Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. protekli sat
 2. Minimalna sirina pristupnog i pozarnog puta

  Ok, hvala na odgovoru!!
 3. Pozdrav, dobio sam kaznu od 5000 kuna za 2 "jointa" i 500 kuna za oduzimanje predmeta. Zanima me koje su posljedice ako platim 2/3 od 5000 kuna + 500 kuna za oduzimanje predmeta. Koliko dugo mi ostaje prekršaj u evidenciji i mogu li imati ikakvih dodatnih nefinancijskih posljedica u daljnjem životu? Hoću li redovito imati neugodnosti pri prelasku granice ili kretanju autom u smislu pretraživanja vozila? Ovo mi je prvi put ali ne mogu dopustiti da mi doma dođe poziv na sud pa se neću ni žaliti, platit ću i završiti s tom pričom. Hvala unaprijed na odgovorima.
 4. Danas
 5. Proizvodnja i prerada industrijske konoplje

  Općinski sud, prekršajni odjel.
 6. Postovani, zanima me mogu li za vrijeme trajanja neplacenog dopusta postati tehnoloski visak u skoli? Ili se odluka o tehnoloskom visku prolongira do mojeg povratka na posao?
 7. Kako zatvoriti d.o.o. sa dugom prema državi

  Hvala Vam na odgovoru. Proučiti ću taj novi OPZ.
 8. nepodmirene obveze

  Da li sve gore navedeno vrijedi i za sklopljeni ugovor na određeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom? Ima li nekih razlika u postupku zaštite prava za djelatnika?
 9. Dva prijatelja su napravili kuću na zajedničkom zemljištu. Jedan stan je na lijevoj strani, a drugi na desnoj. Dogovorili su se da jedan koristi lijevi dio zemljišta, a drugi desni dio. Napravili su ogradu ne samo oko zemljišta, nego i po sredini tako da ograda ide od ruba zemljišta do zida te zajedničke kuće (točno tamo gdje je spoj tih dvaju stanova). Čak su napravili i zaseban ulaz na svaki dio zemljišta i sada to izgleda kao da ima svatko svoju kuću sa vlastitom okućnicom samo što su kuće fizički spojene. Sada jedan od njih želi prodati svoj stan (kuću u nizu) i pripadajući dio zemljišta. Ali na sudu ne piše da su to dva stana i dvije parcele, nego stoji da je to jedna parcela s jednom kućom gdje su obojica vlasnici po 1/2. Na tom području je minimalna kvadratura građevnog zemljišta 500 m2, a njihovo zemljište ima ukupno 600 (znači svatko po 300) pa vjerojatno neće proći parcelacija zemljišta. Pitanje je može li se na sudu upisati svaki dio kuće kao poseban stan, znači da se napravi etažiranje? Što se tada događa sa zemljištem? Može li zemljište biti tako podijeljeno pa da se ugovorom odredi tko koristi koji dio zemljišta ili se zemljište računa kao zajedničko dvorište. Naime, ako jedan od njih proda, onda možda novi kupac može reći da je on vlasnik 1/2 od svakog kvadrata tog zemljišta, a ne samo lijevog dijela ispred njegovog stana? Drugi prijatelj koji ne prodaje, nego će ostati tu živjeti želi biti siguran da će on moći koristiti svoju polovinu zemljišta ispred svog stana i da mu nitko tu neće dolaziti i smetati.
 10. Imam pitanje. Nisam pravnik ali mi je malo besmisleno. Susjed koji je bio suvlasnik polovice parcele zajedno sa svojom kćeri je poveo spor oko međe. U međuvremenu se razveo i ta polovica zemljišta je ugovorom o diobi bračne stečevine pripala njegovoj sada već bivšoj ženi. On ima pravo doživotnog plodouživanja. Može li on kao bivši suvlasnik i sadašnji plodouživatelj biti i dalje jedan od tužitelja u sporu? Naime, sutkinja nije ni htjela čut o prekidu parnice.. Hvala unaprijed 111kiki
 11. Godišnji odmor promjena poslodavca

