Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 12.06.2018 u svim područjima

 1. 3 bodova
  CZSS možete prijaviti nadležnom Ministarstvu radi neadekvatnog postupanja, a i CZSS se nemate što obraćati putem e-mail-a, već pisanim putem, podneskom na koji podnesak su se dužni očitovati, a što će Vama koristiti u sudskom postupku... Nadalje, ako se bračni drugovi koji imaju mld. djecu ne mogu dogovoriti prilikom sprovođenja obaveznog savjetovanja prije razvoda braka, te medijacije pri CZSS, te potpisati Sporazum o roditeljskoj skrbi nad zajedničkom djecm (čl. 106. ObZ), djeci se, u sudskom postupku, imenuje posebni skrbnik koji bi trebao štititi prava mld. djece sukladno pravima koja im garantira Obiteljski zakon, tako da možete u sudskom postupku zatražiti izuzeće navedene skrbnice ako smatrate da se neadekvatno "bori" za prava djece, te imenovanje novog skrbnika... I na kraju, bez obzira što je prijedlog CZSS da djeca žive sa majkom, to ne znači da će tako i biti i da će sud, kad sagleda sve činjenice koje idu u prilog dobrobiti djece, prihvatiti njihovo mišljenje, doduše u većini slučajeva prihvati, ali ne uvijek, to je samo njihov prijedlog koji ne mora biti presudan za donošenje sudske odluke... Sretno i budite ustrajni i uporni..!
 2. 2 bodova
  Matrix

  nasljeđivanje nakon smrti bake

  Suština odgovora je ista,no uz ispravak da se imovina u konkretnom slučaju stječe nasljeđivanjem,a ne pravnim poslom u vidu ugovora o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju,slijedom čega valja primjeniti odredbe čl.15 Zakona o porezu na promet nekretnina.
 3. 2 bodova
  Evo..to je slučaj..kod svježeg pitanja - u vezi vračanja haljine - za vjenčanje - preko 30.otvaranja..i niko da da odgovor - i sam sam sinoč.. 15..min..vjesio..nad tim pitanjem..i..odustao sam od odgovora...jer je pitanje - nejasno - mi naručili - nije došla u trgovinu - dali imamo pravo povrata novca.. > kad ustanovimo da nam se ne sviđa < .. Zbuni me - dali su oni vlasnici trgovine..- dali za tu trgovinu netko -kroji ili šije...ili su naručili u jednoj trgovini..za koju po naruđbi kroji neka 3 radnja... --------------------------------- A, jednostavno je bilo postavi ti pitanje - od POČETKA. - Imamo trg. radnju ..ili...otišli smo u trgovinu naruči ti.. -i u tih par riječi..bi se znao sav - sukus -jer , jedno je poslovanje između 2 radnje ..a drugo ako vi kao građanin nešto naruči te.- drugačiji se zakoni primjenjuju.. ovo je..jedan..svjež..primjer.
 4. 1 bod
  Ne znači. Nametljivo ponašanje bi bilo stalkanje, u onom smislu iz američkih filmova - opetovani, kontinuirani neželjeni pokušaji kontakta koji na osobu djeluju prijeteće i izazivaju strah.
 5. 1 bod
  gala385

  godišnji odmor

  Ako se radi o javnom/državnom sektoru moglo bi biti problema u slučajnu neke financijske kontrole.
 6. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Cijena žalbe

  Da, to je točno po Odvjetničkoj tarifi.
 7. 1 bod
  drot13

  Cijena žalbe

  Da, koštaju.
 8. 1 bod
  Željac047

  Roditeljska skrb

  Ako se donese odluka da je ona dužna plaćati uzdržavanje za djecu, a ona je ne bude poštivala, može se, sukladno odrednicama ObZ, zatražiti da njezini roditelji (djed i baka) plaćaju uzdržavanje...
 9. 1 bod
  sivko

  Punomoć za kupoprodajni ugovor

  On bi trebao ovjerit njemački ugovor a pošto je u Kini vjerovatno tamo u nkemačkom veleposlanstvu.vidi da našom carinom da li na prometnoj treba bit ovjera da je vozilo u njemačkoj odjavljeno . Nema se kome prijavit jer carine više nema na granici prema EU.Prijavljuje se unutarnjoj carinarnici.
 10. 1 bod
  sivko

