Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 11.05.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Zapreke ne bi trebalo biti jer u zemljišnim knjigama nema zabilježbe spora.
 2. 1 bod
  Matrix

  Pojedinačni ispravni postupak

  Pa piše u obrazloženju kako?
 3. 1 bod
  Matrix

  Darovni ugovor i nužni dio

  Nikakva, jer dobra vjera za vaš konkretan slučaj nema apsolutno nikakve veze. Ključne su dvije činjenice koje moraju biti kumulativno ispunjene: -da je nužni nasljednik povrijeđen u svom pravu na nužni dio, i -da je takva povreda učinjena besplatnim raspolaganjem ostavitelja
 4. 1 bod
  Što se tiče djeteta, to ćete rješavati u postupku razvoda braka i donošenja odluke o skrbništvu nad djetetom, prije pokretanja postupka za razvod braka, dužni ste u nadležnom CZSS pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i postupak obiteljske medijacije, u kojim možete, ako se dogovorite, sastaviti Plan o zejdničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom (čl. 106. ObZ), a ako se ne dogovorite, sud utvrđuje činjenice koje idu na dobrobit djeteta i temeljem toga donosi odluku o roditeljskoj skrbi (s kojim roditeljem će dijete živjeti, dok drugom roditelju određuje način i vrijeme održavanja kontakata sa djetetom i plaćaanje uzdržavaanja čl. 310 Obiteljskog zakona) Sve ostalo se utvrđuje u zasebnom postupku za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine, no, kako sam u svom prvom postu napisao, on sa kućom nema ništa, jer ista nije bračna stečevina, osim što može, u roku od pet godina po ulaganju, tražiti dio uloženih sredstava u tuđu imovinu, ali bi to trebao tužiti sve suvlasnike i od svih isto potraživati, što je malo vjerojatno.
 5. 1 bod
  Nema on nikakva prava u kući, jer je iz Vaših navoda, razvidno da kuća ne predstavlja bračnu stečevinu (stečena za.vrijeme trajanja bračne zazednice), već je ista suvlasništvo Vaše bake, Vaše majke, brata i Vas osobno, dapače još ga imate pravo teretiti za plaćanje najamnine stanovanja unatrag tri godine Jedino mogućnost postoji da potražuje uloženo u tuđu nekretninu ako ste adaptirali navedeni stan i to unatrag pet godina (opći zastarni rok), no i u tom slučaju je sudska praksa podjeljena, jer se ponekad tumači da je tim ulaganjem osiguravao i sebi bolje uvjete stanovanja. Uglavnom, on nema nikakva vlasnička prava na kući na kojima bi temeljio svoj uvjet, tj. uvjetovao ostankom u istoj.
 6. 1 bod
 7. 1 bod
  Ako je produzavana u prvom mjesecu ove godine po novome vrijedi godinu dana, isplati vam se otici tamo gdje ste obavili to produzavanje sanitarne i zatrazite izdavanje duplikata (razlog gazda ne vraca sanitarnu ili izgubila sam sanitarnu) i za to placate cca 50 kn. A onda nek si bivsi gazda sa onom sanitarnom koju vam nece vratiti obrise g*****u.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×