Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 02.09.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Borbena7

  Eos matrix

  Kada kažeš da je većina odgovara katastrofa, mogu samo reći da bi mogao malo pripaziti na svoj riječnik. Odgode plaćanja, protuovrhe te ostala prava kao žalbe i prigovori, isključivo se sugeriraju kada za to ima pravne osnove. Što se tiće pravnika u ovim agencija, ili ih uopće nemaju, ili su tako moćni da za naplatu svojih potraživanja moraju angažirati odvjetnike i odvjetnička društva.
 2. 1 bod
  Smet

  Eos matrix

  Ne, nego na ovaj:
 3. 1 bod
  Ako sutkinji/sucu to i smeta, zatražit će od policije da u kratkom roku (3-8 dana) ispravi, tj. nadopuni, pismena i to je to, sve ide dalje svojim tokom. Ovo dalje što pišeš se podnosi na stvari koje iz temelja mijenjaju činjenice utvrđene u postupku, a ovo tu ne spada.
 4. 1 bod
  Smet

  Eos matrix

  @Klon Samo da se kratko nadovežem na ovaj gore komentar o ne vraćanju dugova. Nitko nije mogao predvidjeti slom burze i nastanak recesije, zbog kojih su mnogi izgubili posao, a za to vrijeme se dug gomilao. Onaj novac koji si posudio trebaš vratiti, a sve ove ostale poslovne modele nagomilavanja dugova i nabijanja kamata smatram organiziranim kriminalom i modernim ropstvom. Neki od nas su se našli u poziciji da jednostavno zbog takvih poslovnih modela agencija dug nikada niti neće moći vratiti (jer se uvijek prvo naplaćuju kamate, a onda tek glavnica), što pojedince stavlja u položaj doživotnog roba pojedinih agencija. Ako ti smatraš da je tako nešto legalno i sasvim u redu, trebao bi prije svega ispitati svoju ljudskost, osim naravno ako nisi zaposlenik neke od tih agencija
 5. 1 bod
  malicovjek

  Kada ću steći pravo na mirovinu

  Da rezimiramo, nemojte se oslanjati na tete u podrucnim uredima HZMO-a, pricaju svasta (cast izuzecima), postoje zakoni i u zakonima sve lijepo pise, isto tako postoje i neki odgovori od strane ministarstva branitelja na pitanja branitelja vezana za novi braniteljski zakon (bili su objavljeni ovdje na forumu), znaci nema nagadjanja. Po ZOMO-u u punu starosnu mirovinu prije navrsetka 61 godine nikako nemoze, kao sto sam obrazlozio u jednom od gornjih postova (jedino ako za dugogodisnjeg osiguranika i u novoj izmjeni mirovinskog zakona ostane uvijet 60 godina zivota i 41 godina staza, ali sigurno ga dizu na 61 godinu zivota). U prijevremenu starosnu mirovinu po ZOMO-a i po ZOPHBDR-a, moze tek kad navrsi 60 godina zivota, radnog staza ima dovoljno, ali onda ce ga usprkos pozamasnom radnom staz penalizirati za prijevremeni odlazak u mirovinu (po najavljenoj izmjeni mirovinskog zakona) sa 0,34% po mjesecu prije navrsenih potrebnih godina za punu starosnu mirovinu (65 godina), znaci penalizirati ce ga za 5 godina, a to iznosi 20,4%. U punu starosnu mirovinu po ZOPHBDR-u moze tek kad navrsi 59 godina i 10 mjeseci zivota, prema clanku 26., stavak 2., tocka b., novog ZOPHBDR-a. Kasd je rodjen, tocan datum. Dali je u FINI izvadio "pass i login" pa preko stranica HZMO online pogledao svoje podatke i probao probno izracunati mirovinu.
 6. 1 bod
  vukovar

  Nepoznati sud,ne javljanje odvjetnika

  https://e-oglasna.pravosudje.hr/ i onda kliknete na desnoj strani crvenim slovima e- predmet i popunite sva polja koja Vas traže. Ako znate broj predmeta sa općinskog suda dalje će Vam biti i gdje se nalazi predmet na županijskom sudu i koji je broj predmeta na županijskom sudu.
 7. 1 bod
  G-man

  Eos matrix

  Ja ću zamoliti da se ne ide sa paušalnim ocjenama glede doprinosa pojedinih korisnika ovdje, jer to ne pridonosi ničemu, već može samo producirati "zagađenje" daljnje komunikacije. Da ne idem u ljudskost ili opću kulturu. Glede samih agencija, kada se vidi kakvim sve metodama pribjegavaju glede naplate (tu mislim na telefonsko i ino maltretiranje), neka budu sretni i pale svijeću na svakom raspelu što naš zakonodavac muku muči s većinom i ostalim nedaćama, pa se ne stigne ozbiljno pozabaviti malo njima, a bilo bi tu posla, po meni, i za kazneni sud. Zato i moja sugestija jeste da u takvom slučaju, kada vas doslovce maltretiraju pozivima, kažete da snimate razgovor radi kaznene prijave, jer većina njih onda spusti slušalicu. A dug je dug, nikada neće nestati niti ga itko negira, jedino što može nestati jest mogućnost da se traži njegova naplata kroz institut zastare. Uglavnom, molim da se držimo teme, ne drugih korisnika.
 8. 1 bod
  G-man

