Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj od 18.09.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Gringo

  oduzeto djete majci

  Pročitao sam na stotine presuda u postupcima obiteljsko-pravne zaštite. S posebnom pozornošću pratim obrazloženja istih i zaista nakon nekih bi mi dobro došlo jačanje tijela i uma uz jogu. Moram priznati da još nikada nisam pročitao ovo što vi tvrdite i samim time to je jako zanimljivo za mene. Volio bi pročitati obrazloženje te presude i naročito mišljenje Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Ako ste sigurni u ovo što tvrdite, anonimizirajte presudu, pošaljite mi je u inbox, nisu mi bitna imena, bitno mi je samo naziv suda koji je donio takvu presudu. Za desetak dana imam sastanak sa ministrom pravosuđa također u vezi jedne presude obiteljsko-pravne zaštite i mogao bi mu pokazati vašu.
 2. 3 bodova
  malicovjek

  Pitanje mirovina

  Postovana Marica, Na vase trazenje izracunao sam Vam i mirovine na datum 31.12.2023.god. kad bi napunili 65 godina, 6 mjeseci i 20 dana zivota te otisli u punu starosnu mirovinu prema prijedlogu izmjena mirovinskog zakona ZOMO-a koju predlazu vladajuci, a stupio bi na snagu sa 01.01.2020.god. U zutom djelu tablice nalazi se izracun "prijevremene starosne mirovine" uz penalizacuju za prijevremeno umirovljenje, dok se u plavom djelu tablice nalazi izracuni na datum 11.06.2021.god kad punite uvjet za "starosnu mirovinu" po prijelaznom periodu za zene, a na datum 31.12.2023.god. za punu "starosnu mirovinu" uz dodatak za duzi rad nakon 63 godine i 8 mjeseci kad imate pravo na "starosnu mirovinu" po prijelaznom periodu za zene.
 3. 2 bodova
  Također bi trebao dobiti otpremninu od Mup-a pošto vidim da su priznali ozljedu na radu prema ZAKON O POLICIJI Članak 21. Policijskom službeniku kojem prestaje državna služba radi stjecanja prava na invalidsku mirovinu zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 12 puta. Policijskom službeniku kojem, sukladno posebnom propisu, prestaje državna služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu pripada pravo na neto iznos otpremnine u visini prosječne mjesečne neto plaće isplaćene po zaposlenom u pravnim osobama u Republici Hrvatskoj utvrđenoj od strane Državnog zavoda za statistiku, a za razdoblje siječanj-kolovoz prethodne godine, uvećane 10 puta. Nemojte zaboraviti kad dobije rješenje da ga MUP šalje u mirovinu predati zahtjev u njegovoj PP /PU za isplatu godišnjeg odmora koji nije koristio jer je jedan dan godišnjeg oko 200 kn zavisi o prosječnim plaćama dok je kolega radio. Također ako ga HZMO bude slao profesionalnu invalidsku mirovinu obavezno se žaliti te tražiti opću nesposobnost jer je mirovina dosta veća a primat će 100% plaće prosjek zadnja 3 mjeseca dok je radio sve dok HZMO ne riješi žalbu. Ako se sjetim još nečega napisat ću vam a kolegi želim brzi oporavak.
 4. 2 bodova
  Spitfire

