Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 24.05.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Procedura Vašeg zapošljavanja je neregularna. Međutim, naložiti da se raskine Vaš ugovor može jedino inspekcija. Nitko drugi Vas ne može prisiliti na sporazum ili legalno dati otkaz. Dakle sve ovisi hoće li netko poslati inspekciju...tu nastupa ravnateljica da smiri situaciju sa sindikatom. Ako nitko ne pošalje inspekciju nikome ništa....Najbolji bi bio dogovor s ravnateljicom jer će Vam inaćenje donijeti kontraefekt...........Vi potpišete sporazumni, ravnateljica vas uzme na 60 dana pa primi po natječaju i sve riješeno. Niste napomenuli ima li sindikat ikoga kao teh. viška ili na listi s nepunim RV. Ako i ima, ravnateljica NIJE OBAVEZNA istu osobu primiti. Ako nema, super... Glupa situacija, ali i meni se moglo dogoditi jer radimo potpuno isto....
 2. 1 bod
  huskyCRO

  Priznavanje HRVI

  Ova objava mi je genijalna bilo vas 30 i svi prošli svi zadovolnji sve po pravilu službe sve bajno komisija korektna. 😆Izgleda da se poklopio dan da svi pozvani imaju kontinuitet malo mi to nije realno jer brojke odobrenih rvi-a ne idu baš u prilog. Vezano za čekanje drugostupanjske komisije evo ja čekam 3 mjeseca još nisam dobio riješenje.Nisam optimističan.🤔
 3. 1 bod
  Borbena7

  Ovrha jedine nekretnine

  O ovoj informaciji ovisi odgovor, da li bi taj stan mogao biti predmet ovrhe. Prenošenjem vlasništva na sin, izlažete se da vjerovnik pobija ovu Vašu radnju, jer bi je napravili na njegovu štetu.
 4. 1 bod
  vodovod1

  skladiste, trgovina

  1. i 2.stan ne može samo tako postati poslovni prostor, morate tražiti promjenu namjene iz stambenog u poslovni(u urbanizmu pitati da li to možete) 3. za web shop morate ispuniti MTU, morate zvati komisiju i dobiti rješenje da vam prostor ispunjava MTU za skladište ili za trgovinu na malo, a za to će Vas tražiti poslovni prostor(ovo gore pod 1.i 2.) One osobe koje imaju rješenje za MTU za klasičnu prodavaonicu ne moraju ishoditi taj MTU za web shop. Također ako prodajete na način da roba ide direktno kupcu bez zadržavanja u skladištu kod Vas ne treba MTU(tada možete živjeti u stanu i ne morate tražiti promjenu namjene). Znači morate se odlučiti i prilagoditi se zakonskim uvjetima. 4. da li mislite imati obrt ili firmu?
 5. 1 bod
  G-man

  Posudba novaca djevojci

  Kao što smo već spomenuli - najbolje rješenje je ugovor o zajmu u pisanom obliku na cifru, koju sporazumno odredite. Hoće li zajam biti naplatni (sa kamatama) ili beskamatni, sami odlučite. Imate, ako se ne varam, u NN (Narodnim novinama) tipski primjerak ugovora o zajmu za kupiti, pa vam to može poslužiti svrsi. Hoćete li se uspjeti naplatiti u slučaju najcrnjeg scenarija - pitanje je odnosno ovisi o tome hoće li djevojka imati štogod od imovine iz koje bi se uspjeli naplatiti. No, to je vaš rizik.
 6. 1 bod
  1) sastavit ćete darovni ugovor koji ćete potpisati i vi i dijete prije nego dođete u Hrvatsku. Napominjem da u ugovor morate staviti odredbu da obdarenik stupa u posjed nekretnine odmah po sklapanju ugovora, inače bi ugovor trebao biti solemniziran 2) sastavit ćete prijedlog za uknjižbu prava vlasništva temeljem tog istog ugovora koji će vaše dijete potpisati prije nego dođete u Hrvatsku 3) kada dođete u Hrvatsku, vi ćete kao darovatelj kod javnog bilježnika ovjeriti svoj potpis na ugovoru koji ste ranije potpisali i nakon toga predati prijedlog za uknjižbu (koji je obdarenik potpisao prije vašeg dolaska u Hrvatsku) na gruntovnicu. Moram napomenuti da je ovo što sam napisao izvedivo na način na koji sam napisao jedino i isključivo ako je dijete hrvatski državljanin s prijavljenom adresom prebivališta u Republici Hrvatskoj. Naime, ako se radi o stranom državljaninu (izvan područja EU) postoji mogućnost da je potrebno dodatno odobrenje za stjecanje prava vlasništva. Ako dijete nema prebivalište na području RH gruntovnica će Vas vjerojatno tražiti da imenujete punomoćnika za primanje pismena u RH. U oba slučaja je sve i dalje izvedivo, ali uz dodatne radnje.
 7. 1 bod
  Podneskom se obratite sudu koji je donio odluku o plaćanju Vašeg uzdržavanja u predmetu (upišite broj predmeta u kojem je odluka donesena), kojim podneskom izvjestite sud da su se promjenile okolnosti na način da ste završili školovanje i zaposlili se, te da više nemate pravo na uzdržavanje i da se, temeljem toga, otac oslobodi daljnjeg plaćanja uzdržavanja...kao dokaz priložite potvrdu o zaposlenju.
 8. 1 bod
  Gringo

