Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 27.02.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Pravomoćnost i ovršnosti nisu isti pojmovi. Ako ta presuda nije ovršna tada temeljem nje ne može tražiti naplatu u ovršnom postupku. Presuda postaje ovršna po proteku paricijskog roka (rok koji je ostavljen za dobrovoljno ispunjenje obveze). Ukoliko je presuda već pravomoćna i ovršna, a Vi još niste otplatili cijeli dug, tada se može temeljem nje pokrenuti ovrha za nepodmireni dio. U slučaju da se pokrene za cijelokupni dug, a dio je već podmiren, tada imate pravo u protuovršnom postupku tražiti povrat pretplaćenih sredstava. Ne postoji način da bi spriječili ovrhovoditelja da pokuša dvostruku naplatu, jedino postoji način da ako do toga već i dođe, da tražite povrat ovakvih sredstava zajedno sa pripadajućim kamatama.
 2. 2 bodova
  Bit ćeš ti, svjedoci (barem ovaj kojeg si udario) i predstavnik policije. Kad dobiješ poziv i optužni prijedlog, imat ćeš pravo na sudu napraviti uvid u spis, pa ćeš vidjeti kakvim dokazima raspolažu, pa ćeš sukladno tome isplanirati obranu. Ako ti je potrebna medicinska pomoć, svakako ju potraži, i radi sebe i radi drugih. P.S.: Prethodni komentar o bahatosti ti je obrisan jer nema nikakve veze s onim o čemu tu pričamo.
 3. 2 bodova
  mutavi

  Upis rješenja o izvedenom stanju

  Nakon što ozakonite objekt, prilikom podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu, Zakon o gradnji niti u jednom trenutku ne propisuje da objekt mora biti evidentiran u katastru. Poželjno jest i također sam negdje načuo tako, npr radi izračuna koeficijenata iskoristivosti odnosno izgrađenosti, situacije i sl, ali isti su vidljivi i lako će biti izračunati jer će se svejedno raditi geodetski projekt pa će se tako prikaziti cijeli bojekt (sadašnji i budući) te će se evidentirati u katastru.
 4. 1 bod
  Borbena7

  Porez na rate /prva nekretnina

  Nema više oslobađanja od plaćanja poreza za prvu nekretninu. Što u tom rješenju o poreznoj obvezi piše za rok i način plaćanja?
 5. 1 bod
  Odlično, kako navodite da je Plan o roditeljskoj skrbi spreman za predaju na sud, kao i Prijedloga za sporazumni razvod braka, a pošto u postupku sporazumne rastave braka, nema pripremnog ročišta, to bi trebalo biti relativno brzo gotovo, možete se, potpisom na zapisnik, odreći prava na žalbu, pa i samim tim skratiti postupak i ubrzati donošenje pravomoćne odluke (presude) o razvodu braka... Sretno Vam...!
 6. 1 bod
  G-man

  Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Točno. Ali može vas opunomoćiti. Da li i dalje stoji odluka suda o uzdržavanju? Dijete koje samostalno ostvaruje prihode dužno je pridonositi svom uzdržavanju, pa bi roditelj-obveznik uzdržavanja mogao tražiti smanjenje obveze (možda čak i ukidanje, ovisno o vrsti zaposlenja).
 7. 1 bod
  Uz navedeno, mogu spomenuti kako ćete moći sudu predložiti da se u svojstvu svjedoka ispitaju osobe koje su nazočile predmetnom događaju. Pokušajte ne previše razmišljati o svemu ovome dok ne dođe vrijeme za to, jer to opterećuje čovjeka i crpi energiju, a promijeniti ne može ništa. Kako Drot kaže, ako smatrate da bi vam sve ovo moglo narušiti zdravlje, svakako potražite pomoć.
 8. 1 bod
  drot13

  Krađa

  Isto zatvor, ali je razlika u tome da do 1000 kn oštećenik sam pokreće i vodi postupak (privatna tužba), a za više od 1000 kn to po službenoj dužnosti radi državno odvjetništvo. Sukladno tome, nebitno je stavlja li mu se na teret da je ukrao 100o kn ili 5000 kn, jer je postupak isti čim je preko 1000 kn.
 9. 1 bod
  LoraPoznjak