  Zalba na rjesenje

  Kako protiv rješenja AZOP-a nije moguća žalba ali je moguće pokrenuti upravni spor, mislili ste valjda na pokretanje spora. Prema Zakonu o upravnim sporovima tužba nema odgodni učinak, osim kad je to zakonom propisano. Nadalje, sud može odlučiti da tužba ima odgodni učinak ako bi se izvršenjem pojedinačne odluke ili upravnog ugovora tužitelju nanijela šteta koja bi se teško mogla popraviti, ako zakonom nije propisano da žalba ne odgađa izvršenje pojedinačne odluke, a odgoda nije protivna javnom interesu. Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka propisuje u čl.35 u kojem slučaju nezadovoljna stranka može od nadležnog upravnog suda tražiti odgodu izvršenja. Ako e radi o bilo kojem drugom slučaju a nije propisano da žalba ne odgađa izvršenje moguće je zatražiti od nadležnog suda da tužba ima odgodni učinak.
 5. 2 bodova
  Dobivanjem rijesenja za mirovinu sa 01.09. imate tocno izracunati radni staz na dan 31.08.2019.god., ako vam fali malo vise od 7 mjeseci onda uplacujte produzeno osiguranje najmanje 8 mjeseci od 01.09.2019.god. do 30.04.2020.god., za dalje nemate potrebe uplacivati, a ako bas hocete biti ziher ukljucite jos i mjesec svibanj.
 6. 2 bodova
  A ne mogu nikoga obavijestit o odluci ako nemaju zahtjev.
 7. 2 bodova
  Ruby, ne slažem se da potrebe djece mogu samo rasti, a ne se i smanjivati. Naime, evo ja dobila presudu kojom sudac odbija tužbeni zahtjev za povećanjem iznosa uzdržavanja za troje djece unatoč tome što su 4 godine stariji, a iz razloga što su prije išli u vrtić, cca 900 kn mjesečno, čuvanja razna 1500 kn mjesečno, a sad idu u školu i radne bilježnice i udžbenici su im besplatni, trećem djetetu je i kuhinja besplatna, samo jedno dijete ide na izvan školske aktivnosti i slično. Nije sve baš crno bijelo, puno previše faktora je tu u igri.
 8. 2 bodova
  Nasljednička izjava ne može biti uvjetovana. Ili daš ili ne daš!
 9. 2 bodova
  Naravno da se može žalit ako je do sada nekažnjavana.Priznat mora a i objasnit će kako je došlo do nezgode.Sad ne plaća troškove nego će joj sud dosuditi troškove suda uvećane za tih 100 kn.Može tražit i da je sud sasluša.I od te dosuđene kazne platit će 2/3.
 10. 2 bodova
  drot13

  Viđanje djeteta

  U ovom slučaju nema elemenata prekršaja niti kaznenog djela. Policija takvu prijavu zaprima kao događaj i o tome obavještava nadležni CZSS.
 11. 2 bodova
  sivko

  Kasko osiguranje

  Kod kaska je bit i da vozač nije alkoholiziran. Ali sudovi kažu drugačije (treba pročitat presude) https://revijahak.hr/2019/06/29/sudska-odluka-niste-duzni-osigurati-vlastito-testiranje-zbog-naplate-kasko-osiguranja/
 12. 2 bodova
  sivko

  Prekovremeni sati

  A prije suda pismeno od poslodavca tražit da izvrši proračun sati i iste plati pa ako ne isplati onda ma sud.I da u ugovoru piše 48 sati tjedno opet je 8 prekovremenih.
 13. 2 bodova
  sivko

  molim za pomoc-"pljacka"

  Tebi očito nije jasno što ti se napiše.Poligraf nije dokaz na sudu ili bilo čemu i nitko nije dužan ići na testiranje.A i nema kriminalističkog istraživanja dok se ne prijavi kazneno djelo policiji.I sa privatnim detektivima nitko ne mora razgovarat. Love nema a i tebe nitko ne tereti.Kraj priče.
 14. 2 bodova
  Razumijem Vašu ogorčenost, dobro sam pročitao sve što ste napisali. Moj savjet jest: nemojte biti brzopleti, nemojte da napravite nešto čime vas druga strana može prekršajno prijaviti (odnosno da stvarno postoji osnovana sumnja). Najbolje jest ovo što Vam je napisala Ruby_Danderfluff (prijaviti centru za socijalnu skrb). Jednom, negdje, nekako Vam to može itekako pomoći. Mislim da je dobro što ste joj napisali poruku u kojoj tražite odgovorno ponašanje prema djetetu, no pazite da Vas ljutnja ne ponese.
 15. 2 bodova
  One

