Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 15.08.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=10204
 2. 1 bod
  Matrix

  smrt fiducijarnog vjerovnika

  Može,ako je pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju utvrđeno da je to pravo prešlo na nasljednike. Niste ni bili potrebni niti vas je javni bilježnik imao za obvezu pozvati na raspravu,obzirom da niste stranka u postupku. Privremena mjera se odnosi na zabranu otuđenja i opterećenja,no u ovom slučaju nastupilo je sveopće pravno sljedništvo do kojeg dolazi po sili zakona.
 3. 1 bod
  Spitfire

  Razvrgnuće suvlasničke zajednice

  Što se tiće razvrgnuća suvlasničke zajednice, bojim se da su vas krivo savjetovali. Naime, u postupku razvrgnuća sud je vezan u prvom redu strogim zakonskim odredbama, a podredno valjanim sporazumom stranaka o načinu razvrgnuća, ako takav postoji, a moguć je i dopušten, a i pravom na razvrgnuće isplatom koje bi imao pojedini suvlasnik na temelju pravnoga posla ili zakona. Dakle, na taj način kojim će on vas isplatiti, moguć je samo ukoliko postoji takav sporazum između vas dvoje što bi spadalo u dobrovoljno razvrgnuće, no iz objave ne vidim da bi bilo moguće, niti brata netko na to može obvezati. U sudskom postupku, razvrgnuće isplatom moguće je na način da vi imate osobito ozbiljan razlog za takovo razvrgnuće, pa će sud odrediti da vama stan pripadne u cijevlosti a vi isplatite ostale suvlasnike, što vam sigurno ne odgovara. Način sudskog razvrgnuća koji bi vama eventualno odgovarao je civilno razvrgnuće tako da sud odredi da se stan proda na dražbi a dobiveni iznos podjeli razmjerno suvlasničkim omjerima.
 4. 1 bod
  Građevinsko područje je područje određeno prostornim planom na kojemu je izgrađeno naselje i područje planirano za uređenje, razvoj i proširenje naselja, a sastoji se od građevinskog područja naselja, izdvojenog dijela građevinskog područja naselja i izdvojenog građevinskog područja izvan naselja. Što se tiće ostalog dijela pitanja, u već postojeći odgovor ću vam staviti brojeve pa možda bude jasnije.
 5. 1 bod
  antony100

  Pravomocna presuda-smrt optuzenika

  HVALA G-MAN
 6. 1 bod
  G-man

  Sankcije

  Prijetnje se slobodno prijave i nadležnom općinskom DORH-u. Poruke i evidenciju poziva obavezno čuvajte.
 7. 1 bod
  drot13

  Zadrzavanje prezimena nakon razvoda?!

  Imaš i možeš ga zadržati.
 8. 1 bod
  sivko

  Zabrana ulaska u zemlje eu

  Ako su ti stavili putovnicu na skener onda imaju podatke a debelo je upitno da li će to i dat pogotovo jer nemaš "posla" sa našima. Boravak u EU nema veze sa neEU državama. Za žalbu imaš povjetenika u Švedskoj. Sad si naučio da kad ti udare ulazni sam traži i izlazni ako ga ne udare sami.
 9. 1 bod
  sivko

  Boravište

  Mora se promjenit samo osobna,a pošto će bit prijavljen boravak u gradu A sve drugo ostaje isto.
 10. 1 bod
 11. 1 bod
  Za početak bi trebalo biti u građevnom području. Kupiti zemljište ili imati nekakakov drugi dokaz pravnog interesa prema Zakonu o gradnji koji će vam trebati za ishodovanje izvršnog akta za gradnju, te s njim u uredu državne uprave dobiti rješenje o prenamjeni poljoprivrednog zemljišta u građevinsko uz plačenu naknadu za prenamjenu prema odredbama čl.24 Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
 12. 1 bod
  Željac047

  zabrana viđanja unučeta

  Poštovana mejna, sukladno čl. 120. st. 1. ObZ Vi imate pravo na ostvarivanje kontakata sa unučetom, kao i ono sa Vama, i nemože Vam to nitko osporiti, to je Vaše pravo kojeg ćete, ako nije moguć dogovor sa kćerkom, tj. sa majkom djeteta, ostvariti na naprijed opisani način.... Pustite što se piše, to je Vaše pravo, a i pravo Vašeg unučeta, koje pravo Vam propisuje ObZ i niko Vam ga nesmije i nemože uskraćivati, osim ako bi se dokazalo da bi kontakti i druženja Vas i Vašeg unučeta štetili djetetu, tj. Vašem unučetu, a to zasigurno neće.... Sretno...!
 13. 1 bod
  Zadužnica je ovršna isprava; obračun neisplaćene plaće je ovršna isprava; solemnizirani ugovor s klauzulom o ovršivosti tražbina je ovršna isprava... ali za Vaš slučaj samo presuda je primjenjiva ovršna isprava.
 14. 1 bod
  Željac047

  Djevojačko prezime

  Inače, za promjenu prezimena djetetu moraju se složiti oba roditelja, a ako se jedan od roditelja s time ne složi, drugi može zatražiti od CZSS da oni odobre promjenu prezimena umjesto roditelja koji se s time ne slaže, te oni donose svoj zaključak, ako je dijete starije od deset godina, onda se pita i ndijete da li se slaže sa promjenom svog prezimena sukladno odrednicama Zakona o osobnom imenu i onda podnesete zahtijev matičnom uredu za promjenom djetetovog prezimena..
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×