  Hvala na odgovoru. Po tome ispada da radnik neovisno je li imao prekid radnog odnosa ili ne ima pravo na puni godišnji odmor nakon 6mj neprekinutog rada kod tog poslodavca, a do 6mj rada ima pravo na razmjerni godišnji odmor. U mom slučaju radnik će imati pravo na puni godišnji odmor za 2019. godinu 1.11.2019. godine? Onda u stavku 3. u članka 77. ZR-a : "(3) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod toga poslodavca" nema smisla zašto zakonodavac uopće navodi dužinu prekida između dva radna odnosa kad je svakako potrebno da radnik provede 6mj neprekinutog rada kod novog poslodavca da bi stekao pravo na puni godišnji odmor
 12. nepodmirene obveze

  Kod otkaza s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, u slučaju prihvata ponude, ostaje li meni pravo na tužbu za isplatu dospjelih neisplaćenih plaća iz prvotnog ugovora? Da li je zastarni rok od 5 godina uvjetovan time da najprije moram u roku 15 dana podnijeti zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava i da li je poduzimanje te radnje naplatno. Ako je to obvezna radnja, od kad teče taj rok od 15 dana? Ako poslodavac nema sredstava za isplatu neisplaćenih plaća, ostaje li mogućnost ovrhe na njegovoj imovini? Koji je tu postupak? Da li sve gore navedeno (zastarni rok, zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava) vrijedi i u slučaju nedostavljanja obračunske liste, tj. neuplaćivanja obveznih doprinosa za mirovinsko i ostalo. Da li je moj potpis obavezan na ugovoru koji je prestao, radi pravovaljanosti prestanka, bez obzira u kom obliku je prestanak ugovora. I na kraju, kolika je odvjetnička tarifa u vezi podizanja tužbe za neisplatu dospjelih plaća. Hvala.
 13. Dakle trenutno imam u privremenu ( do dvije godine max) planu selidbu u Krapinu, u Zagrebu sam suvlasnik jednog stana (dijelimo ga otac,sestra i ja), zanima me sto sve gubim i dobivam i kako da se prijavim kao boravište ili prebivalište, kaj je isplativije, i kaj utječe na prirez porez i prijevoz? Hvala i lijep pozdrav
 14. Brisanje tvrtke bez likvidacije

  Kod javnog bilježnika date izjavu o brisanju društva, trošak bi bio vjerojatno javnobilježnički trošak prijave i sastava potrebnih izjava.
 15. Zastupnik strane trgovine u Hrvatskoj?

  Hm. Po mom mišljenju, mogli biste na temelju nekakvog ugovora o zastupanju, ugovora o trgovačkom posredovanju i slično, koji bi imao karakter ugovora o djelu i za Vas predstavljao oporezivi drugi dohodak (pa čak i ugovor o radu bi dolazio u obzir ako biste radili kao strani radnik za tu njemačku firmu). Tada na temelju mjesečnog obračuna, Vama ta firma isplati dohodak umanjen za dužne poreze i doprinose (po hrvatskim propisima to bi bilo sada 24%). Sve je to govoreći po hrvatskim propisima, i kako biste mogli to činiti unutar Hrvatske. Međutim, malo je kompliciranije ako se radi o stranoj državi i stalnoj trgovačkoj djelatnosti: podliježe li ta roba carinjenju, primjerice, je li sukladna hrvatskim normama, može li se uopće prodavati na hrvatskom teritoriju? Na sva ta pitanja bi trebalo odgovoriti prije nego što se upustite u tu djelatnost, i veliko je pitanje biste li na koncu ipak morali osnovati obrt ili trgovačko društvo da biste se mogli baviti tom djelatnošću kod nas.
 16. Prednost pri najmu zakupu gradskog zemljišta

  Iako mislim da takva obveza ne postoji (niti bi bilo fer da se bilo kome daje prednost na natječaju na taj način, rekla bih), ja bih isticala svoju prednost na taj način u natječaju.
 17. Proizvodnja i prerada industrijske konoplje

  Prekršaj nije kazneno djelo. Je li Vas osudio prekršajni ili općinski sud?
 18. Paušalni obrt i porodiljni

