Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Psihosocijalni tretman

  Zanima me dal mi moze neko objasnit postupak sa nalogom za privodenje? Pise ako ne opravdam dolazak da se radi nalog za privodenje. Posto ja nemam prijevoz, a ni novaca za put, dal te onda policija vozi do suda i kako se onda obracunavaju troskovi? Ima kakvih posljedica za mene?
 3. Obiteljski dom

  Molim savjet i unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći. U braku sam 23 godine, imam 4 djece,od kojih je dvoje malodobno,2 i 5 godina i dvoje punoljetno,18 i 20god. živimo u kući koja je nakon smrti njegovog oca postala njegova. U braku smo podigli kat i sredili kuću. Ja sam povremeno radila,najčešće sezonski jer se nije imao tko brinuti o djeci. Muž je prije dva mjeseca otišao i otad povremeno dodje,točnije,3-4 puta,ne plaća račune,ne doprinosi ništa,dapače,i dječji doplatak ide na njegov račun.Pokrenuli smo rastavu na centru za socijalni rad. Slučajno sam saznala da je stavio kuću na prodaju pa me zanima imamo li ja i djeca ikakva prava na ostanak ili eventualno osporavanje prodaje ili mogu odmah odseliti? Puno Vam hvala 😊
 4. Prijedlog promjene u ZK

  Zanima me mogu li na jednom prijedlogu za promjenu u ZK traziti dvije stvari i to: - uknjizbu brisanja zaloznog prava (temeljem brisovnog ocitovanja banke uz koje svakako moram priloziti i potvrdu o prebivalistu jer je moja adresa upisana u ZK stara), i - upis promjene adrese vlasnika (temeljem gore spomenute potvrde o prebivalistu)?
 5. Kaznena prijava za silovanje

  Budući da sam malo pretraživao forum — našao sam vrlo zanimljive teme, no ne i „odgovor" — htio bih postaviti još jedno pitanje, no nije mi jasno o kakvom se pravu radi ili se čak radi o "preklapanju” prava. Je li u redu postaviti pitanje ovdje? Ako je tema dio kaznenog prava, otvorit ću raspravu sutra... Smijem li tu postaviti pitanje, pa Vi obrišite objavu, a ja ću nakon toga otvoriti novu raspravu. „Umjetnička djela koja prikazuju ljude bez odjeće”
 6. alimentacija

  Hvala na odgovoru,kako mogu to sama napraviti,imate li primjer,da ne plaćam odvjetnika? Hvala
 7. Danas
 8. Kaznena prijava za silovanje

  G-man, hvala Vam doista; samo javljam da sam pitao oca za slučaj... Rekao mi je da stomatolozi nisu obavijestili policiju... Doista sam bio znatiželjan. Otac se svega dobro sjeća, no nikakve prijave nije bilo. Lijep pozdrav!
 9. Septička na šumskoj parceli

  Gradnja roštilja od kamena i sjenice na parceli koja je u katastru uvedena kao šuma. Parcela je u potpunosti očiščena, tako da nema opasnosti od požara. Kako zakon gleda na to.
 10. Psihosocijalni tretman

  Ovo prvo sto sam dobio presudu kazna je bila 3000 kn koju nisam platio, ali pise ako se ne plati da ide ovrha preko FINE., kaznu sam dobio jer se nisam odazivao na tretmane. Ovo sad sta sam dobio pise pozivate se na izvrsavanje zastitne mjere obveznog psihosocijalnog tretmana i jos pise ako se ne odazovem da ce biti izdan nalog za privodenje, u prvom mjeri to nije pisalo, i ovo moram ic bas na sud, a za prvu mjeru sam trebao ic u UZOR udrugu.
 11. Neznam jesam li pogodila temu ako nisam ja se ispričavam! Zanima me raskid ugovora o doživotnim ugovoru ako smo mi davatelj usluga, ugovor je sklopljen prije 4 godine međutim posljednjih mj primatelj usluge je postao nemoguć zanima me imamo li mi pravo na neku naknadu za utrošen novac u vrijeme koje smo proveli služeći primatelja usluga? Bili smo mu dužni osigurati 2 obroka dnevno,10 m drva za ogrijev, održavanje kuće i oko kuće itd da ne nabrajam.
 12. Da podebljam ovo sivkovo, reći će ti je li ukradeno i ima li teret (ako dođeš s vozilom, prometnom dozvolom i trenutnim vlasnikom), jer se to odnosi na mogućnost prijenosa, ali ti neće dati nikakve druge podatke (broj vlasnika, prometne nesreće i sl.). Međutim, sve ovisi na kog naletiš kad ideš pitati, jer to nije nigdje propisano, niti što se smije niti što ne smije.
 13. Regresno pravo osiguravajuće tvrtke

