Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj o 23.06.2018 u svim područjima

 1. 1 bod
  Potočnica

  Izmijenjeni ugovor o radu

  Ne morate potpisati novi ugovor, bez obzira na postupak. Osobno bih poslodavcu vratila ugovor uz obrazloženje koje ste naveli - vaše radno mjesto nije ukinuto sistematizacijom. Može se dogoditi - ništa, da vas ostave raditi kao i do sada, ali može ići i Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu, s takvim otkazom imate pravo na otpremninu i novčanu naknadu s burze (pod uvjetom da tamo zadovoljavate ostale uvjete vezano za duljinu staža i sl.)
 2. 1 bod
  Potočnica

  prijava na oglas za posao

  Pravilo da na preporučenoj pošiljci bude naveden pošiljatelj je pravilo pošte za koje pošta ima svoje razloge. To pravilo ni na koji način ne utječe na bilo što drugo, a kamo li na uvjete natječaja neke nepovezane tvrtke. Dakle, ne - na omotnici koju osobno predajte ne mora pisati bilo šta vezano za pošiljatelja, za natječaj je važno da ispunjavate uvjete, te da ste sve što natječaj zahtjeva priložili u tu omotnicu. Eventualno bi za vas bilo dobro da tražite urudžbiranje te omotnice, odnosno, da dobijete potvrdu da ste tu omotnicu predali, ali ni to nije pod obavezno.
 3. 1 bod
  Potočnica

  ugovor o radu

  Otkazni rok ide kada jedna od strana otkazuje Ugovor, no postoji opcija Sporazumnog raskida ugovora, tu možete dogovoriti sve, pa i otkaz bez otkaznog roka. Sad, hoćete li vjerovati poslodavcu na riječ, bolje ga poznajete od nas (ako ništa, preko priča drugih radnika), ali nije na odmet da to sve stavite na papir. Sporazumni može napisati poslodavac, a možete i vi sami - prepišite formu s ugovora o radu (otprilike; tvrtka ta i ta, adresa, OIB, i radnik taj i taj, adresa, OIB, dana tog i tog dogovaraju Sporazumni raskid ugovora o radu na određeno vrijeme koji je sklopljen tog i tog datuma. Radni odnos prestaje s tim i tim datumom. Strane će se pridržavati ostalih obaveza proizašlih iz radnog odnosa...), isprintajte u dva primjerka, potpišite ih, jedan dajte poslodavcu, a drugi on potpiše vama i na miru ste...
 4. 1 bod
  Odgovoreno vam je prije!: "pohađanje vrtića nije obavezno"
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×