Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 10.10.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Imate pravo ako su ispunjeni uvjeti propisani čl. 120. st. 2. Obiteljskog zakona (Pravo na ostvarivanje osobnih odnosa imaju obostrano dijete i druge osobe ako su dulje vrijeme živjele u obitelji s djetetom, kroz to se vrijeme brinule o djetetu i s njim imaju razvijen emocionalni odnos), no ako nisu ispunjeni navedeni uvjeti, morate popričati sa majkom djeteta, naravno, ako je to moguće, ili koristiti vrijeme viđanja i druženja sa malenom za vrijeme kada su donesenom sudskom odlukom propisani (dva puta mjesečno po 8 sati) kontakti bake i djeda sa djetetom...
 2. 1 bod
  Matrix

  Oporuka i uračunavanje dara

  Zahtjev je neutemeljen,ovo iz razloga što uračunavanje darova i imovine obuhvaćene oporukom dolazi u obzir isključivo za slučaj povrijede prava na nužni dio.
 3. 1 bod
  buda2

  hrvi novi zakon

  Čemu nervoza narode ?? Ako ste čekali do 2018.za predaju dokumentacije ,pa možete valjda pričekati da Vam pošalju poziv.neće netko umriijeti ( ne daj Bože) dok čeka poziv.svi su čekali.netko kraće netko duže .Vi već par mjeseci udarili u " kuknjavu" kad će komisika.kad dobijete invalidnost, morat ćete ići da Vam odrede omjer.i za to se mora malo pričekati.pa onda ponovni izračun mirovine. Čini mi se da bi Vi dok popijete kavicu ? i pročitate novine u bircu, odmah da Vam dostave i rješenje o mirovini i malo ?? ? i na odmor ???.
 4. 1 bod
  Borbena7

  Ovrha na nekretnine

  Mogu pokušati, ali ćete se žaliti i pozvati na članak 139. st. 3. Zakona o nasljeđivanju.
 5. 1 bod
  Borbena7

  Ovrha na nekretnine

  Ovrhovoditelj namjerava ovrhom na nekretnini podmiriti bar dio svoga dugovanja. Zabilježba u zk je napravljena, sada slijedi utvrđivanje vrijednosti koju sud obavlja uz pomoć vještaka, a nakon toga slijedi prodaja nekretnine i namirenje ovrhovoditelja. Budite prisutni kada dođu na očevid, trošak vještačenja mora uplatiti ovrhovoditelj. A o daljnjem tijeku postupka ćete biti upoznati kao što ste sada upoznati za ovu fazu.
 6. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Značenje u postupku

  Ja sam se iznenadila za Danske Bank u Estoniji kao meku za pranje novca LINK, svi su nam hvalili tu Estoniju kao primjer države u koju se možemo ugledati, a gle sad... za Cipar se ne čudim, jer tamo je pranje novca već notorno.
 7. 1 bod
  Borbena7

  Račun za t-com

  Svakako bolje početi to rješavati nego pustiti da se dug gomila. Već sad su kamate prilično visoke. Sretno
 8. 1 bod
  Željac047

  Želim vidjet nećakinju

  Nema na čemu.... Zašto ne, valja probati, to je Vaše pravo da postupite tako.. U to nisam ni sumnjao čitajući Vaš prethodni post, no, spomenuo sam i tu mogućnost, mada sam znao da je ta opcija isključena, oprostite... Sretno...!
 9. 1 bod
  Borbena7

  Račun za t-com

  Zastara nije tekla sve dok je rješenje bilo na Fini, pa je u momentu kad ga je Fina isknjižila iz Očevidnika ponovno počela teći, a to Vam je od 4.8.2018. Tako da je na zastaru bolje ne računati.
 10. 1 bod
  Borbena7

  Račun za t-com

  Ovrhovoditelj raspolaže sa pravomoćnim i ovršnim rješenjem koje je već bilo na Fini radi prisilne naplate. Teško ćete se u cijelosti osloboditi obveze plaćanja ovog duga, jer sa ovom ponudom daju Vam pogodnost odnosno da budete oslobođeni od plaćanja zateznih kamata.
 11. 1 bod
  Prije svega morate se smiriti i trezveno razmisliti, nemojte da Vas ta osoba dovede u takav stadij da reagirate nepromišljeno i, da ne kažem, napravite neku "glupost"... A ona, ako je isti stalno maltretira i zlostavlja, neka pozove policiju, koja će o utvrđenom izvjestiti djelatnike CZSS, jer, iskreno, meni nije jasno kako uopće CZSS to dozvoli da djeca žive u takvom okruženju, pa oni bi prvi trebali štititi prava djece, ma na koji način oni nju mogu prisiliti da trpi tu i takvu torturu kao što opisujete, naravno, ako je točno sve to što navodite... A na savjetovalište koje joj je predloženo svakako neka ide, pa i tamo neka iznese ovo što Vi ovdje navodite... Da rezimiram, oprostite, ali meni je ta situacija, u najmanju ruku, malo sumnjiva, no ok, ako je zlostavljanje u pitanju, obvezatno zlostavljača, tj. tu osobu, neka prijavi policiji, a policija će, a i mora kad su u pitanju mld. djeca, izvjestiti CZSS...
 12. 1 bod
  tehde