  Imaju li oni propisan neki rok u kojem moraju odgovoriti? Da li slanjem upita o ovršnoj ispravi, dugovanju, kamata i troškova osoba priznaje postojanje dugovanja? Kako može ovršni postupak biti pokrenut, ako osoba nije blokirana preko Fine od te osig. kuće/banke i ako se u toj opomeni pozivaju na sudski postupaka nad nek./pok./imovinom? I još jedno pitanje, čisto da se ili smirimo ili već snalazimo za sredstva, ako postoji ovršna isprava i ako je ovršni postupak pokrenut znači li to da mogu osobu i njegovu obitelj "izbaciti" iz kuće ako im je to jedina nekretnina za stanovanje; a sporan dug se ne može platiti odjednom? Oni ni na jedan upit ne odgovaraju, naravno.
 14. Fizička osoba(pješak) želi prijaviti drugu fizičku osobu(vozača) za prekršaj u prometu, nema štete na vozilima, nema ozlijeđenih osoba, prekršaj nije uočen od strane policije! Npr. neko vozilo vas ne propusti na pješačkom prijelazu i imate samo registarsku oznaku! Na koji način fizička osoba (oštećenik) može privatno pokrenuti prekršajni postupak i kako dolazi do podataka o vlasništvu voziila koje je uočeno u prekršaju a da sve bude u skladu s normama propisa o zaštiti osobnih podataka!? Koliko sam shvatio Prekršajni zakon, članak 109, oštećenik može podnositi optužni prijedlog nakon što utvrdi podatke od počinitelja, nije mi jasno kako ako su osobni podaci zaštićena kategorija!!? Kome može podnijeti optužni prijedlog, sudu ili državnom odvjetniku, kako oštećenik može uručiti pisanu obavijest o pravima 109a ako kod sebe nema obrazaca predviđenih za to za to!? Da li do podataka o vlasnštvu dolazi putem nadležnog suda ili sam mora utvrđivati podatke i na koji način to ostvaruje!?
 15. Psihosocijalni tretman

  Jesi li siguran da se radi o istim postupcima? Izvršenje ove prve zaštitne mjere bi trebalo biti prekinuti tom kaznom koju si dobio, nema daljnjeg izvršavanja...
 16. Kao što kaže sivko - na obavijest nema žalbe, nikakve. Na njoj bi trebalo pisati mjesto, vrijeme, vozilo i prekršaj, tj. ono što je vlasniku bitno za utvrđivanje tko je tada vozio auto.
 17. A i reci ovima na adresi na kojoj si bio u RH da ti prate poštu i jave čim ti nešto dođe. Za taj sud nećeš morati dolaziti, nego ćeš moći poslati i pisanu obranu.
 18. Oduzimanje oruzja

  Da li je beznačajan odlučit će sud a iz prakse vidimo da se takvo vrijeđanje (preko fejsa) uredno kažnjava.I opet sve zavisi od lokalne policije (koja je vrijeđana).
 19. Odvjetnička tarifa

