Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 15.05.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  LjuboZG

  Dugovanje prema tvrtki u stečaju

  Ne, dužnik je i dalje dužan plaćati dug. Potraživanje prema dužniku će u stečajnom postupku biti utvrđeno kao imovina (odnosno potraživanje) trgovačkog društva nad kojim je otvoren stečaj.
 2. 2 bodova
  Borbena7

  Skrb člana obitelji

  Ako osoba nema obitelj ili nitko od obitelji nije u mogućnosti, tada će centar za socijalnu skrb imenovat za skrbnika djelatnika centra za socijalnu skrb. Njegova dužnost je da se brine o osobnim i imovinskim pravima štićenika, te da ga zastupa u poslovima u odnosu na koje je lišen poslovne sposobnosti. Kod upravljanja imovinom, za sve radnje koje nisu navedene u rješenje o imenovanju skrbnika, skrbnik mora centru za socijalnu skrb dostaviti pisani zahtjev sa obrazloženjem. Nakon toga centar za socijalnu skrb će na timskom sastanku donijeti odluku, da li je zahtjev skrbnika u skladu s interesima štićenika.
 3. 2 bodova
  sivko

  Odgoda oduzimanja vozacke dozvole

  Prvi put je dobio obavijest o početku zaštitne mjere. Sad je na ruke dobio prekršajni nalog na koji se nije žalio nego je platio kaznu u roku 8 dana? Ako je tako mjera je automatski počela kad je nalog postao izvršan.To je novost od početka godine. Naravno da će sad objasnit na sudu da je mislio da će opet dobit obavijest kao i prošle godine a kakav će bit rezultat ne zna još nitko.
 4. 2 bodova
  Željac047

  Razvod od borderline osobe

  Slažem se, nemate na čemu zahvaljivati, još jednom sretno i držite se..!
 5. 1 bod
  Željac047

  razvod i kredit

  Kad je tako i ako smatrate da je to očitovanje bitno za ishod postupka i donošenje privremene odluke, stupite u kontakt sa vježbenicom da se ona očituje, na kraju krajeva, ona je i zatražila vrijeme za očitovanje, ili Vi to sami učinite, no, ipak sam mišljenja da to neće utjecati na donošenje privremene odluke.. Sretno Vam još jednom i držite se...!
 6. 1 bod
  Spitfire

  Ispravni postupak

  Nažalost, za takav postupak nema još uvijek određenih rokova te je poradi toga pred kraj prošle godine donesen nacrt novog Zakona o zemljišnim knjigama te poslan u raspravu, a kojim bi se u ovom slučaju prvo ročište moralo zakazati u roku 30 dana. No, koliko mi je poznato isti zakon još nije donesen.
 7. 1 bod
  Mario137

  Iznajmljivanje stana + airbnb

  Pitanje je kome ćete iznajmiti, odnosno kakva je priroda ugovora. Možete iznajmiti nekoj agenciji (pravnoj osobi) za neki fiksni iznos mjesečno (djelatnost davanja poslovnog prostora u zakup) ili možete sami obavljati djelatnost i turistima i putnicima. Porezni tretman ovisi o tome. Za iznajmljivanje turistima i putnicima trebate dozvolu, tj rješenje Ureda za gospodarstvo da se možete baviti tom djelatnošću.
 8. 1 bod
  Vlasnik firme ne odgovara svojom imovinom za dugove firme. Jedini slučaj kada odgovornost za poslovanje društva na neki način prelazi na vlasnika firme (koji ujedno obavlja i izvršnu funkciju) je u slučajevima kada je počinjeno neko kazneno djelo ili kada postoji zlouporaba prava (tzv proboj pravne osobnosti) prema Općem poreznom zakonu.
 9. 1 bod
  Pitajte suca na izricanju presude, da. Pretpostavljam da se radi o mjeri udaljenja iz zajedničkog kućanstva. Ona može trajati maksimalno do tri godine, a može se preispitivati od polovice izrečenog trajanja i obustaviti ako više nema svrhe. Ima li ili nema ona svrhe, odlučit će sud, meni je teško procijeniti kako sud razmišlja o tome. Ne znam što znači "pravo tamo živjeti koje mi je potpisao djed" - je li to negdje upisano, napisano? Na temelju samo kaznene presude ne može, odnos stanovanja, vlasništva i posjeda je neovisan od kaznenog djela koje se navodno dogodilo, i kazneni sud neće odlučivati o tome, ako Vas želi iseliti, majka će morati sama poduzeti mjere (podnijeti, npr. tužbu radi iseljenja, promijeniti brave i sl.)
 10. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Krađa

