Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Poziv okrivljeniku, cl.229 stavak 7

  Možeš i prije tog roka otići napraviti uvid u spis da vidiš o čemu se točno radi.
 3. Ako je auto fotografiran u prekršaju, onda nije izgovor da svi uvijek tako parkiraju, tako da se ne isplati žaliti u tom smjeru. A i kod ovih kazni koje se mogu platiti polovično, teško da možeš proći bolje po žalbi, tako da je bolje platiti.
 4. zastitna mjera zabrane upravljanja vozila

  Da, to nije prekršajni nalog nego obavijest o početku mjere, tako da su prošle sve mogućnosti i rokovi žalbe.
 5. Popravak štete nakon nesreće

  Prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vjerojatno neki od kršenja prava prednosti prolaska, a zastara je 4 godine od tog dana.
 6. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Šansa je vrlo mala, ali uvijek postoji. Nemoguće je reći...
 7. Tužba i kaznena prijava bivšeg poslodavca

  Pozdrav, nalazim se u sličnoj situaciji pa da ne otvaram novu temu, nadam se da mogu ovdje postaviti pitanje i da neće smetati. Naime, dala sam otkaz poslodavcu i želim otvoriti svoj obrt u istoj branši u kojoj sam radila kod poslodavca. S poslodavcem imam sklopljen ugovor o radu u kojem piše rečenica: "Nije dopušten sukob interesa i konkuriranje poslodavcu kod kojeg je radnik zaposlen." Nemam sklopljen nikakav dodatni ugovor, nemamo pravilnik o radu u firmi, u trenutku sklapanja ugovora plaća mi je bila manja od prosjeka u RH. Ono što me muči je: je li s obzirom na ovu rečenicu imam obvezu da nakon prekida ugovora s poslodavcem ne smijem otvarati svoj obrt, odnosno da ne smijem konkurirati poslodavcu? I na koliko dugo? Unaprijed hvala.
 8. Danas
 9. Pojedinačno ispravni postupak - Pokretanje

  Hvala na informaciji! Dali je obvezno unijeti taj dio? Naime, vjerovatno se radi o umrloj osobi, i imei prezime postoji, ali adresa je nepoznata. Osim, ako treba potražiti izravnog potomka, i navesti njegovo ime i adresu? Hvala još jednom!
 10. Posjed kupljenje nekretnine

  Prvo predlažem da dopisom obavijestite bivšeg vlasnika da ste stekli nekretninu od banke i da tražite da Vam preda nekretninu u posjed predajom ključeva itd. Ako se ne odazove, onda tužbom za iseljenje i posljedičnom deložacijom (ovrhom radi iseljenja). To je formalan način. Neki kažu da možete samostalno ući i promijeniti brave, no to bi bilo smetanje posjeda, jer bivši vlasnik uživa posljednji mirni posjed, za koji uživa zakonsko pravo na posjedovnu zaštitu (zaštitu od smetanja posjeda).
 11. Stečaj potrošača i nasljedstvo

  Stečaj se onda vodi u odnosu na Vaše dugove, ne na dugove pokojnika, zar ne? Jedino je problem što sada imate nekretninu, koja će ići u unovčenje radi namirenja vjerovnika.
 12. Zamrseno nasljegjivanje

  Kažete maćeha: je li ga ona formalno posvojila, ili se samo radi o ženi koja je bila udana za njegovog oca?
 13. Izmjena oporuke

  Ako otac oporučno raspolaže, onda sin na svoj zahtjev može ostvarivati pravo na nužni dio nakon očeve smrti. No ako otac bude raspolagao na drugi način, za života (darovanjem trećim osobama, doživotnim ili dosmrtnim uzdržavanjem), tada nakon očeve smrti nema imovine za nasljeđivanje, pa onda niti mogućnosti za ostvarenje prava na nužni dio.
 14. darovanje

  Predlažem da potražite primjer tužbe za utvrđivanje prava vlasništva dosjelošću, ali biste morali tužbom obuhvatiti sve ove pokojne, odnosno njihove nasljednike.
 15. KAKVA PRAVA IMAM KAO OTAC DJETETA

  Da.
 16. Raskidanje ugovora o najmu stana na određeno vrijeme

  Jos jedna interesantna stavka, u ugovoru su napisali da je najamnina 2500kn ( radi manjeg poreza ), te da iznosi 3000kn ako ce neka treca osoba boraviti samnom, a zapravo ja placam najamninu 3000kn, sto se moze viditi po uplatama. Da li mi to ide u korist ako ce doci do nekih nesuglasica izmedju mene i najmodavca? Hvala
 17. Kazneno pravo

  Ok.. hvala puno.. a dosije cu svakako imat ili?
 18. KAKVA PRAVA IMAM KAO OTAC DJETETA

  Imam sve e-mailove,tako da ce to kao dokaz na sud .
 19. KAKVA PRAVA IMAM KAO OTAC DJETETA