  Informacija o zatvoreniku

  U redu! Hvala Vam jos jednom!
 10. 1 bod
  G-man

  Premještaj policijskog službenika

  U ovakvim temama, molim da se držimo teme, a politiku ostavimo postrani (koliko god bila involvirana). Zahvaljujem na razumijevanju.
 11. 1 bod
  Tako dugo dok nećemo uvesti proporcionalan sustav određivanja kazni, biti će onih, kojima bilo kakve kazne da se odrede - jednostavno ne znače ništa. Jasno, za takav sustav trebalo bi prvo posložiti neki centralni sustav u kojem bi bila vidljiva ukupna imovina pojedinca, jer danas imate ljudi, koji su nezaposleni, a imaju desetke nekretnina, pa koristiti plaću kao jedinu referentnu točku ne bi bilo učinkovito, a ni fer. Nažalost, kako među onima koji bi trebali donijeti takav zakon, većinski postoji iznimno snažan otpor (zbog razloga znanih samo njima), sve je to utopija. Ali, možda jednog dana...
 12. 1 bod
  na kadar sa radnim iskustvom na terenu na to sam mislio......kakav je to rukovodeci kadar koji nema radnog iskustva na terenu.....dođi iz civilstva donesi bilo kakvu diplomu imaj nekoga da te malo pogura i eto rukovodis bez problema. Iskustvo 0 bodova al to nije bitno. Tako godinama i eto tu smo dismo. Sad se cudimo sto je cesta postala bojno polje. Godinama se kazne povecavaju, a dobili kontra efekat.... i ludom covjeku je jasno da nesto nestima. U mnogim postaja potupuna neorganizacija. Pisem iz iskustva. Preventiva na najnizoj razini. Ljudi na cesti se maltretiraju za banalne prekrsaje koji uopce nisu uzrok prometnih nesreca. Nedostatak skolovanog kadra sa radnim iskustvom je veliki hendikep. U civiliziranoj zemlji policajac je servis građana, a ne netko kome je naređeno da puni državni proracun. Ima i toga da se policajci moraju vratiti sa određenim brojem mjera i to represivnih jer neki rukovoditelji lazu za mene pismeno upozrenje nije mjera. Toliko o neredu.
 13. 1 bod
  tonybaraba

  Pravomoćnost presude

  Hvala veliki covjece g man.
 14. 1 bod
  G-man

  Pravomoćnost presude

  Možete.
 15. 1 bod
  I današnje kazne su prevelike, i da, bitnije je izgledno (da postoji velika vjerojatnost da ćeš biti uhvaćen ako počiniš prekršaj) i žurno (da će kazna uslijediti brzo nakon počinjenja/hvatanja) kažnjavanje adekvatnom kaznom (koja će se provesti i koju ćeš osjetiti, ali koja neće dovesti do toga da ju nećeš moći platiti, pa ćeš skupljati i druge takve), nego povećanje kazni. Povećanje je politička odluka i nema nikakve veze s realnim potrebama i okolnostima na cestama...
 16. 1 bod
  mutavi

  nova etaza na garazu

  Za takve objekte, od strane ureda za graditeljstvo upravna pristojba jest 800 kuna. Stvarni troškovi projektiranja, u skladu sa dogovorom, odnosno tržišnim cijenama projektanata.
 17. 1 bod
  gonzo-stari

  Odlazak u mirovinu

  Pokaži ti toj teti ovo jer google zna sve samo ga treba znati pitati. -HRVI sa 20% i više oštećenja organizma jer s manje od 20% nema statusa HRVI - branitelj bez HRVI sa 30% i više oštećenja - ako je samac onda plaćanje ovisi o dohodovnom cenzusu https://gov.hr/moja-uprava/hrvatski-branitelji/prava-iz-zdravstvenog-osiguranja/lijecenje-i-lijekovi-bez-placanja-participacije/245
 18. 1 bod
  Poštovana, ne kazna, nego kaznena prijava... Inače, dijelim Vaše mišljenje... Sretno..!
 19. 1 bod
  Željac047

  Izvanbracna zajednica

  Nemože s obzirom da se radi o izvanbračnoj zajednici i zajedničkom ulaganju u istu, dok je on podmirivao to što navodite, Vi ste ulagali u nešto drugo...
 20. 1 bod
  cannondale105

  Sto ocekivati?

