Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 10.01.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Ne šalju niti ugovorom o zajmu nastaje porezna obveza.
 2. 1 bod
  Željac047

  Darovni ugovor

  Možete sačiniti darovni ugovor (dvostrani pravni posao, što znači da je uz očitovanja volje darovatelja - Vaše majke, nužno potrebno i očitovanje volje obdarenika, tj, Vas kao primatelja dara), to možete učiniti samo za stan koji bi Vam majka darovala (navesti etažu 1 ili etažu 2 kao predmet ugovora), kad je kuća etažirana, ili za cijelu kuću, a oblik ugovora Vam je opisan u čl. 482. Zakona o obveznim odnosima.. Ne plaća se porez kad Vam majka daruje kao svojoj kćeri, tj. ne plaća se porez na darovane nekretnine u prvom redu krvnog srodstva.
 3. 1 bod
  Postovani prof, sve to lijepo stoji sto ste napisali i za vas rad , ima dijelova u koja ja ne ulazim i dosad niasm imao potrebu a vezano je na DVO i PS a vi ste tu ipak doma. Odgovor koji ste mi dali nije ono sto sam vas pitao, vi ste to sve lijepo zapakirali zavezali u celofan i na to stavili lijepu vrpcu i ruzu ali ako nije problem mozete li konkretan odgovor na moje pitanje, normalno kad proucite jedno ili vise takvih rijesenja iz prosle godine. pozz
 4. 1 bod
  Ja, stalno apeliram - piši te što opširnije,, sa što više podataka. Evo, ovo pitanje, u svega 2 rečenice,, i hajde sad daj pametan odgovor, kao ovo što ste Vi pitali - Dali OBRT - Radi ili ne,, a to je sve trebalo biti napisano, Račun , kao račun, možete ih imati u svakoj poslovnoj banci,, ništa se ne može izbječi, jer svi prolaze kroz >sito< od Fine-e. Više računa, daje samo pogodnost, ako nešto kupujete a prodavatelj hoče avansno plačanje, tad položite sredstva na banku (ako imate račun otvoren) koju koristi prodavatelj, i tad je plačanje - nakon par sati vidljivo kod prodavatelja., ništa drugo se ne postiže, sa 5 računa u 5 Banaka.
 5. 1 bod
  Poštovani malicovjek, Već sam se dovoljno puta izrazio što mislim o Vašem radu a posebno promišljanjima i trudu da saznate što više o mirovinskim pravima a posebno da otkrijete nešto što nigdje ne piše a provodi se, iskrena kapa dolje. Moja malenkost svoje znanje o ovoj problematici nadograđuje od 1999.g. a rezultat toga, šlag na tortu su tablice za usporedni izračun mirovina po tri zakona, toga nema nigdje a posebno ne u uredima HZMO. One su rezultat mojih tumačenja zakona, praćenja provedbi izračuna mirovina od strane HZMO i 20.g. borbe sa raznim područnim uredima HZMO, njihovom Središnjom službom i tužbama i žalbama spornih predmeta prema nadležnim sudovima.
 6. 1 bod
  frenki zg

  IZNAJMLJIVANJE

  To mi je poznato, da u svom mjestu, nečete nači nikoga zainteresiranog za poslovnu suradnju,, to Vam se zove >Balkanski Jal<, , ali probaj te nači nekoga iz mjesta, do vas, kome niste Konkurencija,, čak možda neko i traži tako nekoga da smanji svoje troškove. Nekoga tko ima reg. Taxi Boat - i ima jedno plovilo,, možda bi mu dobrodošli, za >uskakanje<,, npr..kad da nekome plovilo na par sati, a u međuvremenu , mora otiči neku grupu koju je odvezao,vratiti nazad,, ili - kad jednu grupu odveze,, i kad treba otiči po njih , desi se kvar na njegovom plovilu - tu bi mu jako dobro došli,, jer nije uvjek sve u Novcu,, več da klijen bude zadoviljan, Dogovorite se,, da mu priznate dio troškova, koje on ima..prema obrt-u, ili več kako je registriran. Znam, iz iskustva, da je to specifičan posao, i da je na prvom mjestu, korektnost prema gostu, ako vas naruči da dođete po njih u npr. 18.h. . a vi ste u to vrijeme na drugom krahu otoka,, nema cijenu, kad možete nazvati >partnera< i dati mu lokaciju,, da ode po njih - Gost mora biti zadovoljan , a ne da čeka 2 sata,, na plaži, tu nikakvo izvinjenje ne pomaže. Zato mi nije jasno da nitko u vašem mjestu nije zainteresiran za poslovnu suradnju,, osim onog pod navodnicima.
 7. 1 bod
  Ne možete ni po kojoj osnovi tražiti da mu se oduzme nasljedno pravo, jer nedostojnost za nasljeđivanje bi podrazumijevala teža kaznena djela na račun djeda, koja bi morala biti dokazana u kaznenom postupku. Nažalost, po mom mišljenju, oboje ćete naslijediti na jednake dijelove ako ste jedini nasljednici.
 8. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  IZNAJMLJIVANJE