  Zahvaljujem na odgovori. Iskreno pokušavam biti razuman i uopće mi nije cilj nekog zakinuti i ne vidim smisao u varanju sa deklariranjem nekakvih nižih cijena. Jednostavno ne vidim logiku kako je nesporni dio sporan ako se obadvije strane slažu kome pripada? Očito moja logika se ne slaže sa pravnom logikom, pa ako bi netko mogao na konkretnom primjeru objasniti koliki bi bili sudski, odvjetnički i ostali troškovi da se riješi ovakva situacija: Stan je podijeljen na 3 suvlasnika, ja imam 50%, drugi suvlasnik ima 40%, a treći 10%. Ako je stan 80 kvadrata i svi suvlasnici su se složili da je vrijednost stana 1000€, na koji način je meni najisplativije riješiti situaciju?
 20. Jubilarna nagrada

  Hvala svima na odgovoru
 21. Oduzimanje oruzja

  To može biti i beznačajni prekršaj. Why not..? Ali nećete izgubit oružje.
 22. Tamo gdje se vrši registracija vozila.Može se sve napravit a treba pitat i našu poreznu. Neće ti možda reći tko i koliko vlasnika je bilo ali da li je ukradeno i da li ima zabranu otuđenja (prodaja/prijepis) hoće.
 23. Oduzimanje oruzja

  Mogu oni pisat što žele jer na to uvijek ide žalba sudu da nije bilo prekršaja. Neki nered se da riješit. Hebe se bilo kome jesi li privatnik i da li plaćaš obaveze redovito.Ovi navedeni nemaju uvida u to niti ih interesira.
 24. Zbrka oko alimentacije

  Ok, hvala... Sutra vec idem...
 25. Nema druge nego hitno platit da se izbriše iz registra neplaćenih kazni i da mogu napravit novu vozačku.Drugog i trećeg nema za tebe. Neka vozi netko drugi.
 26. Oduzimanje oruzja

