Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 29.10.2018 u svim područjima

 1. 2 bodova
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani Sivko, Dok se ne snađete oko korištenja ponuđene tablice na znanje, prema sadašnjoj vrijednosti AVM (65,60) Vaša starosna mirovina po članku 6. iznositi će 4.654,69 kn bruto. Lijep pozdrav i sretno u mirovini.
 2. 2 bodova
  Prvo pratiš ovdje https://vlada.gov.hr/sjednice/9 pa nakon toga ovdje http://www.sabor.hr/sjednica-sabora
 3. 2 bodova
  Znaci imate 302 dana u DR provedena u borbenom sektoru, ako je tako, kao sto vam je napisao postovani prof imate pravo na najnizu braniteljsku mirovinu i to vam nece niko osporiti. Kako ste rodjeni 14.02.1955. u starosnu mirovinu moci cete prema clanku 26., stavak 2., tocka b) ZOPHBDR-a, cca 10 mjeseci prije navrsenih 65 godina zivota, znaci polovicom mjeseca travnja 2019.god.
 4. 2 bodova
  Poštovani zbracun, Miješate pojam dragovoljac i 100 dana borbenog sektora. Boravkom od 11.10.1991. do 12.08.1992.g. u HV u borbenom sektoru ostvarujete pravo na minimalnu braniteljsku mirovinu. Lijep pozdrav
 5. 2 bodova
  Status dragovoljca ovisi o broju dana koje ti spominješ. Do 15.1.1992. tko ima 100 dana provedenih u obrani RH ima status dragovoljca.
 6. 1 bod
  Ne,obzirom da ste i vi su-ovlaštenik prava služnosti. Nebitno,čak i da ste razvedeni,vaše pravo ostaje i dalje.
 7. 1 bod
  Wanksta

  Help

  srednjoskolci.studentski.hr
 8. 1 bod
  Željac047

  Podjela bracne stecevine

  E onda se sve mijenja, morate proći obvezno savjetovanje prije razvoda braka i medijaciju pri nadležnom CZZS (zato Vas sada i pozivaju iz CZSS), što Vam je temelj za podnošenje Prijedloga za zajednički razvod braka, naravno, i potpisati Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad zajedničkim mld. djetetom (ako je dogovor moguć...) sukladno čl. 106. ObZ, a koji će biti sastavni dio Prijedloga za sporazumni razvod braka...
 9. 1 bod
  sivko

  Pijana vožnja - kolika kazna?

  Naravno da će ići na liječnički ali ne po presudi nego po ZSPC-u.
 10. 1 bod
  A vi ako se bojite i ako je nasilan i ako je dosada prijetio (posljednjih nekoliko mjeseci), slobodno iznesite neki detalj, pa ga možete i kazneno prijaviti po čl 139 st 2 u svezi sa 4, prijetnja bliskoj osobi. Ne trebaju dokazi, ne trebaju snimke, bilo bi dobro kad bi neko posvjedočio, ali cijeni se prije svega temeljit, životan i na relevantnim činjenicama zasnovan iskaz, odnosno iskrenost žrtve (ako nema svjedoka, a ako i ima)
 11. 1 bod
  Željac047

  Presuda o uzdrzavanju djeteta.

  Ne preostaje Vam drugo, nego uložiti žalbu radi pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja...
 12. 1 bod
  Ako si u DR bio od 11.10.1991. do 12.08.1992, kako imas samo 97 dana provedenih u borbenom sektoru. U braniteljskom zakonu ZOPHBDR-u, clanak 49., stavak 4., nije nedoreceno vec lijepo pise, citiram: "Pravo na najnižu mirovinu Članak 49. (4) Najniža mirovina pripada korisniku mirovine iz stavka 1. ovoga članka, osobama iz stavka 2. ovoga članka i hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata iz stavka 3. ovoga članka ako oni odnosno osobe na temelju kojih izvode pravo na najnižu mirovinu imaju priznato sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u najmanjem trajanju od 100 dana u borbenom sektoru."
 13. 1 bod
  Suludo se čini i meni. Ako nema mjere opreza koja određuje zabranu ostvarivanja izravne i neizravne veze sa oštećenikom, te zabranu približavanja oštećeniku, onda ne postoji niti jedna zakonska zapreka da se počinitelj približi tj. ode na sat kod nastavnika koji ga je prijavio. Prema maloljetniku u ovome slučaju se postupa sukladno zakonu o sudovima za mladež, a o svim radnjama ćete vi biti pravodobno obaviješteni. Baš zato što je maloljetnik, a i zato što posjedujete dokumetaciju koja potvrđuje vaše navode, sam postupak protiv njega neće rezultirati nekom teškom ili zatvorskom kaznom, već nekom mjerom koju će odrediti sud, ako uopće dođe do podizanja optužnice. Uglavnom, obavijestit će vas o svemu i sve ćete znati na vrijeme, a i možete sami kontaktirati nadležno Općinsko državno odvjetništvo, kazneni odjel, da vam objasne što predstoji. Također, spomenuto djelo spada u lakša kaznena djela, a i progoni se po prijedlogu, kako ste i sami napisali, jedino uz želju nastavnika, ne i po službenoj dužnosti, te da on nije to htio, postupka ne bi ni bilo...
 14. 1 bod
  Pravo plodouživanja nekretnine je pravo osobne služnosti koje ovlašćuje svojeg nositelja da u odnosu na stvar se istom služi u svakom mogućem pogledu čuvajući njezinu supstancu. Po pravnim ovlaštenjima to je iza vlasništva najšire pravo koje se može oformiti u korist neke osobe te traje do smrti te osobe. Ako nije upisano u zemljišnim knjigama, obavezno isto upišite. Vaša kćer može nekretninu prodati i za to joj nije potreban vaš pristanak. Ali novi vlasnik će se morati trpiti vaše vršenje prava plodouživanja (ako je isto upisano u zemljišne knjige kako bi novi kupac mogao isto vidjeti i upoznati se s tom činjenicom). Ako isto nije upisano u zemljišne knjige, onda postoji mogućnost da se novi vlasnik poziva na načelo povjerenja u zemljišne knjige i da tvrdi da nije znao za postojanje tog vašeg prava. Lp!
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×