  oštećenje automobila

  Koliko sam razumio post, postoje poruke koje mogu posluziti kao dokaz priznanja krivice? Cini mi se da je odnos vec narusen, i da se radi o meni , tuzio bih ga. Nazalost, Ruby_Danderfluff je u pravu sto se tice trajanja postpuka.
 16. 2 bodova
  A i zašto šalješ takve poruke kad ti je jasno kako to može završiti? Eventualna zabrana pristupa bivšoj (u slučaju da do toga dođe) ne negira tvoje pravo na viđanje djeteta, samo ćete to morati organizirati preko treće osobe (netko tko će od nje preuzeti dijete i dati ju tebi i obrnuto). P.S.: Što se tiče prekršajne odgovornosti, može biti prekršajne odgovornosti i osuđujuće presude (nesposobna, neorganizirana, neuredna, škrta...).
 17. 2 bodova
  po ovom što sam pročitao nema prekršajne odgovornosi Zakona o zaštiti nasilja u obitelji
 18. 2 bodova
  Niste shvatili, pravno gledajući svi dugovi (u ovom slučaju režijski) nastali nakon smrti vašeg brata su dugovi nasljednika,no ako se isti dugovi/računi plaćaju od bilo koga, to je jasno da nećete plaćati dvostruko. Niko Vam nije rekao da platite nešto što je već plaćeno, već da sva prava i obveze prelaze na vas u trenutku smrti brata, a tko je ispunio vašu obvezu je stvar koja vjerovnika puno ne zanima. Ostavina umrle osobe po sili zakona prema odredbi čl. 135. Zakona o nasljeđivanju (“Narodne novine”, br. 52/71 i 47/78 - dalje: ZN) prelazi na nasljednike u času njezine smrti ( istovjetno sa čl. 129 važećeg ZN) , pa nasljednici svoja prava mogu ostvarivati odmah poslije smrti ostavitelja, a nisu dužni čekati donošenje rješenja o nasljeđivanju.” Vrhovni sud Republike Hrvatske, Rev 615/98, od 16. I. 2002. Obavijestite najmoprimca o nastaloj situaciji, odnosno o činjenici smrti vašeg brata i da ste vi njegova nasljednica. Može novi ugovor o najmu ili pak anex postojećem.
 19. 2 bodova
  penava

  Podatci za upis u klub

  Stupanjem Opce uredbe o zastiti podataka imas pravo znati na koji nacin se tvoji osobni podaci razmjenjuju i s kime, ovakva formulacija "s drugim subjektima" je nedovoljna. Svaka privatna i pravna osoba koja obradjuje podatke mora voditi tzv. "registar registara" (poglavlje IV, clanak 30 OUZP) i u svakom trenutku znati gdje i na koji nacin se podaci obradjuju, cesto se radi o tzv. informacijskim uslugama "u oblaku" gdje se osobni podaci prenose trecoj strani, izvrsitelju obrade. U takvim slucajevima mora postojati ugovo sa izvrsiteljem (poglavlje IV, clanak 28 OUZP). Pitaj u klubu tko su ti "drugi subjekti". U tvoje ime ne mogu raditi ono sto zele, samo ono na sto si dao pristanak.
 20. 2 bodova
  malicovjek

  Datum odlaska u mirovinu

  Postovana prema najavama mirovinskog ministra u medijima mjenjat ce se i sistem penalizacije prijevremenih mirovina. Pa tako po novim izmjenama penalizacija od 0,3% po mjesecu prijevremenog umirovljenja prije navrsenih potrebnih godina zivota za starosnu mirovinu smanjuje sa na 0,2% od 01.01.2020.god. Stoga vam je u interesu da ipak sa datumom 15.12.2019.god. ne zatrazite odlazak u prijevremenu starosnu mirovinu vec da to zatrazite kasnije u sljedecoj 2020.god. Konkretno ako bi to bio datum 31.01.2020.god penalizacija po sadasanjim propisima iznosila bi za nedostajucih 13 mjeseci 3,9%, a po novom prijedlogu izmjena bilo bi vam 1,3% manje znaci 2,6%. I sam jos napomena kod pretpostavljenog informativnog izracuna vase otpremnine: " Kad se 8500 kn pomnozi sa 15 godina rada i od toga oduzme neoporezivi dio otpremnine ispada da je oporezivi dio otprilike cca 30000 kn (8500 x 15 = 127500 kn) neoporezivi dio je (6500 x 15 = 97500 kn) kad se od ukupne otpremnine oduzme neoporeziva otpremnina (127500 – 97500 = 30000 kn) znaci 30000 kn se racuna u ukupni primitak bruto place u 2019.god. " Zaboravio sam kod tog izracuna koristiti i koeficijen od 1,3 na koji vi imate pravo po "Odluka o visini otpremnine državnim službenicima i namještenicima" jer potrebne godine za odlazak u starosnu mirovinu navrsavate u 2023.god.
 21. 2 bodova
  malicovjek

