Morate poštovati rok od 15 dana, morat ćete joj isplatiti cijeli godišnji koji ne bude mogla iskoristiti, odnosno koji nije mogla iskoristiti zbog svog porodiljnog i roditeljskog dopusta. Ako trebate brzu opciju, možda ćete morati staviti obrt u mirovanje (provjerite isplati li Vam se to s obzirom na to da ćete primati porodiljnu naknadu na teret HZZO-a, ali ćete i dalje morati plaćati mirovinsko i zdravstveno za sebe).
  • mislim da je najvažnije objasnit susjedu da on da predlog etažiranja onda mu objasnit Vaše viđenje situacije pokušat se složit i to sve polako i to sam, jer kad bi bilo više sustanara izrazio bi sumnju sudski vještak nije od velike pomoći  on vidi situciju iz svog pogleda i  da mogućnost i ovoj i onoj stranki  Sve je to izgubljen novac  (mene je koštao 10 000 kn prije sedam god. i ništa nije riješio ) sud- veliko natezanje velik novac a na kraju opet mora biti neki dogovor možda neki zajednički prijatelj  uglavnom dvije strane moraju nać kompromis sud ga nikad ne pronalazi on troši novac to ne znači da ćete Vi dobit spor ako ste u pravu  SUD POLAŽE VJERU I DAJE PRESUDU kome će vjerovat ??? uglavno preporučam  jako lagano temeljito objašnjeno  i uvjek jedan radi sumnji želim uspješan završetak spora
  • Poštovani, Sudužnik sam na zadužnici potpisanoj privatnoj osobi, za nepodmirene troškove stanovanja. Radi se o iznosu od 6,500 kuna, s time da sam i u postupku jednostavnog stečaja potrošača. Vjerovnik je pustio zadužnicu i sada su i meni i dužniku sjeli s ovhom od 10.000 kuna + 1234 kune svakome dodatnih troškova FINA-e. Također, ovrhovoditelj je zadužnicu ustupio drugome, opunomoćio meni i dužniku nepoznatu osobu. Dakle, i dužnik i ja smo automatski u dugu 11.234 kune. Je li to zakonito? I nije li jedino logično i pošteno da su sjeli s pola svote svakome? Naime, ozbiljno razmišljam da ih utužim za protupravno stjecanje koristi, no mogu li nešto poduzeti i na FINA-i prije toga? Također, ako će zadužnica ići u provedbu, tj. naplata se provodi, samo nemaju šanse naplatiti se s obzirom na redoslijed plaćanja, kako ću ja znati da će biti "pošteni" i kada se naplate predati zadužnicu, ili će naplatu automatski obustaviti FINA nakon što se naplati iznos od 6,500 kuna, koliki je stvarni dug? Također, zadužnica je potpisana za dug za stanarinu od 1500 kuna i to samo dva mjeseca pod ugovorom, a oni se naplaćuju za više od 4 mjeseca? je li uopće pravno valjana takva zadužnica?    Hvala Vam unaprijed.   Lp
  • Poštovani, prije 15-tak godina dozvolili smo odvodnju otpadnih voda dvijema susjednim kućama preko našeg zemljišta. U to vrijeme kanalizacija nije prošla njihovom ulicom pa smo im izašli u susret i dozvolili postavljanje kanalizacijskih cijevi duž cijelog našeg posjeda. Danas sa odmakom svijesni smo koliko je taj čin bio nepromišljen.  Od vlasnika smo tražili da se spoje na kanalizaciju u svojoj ulici koja je već duži niz godina dostupna al oni to odbijaju. Ovim putem vas molim za savjet što učiniti, koja su naša prava te dali im možemo zabraniti odvodnju i primorati ih na izmještaj cijevi sa čestice. Tko podnosi zahtjev za izmještajem i dali se novčano tereti osobu koja je zahtjev podnijela. Unaprijed hvala.
  • Može kakav link, da vidim o čemu se radi?
  • Divno naše pravosuđe...i pravda. Rješenje sam dobio danas, a kao pisano je u ožujku, jer bi s 01.04. otišlo u zastaru. Nema kazne osim troškova suda. Što je sud htio s tim? Da mi pošalju poruku? Ako sam kriv, zašto nisam dobio i propisanu kaznu? 
  • imali smo javni poziv istina , ali iz dokumentacije se nije moglo  vidjet da je došlo do promjene . U zemljišno knjižnom  piše da nema promjene na čestici  što sam dobro i pročitao teren nije kod nove izmjere obilježen. Ja i dalje parkiram , nikad nisam dobio prigovor da sada parkiram na sada njihovom terenu jednom prilikom sam tražio da dođe geometar ne znajući da je granica  maknuta i kako možeš vidjet na nacrtu da je granica maknuta -( jedino ako usporediš staru i novu izmjeru ) tko je uopće mogao posumjat u tu malverzaciju To je mali teren nemoguće je bilo i posumnjat na te radnje zato jer je to moja šogorica . Ako me netko u ovoj boli može shvatit onda promjena je došla samo na papiru.  Kad bi oni bili došli u posjed ja bi reagirao to je izvrsno odradjen posao u suradnji s katastrom  sto posto Logički kad nešto otudjiš stupiš u posjed  , pa zašto si ga onda ukrao, ako ga ne koristiš tu je kvaka koju treba odgonetnut MOLIM BILO KAKAV SAVJET KOME SE OBRATIT KAKO IZAĆ IZ OVOG PAKLA ,  da li smijem dat broj mobitela  POMOZITEEEEE  AKO SMIJEM ĆU GA  napisat U DRUGOM JAVLJANJU  hvala    
  • Molio bih savjet, 2006 godine Porezna uprava podnijela  je Ovršni prijedlog Općinskom  sudu o uknjižbi prava zaloga radi osiguranja poreznog duga na mojoj nekretnini. 2017 god. otplaćen je dug sa kamatama ( dug se otplaćivao 11 god ). Iste godine, 2017 Porezna uprava izdala je potvrdu o naplaćenom dugu i da više nema nikakvih potraživanja , te proslijedila DOO-u da daju nalog za  brisanje. DOO-o mi je poslalo dopis da sam im dužan platiti troškove osiguranja, te da će mi nakon toga brisati uknjižbu. Smatram da to nije u redu jer sam oslobođen svih sudskih troškova, a i prošao je rok od 5 odnosno 10 god nakon kojeg troškovi odlaze u zastaru nakon pravomoćnosti.   Unaprijed zahvaljujem 
  • 1.to ćeš naći na stranicama filipinske vlade.Cura ne može to provjerit tamo ili ti u Filipinskom konzulatu u ZG? 2.pošto joj treba viza za ulaz i RH dokumentaciju za privremeni boravak daje u veleposlanstvu na Filipinima.  
 • Novi statusi

