Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 24.05.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Po meni, da. Za Njemačku ne znam. Ali i porezi i doprinosi će Vam se i dalje uplaćivati u RH.
 2. 1 bod
  Wanksta

  Kredit u Švicarskoj

  Po poslovnim običajima i načelu savjesnosti, prvo se šalje opomena sa rokom u kojem se nalaže dobrovoljno ispunjenje tražbine. Taj rok obično iznosi 15 do 30 dana, nakon toga se provode sljedeće radnje, rješenje o ovrsi, tužba, ustupanje tražbine, ovisno kako će vjerovnik postupiti.
 3. 1 bod
  drot13

  Pao sam s travom.

  Da, to vrijedi uvijek, i da, policija će trajno znati za to.
 4. 1 bod
  drot13

  T-Com ovrha

  10 godina je zastara. Ako u međuvremenu nešto rade po spisu, npr. mijenjaju sredstvo ovhe, zastara kreće ispočetka.
 5. 1 bod
  lex

  jednokratna naknada

  ako radite u javnoj službi, imate pravo na pomoć ako imate bolovanje duže od 90 dana, bez obzira što bolovanje još uvijek traje
 6. 1 bod
  lex

  Propisani koeficijent

  Imate pravo dobiti plaću prema zadnjem ugovoru o radu kojeg ste sklopili, znači, za palijativu. Ali, ako ste taj ugovor dobili samo formalno, a stvarno ste i dalje ostali raditi na anesteziji, onda imate pravo na plaću koja ne smije biti niža od plaće radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima. Pošto su na anesteziji otežani posebni uvjeti rada i veći je koeficijent složenosti poslova, trebali ste dobiti plaću za rad na anesteziji, jer ste taj posao i stvarno obavljali. Zakon o radu čl. 7. lijepo opisuje na koju plaću ima pravo radnik, na plaću onih poslova koje mu je odredio poslodavac i koje on stvarno i obavlja. Članak 7. (1) Poslodavac je obvezan u radnom odnosu radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama koje poslodavac daje u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao. (2) Poslodavac ima pravo pobliže odrediti mjesto i način obavljanja rada, poštujući pri tome prava i dostojanstvo radnika.
 7. 1 bod
  Spitfire

  Prodaja nekretnine

  Brkate dvije vrste poreza, iz dva različita porezna zakona. U ovom slučaju govorimo o korištenju porezne olakšice iz prethodnog Zakona o porezu na promet nekretnina čije sam vam odredbe naveo. Dakle, rok je tri godine i oportuno vam je pričekati istek toga roka.
 8. 1 bod
  trackphish