  Branite se kako znate i umijete, doista dosta sumnjivo djeluje. Mada, možete kao svjedoke u svoju korist predložiti suprugu i majku, koji će potvrditi Vašu priču. Dakle, na temelju Vaše priče moguće je da će državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu, a moguće je da će Vas policija ili ODO ponovno pozvati kod sebe na prvo ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, koje će biti izvršeno uz audio-video snimanje. Ako se to dogodi, vrlo je vjerojatno da će podići optužnicu protiv Vas. Teško je reći kako će ocjenjivati Vašu izjavu. Ako dobijete poziv, možete angažirati odvjetnika kaznenjaka, a možete se braniti i sami. Preporuka je braniti se šutnjom dok ne vidite što Vas od dokaza tereti.
 11. 1 bod
  Kako je poslodavac snosio troškove sanitarnog pregleda i izdavanja sanitarne knjižice, tako je sanitarna knjižica u njegovom vlasništvu.
 12. 1 bod
  Prema zakonu, radni odnos u dječjem vrtiću ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od prekršajnih djela nasilničkog ponašanja, osim ako je nastupila rehabilitacija. Također, ako je ovakva osoba u radnom odnosu, dječji vrtić joj mora otkazati ugovor o radu.
 13. 1 bod
  Borbena7

  Razvod i Viza

  Najbolje bi bilo da se gospođa obrati nadležnom centru za socijalnu skrb, gdje bi trebala dobiti sve potrebne informacije s obzirom da u cijeloj ovoj "priči" ne sudjeluje samo ona već i njeno maloljetno dijete.
 14. 1 bod
  Poštovani, posavjetujte se sa svojim savjetnikom za zapošljavanje unutar HZZ-a ako niste. Ako itko ima prave informacije to su ljudi iz sustava.
 15. 1 bod
  Matrix

  Nasljeđivanje obiteljske kuće

  Niste ni trebali dobiti rješenje, neovisno o činjenici da ste suvlasnik nekretnine, obzirom da se u pravnom prometu suvlasnički dio smatra samostalna stvar, znači niste ovlašteni na žalbu protiv rješenja. Zabilježba nije zapreka konkretnom upisu, no ona će u eventualnom sudskom postupku imati učinak u vašu korist, ovo iz razloga što je u opisanom događaju došlo do dvostrukog otuđenja nekretnine, u kojem slučaju stjecatelj koji je upisao svoje pravo vlasništva sasvim izvjesno nije postupao u dobroj vjeri (vidi čl. 123 i 125 ZV)
 16. 1 bod
  Željac047

  razvod i kredit

  Poštovana, to Vam treba pisati u zapisniku sa ročišta koliki rok je sutkinja odredila Vašoj odvjetnici za očitovanje, najbolje da kontaktirate Vašu odvjetnicu i da vidite koliki rok za pisano očitovanje je dobila, smatram da Vaša odvjetnica neće propustiti taj rok i da nemate mjesta zabrinutosti, no, svejedno, najbolje da kontaktirate svoju odvjetnicu kako bi "mirno spavali".. Sretno Vam..!
 17. 1 bod
  Željac047

  Skrbnistvo nad djetetom

  Poštovani, nikako nemože biti, kako navodite, potpuno ista situacija ovo: i ovo: Dakle, kod Vas, koliko se da isčitatii iz Vašeg posta, je donesena sudska odluka o skrbništvu nad zajedničkom djecom, koju majka ne poštuje, dok, sa druge strane, kod poštovanog "kiko12" se radi samo o usmenom dogovoru njega i njegove, još uvijek, zakonite supruge, jer kako navodi: Dakle, niti u kojem slučaju nije, a i ne može biti, ista situacija kod Vas i poštovanog "kiko12" Kod Vas je donesena sudska odluka koju majka ne poštuje, poradi čega je, kako i sami navodite, možete prijaviti radi kršenja prava djeteta zagarantirana Obiteljskim zakonom i donesenom sudskom odlukom, kao i Vaša osobna prava.. Što se tiče audio snimke (snimanja razgovora) ona ne može biti relevantni dokaz dok osobu koju snimate ne upozorite na to da je snimate ili da će biti snimana, a pošto će se, vjerojatno, razgovor voditi u službenim prostorijama CZSS, zasigurno Vam to neće biti dopušteno, dapače, mogu Vas prijaviti za neovlašteno snimanje..
 18. 1 bod
  G-man

  Izuzeće državnog odvjetnika

  Ne razumijem postupak sutkinje, jer ona sama nije trebala održati raspravu već je odgoditi i o tome obavijestiti višeg DO-a (pa nek si oni to rješavaju interno kako znaju). Jednom izuzeti zamjenik nema što raditi u postupku. Nikad. Inače, čemu uopće izuzeće? Moje mišljenje je da bi na idućoj raspravi trebalo tražiti da rasprava počne iznova, a čak bi se i kladio da će to i sama sutkinja predlagati, kako bi "sanirala" pogrešku. Što se uopće desilo na ovoj prethodnoj raspravi?
 19. 1 bod
  Poslovne knjige čuvaju se najmanje 11 godina. Rok čuvanja poslovnih knjiga počinje teći zadnjeg dana poslovne godine na koju se iste odnose.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×