  Koliko znam, ne biste smjeli istovremeno raditi i primati naknadu zbog nesposobnosti za rad zbog korištenja porodiljnog i roditeljskog dopusta. To nije izričito napisano, ali ili ste sposobni za rad, ili niste. Ako ste na porodiljnom, trebali biste zaposliti osobu u svom paušalnom obrtu, koja bi obavljala posao umjesto Vas. Ako ste stalno zaposleni u jednoj firmi, možda biste otvaranje paušalnog obrta mogli odgoditi za nakon korištenja roditeljskog dopusta (ili barem porodiljnog, prvih šest mjeseci, jer roditeljski možete koristiti bilo kad do osme godine života djeteta). Mnoge obrtnice uopće ne odu na porodiljni, osim onog obveznog dijela, 28 dana prije termina poroda i 70 dana poslije poroda.
 19. Zahtjev za prestanak placanja uzdrzavanja

  S obzirom da će postupak radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju trajati neko vrijeme, vjerujem da će se dug dotle barem djelomice još dodatno namiriti, a Vi računajte je li tako, pa povucite ovrhu nakon što ova nova odluka postane pravomoćna.
 20. KAKVA PRAVA IMAM KAO OTAC DJETETA

  Kao što Vam je Željac predložio, u postupku radi dodjele djeteta, možete tražiti kombinirano vještačenje roditeljskih kompetencija oba roditelja, koje može provesti Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, na taj način se mišljenje centra može diskreditirati.
 21. Otvaranje paušalnog obrta za vjenčanja

  32.99-IZRADA UKRASA 77.29-IZNAJMLJIVANJE 18.12-TISKANJE 96.09-CVJEĆARSKO ARANŽERSKE USLUGE-treba kurs u Obrtničkoj komori položit, košta 1200 kn, ali dio možete dobiti natrag od države, mislim 70 % 93.29-ostale zabavne djelatnosti, ako ćete organizirati sve vi
 22. Alimentacija

  Morate podnijeti tužbu radi izmjene odluke o tome s kojim će roditeljem dijete živjeti (s obzirom da se nastavlja redovito školovati) i radi izmjene odluke o uzdržavanju, jer sada Vi imate pravo da ako dijete živi s Vama, bivša supruga doprinosi uzdržavanju. Alternativno, možete podnijeti tužbu radi prestanka uzdržavanja protiv sina, a on mora priznati tužbeni zahtjev. Oboje morate poduzeti pred sudom koji je i donio tu odluku. Predlažem da angažirate odvjetnike u RH koji bi umjesto vas obavili navedeno, ako nećete dolaziti u Hrvatsku radi toga. Alternativno, ako mislite da bivša supruga ne bi provodila ovrhu radi neplaćene alimentacije po Vašim računima, ne biste morali ništa poduzimati, jednostavno obustaviti plaćanje alimentacije, ali uvijek postoji rizik da se druga strana neće držati dogovorenog, i da će prisilno ovršiti na temelju odluke koja više nije na snazi, iako nikad nije formalno stavljena izvan snage.
 23. Dječji doplatak

  Vjerojatno im je neobično to što su roditelji razvedeni, a ipak žive u zajedničkom kućanstvu, pa se traži osobna iskaznica za dijete da se vidi gdje mu je prijavljena adresa (pretpostavljam da možete izvaditi i uvjerenje o prebivalištu ako dijete nema osobnu iskaznicu). Naravno da možete povesti odgovarajuće postupke protiv bivšeg supruga zbog neplaćanja, odnosno neredovitog plaćanja alimentacije; zatim, možete tražiti privremeno uzdržavanje od centra za socijalnu skrb ako su i inače ispunjeni uvjet za to.
 24. Pozdrav ekipa Evo ne znam kako bi ovo točno sročio, potrudit ću se što točnije objasniti što me zanima Uglavnom jedna firma iz Njemačke koja proizvodi određeni dio ovjesa za automobile mi je interesantna, uzeo sam par puta od njih taj dio u prodao u našem oglasniku. Uglavnom imaju uredan omjer cijene i kvalitete i onako, prodaja toga je uredna, no mene zanima jel bi ja mogao kako i na koji način postati na neki način zastupnik, odnosno osoba koja ne bi na "crno" to prodavala, već da bude legalno, da tipa dobijem plaću od njih ili nešto takvo. Uglavnom da pravno gledano bude legalno. Mislim, ne znam od kud krenuti, postoji li uopće način da ja predstavljam tu firmu, bez da imam trgovinu ili nešto, bez obrta itd itd Bilo kakve korisne informacije bi pomogle Puno hvala
 25. odlazak u mirovinu