  Odabir imena tvrtke

  u međuvremenu pronašao ovo, mislim da bi trebali uvažiti ? http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=f19mXBB9&keyword=telekom
 13. 1 bod
  Poštovani, bez obzira što Vi niste pristali na sporazumni razvod braka, stekli su se uvijeti da sud rastavi brak primjenom čl. 51. st. 3., jer, kako navodite, od prestanka bračne zajednice (koju ste Vi napustili) je prošlo više od godinu dana, tako da brak formalno-pravno još postoji, dok bračna zajednica ne postoji od kada ste je Vi napustili (dvije godine), a ispunjeni su i uvjeti propisani čl. 51. st. 2. ObZ (ozbiljno i trajno poremećeni obiteljski odnosi), tako da će sut sigurno razvesti brak, dakle Vi nikako ne možete spriječiti razvod braka, jer niko nikog ne može "silom" vezati za sebe... Sve ovo što dalje navodite ističite u postupku pri odlučivanju o roditeljskoj skrbi, naravno, koji postupak je sastavni dio postupka za razvod braka, te svakako tražite, sukladno navodima koje iznosite, da se djeca povjere Vama na daljnju brigu i skrb, a supruzi da se odrede viđanja sa djecom i, naravno, plaćanje uzdržavanja djeci primjenom čl. 310. ObZ... Što se tiče drogiranja supruge, naravno, ako možete dokazati, svakako će sud te činjenice uzeti u obzir, dapače.... Sve ostalo (viđanje sa muškarcima idr.) je njena privatnost i njezino pravo, tako da će sve ovisiti od suca kako će sagledati i reagirati na te činjenice...
 14. 1 bod
  advokatus

  Stečaj d.o.o. nakon dugovanja

  Poštovani, ako platite kaznu samo za sebe kao za odgovornu osobu i dalje postoji novčana kazna za pravnu osobu. Ako se ista dobrovoljno ne ispuni vjerojatno će se u odnosu na tvrtku prisilno (u ovršnom postupku) ostvarivati. Zakon o sudskom registru određuje da će provesti postupak brisanja subjekta upisa ako tri godine zaredom nije postupio po zakonskoj obvezi da objavi svoja godišnja financijska izvješća s propisanom dokumentacijom, ako je propisana obveza objavljivanja tih izvješća. Pozdrav
 15. 1 bod
  drot13

  Odabir imena tvrtke

  Nije moja domena, ali Hrvatski telekom je poduzeće uredno registrirano u RH...
 16. 1 bod
  Rega Katalenić

  zavod za zapošljavanje

  Hvala! Dogovoreno je da se prikaže kao opravdani razlog! Znači može se ako je referent normalan ili mu netko normalniji kaže što se može učiniti.
 17. 1 bod
  Matrix

  Oporuka

  Nužan je pravni temelj upisa. Ukoliko rješenjem o nasljeđivanju bude utvrđen oporučnim nasljednikom,sasvim izvjesno da može. Valjana je obzirom na pravno jedinstvo pojedinačne nekretnine.
 18. 1 bod
  Osiguranje nekretnine po ZOO čl. 928 stav.1 može zaključiti osoba bez ovlaštenja osiguranika, ali tada ta osoba odgovara osiguratelju za obveze sve dok ga onaj u čije je ime ugovor sklopljen ne odobri. Pošto vi vjerojatno to osiguranje niste odobrili, niti ne odgovarate za nastali dug, tj. osiguratelj vam ne smije ovršiti račun.
 19. 1 bod
  Kako si komunicirao s njima? Ako je bilo samo usmeno, pošalji im (preporučeno s povratnicom) i pisano da nisi sklapao nikakvu policu niti imaš nikakav dug prema njima te da nema nikakve osnove za naplatu. Ne mogu ti samo tako ovršiti račun, ali ako bi došlo do kakvog sudskog postupka, moraš imati neki dokaz komunikacije (pisani ili elektronički trag). Vjerojatno će se nesporazum i bez toga riješiti, ali zlu ne trebalo, da imaš neki dokaz da si im rekao to što si im rekao.
 20. 1 bod
  Poštovani, za poduzimanje važnijih mjera o osobi, osobnim stanjima, zdravlju štićenika ili imovini štićenika, skrbniku je potrebno prethodno odobrenje centra za socijalnu skrb, osim ako je drukčije propisano ovim Zakonom (čl. 259 Obiteljskog zakon). Važnija mjera o imovini štićenika smatra se i otuđenje ili opterećenje nekretnine (čl. 261 ObZ-a). Stoga, za darovanje nekretnine štićenika bi trebalo prethodno odobrenje centra za socijalnu skrb. Po svemu navedenom bilo bi potrebno napraviti ugovor o darovanju nekretnine zajedno s odgovarajućim ovjerama te potom zatražiti odobrenje centra za socijalnu skrb. Ako bi se navedenim ugovorom o darovanju konstituiralo određeno pravo u korist štićeniuka (oca) koje bi ga dodatno štitilo, zasigurno bi centar dao prethodno odobrenje za takav ugovor. Lp!
 21. 1 bod
  Što je s ocem tih djevojčica? S kime žive dvoje starije djece?
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×