Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 04.09.2018 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Željac047

  Otuđenje djece - privremena mjera

  Poštovani, nemam ja Vama što zamjeriti ili ne zamjeriti, to je Vaše pravo da iznosite svoje stajalište (mišljenje), a i ja se djelomično slažem sa Vama da su kod nas institucije priklonjeniji majkama, ali ne treba generalizirati stvari... No, mislim da ste malo pobrkali stvari, oporstite ako sam Vas krivo razumio, ali, kod nas postoji trodioba vlasti i Sabor je taj koji donosi zakone, a u saboru ne sjede samo ženske osobe, dapače, u manjini su... No, dobro, ima dosta tih i takvih "ženskih udruga" koje utječu na donošenje tih i takvih zakona, a kojeg Vlada (izvršna vlast) mora sprovoditi, a mi ih se svi pridržavati i poštivati ih... Sudbena vlast je ta koja brine o provođenju ili kršenju zakona, ali neću sada ja Vama predavati Pravo, samo sam Vam mislio skrenuti pozornost da je ipak dosta "dugi" put koji vodi do nastanka nekog zakona, provođenja istog i "kontrolu" provođenja... No, pustimo sada to, imam dosta, i to stvarno dosta, primjera koje bih Vam mogao navesti nasuprot Vaših tvrdnji kako žene "zlostavljačice" ne odgovaraju za zlostavljanje, a poglavito za manipuliranjem djecom, za kojeg su, naravno, zakonom, predviđene i sankcije, a najteža je potpuno oduzimanje roditeljske skrbi, a znam i primjera kada očevi manipuliraju djecom (pričaju djeci protiv majke isl.), što u nikom slučaju nije za dobrobit djeteta, jer, ipak, dijete treba imati dva roditelja, i majku i oca, koji bi, naravno, opet sukladno zakonu, trebali paziti što je dobro, a što nije za dijete, tj. brinuti se o dobrobiti djeteta, no u puno slučaja to nije, ali, kažem, i za to su predviđene sankcije.... Oprostite na ovako dugom postu, ali se jednom mora znati da su zakonom izjednačena oba roditelja u odnosu na svoju djecu, a sasvim je druga "priča" kako se zakoni sprovode u praksi i na kraju, tko ih sprovodi... Zato nemojmo generalizirati stvari, svaki je slučaj "priča" za sebe i po svom karakteru različit od onog drugog, trećeg, četvrtog....petog...itd.
 2. 2 bodova
  Kad stjecatelj nekretnine opravda predbilježbu,upis prava vlasništva djeluje od trenutka kad je z.k.ured zaprimio prijedlog za njen upis ,slijedom čega svaki zemljišno-knjižni upis nakon upisa predbilježbe vrijeđa vlasnika u njegovom knjižnom pravu,pa je stoga ovlašten zahtijevati brisanje svakog takvog upisa,opet ističem uz uvjet opravdanja predbilježbe.
 3. 2 bodova
  Spitfire

  Vanknjižno i knjižno vlasništvo

  Dokle god ne postoje zemljišne knjige, nikako. Za područja na kojima ne postoje zemljišne knjige, ZK odjel može izdati Potvrdu o vlasništvu temeljenu na podatcima iz katastra.
 4. 1 bod
  Bez uvida u sve činjenice nije baš moguće točno zaključiti što ih je navelo na takovo što, no jedan od mogučih razloga je te je donji dio moguće okarakterizirati na razne načine (spremište i sl.). Nakon dobivanja rješenja o izvedenom stanju izvršiti etažiranje.
 5. 1 bod
  tonybaraba

  Rad Dorha

  G-man hvala.Necu se predati nikad.Sud nije bas odusevljen mojim radnjama iako ja pisem samo istinu utemeljenu na zakonu.Do ESLjP ako bude potrebno ali jako sam razocaran kako se malo cijeni istina.Ja naivko mislio pa istina je na mojoj strani nemoze mi niko nista.Kad se male ruke sloze sve se moze.Pozdrav
 6. 1 bod
  G-man

  Ozljeda na radu

  Potraživanje naknade štete je dispozicija radnika, tako da na to poslodavac nema utjecaja. A tvrdite da je i naknadu štete već ostvario. Što se "premještaja" tiče, budući su stvari takve kakvima ih opisujete, po meni, poslodavac je učinio sve u redu. Razumijem radnika i njegovo nezadovoljstvo, ali ako više ne može raditi posao koji je radio prije, onda ima alternativu - prihvatiti drugi posao, ali jasno s plaćom koja ide uz njega ili otkaz. Da ne bude zabune, zakon i zdravi razum štiti radnika, ali ne može se u toj zaštiti ići tako daleko da se poslodavcu šteti. Sve je stvar balansa.
 7. 1 bod
  drot13

