Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 16.10.2018 u svim područjima

 1. 4 bodova
  U privitku je tablica za izračun mirovine prema važećim propisima ZOPHB. Potrebno je samo upisati podatke. Izračun je informativnog karaktera sa relativno malom pogreškom ovisno o točnosti upisanih podataka. Odričem se odgovornosti za bilo kakvu štetu nastalu upotrebom ovih izračuna. Sve radnje koje ćete poduzeti nakon upotrebe ove tablice, činite na vlastitu odgovornost. Lijep pozdrav
 2. 2 bodova
  drot13

  Izračun mirovine po ZOPHB - tablica

  Sve osim zadnje su obrisane.
 3. 1 bod
  Uvećanje osobnog boda - tu prema danima borbenog sektora upišeš postotak, skini ovu zadnju tabllicu o tamo ti je kometirana svaka ćelija u koju se upisuju podaci. To sve vrijedi prema važećem zakonu. Od 1.1.2019 se neke stvari mijenjaju.
 4. 1 bod
  Udate: - pridodani staž nije štimao za one rođene prije 1950 - uređeni komentari u tablici tako da sve jasno piše koje podatke trebate upisati
 5. 1 bod
  čudo

  ostavinska rasprava:ŠOK!

  Za svu imovinu, koja je obuhvaćena Ugovorom o doživotnom uzdržavanju, nemate pravo na nužni dio.
 6. 1 bod
  Molim moderatora da izbriše ova dva moja prijašnja posta zbog nekakvih grešaka u tablici. Ova je sada konačna - valjda
 7. 1 bod
  Borbena7

  Kredit

  Mišljenja sam da će ovaj jednostavni postupak stečaja potrošača koji će provoditi sud, biti dosta bitan za ubrzavanje ovih postupaka.
 8. 1 bod
  Wanksta

  Kredit

  Ovo je bitno u osobnom stečaju. Cilj bi trebao biti da osoba nakon 3 godine od stečaja funkcionira na način kojim bi mogla otkupiti većinu svojih dugovanja, ima mogućnost štednje iz svojeg primanja i da ne ide opet u spiralu dugovanja, onda stečaj nema smisla, ali to ovisi o mnogim zakonima, radnim, socijalnim, ne samo o stečajnim i ovršnim. Npr. predsjednik Amerike, 50 cent i mnogi poznati (Walt Disney) su prijavili prije uspjeha, osobni stečaj.
 9. 1 bod
  Borbena7

  Kredit

  Izmjene Zakona o stečaju potrošača, donose povoljnije odredbe u smislu da se: -pojednostavljuje postupak za polaganje ispita za povjerenika kojih je do sada bilo malo, a što je usporavalo postupak; -usklađen je sa zadnjim izmjenama Ovršnog zakona, koji ne dozvoljava ovrhu na jedinoj nekretnini i ako glavnica duga ne prelazi 20.000,00 kn; -detaljnije je uređena završna dioba odnosno završni diobi popis; -izmjena je da je potrošač dužan predati povjereniku 1/2 imovine koju stekne nasljeđivanjem, a ne ukupnu kako je bilo do sada; -i najvažnije za većinu, da je uveden jedinstveni postupak stečaja potrošača koji je iznimka od ovog redovnog, a odnosi se na osobe blokirane duže od 3 godine i s osnova glavnice do 20.000,00 kn. Cilj ovakvog postupka je da se potrošačima sa manjim dugovanjima, a koji su dugotrajno blokirani, omogući novi početak nakon kraćeg perioda provjere ponašanja...
 10. 1 bod
  Wanksta

  Kredit

  Kako su naveli ostali cijenjeni korisnici, postupak bi trebao biti brži i jednostavniji. Ako ste u nemogućnosti plaćati svoje obveze u nekom periodu od 90 dana, nemate imovine i primanja ili su premala da bi pratili standard, pokrili dugove, zakon države bi trebao tada omogućiti takvom potrošaču konkurs i da se uz primjenu pravilnog zakona o svim pravnim poslovima onemoguće takvi slučajevi u nekom broju.
 11. 1 bod
  Borbena7

  Dugovanje prema Vipu

  Zato što ih nije briga. Oni su najvjerojatnije prodali dug i niste više njihova briga. Pisano i preporučeno im pošaljite dopis u kojemu hitno tražite da postupe po zakonu, jer su to propustili učiniti i neka Vam se u roku od 8 dana očituju sukladno čl. 82. Zakona o obveznim odnosima.
 12. 1 bod
  Nije nastupila zastara. Naime, prava Zavoda na utvrđivanje nepripadne isplate i prava na povrat nepripadne isplate zastarijevaju za 5 godina računajući od dana kada je zastara počela teći. A zastara prava na utvrđivanje nepripadne isplate počinje teći nakon isteka godine u kojoj je Zavod saznao za nepripadnu isplatu odnosno zastara prava na povrat nepripadne isplate počinje teći od pravomoćnosti rješenja kojim je utvrđena nepripadna isplata.
 13. 1 bod
  Hvala Vama, korisnicima koji posječujete ovaj Portal. I,u buduće,,bilo koja nedoumica , oko toga,dali nešto uraditi,ovako ili onako, tu smo,pitaj te,budi te što opširniji -Slova se ne plačaju. poz.
 14. 1 bod
  Ne znamo koje će ti sve prekršaje pisati, vidjet ćeš kad dođe... Od 9 mjeseci prema gore, ali to može biti i manje i više, kako sud odluči.
 15. 1 bod
  Da, jer Osiguravajuće kuće plate nastalu štetu, ali od vozača koji je upravljao vozilom i skrivio prometnu nezgodu, a bio pod utjecajem alkohola, traže refundaciju (povrat) sredstava koje su uplatile za popravak oštećenog vozila..
 16. 1 bod
  Željac047

