Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 14.01.2020 u svim područjima

 1. 2 bodova
  Očito je da pokušavaju naplatiti nepostojeći dug generiran iz njihove knjigovodstvene evidencije u kojoj su računali zatezne kamate i na dio koji ste ovrhom na Fini otplatili pa tako pokušavaju dva puta naplatiti isti dug. Dakle, ja bih na vašem mjestu ustrajao na činjenici da je dug otplaćen i da ne postoji, ni glavnični dio a ni zatezne kamate. Razgovarajte što kraće kako ne biste nehotice priznali takav nepostojeći dug i uputite ih da svoje potraživanje pokušaju naplatiti prisilnim putem što će rezultirati sudskim postupkom kad prigovorite na eventualno JB rješenje. Recite im i da će zbog svoje tvrdoglavosti imati i znatne sudske troškove. Dokumentaciju koju imate a spomenuli ste obavijesti od banke ne morate im dostavljati, ali kažite da ćete im rado to predočiti na sudu ako ustraju u nezakonitoj naplati! Realno, radi se o sistemu APP (ako prođe, prođe) i do pokušaja prisilne naplate vjerojatno neće doći, ali budite oprezni!
 2. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Pozajmice vlasnika

  Ovo je računovodstveno pitanje više nego pravno. Načelno, i prihodi i rashodi su u zastari, to je nesporno. Dakle, niti bivši vlasnik neće moći prisilnim putem ostvariti svoju tražbinu na povrat pozajmice, a niti će se moći potraživanja od klijenata prisilno naplatiti. Međutim, mislim da kompenzacija nije pravi put, jer se ne radi o međusobnim potraživanjima dvaju istih subjekata koja bi se mogla prebiti. Ja bih to tako ostavila u bilanci, jer je to realističan prikaz poslovnih događaja.
 3. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Povrat zajma

  Sve je to odugovlačenje, nemate ništa izgubiti ako napravite onaj videozapis kako ona traži, a točno je da ako tuženik na prvom ročištu bez upuštanja u raspravljanje prizna tužbeni zahtjev, da tada tužitelj snosi njegove troškove, jer se smatra da nije dao povoda tužbi. Međutim, što su troškovi suda? Za iznos od 11.800,00 kn, to je 1.000,00 kn za sastav odgovora na tužbu po odvjetniku i 400,00 kn za sudsku pristojbu na tužbu. Time da ako Vi krenete obračunavati zateznu kamatu na zakašnjenje, dobit ćete i više od toga. Osim toga, jeste li komunicirali s tom njezinom navodnom odvjetnicom?
 4. 1 bod
  Vjerujem da ovaj link odgovara na Vaš upit.
 5. 1 bod
  Spitfire

  Kućica

  Mogu, no kao što rekoh on nema veze sa vašim slučajem. Radi se o dijelu poslova iz domene izmjere i katastra te se tim propisima kaže da nije obvezno ucrtavanje u katastar građevina do 10 m2, niti je potrebno izrađivati geodetski elaborat. Na to se Zakon o gradnji naslanja u smislu da za takove građevine (koje se ne ucrtavaju u katastar) nije potrebna uporabna dozvola. No, ako glavnim projektom i građ. dozvolom (u vašem slučaju Rješenjem o uvjetima građenja) takova građevina nije predviđena, radi se o privremenoj građevini iz navedenog čl.133 trenutno važećeg Zakona o gradnji gdje se jasno kaže da bi prije ishodovanja uporabne dozvole trebala biti uklonjena. Tako će je vidjeti i službenik koji izađe na teren u postupku izdavanja uporabne dozvole. Eventualno se takova građevina može graditi poslije bez građevinske dozvole, samo uz odredbe Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima izvedenog iz Zakona o gradnji kao pomoćna građevina na čestici postojeće zgrade i za potrebe te zgrade, može imati jednu etažu i biti do 50 m2, u skladu sa glavnim projektom za tu pomoćnu građevinu.
 6. 1 bod
  Zastara bi trebala biti 4 godine. Možete imati problema onog trena kad se ponovno pojavite u Austriji, ako do tada ne platite. Više o toj problematici možete pročitati ovdje
 7. 1 bod
  sivko