  odjava prebivalista u RH

  Može, potrebna je osobna.
 11. 1 bod
  drot13

  posljedice

  U ovom slučaju ne, nemaš brige.
 12. 1 bod
  avatar108

  usporedni izračun mirovina

  Cijenjeni korisnici ove teme koju je postavio uvaženi prof, prošli tjedan sam razgovarao s djelatnikom HZMO-a, koji vrlo dobro razumije posao kojim se bavi. Netko će reći da u tome nema ničega čudnog. Nažalost, mnogi od nas na ovom cijenjenom forumu znaju da veliki broj zaposlenih pa čak i pravni savjetnici na HZMO-u još uvijek nisu savladali propise koji se dotiču kompliciranijih tema njihovih radnih mjesta. Ovaj uvod mi je bio potreban da bih s vama podijelio informaciju koju sam dobio od tog profesionalca. Naime, kako imam mogućnost ići u mirovinu po sva tri zakona koje ovaj tematski forum tretira, djelatnici HZMO-a će na osnovu mojih podnesenih zahtjeva izračunati iznose mirovina po sva 3 zakona. Nadalje, kako je rekao, oni su dužni isplaćivati mirovinu po za mene najpovoljnijem zakonu. A sada dolazi nešto što nisam znao i što mi je gospodin profesionalac ponovio nekoliko puta tijekom razgovora: TAKO IZRAČUNATA MIROVINA NE MORA BITI TRAJNA. U SLUČAJU DA npr. IZABEREM MIROVINU PO ZAKONU ZA VOJSKU, POLICIJU...., A NAKON PAR GODINA DOĐE DO SMANJENJA TIH MIROVINA I MIROVINA PO ZOMO-U POSTANE ZA MENE POVOLJNIJA, IMAM PRAVO ZATRAŽITI REVIZIJU I ISPLATU MIROVINE PO ZOMO-U, BEZ NOVOG ZAPOŠLJAVANJA NA GODINU DANA ITD... znači da je za nas buduće umirovljenike vrlo bitno podnijeti posebne zahtjeve za odlazak u mirovinu po svim zakonima po kojima smo ostvarili pravo na mirovinu, na što je cijenjeni prof višekratno upozoravao! Ako dođe do promjena po kojima bi iznos mirovine bio povoljniji po zakonu koji nismo odabrali (što se i događalo sa vojnim i policijskim mirovinama), a za koji smo ranije podnijeli zahtjev, imamo mogućnost reaktivirati isplatu mirovine po tom trenutno povoljnijem zakonu !!
 13. 1 bod
  Borbena7

  ovrha vip

  Niste dobili prijedlog za ovrhu već rješenje o ovrsi koje je izdao javni bilježnik, tako da svakako pazite na taj žalbeni rok od 8 dana računajući od dana njegovog zaprimanja. Svakako u prigovoru navedite sve što ste tu naveli. Svu svoju dokumentaciju koju prilažete uz prigovor dostavite im u kopiji, a originale čuvajte za sebe. Ovaj iznos od 450,00 kn po specifikaciji iz tog zaprimljenog rješenja o ovrsi se odnosi na router kojega po njima niste vratili? I iznos od 337.00 kn je za javnobilježničke troškove ili?
 14. 1 bod
  Javni bilježnici nisu nadležni za donošenje rješenja o ovrsi, ako dužnici u vrijeme pokretanja ovršnog postupka u RH nemaju prijavljeno niti prebivalište niti boravište. Međutim, tada ovrhovoditelj može tražiti pravnu zaštitu od suda u postupku izdavanja platnog naloga, odnosno kada dužnik ima prebivalište u inozemstvu sukladno čl. 446. st. 3. ZPP ili eventualno sukladno pravilima o europskom postupku za izdavanje platnog naloga prema Uredbi (EZ) broj:1896/2006 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. o uvođenju europskog postupka za izdavanje platnog naloga.
 15. 1 bod
  miroslav6

  Povrat poreza 2017

  Platili ste npr. 5 000 kn poreza prosle godine. Po privremenom poreznom rjesenju porezna Vam vraca 5 000 kn uplacenog poreza. Koji jos porez zelite da Vam porezna vrati ako Vam je vratila cijeli porez koji ste platili? Da ste platili 20 000 kn poreza pa Vam je porezna vratila 5 000 kn, onda biste dodavanjem uzdrzavanog clana mogli dobiti pravo na dodatan povrat poreza, a kad Vam porezna sve vrati, nema vece srece. Nazalost, porezna nije socijalna pomoc da Vam jos da dodatne novce jer ste uzdrzavali nekog. Bolje da je pravo na uzdrzavanog clana iskoristio netko drugi (bracni drug, djeca, roditelji po novom) ako postoji.
 16. 1 bod
  bovu

  Javno odricanje punoljetnog djeteta

  ne prepostavljaš dobro. darovni ugovor može osporavati nasljednik ili može tražiti nužni dio. ugovor o doživotnom uzdržavanju može sa uspjehom osporavati samo primatelj uzdržavanja (dok je živ). nasljednik može osporavati ugovor o doživotnom uzdržavanju ako ima dokaz da ugovor nije ispunjen prema primatelju uzdržavanja.
 17. 1 bod
  G-man

  Lažni iskaz

  Nije istina, međutim svakako da treba prvo provjeriti postoje li elementi kaznenog djela, jer ljudi ponekad krivo protumače što lažan iskaz jeste. Sve drugo objasnio je Drot.
 18. 1 bod
  miroslav6

  Slobodan dan

  No, pa kaj bu poslodavac cvilil za jedan dan. Razmislite kak bu radnik gledal na poslodavca. Pogotovo ak je dobar radnik. Zato i postoje zakoni i sve ostalo da ne bi neko cvilil bez razloga. Dobar poslodavac bude omogucil radniku slobodan dan, moze i dva ako je njegova volja, a dobar radnik ce se poslodavcu "oduziti" svojim predanim radom i svi sretni.
 19. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Rtv opomena - svjedok

  ne, ovo bi bilo čl. 305. KZ, davanje lažnog iskaza, ali ništa od toga dok čovjeka kazneno ne prijavite, dok se ne provede kazneni postupak protiv njega i dok ne bude pravomoćno osuđen za kazneno djelo (međutim, tu je kod dokazivanja, barem u dijelu koji se tiče onoga što ste mu rekli, njegova riječ protiv Vaše, osim što Vi na svojoj strani imate majku kao pristranog svjedoka). Možete prigovoriti njegovom iskazu kao neistinitom u prekršajnom postupku i predložiti da se majka sasluša kao svjedok na te okolnosti, ali kontrolor za to neće u istom prekršajnom postupku biti kažnjen, jer je on u tom postupku samo svjedok, te se protiv njega ne vodi nikakav postupak.
 20. 1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×