  Poštovani grky, mislim da se kod Vas radi o priznavanju prava na starosne mirovine, prije priznavanja prava na prijevremene starosne mirovine sa 60.g. života i to po tri zakona: Opći propis ZOMO Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i Zakon o mirovinskom osiguranju DVO i PS Kad je taj nadnevak, ovako nije moguće odrediti ni uz gatanje, javite se porukom. Lijep pozdrav
 26. obiteljsko pravo

  Ako žive i imaju boravak u Švedskoj, tada se glede održavanja osobnih i obiteljskih odnosa i skrbi nad djecom primjenjuju švedski zakoni. Mogu reći da situacija nije ništa različita i kod nas, ako je obitelj konfliktna, da bi bila stavljena pod nadzor centra za socijalnu skrb i da bi se ocjenjivali uvjeti života djece. Naravno da se kao hrvatski državljani mogu obratiti našem konzulatu radi pravne pomoći i posredovanja, ali mi se čini da je situacija vjerojatno gora nego što Vam otac tih roditelja prikazuje i da djeca žive krajnje neuvjetno, no to ne možemo znati. Naravno da je dobrobit djece na prvom mjestu i da nema govora o nikakvom terorizmu, otimačini i trgovini ljudima, jer ako djeci s roditeljima nije dobro, ako su mučena ili zlostavljana, tome treba stati na kraj odmah, pa bilo to u Švedskoj ili Hrvatskoj. Možda Vam se čini da je moj komentar pregrub, ali u svjetlu svega što se događa u Hrvatskoj i u svijetu prema djeci, radije pušem na hladno.
 27. S danom 20. travnja 2019. godine na snagu stupaju izmjene i dopune Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o sudskom registru u kojem između ostalog donosi sljedeće: Brisanjem bez likvidacije omogućuje se lakši izlazak s tržišta propisivanjem postupka za jednostavniju, bržu i jeftiniju likvidaciju trgovačkog društva kapitala - tko nema dugovanja daje izjavu, odlukom društva društvo se briše iz registra, a članovi društva dvije godine odgovaraju za eventualne obveze. https://pravosudje.gov.hr/vijesti/osnivanje-drustva-s-ogranicenom-odgovornoscu-i-jednostavnog-drustva-s-ogranicenom-odgovornoscu-na-daljinu-21229/21229 Pitanje glasi: kako i gdje pokrenuti ovaj postupak brisanja te koliki bi bili eventulani troškovi?
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   89623
  • Najviše online
   122

  Najnoviji korisnik
  zagreb222
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   98669
  • Ukupno objava
   518742
 • Nove objave

