Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 11.05.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Sudovi uglavnom odbijaju provesti tako tražene zabilježbe, jer za to ne postoji pravni temelj u ZPNIZ-u. Nadalje Arhitektonski snimak izvedenog stanja koje je sastavni dio rješenja o izvedenom stanju. U postupku ozakonjenja većinom dolazi do promjene površine posebnog dijela uslijed spajanja pripatka (što je slučaj kod Vas) u površinu stana. U samom rješenju o izvedenom tanju nikada se ne vidi što se dogodilo s tim posebnim dijelom u smislu površina koje bi mogle biti upisane u zemljišnu knjigu. Nisam ni sam siguran što bi Vam točno savjetovao, ali probajte postupiti po uputi zemljišno knjižnog suda za koju smatram da u Vašem slučaju kaže, da se pribave sve isprave koje su i inače potrebne u postupku uspostave etažnog vlasništva. Znači ponovna izrada elaborata, sastav suglasnosti, ovjera potpisa svih suvlasnika (međuvlasnički ugovor) i drugi troškovi ukoliko se radi o proširenju na zajedničke dijelove zgrade. Isto tako probajte se sa ovim informacijama informirati u zk odjelu.
 2. 2 bodova
  wrritteer

  Amex

  Da. Onoliko koliko im želiš platiti jednostavno položiš na bilo koji svoj račun u to će automatski otići ovrhovoditelju. Za to ti ne trebaju nikakvi dogovori sa odvjetnikom. Dogovara se da ne dođe do blokade a ako su već blokirali onda neka budu zadovoljni sa onoliko koliko im ti odlučiš dati.
 3. 1 bod
  NE. --- Vaš Firma je - PRAVNA OSOBA i odgovara za svoje poslovanje, a Vi kao odgovorna Osoba u toj PRAVNOJ OSOBI Odgovara te za nezakoni te postupke. Vi ste - FIZIČKA OSOBA - i odgovata te , samo za svoja OSOBNA DUGOVANJA. Naravno, kako ste naveli..dio vašeg osobnog dohodka če se obustavljati..za vaš dug. Znači..Dio - VAŠEG OSOBNOG DOHOTKA..a ne Sredstava - Društva ili Firme. poz.
 4. 1 bod
  buda2

  usporedni izračun mirovina

  To nema nikakve veze.za opću ideš temeljem pogoršanja stanja.ako te i odbiju možeš za godinu dana , odnosno kad odradiš bolničko ponovno pristupiti komisiju.zašto čekati da dobiješ trajno? samo gubljenje vremena a nije sigurno da će ti trajno nešto "donijeti". Možeš " usputno" ići i na promjenu omjera.ako barem tu uspiješ imat ćeš novi izračun mirovine.treba iskoristiti sve mogučnosti.nema se vremena za čekanje.
 5. 1 bod
  drot13

  Komentar protupravnog djela

  Već je godinama u proceduri, a zapinje iz najviše ideoloških razloga (čl. 5.). Što se tiče narušavanja javnog reda i mira, veliki napredak je postignut kad su se počele primjenjivati odredbe o prekršajnoj preprati, tj. uhićenje počinitelja i dovođenje na prekršajni sud u roku od 12/24 sata, bez obzira na visinu izrečenih kazni. Do tada smo ekipu na tučnjavi pokupili, čekali da se ohlade i jednog po jednog puštali kući. Nakon što ih se počelo odmah voditi na sud, takve tučnjave su se smanjile valjda za 90%, najviše zahvaljujući samo tom jednom danu/noći u policiji. Što bi onda donio češći prekršajni zatvor? Slažem se da vjerojatno još veće poboljšanje. Međutim, kod nasilja u obitelji situacija nije ista. Za to se i sada ide u bezuvjetni zatvor, ali bi se češćim zatvorskim kaznama u velikom broju slučajeva zapravo kažnjavalo i druge članovi obitelji (nasilnik je često jedini tko radi i ima primanja). Tu bi trebalo još puno toga riješiti, a mijenjati i propis i praksu, prije nego što bi se primjenjivale češće zatvorske kazne... Opet, za postojanje kaznenog djela nije bitna samo ta radnja, nego su potrebni i drugi elementi. Ne bi bilo primjereno da ga se pusti da se brani sa slobode za vrijeme trajanja kaznenog postupka, a da na kraju još bude oslobođen... I to ne mislim oslobođen radi eventualno lošeg suca, nego radi nemogućnosti dokazivanja kaznenog djela... Trebali bi znati i stav žrtve. Naime, u praksi često dolazi do ostvarivanja elemenata kaznenog djela prilikom izvršenja očitih prekršaja, npr. do prijetnje prilikom narušavanja javnog reda i mira ili nasilja u obitelji. Kad žrtvi objasniš prekršajni i kazneni postupak, u skoro apsolutnom broju slučajeva se izjašnjavaju da se ne smatraju žrtvom kaznenog djela, čime omogućavaju prekršajni postupak, kao brži i s odmah vidljivim rezultatom (kaznom i zaštitnim mjerama). Čemu onda inzistirati na kaznenom postupku kad će najvjerojatnije završiti oslobađajućom presudom? Što se tiče oslobađajuće presude, imam jednu presudu kaznenog suda u postupku za prijetnje policijskim službenicima u kojoj je oslobodio počinitelja jer (karikiram) su prijetnje policajcima normalne/očekivane i oni su na to naviknuti, tj. (doslovno) oni bi trebali imati viši prag tolerancije na prijetnje (sudac nije objasnio postojanje posebnog kvalificiranog oblika prijetnje službenoj osobi). Da su ga tužili za prekršaj, idući dan bi bio osuđen, bez obzira što je kazna simbolična... I komentiranja stvarnih osoba, radi zaštite njih, ali i sudionika rasprave.
 6. 1 bod
  virtalni