  Mala pomoć sa padom - droga

  Pozdrav. Još nema poziva za sud na mapi, ali dosta toga sam saznao po pitanju presretavanja poziva i presude. Dakle, tko god hoće zaobić plave kuverte doma, neka slijedi ove upute (uspjeh nije zagarantiran jer dosta ovisi i do suca/sutkinje, ja sam zapeo na 4. koraku jer 3 tjedna mi se ne javlja gospodin koji vodi spisove u Petrovoj kako bi saznao jesu li poslali uopće optužni prijedlog). 1. Zoveš u centralu policijske postaje u koju si bio priveden. 2. Tražiš voditelja spisova u toj stanici. 3. Dobiješ ime voditelja spisova i preusmjerenje poziva u njegov ured. 4. Njega samo tražiš informaciju o tome je li tvoj optužni prijedlog broj X proslijeđen prekršajnom sudu. Ako je, tu PP više ne zoveš. Ako nije, probaj opet za 5-7 dana. 5. Sudska pisarnica PSUZ radi od 10 do 14 svaki radi dan. Odeš u tom intervalu tamo i popneš se na prvi kat, soba 116, 3-4 žene tamo rade. Kažeš im da bi trebao informaciju o tome je li imaju ikakav predmet na tvoje ime / protiv tebe. Dat ćeš osobnu i reći će ti broj predmeta i ime suca/sutkinje dodijeljen(e) tvom predmetu. "Fizički dio" obavljanja ovdje prestaje, zasad. 6. Zoveš sudsku centralu i tražiš preusmjerenje prema sucu/sutkinji po imenu koje su ti gospođe u pisarnici dale. 7. Ovo je važan dio - sa sucem/sutkinjom se isključivo dogovaraš o pozivu na sud i kasnije o presudi, ako već nisu poslali možeš opet otići i fizički podići, ako nisu ni sastavili obavijest/poziv možeš opet fizički otići i direktno se sa sucem/sutkinjom dogovoriti oko ročišta. 8. Na ročištu, pred kraj, možeš tražiti osobno preuzeće presude za nekoliko dana umjesto slanja presude poštom na što se čeka još 2 tjedna. Točke 7. i 8. uvelike ovise o samom sucu/sutkinji i generalno njihovom raspoloženju tako da postoji i već mogućnost ishoda slanja poštom i sl.
 9. 1 bod
  To bi bio sistematski pregled a na njega se ide kad se poslodavac dogovori sa doktorima a ne kad netko zaželi.Očito tablice stavlja da vidi koliko će ga to koštat.Dužan je u određenom roku obezbijedit da se može ići a ne da se mora.
 10. 1 bod
  Ne gleda se samo nekretnina. S obzirom da je dijete u pitanju prilikom razvoda, gleda se cijelokupna šira i uža slika obitelji roditelja i djeteta. Ne samo nekretnina ili stalna primanja ( koja se isto gledaju ali nisu presudna i jedina kod odluke centra za socijalnu skrb ). Da bi dijete išlo preko granice RH mora imati osobnu ili putovnicu a da bi dobio te dokumente, u policiji prilikom preuzimanja istih dokumenata potrebni su potpisi oba roditelja osim ako sudskom presudom dijetetu nije određen samo jedan roditelj kao zakonski zastupnik.
 11. 1 bod
  Bome ste strpljivi! Nadam se da to nije ostavilo traga na vašem zdravlju. Uglavnom, prilažem link na "kako s štiti dostojanstvo radnika", te na udrugu Mobing. Prema poslodavcu sve prigovore i zahtjeve za zaštitu slati isključivo pisanim putem; urudžbirati na urudžbenom ako ga imate ili slati poštom, preporučeno s povratnicom. https://uprava.gov.hr/kako-se-stiti-dostojanstvo-radnika/13640 https://mobbing.hr/
 12. 1 bod
  https://carina.gov.hr/pristup-informacijama/propisi-i-sporazumi/trosarinsko-postupanje/dodatne-informacije-o-trosarinama-i-posebnim-porezima/posebni-porez-na-motorna-vozila-3650/informativni-kalkulator-za-izracun-ppmv-a/4838
 13. 1 bod
  Hvala Ruby! To znači da mogu normalno promijeniti adresu boravišta, i pretpostavljam, u Hrvatskoj bih i dalje imala zdravstvenu zaštitu? Za ZZ u Njemačkoj, to ću se tamo raspitati, pretpostavljam da bih mogla imati preko muža?
 14. 1 bod
  atomic95

  Kaznena prijava za prijetnje

  Ako ODO prihvati vašu prijavu, a policija ju je ignoriala, ne vidim zapreke da pošaljete dopis na unutarnju kontrolu i ukažete na to da ste to djelo prijavljivali, a da ste ignorirani, te da je počinitelj nastavio protupravno postupati sve do vašeg obraćanja ODO-u.
 15. 1 bod
  Željac047

  Kaznena prijava za prijetnje

  Ma to Vam nije potrebito iako je to Vaše pravo, upravo kako i sami pišete, samo možete doživjeti dodatni stres, bitno je da odgovara počinitelj za prijetnje koje Vam je izrekao, tj. prijetio Vam smrću (čl. 139. KZ RH)
 16. 1 bod
  MajaAristea

  Kaznena prijava za prijetnje

  Ok.hvala na informacijama. Rekli su mi cak da prijavim sluzbenike ministarstvu unutarnje kontrole al to mi je samo dodatan stres
 17. 1 bod
  Željac047

  Kaznena prijava za prijetnje

  Upravo tako, odete direktno na ODO i njima podnesete prijavu, inače se to dijelo goni po nalogu oštećenika, pa će ODO, službenim putem, tražiti postupanje policije temeljem Vaše prijave...
 18. 1 bod
  Ugovor o radu na izdvojenom mjestu rada? Da ostanete hrvatski porezni rezident još neko vrijeme i da Vam se plaća isplaćuje u RH. Ne vidim drugi način.
 19. 1 bod
  sivko

  godišnji nakon noćne smjene

  Naravno da sam u pravu inače ti ništa ne bi ni rekao.Nek nema ljudi,neka plati prekovremeno.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×