  Ovo se odnosi i na ostale gradove,npr. Šibenik ,kad se tice poliklinike za zastitu djece ?
 20. Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Pozdrav Mladi sam vozac, 23. mi je godina. Prije 1 godinu i 8 mjeseci sam napuhao 0.8 dobio sam zabranu 1 mj i kaznu 1500 kn. Prije nekoliko dana me opet zaustavila policija i napuhao sam 1.1 promil. Napisali su mi 3 mj vozacka i 3000 kuna, ja sam na to napisao prigovor i danas poslao. Napisao sam da mi je vozacka neophodna zbog posla jer radim u 3 smjene i da se kajem. Ima li sanse da mi ukinu mjeru opreza ili bar smanje na 1 mj?
 21. Poštovani, kupljena je nekretnina od banke i ostvareno vlasništvo nad nekretninom tj. obiteljskom kućom. No nekretnina nije slobodna od ljudi i imovine jer u njoj živi bivši vlasnik nekretnine nad kojim nije izvršena deložacija. Vlasništvo nad nekretninom je čisto i porez na promet nekretnine je plaćen kako mirno ući u posijed kuće pošto bivši vlanik ima kljućeve i ponekad je tamo iako nema ni struje . Nebi ometao njegv posijed nego bi sudskim putem legalnu ušao u svoju nekretninu??? Dali neko ima iskustva i koji su koraci do ulaska u posijed? Zahvaljujem unaprijed!
 22. darovanje

  zanima me što treba sadržavati tužba za upis prava vlasništva. Naime, darovana mi je stara kamena kuća kojoj je potrebna potpuna obnova. U posjedovnom listu čestice nekretnine pripadaju mome pokojnom djedu, no u vlastovnici nevedeni su nepoznati vlasnici nekretnine (većina njih je pokojna). Nitko od njih nikada nije uređivao kuću niti se brinuo o njoj.
 23. Raskidanje ugovora o najmu stana na određeno vrijeme

  Poslao sam jucer ujutro mail najmodavcu da zelim otkazati najam , do danas nije odgovorio... Inace smo sve rjesavali preko maila, te je uvijek odgovarao u vrlo kratkom roku... Pustiti cu jos koji dan, pa ako ne odgovori cu ga obavjestiti telefonski... Hvala na odgovoru Ruby, puno ste mi pomogli jer se stvarno lose snalazim u ovakvim situacijama
 24. Poštovani, zanima me ima li vjezbenik u lokalnoj /područnoj samoupravi pravo na naknadu putnih troškova, uz onih 85 posto place? Odnosno odnosi li se sve uredbe koje vrijede za sluzbenike i namjestenike i na vjezbenike? I gdje tu uredu u ZSNLP(R)S mogu naci? Ili se to ureduje kolektivnim? Zahvaljujem.
 25. Pozdrav svima! Situacija koja me muči je oko popravka krova i općenito ulaganja u kuću. Naime, vlasnica sam polovice kuće, odnosno stana koji čini kat jednokatnice. U prizemlju su dva stana i dva vlasnika. Imamo i mali zajednički podrum podijeljen na tri spremišta. Nikako nije moguć dogovor oko etažiranja, netko od suvlasnika uvijek ima prigovor na predloženi elaborat. Kako sam ja na katu, iznad mene je krov, nema tavana, a taj krov curi i treba ga popravljati. Znam da bi krov trebao biti zajednički dio, ali budući da nema elaborata, susjedi ne žele sudjelovati u troškovima popravka. Ne bi sudjelovali ni inače jer kažu da njima ne curi, ali bi ih nekako mogla natjerati, ovako ne mogu. Preboljela sam taj dio da ću sama platiti novi krov, želim to riješiti i ne ulaziti u sukobe, no ono što me muči je da će me ostali suvlasnici optužiti da sama radim nešto na kući bez njihovog dopuštenja. Je li to moguće ili imam pravo popraviti krov ili drugi zajednički dio i bez njihovog pristanka? Također, ukoliko se zaista nakon godina mučenja ne uspijemo dogovoriti oko etažiranja, koje druge mogućnosti imam za razvrgnuće suvlasništva? Je li postupak pred sudom jedina varijanta? U kuću su potrebna i druga ulaganja, npr. fasada, moram to riješiti kako god uspijem. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!
 26. Danas sam dobio rjesenje u kojem me sa zavoda za osiguranje obavjestavaju da mi polica istice i da nemam pravo da mi se produzi nego si moram placat.Zivim sa sinom i snahom i njihovom djecom u istoj kuci ali odvojeno,pa me zanima dali se mozemo ja i supruga prijavit da zivimo posebno jer onda ne prelazim cenzus i nas dvoje bi imali pravo i bili oslobodeni placanja participacije...hvala..
 27. 2 smotuljka marihuane

  Ispricavam se na gnjavazi ali samo da razjasnimo jos jednom jer me zanimaju obje evidencije. Postoji prekrsajna evidencija i ta "interna" policijska evidencija. Ako kaznu platim u 8 dana onda mi se prekrsaj ne upisuje u prekrsajnu evidenciju i hipotetski mogu iduci put (kojeg nece biti) reci da mi je to prvi put i da nikad nisam kaznjavan (na sudu ili bilo gdje drugdje gdje bi to moglo biti relevantno)? Za "internu" evidenciju razumijem da se ne brise nikad i o njoj ovisi ucestalo pretrazivanje.
 1. Učitaj više aktivnosti


×