Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 09.05.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Željac047

  viđanje djece

  Poštovana, to je Vaše, odnosno, pravo oca djeteta i zašto ga nebi koristio, nemože ništa izgubiti, a može "protresti" taj CZSS, jer je razvidno da ne rade na dobrobit djece...? Još mi pada na pamet da bi bilo dobro izvjestiti Pravobraniteljicu za djecu, pa bi i ona zatražila njihovo očitovanje, vjerujem da bi ih to još više "protreslo" i da se nebi tako aljkavo ponašali, prvenstveno prema pravu djece na obadva roditelja, a potom i pravu oca na kontakte sa njegovom djecom... Sve zakonske mogućnosti neka maksimalno koristi i neka bude ustrajan. Sretno...!
 2. 3 bodova
  LjuboZG

  Da li je moguće?

  Dugotrajno i detaljno kopanje po zbirkama isprava temeljem kojih su se te osobe uknjižile, katastarskim podacima, matičnim uredima, rješenjima o nasljeđivanju itd. da dođete do što više potrebnih podataka na temelju kojih ćete moći identificirati o kojim osobama se radi i tko su njihovi nasljednici. Ne radi se o jednostavnom postupku i sigurno će proći jako puno vremena prije nego što uopće budete imali sve podatke koji su vam potrebni za podnošenje tužbe.
 3. 2 bodova
  Pozvani ste potpisati izvješće o međama u sklopu izrade geodetskog projekta. Ako smatrate da nije ok, da je međa sporna, pokrenite postupak uređa međa. Udaljenosti objekta od međe, propisuju prostorni planovi. Tako npr u nekim PP je moguća izgradnja na udaljenosti i manjoj od 3m i 1m pa čak i na samoj međi, pod određnim uvjetima, kao što rekoh, propisanim Prostornim planom.
 4. 2 bodova
  mutavi

  legalizacija

  Pašnjak, to je stari upis u izvatku iz zemljišne knjige (kao kultura), evidentno jest da dugo vremena nije bilo nikakvih promjena na čestici, prilikom gradnje, provođenja elaborata i sl. Vaš otac je naslijedio 1/5 cijele čestice (kao i onoga što se na njoj nalazi) idealnog dijela. Zaboravite ove kvadrate i katove što spominjete, to je pretpostavljam nekakav njihov dogovor. Citirano nema veze sa zdravim razumom. Ne može. Objekt mora biti legalan. Izrada etažnog elaborata/ishođenje potvrde o etažnim cijelinama, provođenje međuvlasničkog ugovora u nadležnom zk odjelu. Tako je, to je zajednički dio zgrade.
 5. 2 bodova
  mutavi

  Etažiranje

  Cijene variraju od ureda do ureda, ovisno i o veličini objekta. Svakako se raspitajte u više ureda, većinom svi oni rade u "paru".
 6. 2 bodova
  mutavi

  Građevinska dozvola

  Ako je izgrađena početkom 19. stoljeća, sasvim je legalna, kao i sve što je izgrađeno prije 15.02.1968. godine što potvrđuje Uporabna dozvola za građevine izrađene prije spomenutog datuma. Kako je susjed ishodio građevinsku dozvolu (pretopstavljam za nadogradnju/dogradnju/rekonstrukciju), kao investitor može početi graditi na vlastiti rizik na temelju izvršne dozvole. Što će Upravni sud reći, preostaje za vidjeti.
 7. 1 bod
  kameni2

  priznavanje hrvi

  opna prvostupanjskoostite ako sam promašio grupu,novi sam na forumu na prvostupanjskoj u smiciklasovoj mi priznali 40 posto ,t285d na reviziji iz ZAGREBA dobijem t285a laki oblik ptsp manje od 20 posto,poslao žalbu ima li ko iskustva hvala
 8. 1 bod
  Dinko73

  priznavanje hrvi

  Nisu mi jasne ove šifre za ptsp ,t285a i t285d. Koliko znam šifra za ptsp kronični je f43.1 i trajna promjena osobnosti f62. Netko upućeniji će možda bolje znati.
 9. 1 bod
  Skywalker007