  • Pozdrav, dobio sam kaznu od 5000 kuna za 2 "jointa" i 500 kuna za oduzimanje predmeta. Zanima me koje su posljedice ako platim 2/3 od 5000 kuna + 500 kuna za oduzimanje predmeta. Koliko dugo mi ostaje prekršaj u evidenciji i mogu li imati ikakvih dodatnih nefinancijskih posljedica u daljnjem životu? Hoću li redovito imati neugodnosti pri prelasku granice ili kretanju autom u smislu pretraživanja vozila? Ovo mi je prvi put ali ne mogu dopustiti da mi doma dođe poziv na sud pa se neću ni žaliti, platit ću i završiti s tom pričom.  Hvala unaprijed na odgovorima.
  • Postovani, zanima me mogu li za vrijeme trajanja neplacenog dopusta postati tehnoloski visak u skoli? Ili se odluka o tehnoloskom visku prolongira do mojeg povratka na posao? 
  • Hvala Vam na odgovoru. Proučiti ću taj novi OPZ.  
  • Da li sve gore navedeno vrijedi i za sklopljeni ugovor na određeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom? Ima li nekih razlika u postupku zaštite prava za djelatnika?
  • Dva prijatelja su napravili kuću na zajedničkom zemljištu. Jedan stan je na lijevoj strani, a drugi na desnoj. Dogovorili su se da jedan koristi lijevi dio zemljišta, a drugi desni dio. Napravili su ogradu ne samo oko zemljišta, nego i po sredini tako da ograda ide od ruba zemljišta do zida te zajedničke kuće (točno tamo gdje je spoj tih dvaju stanova). Čak su napravili i zaseban ulaz na svaki dio zemljišta i sada to izgleda kao da ima svatko svoju kuću sa vlastitom okućnicom samo što su kuće fizički spojene. Sada jedan od njih želi prodati svoj stan (kuću u nizu) i pripadajući dio zemljišta. Ali na sudu ne piše da su to dva stana i dvije parcele, nego stoji da je to jedna parcela s jednom kućom gdje su obojica vlasnici po 1/2. Na tom području je minimalna kvadratura građevnog zemljišta 500 m2, a njihovo zemljište ima ukupno 600 (znači svatko po 300) pa vjerojatno neće proći parcelacija zemljišta. Pitanje je može li se na sudu upisati svaki dio kuće kao poseban stan, znači da se napravi etažiranje? Što se tada događa sa zemljištem? Može li zemljište biti tako podijeljeno pa da se ugovorom odredi tko koristi koji dio zemljišta ili se zemljište računa kao zajedničko dvorište. Naime, ako jedan od njih proda, onda možda novi kupac može reći da je on vlasnik 1/2 od svakog kvadrata tog zemljišta, a ne samo lijevog dijela ispred njegovog stana? Drugi prijatelj koji ne prodaje, nego će ostati tu živjeti želi biti siguran da će on moći koristiti svoju polovinu zemljišta ispred svog stana i da mu nitko tu neće dolaziti i smetati.  
  • Imam pitanje. Nisam pravnik ali mi je malo besmisleno. Susjed koji je bio suvlasnik polovice parcele zajedno sa svojom kćeri je poveo spor oko međe. U međuvremenu se razveo i ta polovica zemljišta je ugovorom o diobi bračne stečevine pripala njegovoj sada već bivšoj ženi. On ima pravo doživotnog plodouživanja. Može li on kao bivši suvlasnik i sadašnji plodouživatelj biti i dalje jedan od tužitelja u sporu? Naime, sutkinja nije ni htjela čut o prekidu parnice.. Hvala unaprijed 111kiki
  • Hvala na odgovoru. Po tome ispada da radnik neovisno je li imao prekid radnog odnosa ili ne ima pravo na puni godišnji odmor nakon 6mj neprekinutog rada kod tog poslodavca, a do 6mj rada ima pravo na razmjerni godišnji odmor. U mom slučaju radnik će imati pravo na puni godišnji odmor za 2019. godinu 1.11.2019. godine? Onda u stavku 3. u  članka 77. ZR-a : "(3) Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod toga poslodavca"  nema smisla zašto zakonodavac uopće navodi dužinu prekida između dva radna odnosa kad je svakako potrebno da radnik provede 6mj neprekinutog rada kod novog poslodavca da bi stekao pravo na puni godišnji odmor
  • Kod otkaza s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, u slučaju prihvata ponude, ostaje li meni pravo na tužbu za isplatu dospjelih neisplaćenih plaća iz prvotnog ugovora? Da li je zastarni rok od 5 godina uvjetovan time da najprije moram u roku 15 dana podnijeti zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava i da li je poduzimanje te radnje naplatno. Ako je to obvezna radnja, od kad teče taj rok od 15 dana?  Ako poslodavac nema sredstava za isplatu neisplaćenih plaća, ostaje li mogućnost ovrhe na njegovoj imovini? Koji je tu postupak? Da li sve gore navedeno (zastarni rok, zahtjev za zaštitu povrijeđenog prava) vrijedi i u slučaju nedostavljanja obračunske liste, tj. neuplaćivanja obveznih doprinosa za mirovinsko i ostalo. Da li je moj potpis obavezan na ugovoru koji je prestao, radi pravovaljanosti prestanka, bez obzira u kom obliku je prestanak ugovora. I na kraju, kolika je odvjetnička tarifa u vezi podizanja tužbe za neisplatu dospjelih plaća. Hvala.
  • Dakle trenutno imam u privremenu ( do dvije godine max) planu selidbu u Krapinu, u Zagrebu sam suvlasnik jednog stana (dijelimo ga otac,sestra i ja), zanima me sto sve gubim i dobivam i kako da se prijavim kao boravište ili prebivalište, kaj je isplativije, i kaj utječe na prirez porez i prijevoz? Hvala i lijep pozdrav
  • Kod javnog bilježnika date izjavu o brisanju društva, trošak bi bio vjerojatno javnobilježnički trošak prijave i sastava potrebnih izjava.
  • Hm. Po mom mišljenju, mogli biste na temelju nekakvog ugovora o zastupanju, ugovora o trgovačkom posredovanju i slično, koji bi imao karakter ugovora o djelu i za Vas predstavljao oporezivi drugi dohodak (pa čak i ugovor o radu bi dolazio u obzir ako biste radili kao strani radnik za tu njemačku firmu). Tada na temelju mjesečnog obračuna, Vama ta firma isplati dohodak umanjen za dužne poreze i doprinose (po hrvatskim propisima to bi bilo sada 24%). Sve je to govoreći po hrvatskim propisima, i kako biste mogli to činiti unutar Hrvatske. Međutim, malo je kompliciranije ako se radi o stranoj državi i stalnoj trgovačkoj djelatnosti: podliježe li ta roba carinjenju, primjerice, je li sukladna hrvatskim normama, može li se uopće prodavati na hrvatskom teritoriju? Na sva ta pitanja bi trebalo odgovoriti prije nego što se upustite u tu djelatnost, i veliko je pitanje biste li na koncu ipak morali osnovati obrt ili trgovačko društvo da biste se mogli baviti tom djelatnošću kod nas.
  • Iako mislim da takva obveza ne postoji (niti bi bilo fer da se bilo kome daje prednost na natječaju na taj način, rekla bih), ja bih isticala svoju prednost na taj način u natječaju. 
 • Novi statusi