  Onda razmislite o opciji paušalnog obrta ili j.d.o.o.-a, ali prvo angažirajte računovođu da Vam izradi projekcije je li Vam s obzirom na očekivane prihode to uopće isplativo.
 9. 1 bod
  Slažem se, ne čini mi se da se blokirani račun može zatvoriti dok god postoje vjerovnici koji čekaju naplatu u redoslijedu po tom računu. Je li obrt zatvoren?
 10. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Obiteljsko pravo

  Što se tiče daljnjeg redoslijeda, niste se uspjeli dogovoriti na centru, onda će supruga morati podnijeti tužbu za razvod, u kojoj će, pretpostavljam, tražiti da djeca budu dodijeljena njoj, a Vi da morate plaćati alimentaciju i imate pravo na susrete i druženja. Međutim, slažem se sa Željcem i Gringom - kao onaj tko je primarno skrbio i brinuo o djeci, Vi ćete u očima suda imati prednost u pravu na dodjelu djece, samo se morate tako postaviti da zahtijevate da djecu dodijele Vama. Također, pogledajte čl. 46. Obiteljskog zakona - onaj tko ostaje s djecom, ima pravo nastaviti s njima stanovati u obiteljskom domu do razvrgnuća suvlasničke zajednice. Ako možete, angažirajte nekoga da Vas zastupa jer će se sve ovo odvijati prilično brzo i možda se nećete sami moći snaći - privremenom mjerom tražite da djeca budu dodijeljena Vama do sudske odluke i da budete s njima u obiteljskom domu, a da se supruga iseli.
 11. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Nemocna

  Iskreno, uz prihode koje imate, mislim da je, a s obzirom na brzinu kojom se kamata i ukupno dugovanje povećavaju, za Vas i supruga jedino rješenje da otvorite stečaj potrošača, obvežete se kroz rok kušnje plaćati minimalne iznose kolike već i plaćate (suprug kroz ovrhu itd.), i nakon isteka pet godina da Vam se ostatak duga otpiše, jer kao što i sami kažete, s uplatama koje ste u stanju vršiti, nećete za tri života moći ovaj dug otplatiti.
 12. 1 bod
  Wanksta

  Značenje u postupku

  Bračnom paru u CH je isplaćen kredit u iznosu 80 500,00- CHF (cca.500.000,00KN) Nakon godinu dana bračni par je prestao vraćati kredit. Banka je podnijela tužbu protiv bračnog para radi dugovanja. Sud je tužbu glatko odbio jer je utvrdio da banka nije ispitala rizik prilikom sklapanja ugovora o kreditu i ugovor je proglašen ništavnim. Obergericht Bern Urteil ZK 12/706 vom 28.Januar 2013.
 13. 1 bod
  Gringo

  Obiteljsko pravo

  Mene zanima tko je utvrdio da vi nemate uvjete za djecu ili ste vi sami sebe stavili na taj način u podređeni položaj!? Zašto viđate djecu po sat vremena svaki 3-4 dan? Tko je to odredio? Zašto ne predložite da djeca provode podjednako vremena i sa vama i sa majkom? Da li ste ikada razgovarali sa djecom o budućoj organizaciji njihovog života? Što oni o tome misle? Djeci će u postupku, ako se ne dogovorite, biti imenovana posebna skrbnica čiji je zadatak ispitati volju i mišljenje djece. Iako ta volja i mišljenje nije u konačnici obvezujuća po sud, iako posebne skrbnice u Hrvatskoj nemaju specifičnih edukacija u pogledu razvojnih potreba djeteta, mentalnog zdravlja, privrženosti i sl., ta volja i mišljenje djece mora se ispitati. Ako je sud i ne prihvati morao bi detaljno obrazložiti zašto je ne prihvaća. Ovo je glupost "Sutkinja je na prvom rekla da ja mogu naknadno kad steknem uvijete trazit da se djeca dodjele meni." dokle god nemate napismeno koji su to uvjeti, a napismeno ih nikada nećete dobiti. Vi trebate početi djelovati jer ćete jedino tako pomoći djeci, a onda i sebi.
 14. 1 bod
  Wanksta

  Amex

  U ponedjeljak je bilo drugačije s pozivom da dođete u ured. Dogovore preko telefona uzimajte s rezervom, iako ako redovito uplaćujete iznos smatram da će se riješiti dug što je naravno obostrano u interesu.
 15. 1 bod
  Željac047