  Datum odlaska u mirovinu

  Ako vam se za obracun otpremnine uzima staz od 2004.god. znaci za zadnjih 15 godina onda bi to otprilike ovako utjecalo na izracun mirovine ako zahtjev za umirovljenje predate u 2020.god. kako bi vam i 2019.god usla u izracun mirovine Prema dostupnim podacima iz vasih prijasnjih postova i vaseg prijasnjeg izracuna mirovine na dan 31.12.2019.god. koji sam vam vec prije informativno izracunao. - - sa 15.12.2019.god. imate 39 godina, 1 mjesec i 14 dana radnog staza - - sa 2018.god imate ukupni VB – vrijednosni bod 39,6317 za sve godine rada - - PVB – prosjecni vrijednosni bod vam iznosi 1,0389, zavrsno sa 2018.god. Iz gore navedenih podataka moze se informativno pretpostaviti: Iz navedenog VB za sve godine rada i PVB-a da vam bi vasa prosjecna bruto placa za 9 do 11 mjesec 2019.god. iznosila cca 8500 kn. Kad se 8500 kn pomnozi sa 15 godina rada i od toga oduzme neoporezivi dio otpremnine ispada da je oporezivi dio otprilike cca 30000 kn (8500 x 15 = 127500 kn) neoporezivi dio je (6500 x 15 = 97500 kn) kad se od ukupne otpremnine oduzme neoporeziva otpremnina (127500 – 97500 = 30000 kn) znaci 30000 kn se racuna u ukupni primitak bruto place u 2019.god. Ako vam je mjesecna bruto placa 8500 kn onda bi za 2019.god ukupno zaradili cca 102000 kn a kad se na to doda jos oporezivi dio otpremnine onda je to ukupno 132000 kn. VB se racuna tako da se vasa bruto placa podjeli sa prosjecnom bruto placom RH. U 2018.god. ona je u RH iznosila 101376 kn, za pretpostaviti je da ce otprilike takva biti i u 2019.god. Kad se usporede vasa bruto place za 2019.god i bruto RH (132000/101376 = 1,3021) to je vas VB za 2019.god. Kad se sad VB za 2019.god doda VB-u za sve godine rada do 2019.god dobije se ukupni VB (39,6317 + 1,3021 = 40,9338) koji se podjeli sa svim godinama rada zavrsno sa 15.12.2019.god. (40,9338/39,1464 = 1,0456) znaci sada je sa 15.12.2019.god. PVB - 1,0456. Na temelju svega navedenog moze se napravati informativni izracun vase mirovine sa 31.01.2020.god. Nazalost morate znati da vam se mijenja odnos penalizacij pa vam sa 3% sa krajem 2019.god raste na 3,9% na pocetku 2020.god., jer vam se mijenjaju potrebne godine za odlazak u starosnu mirovinu na 62 godine i 8 mjeseci, a vama bi onda nedostajalo 13 mjeseci (13 x 0,3% = 3,9% penalizacije). Na temelju donjeg izracuna (ako sam uspio priblizno informativno pretpostaviti gore navedene iznose vase bruto place u 2019.god. pa time i iznos isplacene otpremnine), ispada da bi izracun vase mirovine sa 31.01.2020.god. bio za vas nesto nepovoljnije (par kuna), nego da ste u mirovinu otisli sa 31.12.2019.god.
 22. 2 bodova
  Mario137

  dvostruko oporezivanje

  Vrlo mi je teško reći bez da znam kako je češki poslodavac postupao i kakav je uopće vaš ugovor s njim. Nesamostalni rad za društvo sa sjedištem u drugoj državi članici EU je malo specifično. Postoje ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i ugovori o socijalnom osiguranju, a postoje i pravila EU o postupanju na zajedničkom tržištu, sve to može biti važnije od općih principa koje sam naveo. Pokušajte pročitati ovo: https://www.porezna-uprava.hr/obrazac_joppd/Documents/EU poslodavci za internet.pdf i usporediti sa svojom situacijom, pa onda možemo nešto zaključiti.
 23. 1 bod
  Ako je ugovor o doživotnom uzdržavanju upisan kao zabilježba u zemljišnoj knjizi, može se pribaviti iz zbirke isprava u gruntovnici.
 24. 1 bod
  Borbena7

