Jump to content

Predvodnici


Popularni sadržaj

Prikazan je najviše praćeni sadržaj od 14.03.2019 u svim područjima

 1. 3 bodova
  Nažalost, ne postoji niti jedno niti drugo, jer je prvo ročište pripremno u kojem stranke daju osobne podatke, te trebaju i usmeno obrazložiti navode u Tužbi i tužbenom zahtijevu, kao i u Odgovoru na tužbu, te predložiti dokaze, Vi možete naknadno uzeti odvjetnika, ali se morate osobno pojaviti, jer morate biti saslušana u postupku, zato Vam je moj savjet da se, a pošto navodite da Vas je strah od nekog "ekscesa" od strane tuženika, da se prije održavanja parnice, javite pravosudnom policajcu ili sucu u postupku, iznesete takve mogućnosti i zatražite prisustvo i osigurdavanja Vas od strane pravosudnog policajca, međutim, mišljenja sam da Vam to nije potrebno, jer da i dođe do nečega, vrlo brzo bi se reagiralo i spriječile neželjene posljedice, ali to je Vašo pravo i možete ga koristiti, Što se tiče završetka postupka u jednoj parnici, čisto sumnjam, gotovo sam siguran, da je nemoguće, jer postupak počinje pripremnim ročištem, nastavlja se glavnom raspravom u kojoj se izvode dokazi, da bi se, prije okončanja glavne rasprave, zakazala parnica za objavu presude, tako da je nemoguće da postupak završi u jednoj parnici..
 2. 3 bodova
  Ruby_Danderfluff

  Naslijeđe

  Možete za supruga izvaditi posjedovni list u katastru (nadam se da još uvijek možete ako je pokojni), kao i za sebe i za dijete, pa ćete vidjeti na kojim ste česticama upisani kao posjednici, a onda možete izvaditi i zemljišne izvatke za te čestice, pa možete vidjeti je li to nešto vrijedi, ili možete nekome prodati.
 3. 3 bodova
  Krenuti od vlasništva tih čestica, odnosno provjeriti u čijem se u vlasništvu čestice na kojima leži zgrada. Nadalje, promjena u gruntovnici moći će se izvršiti uz prijavni list, koji će izraditi ovlašteni geodet uz elaborat. Ovisno o situaciji, treba vidjeti da li je nužno utvrditi zemljište za redovnu upotrebu zgrade (koje će se formirati kao zemljište ispod zgrada sa neposrednim pristupom). Kako je zgrada izgrađena 1998. morate imati dokaz legalnosti za istu (Uporabnu dozvolu ili drugi akt s kojim je izjednačena). Slijedi izrada etažnog elaborata, ishođenje potvrde o etažnim cijelinama te sklapanje međuvlasničkog ugovora za provedbu u zemljišnim knjigama kako bi se svi stanovi upisali kao posebni dijelovi nekretnine.
 4. 2 bodova
  sivko