  • Ana.skalic@gmail.com  »  drot13

   Poštovani!
   Ukoliko ste voljni odgovoriti na ovo moje pitanje zanima me da li se zabrana upravljanja vozilom  podrazumijeva odmah prilikom načinjene štete (vožnja u alkoholiziranom stanju, moja krivica nema dvojbe) ili kada mi se točno odredi zaštitna mjera zabrane upravljanja? Da li se do tada legalno smije upravljati motornim vozilom? Ili je ovo sve apsurd uopće što pitam?
   · 2 odgovora
  • siflisivana@gmail.com

   Dobro veče
   Dali neko zna,dali se moze bez prebivališta u Hrvatskoj predati papire za hrvatsko drzavljanstvo u sup.Zivim u Vojvodini . Hvala svima koji znaju nesto.😀😀
   · 2 odgovora
  • Bucan 123  »  drot13

   Pozdrav, nov sam na ovom portalu ali vidim da ste vi pomogli dosta ljudi i imam jedan upit za vas, dakle 23.2 sam zaustavljen i napuhao sam 1.31. Oduzeta mi je vozacka i recrno mi je da sutradan odem u postaju po nju, takoder mi je napisana kazna od 3 mjeseca zabrane upravljanjem te 3000 kn, kad sam otisao po vozacku vracena mi je te sam ostavio prigovor i cekam poziv na sud da se pokusam usmeno obraniti, moje pitanje je dali ja mogu legalno u voziti u meduvremenu s obzirom da mi nikakav dokument jos nije dostavljen na kucnu adresu? 
   · 2 odgovora
  • Jocaiveko  »  G-man

   Vec sam pisala,ali se vise ne snalazim gdje je sta otislo. Pitam se da li vam je stiglo moje pitanje?
   Jocaiveko,kradja u Linzu.
   Hvala
   · 1 odgovor
  • Raphael

   Imam ostavinsku rasprava iz pokojnog oca za naknadno pronadjenu imovinu (grob). Jedini sunasljednici smo brat i ja. U vrijeme rasprave neću biti prisutna jer sam na duljem putovanju. Svoj dio želim ustupiti bratu kao jedinom sunasljedniku. Kako tu učiniti?
   · 1 odgovor
×