  Stecajni postupak

  Ako se suglasite ili ako se jednostavno oglušite na poziv Fine, učinak za pokretanje jednostavnog postupka stečaj potrošač je posve jednak tj. postupak se pokreće jer se šutnja smatra pristankom. Međutim, ako se pismeno očitujete da ste suglasni, tada imate mogućnost potvrditi da predlažete da se jednostavni postupak stečaja potrošača provede i u odnosu na vjerovnike koji su povukli svoje osnove za plaćanje. Tako da bi možda ipak bilo bolje pismeno se očitovati da ste suglasni s pokretanjem postupka.
 25. 1 bod
  To je nešto što bi se trebalo provjeriti sa fiducijentom jer se takovo što uglavnom određuje ugovorom da se može ili ne, no i u tome slučaju je to dobra volja fiducijenta.
 26. 1 bod
  Mišljenja sam da stanarsko pravo samo po sebi nije nasljedno, osim situacije kad je nositelj takvog prava sklopio ugovor o otkupu stana
 27. 1 bod
  Predali ste zahtjev za mirovinom (kojeg tocno datuma) i sad bi odustali, nema nekog odredjenog roka ako niste jos dobili mirovinsko rjesenje otidjite tamo gdje ste predali zahtjev i recite da bi zahtjev povukli. Kako ste pokrenuli placanje produzenjo osiguranje tako ga mozete i prekinuti odlaskom tamo gdje ste ga i pokrenuli svojom izjavom da ga vise ne zelite placati.
 28. 1 bod
  Na list papira se potpišete 10-ak puta u položaju dok stojite, a onda isto tako 10-ak puta u sjedećem položaju, te se kao uzorak uzima primjerak potpisa sa npr. osobne iskaznice ili nekakvog dugog dokumenta.
 29. 1 bod
  Borbena7

  razvod

  A dostava se smatra urednom i ako npr. osoba odbija primiti pismeno, onda se sukladno zakonskim odredbama pismeno dostavlja stavljanjem na oglasnu ploču suda, i po isteku 8 dana od dana objave na oglasnoj ploči suda pismeno se smatra uručenim.
 30. 1 bod
  Sve je to jedan postupak u kojem se donosi odluka s kojim će roditeljem dijete živjeti, a s kojim će i na koji način održavati susrete i viđanja, te tko i koliko plaća uzdržavanje. U pravilu je skrbništvo zajedničko.
 31. 1 bod
  Tako je, postupak radi odluke s kojim će roditeljem dijete živjeti, s kojim će i na koji način održavati osobne odnose i koji će plaćati alimentaciju, sve u istom parničnom postupku, time da prvo zainteresirana strana mora podnijeti zahtjev za obvezno savjetovanje kod centra za socijalnu skrb. Ako tijekom obveznog savjetovanja stranke postignu dogovor oko toga kako će zajednički skrbiti za dijete, pred centrom će sastaviti plan zajedničke roditeljske skrbi, pa im sud tada praktički niti ne treba, samo da potvrdi taj plan. Ako ne postignu dogovor, izvješće o neuspješnom obveznom savjetovanju je formalni preduvjet za podnošenje tužbe.
 32. 1 bod
  drot13

  Čl. 13. JRM, zastara

  Nekad je zastara bila kraća, pa je vjerojatno pomiješao, ali od 2013. god. je 4 godine, tako da je sutkinja potpuno u pravu.
 33. 1 bod
  Već prije sam otkrio i dokazao, da je DAD Hamburg likvidiran iz Njemačkog registra poduzeća na www.bundesanzeiger.de/ . DAD više ne postoji. Ostala je samo bijedna "Ksenijs Vesel" što je pseudonim lupeža Adriana Wittmera. Izpis podatka o likvidaciji je na dnu moje poruke. Slijedeća slika ilustrira trenutno stanje DAD Hamburg. "Zli vuk" je Ksenija Vesel.
 34. 1 bod
  sivko