  stručna procjena hrvi

  Poštovani, ako ste bili na stručnoj komisiji ona samo utvrđuje uzrok bolesti tj. da li je bolest povezana s ratom. Od njih ništa ne dobijete nego oni šalju uredu za branitelja gdje ste i predali dokumente za pokretanje. Ured za branitelje onda šalje predmet na vještačenje a za to će te dobiti poziv poštom na kućnu adresu. Tamo će vam reći da li ste HRVI i u kojem postotku te će te nakon njihove drugostupne komisije dobiti privremeno rješenje na 1 godinu a koje može sveukupno trajati do 3 godine. Znači nakon 3 godine i 3 komisije možete dobiti trajno rješenje i onda ostvarivati prava iz mirovinskog. Što se tiče invalidnine i dopunskog zdrav. to će te moći koristiti i s privremenim rješenje. Eto ukratko o tome kako taj postupak ide. Lijep pozdrav
 10. 1 bod
  Borbena7

  Ovrha za komunalnu naknadu

  Najbolje da zatražite uvid u njihovu dokumentaciju, pa ćete znati više, ovako je svaki odgovor više nagađanje.
 11. 1 bod
  Mali update ukoliko se netko bude susretao sa ovim pozivom na razgovor. Na prvi poziv nisam mogla otici te sam pisala zamolbu za novi termin.Odobrili su mi i bila u ponedjeljak 06.05. Sve ukupno je trajalo nekih 3 sata,razgovarate sa jednim sluzbenikom općenito o svojim razlozima za pokretanje zahtjeva,prepricate svoju biografiju...pitaju vas malo o vasim roditeljima,i blizoj rodbini.Sluzbenik vodi zabilješke i na kraju sastavi kao neki izvještaj,vi nakon tog razgovora idete na jos jedan kraci razgovor koji je u vidu izjave i tamo ukratko svojom usmenom izjavom potvrdite sve one dokumente koje ste priložili kao dokaze o vasem nac.izjasnjavanju.I vazno je da se i pred sluzbenicima izjasnite o svojoj nacionalnoj pripadnosti.Oni vas to možda nece pitati ali meni su u konzulatu u Berlinu tako skrenuli pažnju da je to dosta važno.Mene nisu pitali ali ja sam se izjasnila.Rekli su mi da to sada ide dalje na obradu te da cu konačnu odluku po nekim njihovim predvidjanjima znati za nekih najviše 6 mjeseci.
 12. 1 bod
  mutavi

  geoportal

  Da se nadovežem, moguće je također da se radi o neusklađenosti katastarkih brojeva čestica i onih u zemljišnim knjigama, ubiti riječ je o istim nekretninama, ali one u gruntovnici znaju imati stare slovčane oznake, npr 256/6/A i slično.
 13. 1 bod
  sivko

  Zabrana ulaska u zemlje eu

  Moraš radit prvo ovdje a obrazac traži firma a ne ti.Ako ta firma već radi u Njemačkoj onda znaju i proceduru.
 14. 1 bod
  Matrix

  Pogreška pri upisu.

  Slažem se, greške zemljišno knjižnog ureda neće ispravljati ostavinski sud, tim više što se o takvoj imovini raspravilo u ostavinskom postupku i sasvim izvjesno da bi prijedlog za naknadno pronađenu imovinu ili nadopunu ostavine kako su to nazvali u z.k.uredu,bio odbijen.
 15. 1 bod
  Spitfire

  Podjela kuce

  To znaći da legalno možete naći nekoga tko je predao zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, tko još nije dobio poziv za nadopunu dokumentacije pa vam prepusti isti, ili da nađete nekoga tko je naveo što bi legalizirao ali bi odustao te umjesto svoje može navesti vašu građevinu. O tome sam već ovdje detaljnije pisao pa ako nađem rado ću linkati. Problem je u tome što je takovih zahtjeva sve manje (ako ih još uopće ima) a u to su upućeni uglavnom ovl. arhitekti i djelatnici u uredima koji o tim zahtjevima odlučuju pa onda to polako prelazi u sferu neleganog (naravno da se traži određena "naknada" za takovo što).
 16. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  neplačanje režija