  Prijetnja državno odvjetništvo

  Onda biste, po meni, imali osnovu za čl. 304. KZ-a.
 9. 1 bod
  G-man

  lažne optužbe

  Za lažno prijavljivanje kaznenog djela vrijede drugačija pravila obzirom se radi o djelu koje se goni ex offo (vrijedi zastarni rok), no vi sami ste spomenuli uvredu i klevetu/sramoćenje, pa sam zaključio da idete u tom smjeru.
 10. 1 bod
  G-man

  Izbacivanje trudnice iz kuce.

  Pitanje sam vam postavio iz razloga, jer bi najbolja solucija bila da se maknete od tamo, i radi sebe i radi djeteta u dolasku. Trenutno vas štiti posjedovna zaštita, što znači da vas se silom ili prijetnjom ne može izbaciti van, ali vlasnik ima pravo da sudskim putem zatraži iseljenje, što bi vam dalo malo na vremenu, ali u konačnici, sudskom odlukom biste bilia dužna napustiti kuću, zajedno sa suprugom. Druga stvar su prijetnje, koje se slobodno prijave nadležnom Općinskom DORH-u, međutim vaš problem time neće biti riješen (dobit ćete osudu djeda sa uvjetnom kaznom), jer će se ovakovo ponašanje nastaviti i u budućnosti. Ne možete pravno goniti nekoga jer nije čovjek. Pokušajte naći drugi smještaj, to vam je najbolja opcija u ovom slučaju, sve drugo rezultirati će zdravstvenim i pravnim problemima nemale naravi.
 11. 1 bod
  Željac047

  Neplaćanje alimentacije

  Upravo to, ali ne kazneni postupak, jer je iz navoda poštovane ell28, pokretačice teme, razvidno da je protiv oca bio pokrenut kazneni postupak radi neizvršavanja (izbjegavanja) obveze plaćanja uzdržavanja, već ovršni temeljem ovršne isprave, sudske odluke o obvezi plaćanja uzdržavanja...
 12. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Radni staz

  1. To poslodavac obično napiše u natječaju za posao, a ako ne napiše, onda se smatra općenito radno iskustvo, po mom mišljenju. 2. Poslodavci to nisu uzimali u obzir, po mom iskustvu, no sve ovisi gdje se zapošljavate, u privatnom ili državnom sektoru; privatnicima je važno da znate raditi, neovisno o službenom ili upisanom radnom iskustvu, a u državnom sektoru je razina radnog iskustva propisana nekim propisom ili aktom, pa je važno da zadovoljavate formalne uvjete za zapošljavanje. Na kraju Vas molim da budete malo jasniji i precizniji u svojim izlaganjima, i da nam date više detalja, jer što bolje prezentirate problem, to ćete kvalitetniji odgovor dobiti.
 13. 1 bod
  Željac047

  Pitanje pravovremenosti žalbe

  Svakako to učiniti i koncipirajte je na pogrešnu uputu o pravom lijeku u prepisu presude, također navedite i sve više slučajeva u kojima je US RH, za takve slučajeve, zauzeo stav da predstavljaju povredu prava na pristup sudu, kao što Vam je to sugerirao i poštovani G-man... Sretno i svakako nam javite, ako se sjetite, ishod, iskreno me zanima kako će to sve proći... Još jednom sretno...!
 14. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Zanimljiva zavrzlama

  Ali vrijedi solidarnost, što znači da vjerovnik bira od koga će se naplatiti, a vi se onda potucite među sobom. Međutim, tu bi zaista trebalo istražiti je li deda uredno primio ovršni prijedlog i je li uopće imao šansu prigovarati. Ako nije, možete tražiti ukidanje klauzule ovršnosti i pravomoćnosti, pa neka onda dokazuju imaju li tražbinu ili ne. Ima li šanse da imate dokaz o plaćanju tog obroka dopunskog?
 15. 1 bod
  Matrix

  Zanimljiva zavrzlama

  Na žalost ,dobro su Vam rekli,obzirom da se radi o solidarnoj odgovornosti nasljednika za dugove ostavitelja. Čisto sumnjam da bi pristali na citirano,iz razloga što su u posjedu ovršne isprave temeljem koje mogu prinudnim putem naplatiti dug. Ovo iz razloga što se u ostavinskom postupku ne utvrđuju dugovi ostavitelja. Ovo teško da bi prošlo.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×