  Samo nemojte krenuti u osporavanje jer onda nece biti dobro po vas. Sud ima pravo ici ispod zakonskog minimuma pa cak i na par rata vam dati da izvrsite uplatu. Sve u svemu prihvatite cinjenicno stanje i osvrnite se na primanja te da molite.na par rata i uvjeren sam da ce sve proci dobro po vas.
 21. 1 bod
  Evo info. od suda... Treba pisano sudu podnijeti Zahtjev za imenovanje likvidatora nad vec brisanim drustvom, navesti razloge za to, prometnu dozvolu priloziti i sl. I to onda rjesavanje ide po ubrzanoj proceduri.
 22. 1 bod
  mutavi

  Upis rješenja o izvedenom stanju

  Vi ubiti idete u nadogradnju u dogradnju. Shodno tome, možete kao što navodite prvo ozakoniti objekt. Onda prilikom ishođenja građevinske dozvole te nakon završetka radova, ishoditi uporabnu dozvolu te cijeli objekt upisati u katastar i zemljišne knjige.
 23. 1 bod
  U nekim slučajevima postoji, Naime i ovdje je riječ o različitim oznakama, u zemlljišnim knjigama su slovčane. Pa tako kada unosite česticu za pregled PL, obratite pozornost ako Vam pokaže broj ZK uloška koji je povezan sa PL i "pašu" prema površini ali će biti različitih oznaka.
 24. 1 bod
  mutavi

  Upis rješenja o izvedenom stanju

  Kao što navodite, morate prvo ozakoniti prema svemu sudeći nelagalno sagrađeni objekt. Nakon završetka procesa legalizacije, možete podnijeti zahtjev za građevinskom dozvolom. Eh sad, ovisi šta sve imate na parceli? Da li će budući zahvat biti samo nadogradnja (neće se izlaziti iz gabarita postojeće zgrada)? Realno moguće je to što pitate, ali treba imati na umu da se geodetskim projektom za ishođenjem građevinske dozvole mogu samo upisati oni objekti koji su predmet građevinske dozvole. Nadalje, ako bi se radilo samo o nadogradnji, savjetovao bih da naprije upišete u objekte, a nakon toga neće biti potrebe za izradom geodetskog projekta kod izdavanja građevinske dozvole ako se neće izlaziti van gabarita postojeće zgrade.
 25. 0 bodova
  Dakle, nije vam izdan prekršajni nalog, već će slijediti podnošenje optužnog prijedloga. Obrana vam može biti postavljena u tom smjeru kojeg izlažete ovdje, dakle da idete na neubrojivost ili smanjenu ubrojivost, pa će se morati provesti vještačenje. Također, angažman branitelja je nužan.
 26. -1 bodova
  Uplatite iznos u roku koji Vam je ostavljen na raspolaganju za uplatu, tako da će presuda postati pravomoćna, a ne i ovršna jer je u dobrovoljnom roku dug podmiren.
 27. -1 bodova
  Uz iskaznicu IDS-a mozes sve u istri.
 28. -1 bodova
  u cemu je problem sa komentarom ako sam napisao da je u istri bitno biti u plemenu IDS-a. Uvjerio se.
 29. -1 bodova
  Nismo u Sjevernoj Koreji. Posljedicni uzrok.je upravo sto sam naveo. Politika se bavi nama.a to je onda los znak. Imam pravo na javno misljenje u 21.stoljecu.
 30. -1 bodova
  Piliticka stranka ima svoj naziv kao i mi ime i prezime....pa ako si je ta politicka opcija dala zapravo da uzurpira drzavnu firmu sto ja nemam pravo jasno i glasno prozvati nekoga imenom. Generalno trpati sve u isti kos tek nije korektno. Drzite se one da i dalje treba zabijati glavu u pijesak. Bas sam stava da javno treba prozvati. Vasim stavom i nije cudno sto je zemlja u banani.
 31. -1 bodova
  mora da si se nasao prozvanim ako je tako drago mi je 👍
 32. -1 bodova
  Več vam je napisano Stoji u presudi u kojem roku.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×