Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 05.05.2018 u svim područjima

 1. 1 bod
  Wanksta

  Master

  S blokiranim tekućim vam je blokiran i master.
 2. 1 bod
  G-man

  Golotinja na str. Skole

  Ako govorimo o kazneno-pravnoj sferi, ovdje vidim moguće kazneno djelo povrede privatnosti djeteta iz čl. 178. KZ-a (moguće i povrede djetetovih prava iz čl. 177., no prije ovo prvo). Također treba uzeti u obzir i čl. 16. Zakona o medijima, koji zabranjuje objavljivanje informacija kojima se otkriva identitet djeteta, ukoliko se time ugrožava dobrobit djeteta, pri čemu se to percipira objektivno, ne subjektivno, pa je doživljaj maloljetnice u pitanju irelevantan. Ovo je gadan propust i realno, ne bi se smio dešavati, pogotovo u današnje vrijeme i moderne tehnologije. Jasno je da se sporan sadržaj ima maknuti (vjerujem da već i je), i ne bi bilo loše i da se ravnateljica ispriča zbog propusta. Deranje pravobraniteljice nije primjeren način komunikacije, posebice ne kada se uzme u obzir status državnog tijela, no ljudski je razumljivo, posebice ukoliko je ravnateljica pokušala "minimalizirati" svoj propust. Što će se dalje dešavati - ne znam, međutim ukoliko je i policija uključena u slučaj, moguće je podnesena prijava DORH-u, pa će je oni provjeriti i donijeti svoju odluku.
 3. 1 bod
  Željac047

  Ovrha nad platom

  Ako Vam je plaća iznad prosječne onda Vam se ovršuje 1/4 Vaših primanja (plaće), a ako je manja ili jednaka prosjeku plaće isplaćene u RH, tada Vam se ovršuje 1/4 prosječne plaće isplaćene u RH...
 4. 1 bod
  Željac047

  Master

  To ne možete maknuti, jer je master direktno vezan za Vaš tekući, ako se blokira Vaš tekući, kako i sami navodite, blokirati će Vam i master, jedina opcija Vam je ova koju Vam savjetuje poštovana/i Wanksta...
 5. 1 bod
  Željac047

  Manipulacija djetetom

  Sve to lijepo stavite na papir, opetovano o tome izvjestite djelatnike CZSS, a što ona priča da će sa malenom ići neznam kamo, to su isprazne riječi i plašenja, jer je, najvjerojatnije, i sama svjesna da radi ono što nikako nebi smjela raditi...
 6. 1 bod
  http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=2258
 7. 1 bod
  Radi sređivanja statusa prije odlaska, najbolje se javiti na mirovinsko. Mirovinsko osiguranje će preko zdravstvenog tražiti utvrđivanje novog stupnja invalidnosti s obzirom da osoba ide raditi, rizik je da se taj postotak skroz smanji.
 8. 1 bod
  Spitfire

  Neispravno brojilo

  Ova pitanja Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom određena su, čl.80 čl.82 st.2 i 3
 9. 1 bod
  G-man

  STAN - pomoć oko prijepisa

  Ne mora se odmah ići u tužbu, to je uvijek opcija, najbolje da bude ona krajnja. Ukoliko supruga ima časne namjere i ne "pila naopako", dakle da joj je jedina želja živjeti u tom "vašem" stanu i ništa drugo ne želi, osnujte prividnu služnost (do opoziva) stanovanja u njenu korist, a glede pitanja bračne stečevine neka ostane status quo, ako to već ne želite rješavati. Time oboje imate zaštitu, stan ostaje vaš, supruga mu nije vlasnik, ima samo pravo stanovanja, dakle stan ne može prodati, a vi kao vlasnik odlučujete kome će stan, a služnost možete opozvati u slučaju problema. S druge strane, supruga je zaštićena, jer ako vi opozovete služnost bez veze, ona može potegnuti pitanje bračne stečevine na drugom stanu, budući takva tužba ne zastarijeva, jer se smatra inačicom vlasničke tužbe. Svojevrsna pat pozicija, a sami procijenite hoćete li je oboje moći ispoštivati bez trzavica. Ovo je jedan nespretan način rješenja (i osobno ga ne preporučam), idealno je da se dogovorite oko bračne stečevine, to stavite na papir, potpišete i amen.
 10. 1 bod
  1. Ne 2. Od pocetka
 11. 1 bod
  Može se legalno, ovisi o vrsti invalidnosti, ali invalidska mirovina se određuje u novoj visini tj. smanjuje se za određeni postotak.
 12. 1 bod
  drot13

  Bjanko zadužnica

  Nisi obavezan, ali oni mogu pokrenuti ovrhu i bez nje. To je njihova ponuda, a ti moraš odlučiti hoćeš li prihvatiti ili ne.
 13. 1 bod
  mutavi

  Uknjizba

  ponesite oboje kako biste dokazali da ste zakonski zastupnik Vaše djece. Kada ste sklopili darovni ugovor (ovjerili svoj potpis na ugovoru) Vi kao zakonski zastupnik djece u njihovo ime i za njihov račun podnosite prijedlog za upis prava vlasništva u gruntovnici. Kao vlasnik nekretnine upisat će se maloljetna djeca sa naznakom mlt.
 14. 1 bod
  Borbena7

  Zastara

  Po toj tužbi iz 2001. vam je ova ovrha. Mora postojati spis na sudu i pisani trag. Ili pođite na sud pa neka spis nađu prema njenim osobnim podacima ili pođite na HZMO da vam oni daju broj rješenja po kojim postupaju, pa s tim brojem na sudu tražiti uvid u spis.
 15. 1 bod
  bovu

  Nasljeđivanje i plodouzivanje

  ako ima upisano plodouživanje može kuću iznajmiti i ubirati najamninu, može u njoj živiti. ponaša se ko vlasnik kuće samo je nemože otuđiti. upisano pravo do smrti korisnika prava ili do njegovog pismenog odreknuća tog prava. vlasnik ima zakonsku obvezu plaćati troškove nastale na nekretnini, porez,kom.naknadu, vod.naknadu itd. dobio si samo obveze. brača mogu koristiti kuću ako im to dozvoli korisnik prava plodouživanja.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×