Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 03.01.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  gala385

  Zamjena za bolovanje

  Da.
 2. 1 bod
  frenki zg

  Garancija na auto

  Mišljenja sam, da vam moraju priznati garantni rok. jer ima te dokaz ,, da ste zvali i prijavili kvar na vozilu, dan ranije., na ,, stranu to što se vozilo rijetko kad pokvari , kad Stane.- Svaki kvar ima svoj početak i kraj,, npr. -kuglični ležaj na kotaču - kad zablokira,, je - Kvar - ali, do blokiranja Ležaja je dug put - luft, radi istrošenosti materijala - ispiranje maziva - pregrijavanje zbog nedostatka maziva - Blokiranje. Obrati te se - Generalnom Uvozniku ili Distributeru , za R. H. i, detaljno ih informirajte o nastalom slučaju. Uvjeren sam, da če mišljenje Generalnog Uvoznika ,,biti sasvim drugačije, od Lokalnog Servisera.
 3. 1 bod
  frenki zg

  j.d.o.o i telekomunikacije

  Ne mora te se bojati, neće doči vama na naplatu, kao - Fizičkoj Osobi. Voditi će se dug, na tu firmu,,ali , jednog dana ako budete htjeli stvori ti pretplatnički odnos sa tim Operaterima - kao fizička osoba neće te moči dok se dug ne izmiri. Slično je, i kad netko ima dug , kao fizička osoba kod nekog operatera,, i osnuje firmu, u kojoj je i direktor - ne može zasnovati pretplatnički odnos sa tim operaterom dok se dug ne izmiri. To sa operaterima je ,, istina priča za sebe - firma ,, recimo može biti brisana,, ali oni dug vode i dalje.
 4. 1 bod
  Banci je samo bitno da se kredit otplati. Hoće li uplata biti primljena neposredno od vas ili od roditelja, to je sasvim svejedno dok god je na uplati upisan točan poziv na broj i dok god je jasno koja obveza se otplaćuje. Dakle, što se toga tiče, možete neposredno uplatiti novac banci, a možete poslati novac roditeljima da oni otplate kredit. Nećete platiti nikakav porez jer vi takvom otplatom kredita vaših roditelja ništa ne stječete. Vaši roditelji također neće platiti nikakav dodatan porez jer se u biti radi o darovanju, na koje se između roditelja i djece ne plaća porez. S pozicije sprječavanja pranja novca također nemate nikakvih problema - vi kao fizička osoba niste ni na koji način obveznik provedbe mjera po tom zakonu, a dodatno ste i sami napisali da biste kredit platili ili neposredno ili biste roditeljima uplatili novac za otplatu tog kredita na račun. Dakle, vi nećete podići 40.000,00 EUR i predati ih roditeljima u gotovini, već će se sva plaćanja vršiti preko računa, pa je vrlo lako moguće dokazati podrijetlo sredstava i svrhu uplate (bilo banci bilo roditeljima na račun). Kada u svojoj banci budete davali nalog za plaćanje tog iznosa na račun banke kod koje je kredit podignut ili na račun vaših roditelja, vrlo vjerojatno ćete od banke dobiti upitnik u vezi sprječavanja pranja novca koji morate ispuniti, ali vas to ne mora brinuti. Ne radite ništa pogrešno ili nedopušteno, već roditeljima darujete novac koji im je potreban u svrhu zatvaranja kredita koji ne mogu sami otplatiti.
 5. 1 bod
  G-man

  Zloupotreba OIB-a

  U kontaktu sa AZOP-om nema štete, iako nisam siguran koliko će Vam oni biti od pomoći. Nešto drugo mi ne pada na pamet, osim da redovito zaprimate poštu i kontrolirate bankovne račune, zlu ne trebalo. Svako dobro i Vama u Novoj godini... Lp
 6. 1 bod
  mutavi

  Etaziranje?

  Ne bih htio puno komplicirati, ali za pretpostaviti jest kako je spomenuto proširenje (galerija) izvedeno nelegalno (pretpostavljam da nije ni ozakonjeno) nakon etažnog elaborata i upisa posebnih dijelova u zemljišnu knjigu. Promjenom površine stana utjecalo se na ostale suvlasničke udjele? Prepostavljam da će biti potrebna isto tako suglasnost svih suvlasnika na novi međuvlasnički ugovor? Ovo sam natuknuo sao zbog različite praske prilikom izrade elaborata i također prakse upravnih tijela i sudova, jer ovdje imamo i nelegalnog prostora, novih međuvlasničkih omjera te na kraju, kako će do sud provesti.
 7. 1 bod
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani Neno, Zadovoljstvo mi je objaviti Vaš primjer, strpljivo ste pratili pisanje Legalisa, nasuprot tvrdnji i savjeta stručnjaka u HZMO, zatražili ste priznavanje prava na sve starosne mirovine na koje imate pravo i to po posebnim propisima: -Zakonu o mirovinskom osiguranju DVO i PS -Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te po općem propisu: -Zakonu o mirovinskom osiguranju (ZOMO) Rezultat Vaših očekivanih iznosa starosnih mirovina po svakom od zakona prikazan je u tablici u privitku. Predlažem da za isplatu uzmete onu koja Vam je najpovoljnija, a koja je to ? Lijep pozdrav i svako dobro u narednim godinama, uživajte kolega.
 8. 1 bod
  Sretan Božić i Nova godina Vama,kao i svima na forumu......
 9. 1 bod
  Hvala Željac, Vama i Vašim najdražima također sve najbolje za blagdane te u Novoj nam godini, a zdravlja iznad svega...
 10. 1 bod
  Također, sve najbolje a zdravlja ponajviše...
 11. 1 bod
  Željac, brz oporavak, sve najbolje na tom putu, od srca želim. Sretan Božić i Nova godina, tebi, kao i svima na Legalisu, sve najbolje vam želim. I samo da pripomenem, puuuuno je bolje biti aktivni promatrač , nego onaj kome je potreban pravni savjet.
 12. 1 bod
  Hvala,također Željac Što brži oporavak i povratak domu.
 13. 1 bod
  Sve najbolje i vama.
 14. 1 bod
  Hvala, također i Vama
 15. 1 bod
  Matrix

  prodaja suvlasničkog dijela

  Dopušteno temeljem odredaba čl.37 st.5 ZV
 16. 1 bod
  Borbena7

  Uvid u tužbu

  Nije normalno, ali je kod nas tako... Propust je i odvjetnikov, jer je mogao požurivati rad suda tj. tražiti da se postupi po žalbi i da se spis proslijedi na županijski sud. Trenutno je moguće vidjeti stanje spisa, osim uvidom u pisarnici i pretragom na ovom linku http://e-predmet.pravosudje.hr
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×