  Prigovor na prijedlog za ovrhu

  A što da vam kažemo?!?! Dug očito ne sporite, troškovi su ti koji jesu, zastara sigurno nije nastupila... - ni jedno ni drugo ne možete platiti, Neka vas ovrše, otvorite zaštićeni račun, i platite kada budete mogli...
 7. 1 bod
  beni

  100% bolovanje posljedica rata

  Evo rješenja!!! Bolovanje posljedica DR. Plaća 100%. Sretno ostalima.
 8. 1 bod
  drot13

  Komentar protupravnog djela

  Malo sam ti uredio komentar, jer nećemo komentirati konkretne nepravomoćne presude... O tome hoće li se neki rubni događaj sankcionirati prekršajno ili kazneno ne odlučuje policija, nego državni odvjetnik. Ako se radi o događaju koji je neposredno spriječen policijskom intervencijom, policija će odmah kontaktirati državnog odvjetnika i odluka će odmah biti donesena (inače to ide pismenom prepiskom, pa i potraje). Odluka se donosi na osnovu samog čina počinitelja, ali i odnosa žrtve prema tom činu, kao i dostupnim dokazima. Za prekršaj su potrebne lakše okolnosti i oni imaju niži prag dokazivanja, najviše zbog odnosa nehaj/namjera (za prekršaj je dovoljan nehaj). Dodatno, prekršajni postupak je odmah gotov i eventualne zaštitne mjere odmah stupaju na snagu, tako da je često žrtvu lakše zaštititi kroz prekršajni postupak (pogotovo u slučajevima nasilja u obitelji). U nekom apstraktnom primjeru, ako se radi o sukobu osoba koje se inače ne poznaju, ići će se na prekršaj. Počinitelj odmah ide na sud, jednostavnije je dokazivanje i brži postupak. Kazne se određuju ovisno od slučaja do slučaja, ali i po praksi Visokog prekršajnog suda (da ne bi bilo prevelikih odstupanja, tj. nesrazmjera). Kod narušavanja javnog reda i mira, radi se i o jednoj specifičnosti samog zakona. Zatvorske kazne se najčešće ne određuju iz jednostavnog razloga što u zatvorima nema mjesta, a novčane kazne nisu usklađene s trenutkom vremena (zakon je s početka 90-ih), tako da su toliko male (ugrubo, 700-800 kuna je maksmimalna kazna). Tu suci nemaju izbora, jer su to propisane kazne. Mada su i tu nekad maštoviti, pa troškovi budu veći od kazne, ali to se ne može uvijek napraviti... Znači, uskladiti propise (donijeti novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira) i napraviti infrastrukturu (više mjesta u zatvorima). Jednostavno!
 9. 1 bod
  mutavi

  Uporabna dozvola

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_128_2428.html Može ako pri projektiranju, prikaže i zadovolji uvjete iz ovog i ostalih tehničkih propisa kao i samog ZOG.
 10. 1 bod
  Kompa

  usporedni izračun mirovina

  Možeš preko svoje dr opće prakse pokrenuti posupak za obnovom postupka pred nadležnim hzmo. No, pitanje je, bez obzira na kako kažeš da imaš 20% hrvi privremeno, hoće li te na istoj obnovi postupka proglasiti opće nesposobnim za rad? Sve je moguće. Sretno.
 11. 1 bod
  sivko

  Preblage kazne u Hrvatskoj

  Mnogo predmeta sporo rješavanje.pozoveš mangupa na saslušanje a on ne dođe pa poslije donese potvrdu da ke bio kod doktora i tako nekoliko puta.Kad ti to napravi drugi put staviš ga u buksu neka čeka.Ali u buksi nema mjesta i moraš ga hraniti. Druga stvar što u ststistiku ulazi broj podnesenih kaznenih prijava,dignutih optužnica itd a ne broj osuđujućih presuda pa daj brže bolje piši a za dokaze ćemo lako.
 12. 1 bod
  bovu

  Maloljetnik-obiteljski zakon

  samo sa odobrenjem Centra za socijalnu skrb. kad navrši 18 godina može potpisati kupoprodajni ugovor.
 13. 1 bod
  bovu

  Teretovnica - pitanje

  upisani korisnik prava uživanja ima pravo koristiti nekretninu bez obzira ko je vlasnik nekretnine. upisan teret prava uživanja korisnik ne može prenijeti drugome. korisnik je prava dok je živ ili dok se ne odrekne tog prava.
 14. 1 bod
  wrritteer

  Preblage kazne u Hrvatskoj

  Moje mišljenje je da imamo relativno ok zakone i da policija radi relativno dobro s obzirom na podkapacitiranost, kao i DO. Mislim da ne valja sudstvo. Imam spis u ladici. Bio sam svjedok/oštećenik. Znači, čovjek u 40tim godinama, nezaposlen, protjeran iz Njemačke nakon odslužene kazne zatvora zbog razbojstva, u Švicarskoj osuđivan, u Hrvataskoj pravomoćno osuđivan zbog krađa, uhvaćen na djelu prilikom provale u poslovni prostor. Općinski sud dosudio mu kaznu zatvora od 8 mjeseci a nakon žalbe županijsku sud mu preinačio kaznu u uvjetnu bez dana zatvora. Da ne nabrajam medijski eksponirane slučajeve gdje je npr. guranje prsta u ***** rukovanje pa do nedavno nepoznate a danas opće poznate sinkope...
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×