  Vidis sivko u krivu su.....napisali su prekrsaj tamo di nisu trebali i nisu imali zakonsku osnovu,i iziritiram neredom ostavio sam post..kao osoba privatnik koji je platio sve dozvole i poreze . Eto
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   90292
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  Izabella
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   99434
  • Ukupno objava
   522883
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Zanima me dal mi moze neko objasnit postupak sa nalogom za privodenje? Pise ako ne opravdam dolazak da se radi nalog za privodenje. Posto ja nemam prijevoz, a ni novaca za put, dal te onda policija vozi do suda i kako se onda obracunavaju troskovi?
   Ima kakvih posljedica za mene?
  • Molim savjet i unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći. U braku sam 23 godine, imam 4 djece,od kojih je dvoje malodobno,2 i 5 godina i dvoje punoljetno,18 i 20god. živimo u kući koja je nakon smrti njegovog oca postala njegova. U braku smo podigli kat i sredili kuću. Ja sam povremeno radila,najčešće sezonski jer se nije imao tko brinuti o djeci. Muž je prije dva mjeseca otišao i otad povremeno dodje,točnije,3-4 puta,ne plaća račune,ne doprinosi ništa,dapače,i dječji doplatak ide na njegov račun.Pokrenuli smo rastavu na centru za socijalni rad. Slučajno sam saznala da je stavio kuću na prodaju pa me zanima imamo li ja i djeca ikakva prava na ostanak ili eventualno osporavanje prodaje ili mogu odmah odseliti? Puno Vam hvala 😊
  • Zanima me mogu li na jednom prijedlogu za promjenu u ZK traziti dvije stvari i to: - uknjizbu brisanja zaloznog prava (temeljem brisovnog ocitovanja banke uz koje svakako moram priloziti i potvrdu o prebivalistu jer je moja adresa upisana u ZK stara), i - upis promjene adrese vlasnika (temeljem gore spomenute potvrde o prebivalistu)?  
  • Budući da sam malo pretraživao forum — našao sam vrlo zanimljive teme, no ne i „odgovor" — htio bih postaviti još jedno pitanje, no nije mi jasno o kakvom se pravu radi ili se čak radi o "preklapanju” prava. Je li u redu postaviti pitanje ovdje? Ako je tema dio kaznenog prava, otvorit ću raspravu sutra... Smijem li tu postaviti pitanje, pa Vi obrišite objavu, a ja ću nakon toga otvoriti novu raspravu. „Umjetnička djela koja prikazuju ljude bez odjeće”
  • Hvala na odgovoru,kako mogu to sama napraviti,imate li primjer,da ne plaćam odvjetnika? Hvala
  • G-man, hvala Vam doista; samo javljam da sam pitao oca za slučaj... Rekao mi je da stomatolozi nisu obavijestili policiju... Doista sam bio znatiželjan. Otac se svega dobro sjeća, no nikakve prijave nije bilo. Lijep pozdrav!
  • Gradnja roštilja od kamena i sjenice na parceli koja je u katastru uvedena kao šuma. Parcela je u potpunosti očiščena, tako da nema opasnosti od požara. Kako zakon gleda na to. 
  • Ovo prvo sto sam dobio presudu kazna je bila 3000 kn koju nisam platio, ali pise ako se ne plati da ide ovrha preko FINE., kaznu sam dobio jer se nisam odazivao na tretmane. Ovo sad sta sam dobio pise pozivate se na izvrsavanje zastitne mjere obveznog psihosocijalnog tretmana i jos pise ako se ne odazovem da ce biti izdan nalog za privodenje, u prvom mjeri to nije pisalo, i ovo moram ic bas na sud, a za prvu mjeru sam trebao ic u UZOR udrugu.
  • Neznam jesam li pogodila temu ako nisam ja se ispričavam! Zanima me raskid ugovora o doživotnim ugovoru ako smo mi davatelj usluga, ugovor je sklopljen prije 4 godine međutim posljednjih mj primatelj usluge je postao nemoguć zanima me imamo li mi pravo na neku naknadu za utrošen novac u vrijeme koje smo proveli služeći primatelja usluga? Bili smo mu dužni osigurati 2 obroka dnevno,10 m drva za ogrijev, održavanje kuće i oko kuće itd da ne nabrajam. 
  • Da podebljam ovo sivkovo, reći će ti je li ukradeno i ima li teret (ako dođeš s vozilom, prometnom dozvolom i trenutnim vlasnikom), jer se to odnosi na mogućnost prijenosa, ali ti neće dati nikakve druge podatke (broj vlasnika, prometne nesreće i sl.). Međutim, sve ovisi na kog naletiš kad ideš pitati, jer to nije nigdje propisano, niti što se smije niti što ne smije.  
  • Imaju li oni propisan neki rok u kojem moraju odgovoriti? Da li slanjem upita o ovršnoj ispravi, dugovanju, kamata i troškova osoba priznaje postojanje dugovanja? Kako može ovršni postupak biti pokrenut, ako osoba nije blokirana preko Fine od te osig. kuće/banke i ako se u toj opomeni pozivaju na sudski postupaka nad nek./pok./imovinom? I još jedno pitanje, čisto da se ili smirimo ili već snalazimo za sredstva, ako postoji ovršna isprava i ako je ovršni postupak pokrenut znači li to da mogu osobu i njegovu obitelj "izbaciti" iz kuće ako im je to jedina nekretnina za stanovanje; a sporan dug se ne može platiti odjednom?  Oni ni na jedan upit ne odgovaraju, naravno.
  • Fizička osoba(pješak) želi prijaviti drugu fizičku osobu(vozača) za prekršaj u prometu, nema štete na vozilima, nema ozlijeđenih osoba, prekršaj nije uočen od strane policije! Npr. neko vozilo vas ne propusti na pješačkom prijelazu i imate samo registarsku oznaku! Na koji način fizička osoba (oštećenik) može privatno pokrenuti prekršajni postupak i kako dolazi do podataka o vlasništvu voziila koje je uočeno u prekršaju a da sve bude u skladu s normama propisa o zaštiti osobnih podataka!? Koliko sam shvatio Prekršajni zakon, članak 109, oštećenik može podnositi optužni prijedlog nakon što utvrdi podatke od počinitelja, nije mi jasno kako ako su osobni podaci zaštićena kategorija!!? Kome može podnijeti optužni prijedlog, sudu ili državnom odvjetniku, kako oštećenik može uručiti pisanu obavijest o pravima 109a ako kod sebe nema obrazaca predviđenih za to za to!? Da li do podataka o vlasnštvu dolazi putem nadležnog suda ili sam mora utvrđivati podatke i na koji način to ostvaruje!?
  • Jesi li siguran da se radi o istim postupcima? Izvršenje ove prve zaštitne mjere bi trebalo biti prekinuti tom kaznom koju si dobio, nema daljnjeg izvršavanja...
  • Kao što kaže sivko - na obavijest nema žalbe, nikakve. Na njoj bi trebalo pisati mjesto, vrijeme, vozilo i prekršaj, tj. ono što je vlasniku bitno za utvrđivanje tko je tada vozio auto.
 • Novi statusi