  Brak sa stranim državljaninom

  Što mu treba u srbiji moraš vidjet kod njihova MVP-a. https://uprava.gov.hr/print.aspx?id=815&url=print Pošto je godinama udaljen od RH državljanstva šteta je pisat. Ako ima boravišnu/radnu dozvolu u Bugarskoj može bez problema u RH.
 5. 2 bodova
  Dok cekamo pravni savjet nekog odvjetnika, a s obzirom da ste savjet i trazili, napisat cu koju..kao roditelj i kao prosvjetni djelatnik.. Moj savjet vam je da se "pokrijete po usima" da se ispricate svi zajedno profesorici te nastavnickom vijecu uputite pismenu ispriku. Također..da se muz odazove na sud..te pokaje i isprica. A da bi sve ovo dosad savjetovano imalo smisla i da bi od toga koristi bilo u buducnosti. ..vi morate shvatiti da je kljucno da iz korijena promijenite svoj odnos prema ljudima u skolskom sustavu, s kojima ste u kontaktu za vrijeme skolovanja sina. Dakle..sinu morate pojasniti osnovna pravila ponasanja u skoli..nema on sta " burno reagirati", te bahato odgovarati profesorici..i nadasve nikako nema pravo vrijeđati profesoricu pogrdnim imenima na drustvenim mrezama. Odakle mu ideja da si to moze dopustiti?? Da, mislim da znam..od vas koji trazite opravdanja za njegove reakcije..i od oca koji si dopusta i puno vise od toga.. Kako sin ne bi napisao da je profesorica "drolja"..kada je i sam otac psuje..u jednoj javnoj ustanovi obrazovnog karaktera.. I otac misli da si to moze dozvoliti jelda? Od nekud je izvukao zakljucak da moze vrsiti nasilje nad drugim ljudima. I da, to je nasilje. I da, potpuno je nedopustivo Svako ponasanje ima svoje posljedice..eto to naucite svoje dijete ili ce naucit na tezi nacin...Ako bira vrijeđanje...onda bira i ukor.. Vas suprug..ako bira verbalno nasilje..onda bira i sudski postupak.. Ovo sad sto vam se događa je rezultat vasih vlastitih izbora..eto...tu je odgovor.. Lijepi pozdrav
 6. 2 bodova
  Možda ćete mi zamjeriti što ovo kažem, ali mislim da ste vi kao roditelji dio problema, a ne rješenja, jer svojim ponašanjem minirate nastavničin autoritet i onemogućujete joj da radi svoj posao u odnosu na Vašeg sina. Vjerujem da ga nema na piku, ili da ga ima na piku samo zato da bi u cijelosti ispunio svoje potencijale, a također se morate uživjeti i u ono što ona vidi u taj jedan sat nastave - dijete koje nikad nema zadaću, koje ne nosi potreban pribor, koje usto ometa nastavu i remeti red, koje fotografira ispit da bi provjeravalo nastavnicu... Postupak zbog remećenja javnog reda i mira je dodatni problem, koji je vidjelo i Vaše dijete, i on zbilja nema dobar primjer o tome kako se valja ponašati prema nastavnicima. Iskreno, mislim da će trebati puno više suradljivosti, sa Vaše strane, strane Vašeg supruga i sina da razriješite ovaj konflikt na odgovarajući način, kako biste u miru dočekali kraj školske godine. No pravno govoreći, ne vidim što biste tu mogli poduzeti.
 7. 2 bodova
  Spitfire

  Izračun omjera suvlasništva

  U biti vam je vrlo jednostavno. To vam govore i sami postotci. Dakle iz njih je vidljivo da bi se primjenom jednostavnog razlomka a da bi se dobila jedna cjelina, potrebno je pretvoriti u trečine. Prema tome u ZK bi bili upisani suvlanički udio suvlasniku 1 kao 2/3, a suvlasniku 2 1/3. Isve to iznosi 3/3 što predstavlja jednu cjelinu nekretnine.
 8. 2 bodova
  Imam jedan slučaj u parnici gdje je sud dostavio tužbu tuženiku na odgovor, iako u tužbi nije naveden OIB, dakle, postupao je po takvoj tužbi kao da je uredna.
 9. 2 bodova
  Prometna 300, Vozačka 300, Neimanje osobne 200 kn. Sve skupa 800 kn, odnosno 400 ako se plati na licu mjesta. Kopija se naravno ne priznaje, jer nema dokaznu snagu javne isprave. Samo kod bilježnika ovjerena kopija ima sukladno zakonu snagu javne isprave. Možda poneki policijski službenik u nekoj situaciji i prizna neovjerenu kopiju, ali svakako ostvareni su elementi prekršaja i može se kazniti iako je slikano na mobitelu/kopirano itd.
 10. 2 bodova
  Davno vam je odgovoreno Ako ste skoro pa doktorirali,onda treba da znate kako ugovori koje navodite nisu u domenu nasljednog prava.
 11. 2 bodova
  gala385

  Naknada za prijevoz u školama

  Kao tajnik bih Vam isplaćivao cijenu dnevne karte puta broj dana...barem je takvo bilo tumačenje po starom kol. ugovoru....
 12. 2 bodova
  G-man