  Otuđenje djece - privremena mjera

  Strawinsky, ponovit ću ti i ja - ne generalizirati. To što imaš iskustva kakva imaš ne mijenja na stvari. Zahvaljujem.
 8. 1 bod
  Vjerojatno nema ročišta, ali pronađite na e-Oglasnoj ploči presudu zbog ogluhe uz broj spisa koji Vam stoji u gornjem desnom kutu poziva (ili ćete istu primiti poštom), pa nakon primitka imate ograničeno pravo žalbe. Također, stanje svog spisa možete provjeriti u e-Predmetu, također upišete slovnu oznaku, broj spisa i godinu, i vidite što se po spisu radilo. Isto tako, slobodno možete otići i na sud i u parničnoj pisarnici tražiti spis po broju predmeta i vidjeti što se po njemu radilo, službenici tamo će Vam sigurno moći pojasniti, a dobit ćete i sudski spis na uvid. Ništa to nije misterija u kojoj ne možete doći informacija, Vi ste stranka u postupku i imate pravo znati što Vam se radi o glavi. Ovisno o sudu i njegovoj praksi, čak možete nazvati i suca i pitati, i to je dopušteno i moguće, ili doći osobno kod suca. Ne znamo što ste s Croatiom sklopili, je li to neka nagodba prema kojoj oni otpisuju kamatu ako uplatite glavnicu? Ako je tako, neće potraživati niti kamatu, a niti troškove. Ako nije, onda imaju pravo i to potraživati. No to ovisi o tome što ste se ustvari dogovorili s njima. Vidim da se mučite zbog toga što ste slušali savjete laika i time se uvalili u veće probleme. Ubuduće, ako imate neku pravnu situaciju koju ne znate razriješiti, svi Vam ovdje stojimo na raspolaganju, dobit ćete bar pet-šest upućenih odgovora i bit će Vam lakše odlučiti. Sretno ubuduće!
 9. 1 bod
  malicovjek

  HZMO-upiti na evidencije

  Pa nema to vise veze sa forumom, pa pisat ces toj referentici-likvidatoru, probaj izvuci suvislo iz svog teksta-pitanja sto si ga postavila tu na forumu, pa neces joj pisati referate: " Poštovana oprostite. vidjela sam na na egrađani na mirovinskom, piše mi primopredaja spisa u rad a za predmet zadužena djelatnica likvidator. Može mi molim vas reći što to znači, o čemu se radi . Unaprijed zahvaljujem, hvala! " Ako zelite jos cifrati u tekstu, cifrajte, dolje navedite svoje ime i prezime. adresu a mozete navesti i broj mobitela
 10. 1 bod
  Željac047

  Nasljedno pravo

  Ja se izvinjavam, napravio sam lapsuz, ali ne namjerno, bio je slučajan, Vi kao dijete pokojnika (oca) i njegova sadašnja supruga, ne činite drugi nasljednički red (niz), kako sam u svom prethodnom postu napisao, već prvi sukladno Zakonu o nasljeđivanju, joše jednom moja isprika zbog tog navedenog lapsuza...
 11. 1 bod
  G-man

  Rad Dorha

  1. Onda sa žalbom na presudu paralelno podnesite i zahtjev za izuzeće konkretnog suca, uz napomenu da zahtjev podnosite pod uvjetom da on bude u sastavu vijeća. 2. Ali ćete moći činjenicu mogućih nezakonitih dokaza isticati u žalbi na presudu.
 12. 1 bod
  G-man

  Fiducija , ovrha

  Po mom mišljenju, nekretnina u fiducijarnom vlasništvu ne može biti predmetom ovrhe budući se tu radi o vlasništvu koje je ograničeno odnosno ispunjenjem uvjeta vraća se potonjem vlasniku. Relevantna je i odredba čl. 34. st. 3. ZV-a. Također, zanimljivo je i stajalište USRH-a, iako u tom predmetu su uloge zamijenjene, pokušana je ovrha prema potonjem vlasniku.
 13. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Radni staz

  Ovo je očigledno greška, ili je natječaj namijenjen nekome tko ima pet godina radnog iskustva, ali ne u struci, jer se žele povući sredstva za stručno osposobljavanje za tu osobu.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×