  viđanje djece

  Poštovana, predstavku na rad nadležnog centra šaljete Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nije nužno na nikoga poimence nasloviti jer dolaskom vaše predstavke u ministarstvo oni tu predstavku delegiraju nadležnoj službi. Vi morate samo jasno napisati da se radi o predstavci ili pritužbi na rad određenog centra za socijalnu skrb. Ono što je bitno ovdje za naglasiti da resorno ministarstvo provodi upravni nadzor nad radom centra, a Hrvatska komora socijalnih radnika trebala bi provoditi stručni nadzor nad radom centra. Za tu provedbu oni dobivaju novce od resornog ministarstva. Ovo mi je malo čudno pitanje, možda zato što nisam detaljno upoznat sa predmetom!? Ako imate materijalne dokaze kojima možete potkrijepiti priču vezano uz pritužbu na rad centra onda ih svakako priložite. Kad govorimo o mišljenju centra prigovarat morate, prije svega, podneskom sud. Ako je iz tog mišljenja vidljiv i upravni i stručni propust onda također ministarstvu i komori. Ministarstvo neće kontaktirati oca već će proslijediti njegovu predstavku na očitovanje nadležnom centru za socijalnu skrb. Rokovi postoje, koliko će ih se pridržavati je upitno. Uz dužno poštovanje prema ocu djeteta kojemu nije lako, ali on je punoljetna osoba i mora preuzeti odgovornost za posljedice svojih postupaka. Pa ne može njemu netko stalno sa strane suflirati što da učini. On najbolje poznaje svoju situaciju i da li će spomenuti centru ili neće mora on odlučiti i nositi se sa posljedicama te odluke. Pa kako će preuzeti odgovornost kad djeca budu sa njime? Centri rade loše, ali nemojte im i vi davati argumente za isto.
 9. 1 bod
  Željac047

  Skrbnistvo nad djetetom

  Poštovani, nikako nemože biti, kako navodite, potpuno ista situacija ovo: i ovo: Dakle, kod Vas, koliko se da isčitatii iz Vašeg posta, je donesena sudska odluka o skrbništvu nad zajedničkom djecom, koju majka ne poštuje, dok, sa druge strane, kod poštovanog "kiko12" se radi samo o usmenom dogovoru njega i njegove, još uvijek, zakonite supruge, jer kako navodi: Dakle, niti u kojem slučaju nije, a i ne može biti, ista situacija kod Vas i poštovanog "kiko12" Kod Vas je donesena sudska odluka koju majka ne poštuje, poradi čega je, kako i sami navodite, možete prijaviti radi kršenja prava djeteta zagarantirana Obiteljskim zakonom i donesenom sudskom odlukom, kao i Vaša osobna prava.. Što se tiče audio snimke (snimanja razgovora) ona ne može biti relevantni dokaz dok osobu koju snimate ne upozorite na to da je snimate ili da će biti snimana, a pošto će se, vjerojatno, razgovor voditi u službenim prostorijama CZSS, zasigurno Vam to neće biti dopušteno, dapače, mogu Vas prijaviti za neovlašteno snimanje..
 10. 1 bod
  Zakon o porezu na promet nekretnina Čl.15 Porez na promet nekretnina pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade ne plaćaju: 1. bračni drug, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem Nekad je bolje nešto prešutiti nego dati pogrešnu informciju A o samome darovanju u ovakovim slučajevima (ukoliko se radi o bračnoj stečevini) više ne bih jer smo se već dovoljno raspisali o tome ovdje, pa iako pojedini ZK odjeli tupe po svome da je darovanje jedini mogući oblik prijenosa dijela vlasništva u ovakovim slučajevima (što je po meni pogrešno) citirat ću opetovano Obiteljski zakon, Čl.36 (1) Bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine. (3) Bračni drugovi su u jednakim dijelovima suvlasnici bračne stečevine, ako nisu drukčije ugovorili. (4) Uknjižba prava vlasništva na bračnoj stečevini koja je u naravi nekretnina može se provesti i na temelju prijedloga obaju bračnih drugova koji sadrži izričitu, pisanu i bezuvjetnu izjavu kojom jedan bračni drug pristaje na uknjižbu prava vlasništva drugoga bračnog druga u jednakim dijelovima ili drukčije ako su tako ugovorili. (5) Na ispravi koja sadrži izričitu, pisanu i bezuvjetnu izjavu iz stavka 4. ovoga članka mora potpis bračnog druga koji pristaje na uknjižbu prava vlasništva drugoga bračnog druga biti ovjeren kod javnog bilježnika.
 11. 1 bod
  Upravo me zvao odvjetnik i primila sam poziv za državno odvjetništvo a policija je počela sa traženjem BIOLOSKOG ISKLJUCIVO OCA I ADRESE jer one koje sam navela kroz 12 god.tamo nije...STA OCEKIVATI ISKRENO..I JA SAM IZNENADENA JER sam nema 2 tjedna napisala kaznenu a sve ide nekako brzo
 12. 1 bod
  Ovdje se radi o KD nametljivog ponašanja, opisanog i definiranog u čl. 140. st.. 1. KZ RH
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×