Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 09.06.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  felixx

  Visoka ruzna ograda (azbest i krpa)

  To nije 'ružna tkanina', nego mreža za sjenu (vrsta sa 30% zasjenjivanja, ima i gušćih, do 90%). Nemojte se sramotiti da u prijavi napišete da je to nekakva krpa. Postavljanje takvih mreža za zaklanjanje pogleda ili zaklanjanje od sunca je sasvim legalno, i ne vidim uopće mogućnost da bi neki inspektor bilo kako reagirao. Tim više što je iza te mreže ionako neko jednako visoko raslinje, pa vam sama mreža ne zaklanja vidik. Uz to, s vaše strane je tu na slici tek nekakvo stepenište, a i nije baš slučaj da vam je susjed zaklonio neki prekrasan vidik . Vaš susjed (s kojim ste očito u nekakvoj zavadi) će reći da je to postavio da zaštiti svoju privatnost i postaviti pitanje zažto mislite da imate pravo nadzirati njegovo dvorište. I ovo nisu 'azbestne' ploče, nego salonitne ploče. One možda sadrže azbest, a možda i ne - jer se već desetljećima azbest ne stavlja u takve ploče. I kao što je spomenuo štovani Spitfire - ploče su tu samo naslonjene, nisu dio ograde. Vrlo je vjerojatno da nadležni neće biti voljni reagirati, jer očitih kršenja zakona baš i nema, a sve će se tretirati kao obijesan susjedski spor.
 2. 1 bod
  Ukoliko je tako kako ste opisali, preostaje vam obratiti se podneskom MGiPU. Ako ne možete predati osobno, pošaljite pismeno, preporučeno s povratnicom.
 3. 1 bod
  Tužba se uvijek može podnijeti samo u ovom slučaju ne vidim neki smisao za takovo što. Naime, ne vidim kako bi se radilo o prijevari kada parkirno mjesto niti ste kupili (barem se to ne vidi iz posta), nije navedeno u ugovoru, niti se nalaze u etažnom elaboratu kao pripadak nekom stanu. Kako je dogovor uvijek najbolja opcija, probajte to napraviti s investitorom te u tome ugovoru jasno odraditi kome bi koje mjesto pripalo. Nemojte samo smatnuti s uma (a opet napominjem da se iz posta ne vidi jda je kupljeno) da vam to parkirno mjesto nitko neće pokloniti.
 4. 1 bod
  wrritteer

  Reklama preko pola posta

  Preporučujem da si instalirate Firefox Focus . Ima već ugrađenu zaštitu protiv reklama. Nije potrebno instalirati nikakve dodatke. Stvarno je brz i zaista,uopće se ne prikazuju nikakve reklame.
 5. 1 bod
  drot13

  Sitni novci

  Otići u FINA-u ili nešto ovakvo...
 6. 1 bod
  hasko

  Uvreda preko Facebooka

  Odgovor takvima : ako ti ne znaš ,kako ću ja.
 7. 1 bod
  hurus

  Tražim iskusnog odvjetnika

  Poštovani G-man, Nemate se nizašto ispričavati. Kuda biste došli da pročitate sve objave Legalisvila , kaj bi ja rekl: "mam". Zahvaljujem na tome što ste se sjatili mog sudjelovanja na radnom pravu. Osobito mi je drago što ste se sjetili i sudjelovanja u Caffeu. Bilo je to nezaboravno .I ja se toga rado sjetim. Naravno da su mi jasni razlozi zbog kojih ne možete "raditi ono" kaj sam ja tražil. Kad biste mogli, po meni to ne bi bio onaj Legalalisvil u kojem sam ja aktivni sudjelovao sa preko 2000 objava. No kako je uobičajeno u pravu, stvari oko nečijeg upita (ili nečeg drugog vezano uz pravo) mogu biti ovakve ili neke drukčije(htjedoh reći "šarene"). Pa sam i ja ,kad sam aktivno "radio" znao preporučiti, kad bi bila vatra odvjetnika P.Ž -ka, jer sam od našeg Flokija ( tko bi znao gdje sad on?- Čujem da je sad jak sudac nekog suda. Od njega sam naučio milion stvari o sudskoj praksi i tumćenja zakona o radu) saznao da je taj tvorac nekoliko knjiga i područje radnog prava i sudske prakse iz tog područja. I da, kao što je bilo i nekad, tako je i sad. Legalis je portal koji će sigurno pomoći čovjeku u "nevolji". Javila mi se vaša kolegica Ruby_D i naš član advokatus i jako su mi pomogli u iznalaženju rješenja za moj problem. I ovime se putem i njima zahvaljujem. Želi Vam puno uspjeha vama osobno , sve najbolje Vama svim "šefovima" i svim građanima grada "Legalisvila"! Živeli!
 8. 1 bod
  Željac047

  Problemi u braku

  Nemate se čega plašitii, to su samo njegove "smicalice" kako bi Vas zaplašio, a ako se mislite rastati, pošto imate mld. dijete, na Centru za socijalnu skrb morate proći postupak obaveznog savjetovanja prije razvoda braka, kao i medijaciju, gdje Vas djelatnici CZSS upoznavaju sa posljedicama razvoda braka, te Vas pokušavaju nagoditi (posreduju između Vas) da sklopite sporazum o roditeljskoj skrbi nad zajedničkim djetetom sukladno čl. 106. Obiteljskog zakona... Poslije toga, od strane djelatnika CZSS, dobivate zapisnike i potvrde da ste prošli obavezno savjetovanje prije razvoda braka, kao i medijaciju, te da ste se, ili da se niste, uspijeli dogovoriti o roditeljskoj skrbi nad maloljetnim djetetom, tj. sklopili sporazum o roditeljskoj skrbi, te sa tim "papirima", u roku od šest mjeseci koliko Vam vrijede, odlazite na sud i pokrećete brakorazvodni postupak ili predajete zajednički Prijedlog za sporazumni razvod braka, dalje je sve na sudu i sud donosi konačnu odluku o razvodu braka i roditeljskoj skrbi nad zajedničkim djetetom...
 9. 1 bod
  Tako kako piše u presudi, ne bi smjelo biti nikako drugačije obračunato.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×