Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 10.05.2019 u svim područjima

 1. 2 bodova
  mutavi

  legalizacija

  U postupku legalizacije vlasništvo neće biti bitno. Nakon što ozakonite objekt, zajednički sa stricem, preporučam da etažirate nekretninu kako bi točno imali upisano što je Vaše. Ovake sta vlasnik svega o omjeru 1/5.
 2. 1 bod
  Matrix

  Darovni ugovor i nužni dio

  Nužni dio je pola od citiranog, znači 1/4-ina Jednostavno, dopušta se upis u omjeru 1/4. Ni prvi ni zadnji put da se opisani scenarij desio. Sasvim izvjesna parnica
 3. 1 bod
  buda2

  priznavanje hrvi

  Mislim da imaš " previše" F šifri uz onu glavnu F 43.1 pa se glavna bolest " razvodnila".
 4. 1 bod
  malicovjek

  obračun mirovine

  Prema opcem ZOMO-u i prema braniteljskom ZOHBDR-u prvi uvjet je za prijevremenu starosnu mirovinu kad navtsite 60 godina zivota i imate minimalno 35 godina radnog staza ili kad navrsite 60 godina zivota i imate 41 godinu efektivnog radnog staza. Niste napisali tocan datum rodjenja i pretpostavljam da niste DVO, ovo vam je cin iz DR. Da bi vam se moglo tocno izracunati iznos mirovine potrebno je znati vas "prosjecni vrijednosni bod" uprosjecen za sve godine rada i vas "polazni faktor" Najniza braniteljska mirovina bila bi vam: (2558,25 kn x polazni faktor) + (dani borbenog sektora x 0,4989 kn x mirov. faktor). Tesko je izracunati mirovinu na pamet na ovaj nacin (trebaju se kod izracuna znati "prosjecni vrjednosni bodovi" za sve godine radnog staza), ako ste u Fini izvadili "log i pass" na e-gradjani mozete si dati izracunati mirovinu online preko stranica HZMO-a, ako nemate sifru za e-gradjani prvo ravno u najblizu poslovnicu Fine.
 5. 1 bod
  prof

  obračun mirovine

  Poštovani tondo, kada ću dobiti sedmicu na lotu a nisam nikad uplatio listić ? Niste rekli kada ste rođeni ni koliko Vam iznosi pvb za ukupni radni staž da bi Vam se moglo odgovoriti. Lijep pozdrav
 6. 1 bod
  Sa 65 rođendanom vozačka mu istječe sigurno.Dođe tamo,prijavi gubitak i da zahtjev za novu.Ako je u staroj navedeno da nosi naočale/leće mora na liječnički.
 7. 1 bod
  Mario137

  Opg i paušal

  Članak 29 stavak 3 Zakona o porezu na dohodak kaže: (3) Djelatnost poljoprivrede i šumarstva obuhvaća korištenje prirodnih bogatstava zemlje i prodaju, odnosno zamjenu od tih djelatnosti dobivenih proizvoda u neprerađenom stanju. Fizičke osobe su po osnovi djelatnosti poljoprivrede i šumarstva obveznici poreza na dohodak, ako su po toj osnovi obveznici poreza na dodanu vrijednost prema posebnom zakonu ili ako po toj osnovi u poreznom razdoblju ostvare ukupni godišnji primitak veći od 80.500,00 kuna. Dakle, ne morate otvoriti obrt i plaćati poreze i doprinose ako od te djelatnosti ostvarujete manje od 80.500,00 kn i/ili ako ne primate neke poticanje za poljoprivredu koji su veći od nekog iznosa, čini mi se da se radi o cca 45 000 kn poticaja. Obratite pažnju na ovu formulaciju 'u neprerađenom stanju'. Ne biste smjeli proizvoditi i/ili prodavati maslinovo ulje, nego masline. Inače ste samim time što prerađujete poljoprivrede proizvode obveznik poreza na dohodak po osnovi samostalne djelatnosti. Napomenut ću samo da se ogroman broj OPG-a 'izvlači' s tim što ipak na tržište plasira vino i/ili maslinovo ulje, a ne grožđe i/ili masline, zbog izostanka kontrole. U principu Porezna uprava ne radi nadzor nad OPG-ima, ali u teoriji to može učiniti, kao i Ministarstvo poljoporivrede. Ipak je intencija zakonodavca, kako proizlazi iz citiranog članka, omogućiti ljudima da se 'na malo' bavi poljoprivredom bez porezne presije. Naravno, treba razlikovati ono što je po zakonu i ono što iz raznih razloga prolazi u praksi, a ja uvijek savjetujem da osigurate da sve bude po zakonu.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×