Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 06.05.2018 u svim područjima

 1. 1 bod
  G-man

  Skrivljeno ponašanje - otkaz

  Primjerice da je radnik već drugi put pravomoćno osuđen za pronevjeru kod istog poslodavca ili da prouzrokovao požar koji je spalio do temelja poslodavčev poslovni prostor. Mora se, dakle, raditi o teškim povredama obveza iz radnog odnosa. S druge strane, kako je Ruby navela, navedene obveze poslodavca su relativne naravi odnosno propust postupanja po istima je propust samo ukoliko bi spriječio donošenje odluke o otkazu. Međutim, iz vašeg prikaza situacije u inicijalnom postu, po meni poslodavčev propust je relevantan, što zbog proteka vremena što zbog činjenice da je radniku izrečena sankcija koja se uredno provodi i od tog trenutka (barem sam vas ja tako shvatio) nije bilo novih kršenja obveza od strane radnika. To mi sad više djeluje kao neka mjera retalijacije poslodavca, a zbog nečeg drugog (ispravite me ako griješim, samo iznosim zaključak temeljen na vašim činjenicama).
 2. 1 bod
  G-man

  Golotinja na str. Skole

  Ako govorimo o kazneno-pravnoj sferi, ovdje vidim moguće kazneno djelo povrede privatnosti djeteta iz čl. 178. KZ-a (moguće i povrede djetetovih prava iz čl. 177., no prije ovo prvo). Također treba uzeti u obzir i čl. 16. Zakona o medijima, koji zabranjuje objavljivanje informacija kojima se otkriva identitet djeteta, ukoliko se time ugrožava dobrobit djeteta, pri čemu se to percipira objektivno, ne subjektivno, pa je doživljaj maloljetnice u pitanju irelevantan. Ovo je gadan propust i realno, ne bi se smio dešavati, pogotovo u današnje vrijeme i moderne tehnologije. Jasno je da se sporan sadržaj ima maknuti (vjerujem da već i je), i ne bi bilo loše i da se ravnateljica ispriča zbog propusta. Deranje pravobraniteljice nije primjeren način komunikacije, posebice ne kada se uzme u obzir status državnog tijela, no ljudski je razumljivo, posebice ukoliko je ravnateljica pokušala "minimalizirati" svoj propust. Što će se dalje dešavati - ne znam, međutim ukoliko je i policija uključena u slučaj, moguće je podnesena prijava DORH-u, pa će je oni provjeriti i donijeti svoju odluku.
 3. 1 bod
  drot13

  posjedovanje marihuane

  U policijskoj postaji može provjeriti je li poslano na sud (to mora otići tamo), pa onda može nazvati sud i dogovoriti (kako smo pisali na drugoj temi, to sve obično vrijedi, samo što neki suci izlaze u susret, a neki ne, nema pravila...).
 4. 1 bod
  felixx

  Prava nakon smrti majke

  Stan je bio majčin, ali je pola stana darovala svom suprugu, tvom očuhu? U tom slučaju, ti naslijeđuješ samo 1/6 stana, jer je time namiren i eventualan nužni dio. Za tu kućicu treba vidjeti iz kojih je sredstava sagrađena, i eventualno tražiti da se utvrdi da je dio vrijednosti bračna stečevina majke.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×