Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 10.11.2018 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Ključna činjenica za nastalu pravnu situaciju je vrijeme kad je nekretnina stečena,odnosno da li se to desilo u bračnoj zajednici ili ne,uz napomenu da je teret dokazivanja prestanka bračne zajednice na onom tko takvu tvrdnju iznosi,obzirom da je brak predmnjeva postojanja bračne zajednice. Stvarna prava na nekretninama stječu se između ostalog pravnim poslom na način da se to pravo upiše u zemljišne knjige,a ne isplatom duga nastalog da bi se to isto pravo steklo. U konkretnom slučaju,a po opisanom činjeničnom stanju predmetna nekretnina je stečena u bračnoj zajednici,neovisno o činjenici da je ubrzo nakon toga ona prestala,pa bi zahtjev za utvrđenje i podjelu bračne stečevine bio utemeljen,međutim treba istaknuti bitnu činjenicu da su u ovom slučaju i krediti bračna stečevina koja terete oba bračna druga,što je vrlo bitno da u istom postupku istaknete zahtjev da se i krediti utvrde bračnom stečevinom. Nakon isplate kredita ste ovlašteni od dotične zahtijevati polovinu sredstava sa kamatama,obzirom da ste u jednom dijelu isplatili tuđu obvezu.
 2. 2 bodova
  Nemaš nikakve uvjete.
 3. 1 bod
  Matrix

  ovrha povodom strane sudske odluke

  Naravno,vidi odredbe čl.101 st.3 U presudi i nije naznačen rok u kojem presuda kao ovršna isprava zastarijeva,već isključivo rokovi u kojem je dužnik izrekom obvezan na nekakvo davanje,činjenje ili trpljenje. Priznata presuda izjednačuje se (ni veći ni manji učinak) s odlukom suda Republike Hrvatske,a kako se ovrha provodi po zakonima HR,nevidim pravno uporište da se pitanje zastare ovršne isprave prosuđuje po zakonima Njemačke.
 4. 1 bod
  mutavi

  Kupnja kuće

  Prodavatelj. Mada do sada nisam susreo takav slucaj
 5. 1 bod
  sivko

  Uhvaćen sa marihuanom

  Reci da si povremeni uzimatelj i traži da ide čl.64 st.4 https://www.zakon.hr/z/293/Zakon-o-suzbijanju-zlouporabe-droga
 6. 1 bod
  sivko

  Zastitna mjera odvikavanja od ovisnosti

  Ne postoji.
 7. 1 bod
  sivko

  Vozačka dozvola

  Onda bi ti trebali izdat novu.postoji i šef upravnog dijela s kojim se može razgovarat.Većina vozi (stranci kod nas,naši vani).
 8. 1 bod
  atomic95

  Krađa

  Rokovima su vezani tek nakon unosenja kaznene prijave u upisnik kaznenih prijava, pa onda u roku od mjesec dana moraju odluciti ide li optuznica ili ne. Svakako, moraju obaviti taj prvi razgovor sa vama. Gledajte, to im je duznost, lako se to odbaci ako nema nikakvih osnova. Vi samo budite iskreni i to je to Uvjeren sam u obustavu
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×