  Rociste

  Znači da kad dobiješ poziv sudu javiš da si bolestan ili imaš neke druge neodgodive obaveze i da ti poziv pošalje za neki drugi dan. Znači da presuda može bit donesena i bez tebe kao okrivljenika (bit će da si okrivljenik).
 8. 1 bod
  Spitfire

  Kupovina nekretnine od potomka

  Da je napunila 18 i da nije iz zakonom određenih razloga lišena poslovne sposobnosti (npr.zbog duševne bolesti i sl.),
 9. 1 bod
  atomic95

  Pad s marihuanom

  Nikoju. Potvrdu presude u prvom stupnju i plaćanje sudskih troškova. Bolje i tretman odradit nego platit 5000 kn. Za studenta. Ako ti se ne da sa time zafrkavat, ne konzumiraj i nema frke. U povodu žalbe se može i postrožiti kazna ili smanjiti. Svakako, moj savjet je da se ne žališ
 10. 1 bod
  BRKICA00

  darovni ugovor i kupnja nekretnine

  Na kraju vi donosite odluku. Morate si napraviti računicu. Preporučam kreditni-kalkulator.hr da si tu izračunate ratu kredita, onda da izračunate koliko ćete subvencije dobiti od države, i na kraju trošak poreza da li vam se to isplati. Prosječna kamata je sada na oko 2,8%. Ja na vašem mjestu ne bih.
 11. 1 bod
  sivko

  Pad s marihuanom

  Naravno da će te testirati. Ako ne prođeš tretman ili ako ne budeš išao oni će javit sudu pa ćeš dobit novčanu kaznu doma bez policije.
 12. 1 bod
  BRKICA00

  Osnivanje d.o.o.

  1. Ne morate plaćati dodate doprinose ukoliko vam je plaća kod drugog poslodavca veća od minimalne direktorske osnovice. Ne morate se prijavljivati u svoj d.o.o. niti d.o.o. mora imati zaposlene (odluka Vrhovnog suda). 2. Sustav ima nekih sitnih manjkavosti u pogledu funkcionalnosti ali općenito imam dobar dojam. Svakako preporučam start jer je daleko bolje to nego da hodate po uredima jsl i nadležnih tijela. Ne vidim zašto biste radili to na klasičan način osim eventualno što vama paše da se osnivanje razduži zbog vremena do početka rada. Što se tiče banke ne znam taj dio kako je riješen ali znam da možete kasnije prebaciti u drugu banku (treba pitati da li može se samo uplatiti temeljni kapital u PBZ-u, a da kasnije oni prebace novce sa prolaznog njihovog računa na račun u drugoj banci. Vodite računa o jednoj sitnici; morate imati vjerodajnicu 4 razine (osobna) tako da ako nemate nabavite čitač kartica (50 kn u pošti), kodove za aktivaciju (meni je prošlo s kodovima koji su stari 2 godine ali tek iz 4. puta) i naravno osobnu sa čipom ako nemate. 3. Proći će to ime vrlo vjerojatno jer prvo nije isti pravni oblik, drugo to vam ovisi o volji sudca da li hoće ili neće odobrit, treće ime je postalo slobodno kad je ugašen subjekt (makar nije to ni bitno jer svaka firma ima drugi oib i mbs) 4. Nema nikakvoga utjecaja vrijeme osnivanja tako da možete i dan prije isplate otvoriti firmu. Makar uzmite jedno 4 dana prije ako nešto zapne da imate vremena odraditi ako će te ići preko starta. Ukoliko će te ići klasično komotno računajte na dva tjedna vremenskog okvira da obavite sve što trebate. D.O.O. nema mogućnost stavljanja u mirovanje kao obrt. Jedino od troškova što imate i što morate plaćati sebi jest najam prostora (ne pokušavajte dati besplatno prosotr na korištenje ili za kunu jer će te morati plaćati porez od najma po procjeni PU), oslobođeni ste plaćanja naknade HGK, možda naknadi TZ ovisno o djelatnosti koju će te registrirati, knjigovođu jer se njemu plaća na mjesečnoj bazi osim ako nije drugačije dogovoreno. 5. Treba imati MTU jer je riječ o skladištenju. Jedini način da to zaobiđete i to spada u kategoriju app da registiriate veletrgovinu u tranzitu.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×