  obiteljsko pravo

  Poštovani, kako nebi imali, primjenom odrednica Obiteljskog zakona, Vi imate pravo na polovicu bračne stečevine, jer se tretira da ste se Vi za vrijeme trajanja bračne zajednice, kao nezaposleni bračni drug (kako Vi navodite "kućanica"), brinuli o potrebama djece, kućanstva i svega ostalog, dok je ona financijski pridonosila bračnoj zajednici, pa po tome, a primjenom odrednica ObZ, sve stečeno za vrijeme trajanja Vaše bračne zajednice (bračna stečevina) se dijeli popola između Vas i supruge, samo mi nije jasno zašto ste izišli iz kuće, kako navodite, izbacila Vas je, a postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine nije proveden, temeljem čega Vas je mogla izbaciti.? Moja sugestija Vam je da pokrenete postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine... Što se tiče braka, ništa ne navodite da li je proveden postupak razvoda braka i da li je donesena kakva sudska odluka o skrbiništvu nad djecom? Ako nije, temeljem čega plaćate uzdržavanje za djecu i kako znate koliko trebate plaćati? Ako postupak razvoda nije proveden (brak formalno-pravno postoji), pokrenite postupak za razvod braka na način, pošto imate mld. djecu, da pred nadležnim CZSS pokrenete postupak provođenja obveznog savjetovanja prije razvoda braka i medijacije, a u kojem će Vas se upoznati na posljedice razvoda, te Vam se sugerirati da se dogovorite oko daljnje skrbi za zajedničku Vam djecu, tj. da sastavite Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (čl.106. ObZ), a ako se ne uspijete dogovoriti, provodi se postupak medijacije, inače dobrovoljni postupak, ali ste barem prvi put dužni prisustvovati istom kako bi imali osnov za podnošenjem Tužbe za razvod braka... Ako se dogovorite o skrbi za zajedničku djecu, tj. potpišete Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, isti dostavljate sudu na provjeru i potvrđivanje kako bi dobio svojstvo ovršne isprave.. Ovo sa utvrđivanjem i podjelom bračne stečevine je zasebni postupak, nema veze sa postupkom razvoda braka, jedino ako se uspijete dogovoriti oko podjele iste, možete to navesti u postupku razvoda braka, tako da se u istom postupku riješi i to, no ako se ne možete dogovoriti, možete pokrenuti postupak za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine, a koji postupak možete pokrenuti prije, za vrijeme trajanja, kao i poslije (nema zastare) završetka postupka za razvod braka... Sretno...!
 16. 1 bod
  Poštovana, onda Vam, po mom mišljenju, ostaje jedina mogućnost da, kako Vam je sugerirala i poštovana Ruby u svom postu, primjenom čl. 187. st. 1. i 2. ZPP-a, pokrenete parnični postupak i kao protustranku istaknete HZMO prema kojem imate pravni interes stjecanje prava na obiteljsku mirovinu iza pok. izvanbračnog supruga, iskreno drugog načina ne vidim... Možda bi Vam bilo dobro zatražiti besplatnu pravnu pomoć u Uredu državne uprave svoje županije i sve prepustiti odvjetniku da Vam riješi, ali stvarno odvjetniku specijaliziranom za Obiteljsko pravo, jer su, temeljem izvanbračne zajednice i priznavanja iste, zakoni toliko rastezljivi da bi se i "lošiji" odvjetnik mogao pogubiti... Što Vam drugo, na kraju, savjetovati, jedino Vam poželjeti sreću u rješavanju i ostvarivanju Vaših prava, te Vam sugerirati da ne odustajete i da budete ustrajni... Sretno Vam..!
 17. 1 bod
  frenki zg

  Poticaj

  U odgovoru napišite sljedeče. Sa vlasnikom prostora sam sklopio ugovor, prije otvaranja Jd.o.o- a, , čisto da prostor >rezerviram<, da ga ne iznajmi nekom drugom., ( ako vam je u tom prostoru i sjedište firme, navedi te, da vam je to trebalo, jer ste prije otvaranja morali riješiti pitanje sjedišta firme ) Kad sam registrirao firmu, ugovor smo tek tada ovjerili kod Bilježnika, što je vidljivo i na Ovjeri. Da je to točno, vidi se i po O.I.B-u, Firme, koji nisam mogao imati, prije otvaranja Firme.
 18. 1 bod
  Wanksta

  Amex

  Da nazovete sutra javio bi se drugi djelatnik/ca i vjerojatno rekao nešto drugačije. Najbolje da tražite sve napismeno ili kako su vam javili da dođete osobno.
 19. 1 bod
  drot13

  Razvod braka tuzbom

  S obzirom da se spomenuto kazneno djelo goni po privatnoj tužbi (kad se radi o odnosu kćerka-otac), policiji se nema što prijavljivati. Međutim, radi se i o prekršaju ekonomskog nasilja u obitelji (čl. 10. st. 1. toč. 5. Zakona), koji se progoni po službenoj dužnosti i postupak je vrlo brz i učinkovit, pa se možda možete i na to odlučiti...
 20. 1 bod
  Nije moguće voditi sudski postupak protiv umrle osobe, slijedom čega je trebao biti određen prekid postupka i u postupak pozvani nasljednici da oni preuzmu postupak.
 21. 1 bod
  sivko

  Za dokumente.

  Treba ti putovnica i rodni list.opširnije imaš ovdje http://stari.mup.hr/main.aspx?id=47#14 a radit ne možeš dok ti ne odobre boravak.Za sad te treba prijavit na kratkotrajni boravak
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×