  Razvod braka, koja su moja prava

  Ništa tu nije riješeno i nemože biti kako on to tumači, pokrenite postupak za povrat uloženog u tu kuću (sredstva koja ste Vi uložili u nju) radi povećavanja vrijednosti iste, doduše postoji zastarni rok od pet godina, no isti možete spriječiti pokretanjem postupka utvrđivanja i podjele bračne stečevine za koji nema zastarnog roka, pa u istom dokazivati navedeno, tu će biti posla i za sudskog vještaka...
 17. 1 bod
  Kuća, s obzirom da ju je stekao darovanjem od roditelja, je njegova vlastita imovina. Vi imate pravo na povrat ulaganja u kuću, po mom mišljenju, ali nemate pravo na upis prava vlasništva u polovici zemljišnoknjižne čestice (nadam se da je to bilo u posljednjih pet godina). Auto je, ako ga Vam je suprug darovao, Vaša vlastita imovina. Kredit, naravno, ne može jednostrano "prebaciti" na Vas, jer bi se s time morala suglasiti banka koja je s njime (pretpostavljam) sklopila ugovor o kreditu. Vi se možete protiviti iseljenju, s obzirom da imate ustavno pravo na dom i nepovredivost doma, a on može sudskim putem tražiti iseljenje pa onda i deložaciju, no to može potrajati godinama.
 18. 1 bod
  Matrix

  Nasljeđivanje imovine

  U konkretnom slučaju se provodi ostavinski postupak iza umrle majke (a ne njenog supruga) koja je za života besplatno raspolagala imovinom,na način da je konkretnu imovinu darovala suprugu,pa činjenica da je suprug istu imovinu otuđio ugovorom o doživotnom uzdržavanju neumanjuje činjenicu da je on bio darovan od strane ostaviteljice,slijedom čega bi se isti dar imao ubrojati za izračun povrijeđenog nužnog dijela,a kako je dar otuđen pravnim poslom to je jasno da se nasljedniku povrijeđenom u svom pravu na nužni dio nemože dodijeliti dio konkretne nekretnine,več protuvrijednost osnovom odredaba čl.70 st.5 ZN
 19. 1 bod
  Matrix

  Oporučno nasljeđivanje

  Da,vidi odredbe čl.36 st.3 Obiteljskog zakona.
 20. 1 bod
  Poštovani, brak sud može rastaviti sporazumno, oba bračna druga potpisuju Prijedlog za sporazumni razvod braka i predaju sudu (čl. 51. st. 1. OZ), što je najednostavnija, najbrža i najeftinija opcija razvoda braka... Postupak za razvod braka se može pokrenuti (pokreće ga jedan od supružnika), radi teško i trajno poremećenih bračnih odnosa (čl. 51. st. 2. ObZ), te ako je od prestanka bračne zajednice protekla godina dana i više (čl. 51. st. 3. ObZ), također ga pokreće jedan od supružnika...u oba slučaja se dokazuje da su se stekli uvjeti temeljem kojih bi sud rastavio brak, zbog toga su dugotrajniji i skuplji postupci od sporazumnog razvoda braka... Sukladno navedenom najednostavniji, najbrži i najeftiniji je sporazumni razvod braka, naravno, ako su oba supružnika za razvod braka i ako se oko toga mogu dogovoriti... Ovo drugo pitanje mi nije baš jasno, pa Vas zamoljavam da pojasnite kako bi se na njega moglo adekvatno odgovoriti...
 21. 1 bod
  Također sam mišljenja da bi ovo bila zakašnjela reakcija, jer niste tražili donošenje prekida uzdržavanja onda kada su po Vama bile ispunjenje pretpostavke za to, već ste prešutno podržavali ovako ponašanje.
 22. 1 bod
  Po mom iskustvu, nije bilo takvih slučajeva u kojima su roditelji tražili od djece neosnovano stečeno uzdržavanje, pa bi upuštanje u takav predmet bio veliki rizik, tim više što prekid uzdržavanja niste zatražili u onom času kad ste smatrali da kći više nema pravo na uzdržavanje, pa ste time i sami doprinijeli nastanku vlastite štete.
 23. 1 bod
  Neće ići u nedogled, ako je kćer navršila 26 godina, više nema pravo na uzdržavanje... Pokrenete postupak pri nadležnom sudu (sudu koji je donesao odluku o uzdržavanju) za prestanak uzdržavanja zbog navršenih 26 godina kćeri, naravno, to u postupku dokažete relevantnim dokazima, sud donosi odluku (presudu) o prestanku Vaše dužnosti plaćanja uzdržavanja kćeri, a pošto Vam se uzdržavanje usteže (naplaćuje) ovrhom, kada presuda o prestanku uzdržavanja postane pravomoćna, zatražite prestanak ovrhe na br. Ovršnog predmeta (predmeta u kojem Vam je donesena odluka da Vam se ovrhom naplaćuje uzdržavanje) i dostavite prvotnu pravomoćnu presudu kojom je prestala Vaša dužnost plaćanja uzdržavanja kako bi Vas se prestalo ovršavati temeljem uzdržavanja... Inače, ovo drugo, prestanak ovrhe, ide brzo...čim dostavite zahtijev za prestanak provođenje ovrhe i pravomoćnu presudu, nema nikakvog parničenje, samo Vam se donosi rješenje o prestanku provođenja ovrhe temeljem uzdržavanja...
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×