  vožnja auta sa stranom vozačkom

  Možeš,a i bez njega.
 35. 1 bod
  sivko

  Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Možeš pisat prigovor ali će sud (s tobom ili bez tebe) utvrdit da si već kažnjavan za alkohol i ne mora ti ukinut mjeru.
 36. 1 bod
  Samo je odbijen zahtjev za povećanjem alimentacije, a što ne znači da je dokazano da su se potrebe djece smanjile, jer su po ovoj odluci najblaže rečeno ostale iste. Također, za povećanje alimentacije sud osim potreba djece, gleda i druge okolnosti kao što su primanja roditelja, okolnosti njegovih životnih troškova... Svaka dob djeteta ima svoje posebne izdatke, ali ne kaže se bez razloga da kad su djeca veća i da su troškovi veći. Tako da što su veća, to su im i prehrambene potrebe veće, zatim djeci od 6. godine brže rastu stopala pa je povećani izdatak i na obući, potom veća djeca imaju svoje želje i zahtjeve za oblačenjem, pa se i to u konačnici osjeti na trošku. Kada krenu u školi imate troškove školskog pribora, pa raznih zahtjeva za mobitelima i slično, pa odlasci u kino, knjižnicu, te izvanškolske aktivnosti itd.
 37. 1 bod
  malicovjek

  Izračun radnog staža

  Tocno, ovo se odnosi na sve zene koje su rodile ili usvojile djecu a u primjeni je od 01.01.2019.god. po novom ZOMO-u, znaci za one koje su u mirovinu otisle nakon 01.01.2019.god. i one koje ce tek ici u mirovinu. Vasoj supruzi kad preda zahtjev za mirovinu na postojeci staz dodat ce se za dvoje rodjene djece (2 x 6 mjeseci = 12 mjeseci) 1 godina radnog staza i mirovina ce joj se obracunati sa jednom godinom staza vise.
 38. 1 bod
  Naravno, takva je procedura propisana zakonom, nakon pravomoćnog rješenja o izvedenom stanju na zahtjev upravnog tijela, jedinice lokalne samouprave/gradovi obračunavaju komunalni doprinos
 39. 1 bod
  Čak šta više može biti i davano uzdržavanje ako se utvrdi da to nije osnovna pobuda radi kojih je sklopljen, ugovor će biti ništav, jer nepružanje uzdržavanja samo po sebi predstavlja osnov za raskid.
 40. 1 bod
  sivko

  ODVIKAVANJE MARIHUANA

  Dobit ćeš novčanu kaznu.
 41. 1 bod
  Borbena7

  Nasljednička izjava

  Ovdje bi bilo u pitanju pravo Crne Gore. Možete je opunomoćiti i to isključivo samo za tu radnju tj. da se na ostavinskoj raspravi u Vaše ime izjasni o prihvaćanju ili odricanju od nasljedstva. Mišljenja sam da ovo isto možete napraviti i sa nasljedničkom izjavom.
 42. 1 bod
  sivko

  Uznemiravanje, provokacije

  Mjesec dana.
 43. 1 bod
  Rosie

  Uvjetna radi posudbe novca

  Shvacam, hvala Vam puno na odgovoru i trudu
 44. 1 bod
  Jednostavnije bi bilo da kupac ovlasti odvjetnika u Hrvatskoj da u njegovo ime proda nekretninu i izda mu punomoć za to, jer nisam sigurna da će proći ovjera kod notara u Srbiji, već samo hrvatski javni bilježnici. Tada ne morate razmišljati ni o sudskom tumaču.
 45. 1 bod
  ina-rina

  Dopust za njegu djeteta

  Hvala Vam na trudu, vremenu i detaljnim uputama. Lijep pozdrav i sve najbolje
 46. 1 bod
  borg_ri

  Porez na kuće za odmor

  hvala na odgovorima, ponovio sam žalbu, ali ovaj put putem odvjetnika, vidjet ću kako će to proći i ovdje javiti, možda nekom bude pomoglo ako ima sličan problem
 47. 1 bod
  U ovom slučaju ćete sadašnju pomoćnu građevinu (garažu) srušiti, napraviti glavni projekt za novu temeljem čl.128 Zakona o gradnji i Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima pa je sagraditi.
 48. 1 bod
  sivko

  Oduzeta vozačka dozvola u Njemačkoj.

  Doneseš njemačku pa ti je zamjene.
 49. 1 bod
  Matrix

  Promjena korisnika u katastru

  Nadležnom katastru uz zahtjev dostaviti na provedbu pravomoćno rješenje o nasljeđivanju.
 50. 1 bod
  Da Jednostavno je oporuka opozvana ako je ugovorom obuhvaćena ista imovina koja je prethodno navedena u oporuci. Ugovor
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×