  Znate što možete? S obzirom da je stan Vaš, a oni tamo stanuju, možete ih pozvati na sklapanje ugovora o najmu, a ako ne pristanu, možete ih tužiti na iseljenje. Sve što dobijete na ime najma, možete uputiti na plaćanje neplaćenih režija, a uz sklopljeni ugovor o najmu možete prebaciti režije na njihovo ime.
 17. 1 bod
  Po zakonu poslodavac određuje kada ćete koristiti godišnji odmor. Iznimka je da "jedan dan godišnjeg odmora radnik ima pravo, uz obvezu da o tome obavijesti poslodavca najmanje tri dana prije njegova korištenja, koristiti kada on to želi, osim ako posebno opravdani razlozi na strani poslodavca to onemogućuju" , ili ako je drugačije ugovoreno kolektivnim ugovorom. Isključivo je volja poslodavca hoće li Vam dati godišnji prije odlaska na rodiljni. Međutim, sukladno čl. 82. ZOR poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora., što znači da ako Vam ugovor prestane do 31.12.2019., mora Vam platiti preostali god. iz 2018. i čitav za 2019. u kešu. Tako da se poslodavci većinom odlučuju dati godišnji......
 18. 1 bod
  LjuboZG

  Da li je moguće?

  Morat ćete podnijeti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva protiv 21 upisanog vlasnika, odnosno protiv njihovih nasljednika. Ako je djed slučajno na tom zemljištu po nekoj osnovi upisan u katastru, ali nije u gruntovnici, onda možete pokrenuti i pojedinačni zemljišnoknjižni ispravni postupak.
 19. 1 bod
  sivko

  Zabrana ulaska u zemlje eu

  Normalno da moraš imat adresu u RH jer tu i tražiš privremeni boravak a na toj adresi će te i tražit kad budu vršili provjeru da ti odobre boravak. Prvo ti moraju odobrit boravak pa onda dokumenti pa tek onda rad u Njemačkoj.
 20. 1 bod
  Poštovani, u primitke Vašeg obrta ulaze samo primitci koje ostvari obrt. LP
 21. 1 bod
  sivko

  Zaparao auto na parkingu

  Platit ćeš više policu ali i lovu koju isplate oštećenom će posebno naplatit od tebe jer si bio pod utjecajem alkohola (više od 0.5) pa polica "ne vrijedi". https://www.triglav.hr/savjeti/sitni-tisak-regresni-zahtjev
 22. 1 bod
  čudo

  Porez ispravni postupak

  Poštovani G-man, svijestan sam i sam svih činjenica o kojima govorite, a posebno o činjenici da mi nitko ne može tvrditi s 100%-tnom sigurnošću da bi presuda Upravnog suda bila u moju korist. Novac je već zaboravljen, i on nikako nije razlog razmišljanja o pokretanju tužbe, moram platiti iznos bez obzira na sve, ali ostaje mi ono puno bitnije, i mučiti će me uvijek, je li Ministarstvo financija upravo iz razloga navedenih u vašem postu od četvrtka u 19:40, moju žalbu odbilo. Ono što je meni bitno, jako me interesira kako bi se Upravni sud postavio pred ovakvim problemom, i to me "muči", jer opet kažem, naslijeđeno-tabularna-porez...nikako se tim ne mogu pomiriti, toliko, da sam na rubu racionalnog rasuđivanja, a dovoljno sam star i svijestan da to ne smijem sebi dopustiti, ali ne mogu si pomoći. Mislim, konačno, da je uzrok tome i ovolika količine boravka na Legalisu, jer da ništa ne znam, ali ono ništa, onda plati i miran, mislio bi da to tako mora biti, kako mnogi i misle, i svašta PU, Ministarstvima i inim prolazi, a s ovih pozicija mi ipak ostaje nemir, nemir izazova, onog osobnog. Vama G-man veliko hvala, što me vraćate u racionalnost. To mi je doista potrebno.
 23. 1 bod
  tonybaraba

  Svjedok

  Nemam riječi. Divni ste. Sad cu se morati malo koncentrirati i na posao. Puno mi znači ovo od Vas.Čim bude nešto novo u postupku javljam se. Hvala još jednom.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×