Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 14.03.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Krenuti od vlasništva tih čestica, odnosno provjeriti u čijem se u vlasništvu čestice na kojima leži zgrada. Nadalje, promjena u gruntovnici moći će se izvršiti uz prijavni list, koji će izraditi ovlašteni geodet uz elaborat. Ovisno o situaciji, treba vidjeti da li je nužno utvrditi zemljište za redovnu upotrebu zgrade (koje će se formirati kao zemljište ispod zgrada sa neposrednim pristupom). Kako je zgrada izgrađena 1998. morate imati dokaz legalnosti za istu (Uporabnu dozvolu ili drugi akt s kojim je izjednačena). Slijedi izrada etažnog elaborata, ishođenje potvrde o etažnim cijelinama te sklapanje međuvlasničkog ugovora za provedbu u zemljišnim knjigama kako bi se svi stanovi upisali kao posebni dijelovi nekretnine.
 2. 2 bodova
  sivko

  vožnja auta sa stranom vozačkom

  Kod nas može vozit bez problema a za van je bolje da ima punomoć.
 3. 2 bodova
  Nemojte tako gledati stvari, niko Vam neće, a i ne smije, oduzeti pravo na Vašie djete, jer bi se time uzelo i pravo djeteta na kontaktiranje s obadva roditelja i na pravo djeteta na obadva roditelja, doduše, zbog starosti djeteta, vjerojatno će biti dodjeljeno majci na odgoj i suživot, a Vama određeni kontakti, no to Vas ne treba brinuti, dijete raste, a kao što navodi i poštovani Mister-X, ništa nije isključeno, niko Vama Vaše dijete i Vaše pravo na njega, kao i njegovo pravo na Vas, kao oca, ne može ]uzeti.. Sretno..!
 4. 1 bod
  G-man

  Razlika u godinam

  Ilegalno je samo u slučaju da vam je to profesorica, učiteljica, tutorica ili nešto slično. A čak ni to više neće biti kazneno-pravni problem nakon što navršite 18 godina. Ako postoji istinska ljubav i razumijevanje s obje strane, onda se ne trebate zamarati što drugi misle i pričaju. A ako vas to toliko smeta, onda, bez uvrede, ali bolje da ne ulazite u veze, jer ljudi k'o ljudi, uvijek će naći razloga da prigovore ili tračaju. Razlika od 6 godina je ništa u današnjem vremenu.
 5. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Boraviste

  referenti na šalterima, baš što se tiče boravišta, ne da često puta krivo tumače zakon, nego ni ne znaju ispravan naziv zakona. u ovom slučaju mislim da je referentica neosnovano odbila evidentirati prijavu Vašeg boravišta. u tom slučaju ste trebali inzistirati na predaji zahtjeva, pa neka Vam onda ta ista referentica napiše negativno rješenje na koje se Vi onda možete žaliti. s obzirom da po meni nije bilo zakonske osnove da Vas otkantaju, nazovite telefonom MUP, tražite da Vas spoje u Upravu za upravne i inspekcijske poslove, a kad dobijete njih onda tražite Odjel za prijavništvo i osobne isprave. Oni su u Hrvatskoj najkompetentniji za tumačenje odredbi Zakona o prebivalištu i drugih podzakonskih propisa. Objasnite im u čemu se radi, a ako je sve ovako kako ste opisali, i onda će oni vrlo vjerojatno naložiti Heinzelovoj da Vam se prijavi boravište.
 6. 1 bod
  mutavi

  Prodaja nekretnine pod hipotekom

  Nedavno sam imao sličnu situaciju. Jednostavno odete u banku čiji teret imate. Oni vam izračunaju iznos preostalog duga/hipoteke. Nakon što taj dug bude isplaćen dobivate brisovno očitovanje od banke na temelju čega brišete zabilježbu hipoteke u zemljišnim knjigama. Zavisno od banke do banke u pravilu takve stvari idu dosta brzo, barem u mom slučaju.
 7. 1 bod
  sivko

  Prestroga kazna?

  Mogu smanjiti samo novčanu ili samo mjeru ili oboje.Nema pravila,zavisi kakav je sudac.
 8. 1 bod
  Bitno je da kažu istinu. I oštećenik se ispituje kao svjedok.
 9. 1 bod
  sivko

  udaren nepropisno parkiran auto

  Sasvim dovoljno su dali i svima je sve dovoljno jasno.On je vozio neprilagođenom brzinom a ti si imao nepropisno parkiran auto.
 10. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Boraviste

  Teta na šalteru vam je dobro rekla. Morate imati dokaze na kojima temeljite svoj privremeni boravak na adresi boravišta, to može biti npr. kao što Vam je i rečeno ugovor o radu na određeno, potvrda o studiranju, itd. Znači, neki na ovom forumu su prijavili i na dulje od 2 godine ali su imali odgovarajuće dokaze na kojima su temeljili svoju prijavu. Bez tih dokaza se boravište može prijaviti na 1 godinu, zatim produžiti za još 1 godinu (ukupno 2 godine), ali ako se opet hoćete prijaviti na toj adresi, bez da dajete dokaze zašto tamo boravite, onda morate imati tu pauzu. S obzirom da se ubrzo selite u drugi stan, ako će to biti uskoro, strpite se i na toj drugoj adresi će Vam se najnormalnije dopustit prijava boravišta. Ako biste prijavili prebivalište kod prijateljice a da tamo ne živite, dovodite se u mogućnost da se isto utvrdi terenskom provjerom, pa naknadno možete prekršajno odgovarati zbog davanja neistinitih podataka, kazna Vam je od 500,00 do 5.000,00 kuna.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×