Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 17.06.2019 u svim područjima

 1. 1 bod
  Pokušajte prvo s ovrhom na pokretninama, kako je podstanar vjerujem da bude podmirio dug, jer ovršenici obično tako reagiraju da izbjegnu probleme i neugodnosti sa najmodavcom.
 2. 1 bod
  Borbena7

  Školarina - dug, moguća zastara?

  Možete se Vi pozivati na zastaru, ali prema svemu navedenom zastara nije nastupila i ako ne podmirite dug oni će pokrenuti ovršni postupak, a s tim morate računati i na dodatne troškove (odvjetnika, javnog bilježnika Itd).
 3. 1 bod
  Borbena7

  alimentacija

  Ovršnim prijedlogom za provedbu ovrhe na plaći, dostavlja se sudu zajedno sa ovršnom ispravom.
 4. 1 bod
  S obzirom na Vaše stanje, možda bi se mogla iskoristiti kakva državna mjera koja je na raspolaganju, a sve da se bar donekle olakša svakodnevni života, kako Vama, tako i Vašem ocu. Da li imate kući svu potrebnu njegu? Imate li kakvih prihoda? Da li otac može sve sam "pokriti" u kućanstvu?
 5. 1 bod
  U ovom slučaju, nema mogućnosti za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima, plaći, nekretninama, motornom vozilu itd, ali ostaje mogućnost da zatražite od suda ovrhu na pokretninama ovršenika i to na adresi za koju navedete da se na njoj nalaze njegove pokretnine, pa neka on dokazuje da nešto nije njegovo već od najmodavca.
 6. 1 bod
  Nema govora o pristranosti suda. Osoba je pozvana dati iskaz, njen iskaz se kao takav unosi u zapisnik i nema sudac ovlasti osobu uvjeravati da laže i slično. I Vi ćete imati mogućnost dati iskaz, i također će biti unesen u zapisnik i kao takva postaje sastavni dio spisa. Kasnije je sudac taj koji odlučuje na kojim dokazima (između ostalog to su i iskazi saslušanih osoba) donosi svoju odluku.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×