  • OS365  »  Željac047

   Poštovani,
   pratim malo postove na ovom portalu i primjećujem da ste vrlo iskusan u obiteljskom pravu i voljni dati savjet i pomoći drugima.
   Sukladno tome, zamolio bih vas da pogledate post koji sam danas poslao. Bio bih vam jako zahvalan kad bih čuo i vaše mišljenje.
    
   Lijep pozdrav,
   Igor
   · 0 odgovora
  • Nikad robom  »  prof

   Poštovani, 
   Moj je otac otišao u punu mirovinu kao stariji zastavnik JNA u srpnju 1991. 
   Sredinom rujna 1991 se javio u HV i radio je na istom radnom mjestu kao u JNA, i obavljao voditeljsku dužnost, tj. zapovjedio je logistikom u opskrbi goriva,  i obučavao vojnike,   do 31.listopada 1992.
   Tijekom tog razdoblje je unaprijeđen u čin stožerskog narednika.
   Dakle, radio je  svaki dan, više od 8 sati dnevno, u kontinuitetu 13 mjeseci. 
   U njegovoj tadašnjoj vojarni, u personalnom su mu rekli da nema potrebe da se reaktivira i prelazi u djelatno osoblje jer je već ostvari punu mirovinu, već da samo prestankom rada priloži ratni put i dokaze o činu i radu u Mirovinsko i da će mu se mirovina obračunavati kao da je umirovljen u HV.

   Međutim, u Mirovinskom mu nisu priznali za osnovicu čin stožerskog narednika s obrazloženjem da je  u HV nije bio vođen kao djelatna, već kao pričuvna osoba. Na to se rješenje žalio nekoliko puta , ali uvijek su mu odbijali uz obrazloženje da nemaju temeljem čega mu obračunati novu osnovicu.  U  MORHU su mu na pismeno potvrdili u rujnu 1994.  da je došlo do administrativne pogreške i da ima pravo na reviziju mirovine. Međutim, u sustavu su ga i dalje vodili kao pričuvnu i opet nije mogao u mirovinskom ostvariti navedeno pravo. 
   Zadnji put je tražio reviziju mirovine u ožujku 2016, i opet su ga odbili.
   Dakle od 1991. do danas on dobiva mirovinu temeljem rada u JNA, nije mu se priznao niti jedan dan staža u HV, niti čin. 

   Zamolila bih vas za pomoć:
   1) Kojom formulom mogu točno izračunati kolika bi mu bila mirovina u siječnju 1993, da su mu priznali kao osnovicu puni radni staž i čin stožerskog narednika? On je rođen 1941. 
   2) Kako ostvariti reviziju mirovine , tj. temeljem kojeg Zakona je jasno razlučena razlika između radnih zadataka DVO i pričuvnih (primjerice može li se kao dokaz da je došlo do pogreške podnijeti opis radnih zadataka ,  uloga zapovjednika, dužina rad it..)

   Hvala  na pomoći

    
    
    
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  Ruby_Danderfluff

   Probala sam vas kontaktirat porukom ali ne mogu pa vas molim da mi se javite vazno je
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  drot13

   Molila bi vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vam poslat poruku ali ne mogu
   · 0 odgovora
  • Kristina Antal  »  G-man

   Molim vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vas kontaktirat ali ne mogu
   · 2 odgovora
×