  • Sosten

   Ne razumjem kako su najbogatiji zupani,načelnici župnici u najsiromašnijim i pasivnim krajevima.
   Kako to ili varaju narod ili im narod daje od svoje sirotinje
   · 2 odgovora
  • Karolina1234

   Dobar dan,
   dijelim vlasništvo nekretnine sa bratom. On ne živi u toj nekretnini, ima svoj stan, živi kao samac, bez djece. Ja živim s obitelji, mužem i malodobnim sinom u tom stanu i plaćam kredit za stan, koji ću uskoro skroz isplatiti. Imam dva pitanja:
   1. kakva je procedura ako bi brat htio darovnim ugovorom prepisati svoju polovicu vlasništva na svog malodobnog nećaka? Plaća li se puni iznos poreza od 5 posto? Postoji li neka varijanta gdje se taj porez ne mora platiti (nismo u financijskoj mogućnosti)? Što se točno mora poduzeti kod darovanja? (sigurno se o tom već govorilo ovdje, pa se ispričavam ako ponavljam)
   2. kad bi se izveo taj prijenos brata na mog sina, i mi bismo prodavali stan, otežava li na ikakav način prodaju to što je vlasništvo pola moja, pola mog petogodišnjeg sina? Tj. koja je procedura kod prodaje, ako je pedesetpostotni vlasnik vrtićko dijete?
   srdačan pozdrav!
   · 1 odgovor
  • Vkadimireagle

   Korisnicko ime pogrešno odtipkano ummjesto Vkadimireagle mora biti Vladimireagle
   · 1 odgovor
  • Zlatko55

   Poštovani, 
   potrebna mi je jedna informacija, radi se o plaćanju poreza na promet nekretnina. Radi se o slijedećem, kupio sam stan ali ga još nisam prenio u svoje vlasništvo niti sam platio porez na promet nekretnina, a darovao bih ga svome djetetu, dali ja ili dijete mora platiti taj porez?
   Hvala na odgovoru, Zlatko
   · 2 odgovora
  • Nina1202  »  G-man

   Vecer,muž mi je na izdržavanju kazne zatvora,za par dana ce mu biti 5 mjeseci,dobio je 6 za odguliti,u petak mi izlazi probacija na uvidaj,koliko dugo treba probaciji da to posalju nadleznom sudu kako bi ga se pustilo na uvjetni otpust?
   · 0 odgovora
×