  Suprug ne želi razvod

  Ne znam ni za jednu sudsku presudu, kojom bi tužbeni zahtjev usmjeren na razvod braka zbog trajno i teško poremećenih odnosa bio odbijen, tako da s te strane, ne morate brinuti. Ne može sud "prisliti" nekoga da ostane u braku, u kojem više ne želi biti. Na kraju krajeva, za brak je potrebna volja obje strane, kada to nestane, nestane i temelj braka. Ukoliko je vaša odluka takva kakva je i ne vidite mogućnosti da je promijenite nikakvim razgovorima ili promjenama druge strane, onda se rješenje nalazi u podnošenju tužbe za razvod braka, a sam postupak je znatno jednostavniji i brži kada u situaciji, poput vaše, nema maloljetne djece.
 13. 2 bodova
  veliki pozz. hvala na linku. zanimljivo kako je sve definirano, a ipak za identičnu stvar dobijete različite cifre od različitih JB. ja se upravo spremam na kupovinu nekretnine u zg i s obzirom na sve za sto će mi trebati JB, troškovi mi mogu jako varirati...
 14. 2 bodova
  sivko

  vožnja auta sa stranom vozačkom

  Kod nas može vozit bez problema a za van je bolje da ima punomoć.
 15. 2 bodova
  Nemojte tako gledati stvari, niko Vam neće, a i ne smije, oduzeti pravo na Vašie djete, jer bi se time uzelo i pravo djeteta na kontaktiranje s obadva roditelja i na pravo djeteta na obadva roditelja, doduše, zbog starosti djeteta, vjerojatno će biti dodjeljeno majci na odgoj i suživot, a Vama određeni kontakti, no to Vas ne treba brinuti, dijete raste, a kao što navodi i poštovani Mister-X, ništa nije isključeno, niko Vama Vaše dijete i Vaše pravo na njega, kao i njegovo pravo na Vas, kao oca, ne može ]uzeti.. Sretno..!
 16. 1 bod
  Kao da su me citale tete i tetice iz HZMO-a, kolega danas dobio na adresu privremeno rjesenje sa predujmom mirovine od 01.01.2019.god. Uplata mirovine valjda sljedi ako ju ne dobi u ovih par dana do 10.04. onda ce biti na dan kad se redovno isplacuju mirovine 10.04. za ozujak sa zaostacima za sijecanj i veljacu.
 17. 1 bod
  sivko

  Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Nema pravo žalbe čim je platio kaznu.Ili se plati ili se žali.
 18. 1 bod
  Otiđite osobno ili pošaljite opunomoćenika (odvjetnika) u pisarnicu Općinskog suda u Rijeci (Kazneni odjel) te zatražite informaciju o tome kojem sucu je predmet dodijeljen. Nakon toga, moći ćete izvršiti i uvid u spis i vidjeti u kojoj je fazi. Inače, kazneni spisi kod kojih progon ide privatnom tužbom (javna je tajna) stoje u referadi sudaca i nemaju prioritet te se rješavaju kada se naše vremena ili je potrebno napuniti statistiku.
 19. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Boraviste

  Praksa je svugdje različita. U većini slučajeva traže samo ovjerenu suglasnost stanodavca, a može i stanodavac doći s Vama dati suglasnost pa se tako štedi na troškovima ovjere. Vlasnički list ne treba, a ako su ga prije tražili, nisu trebali/smjeli, jer u suglasnosti stanodavac pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrđuje da je suvlasnik nekretnine u kojoj Vam dopušta prijavu. savjetujem Vam, ako možete, odite s Vašim stanodavcem na policiju, ili neka on ovjeri izjavu pa možete i sami. ako imate original suglasnosti od prije, i ako je ta suglasnost ovjerena kod javnog bilježnika, ona VRIJEDI. Inače, referenti na šalteru traže svake godine novu suglasnost, što traže nezakonito. Ja sam pisao predstavku MUP-u koja je naknadno usvojena. Jednom dana ovjerena suglasnost vrijedi sve dok se ista ne opozove. U zakonu piše da ste dužni priložiti suglasnost, a nigdje ne piše da ta suglasnost mora svake godine biti dana nanovo.
 20. 1 bod
  gala385

  Mentorstvo

  Nemate pravo na naknadu jer MZO ne naknađuje navedeno pripravnicima izvan radnog odnosa. To Vam je ravnatelj trebao reći prije nego ste pristali na mentorstvo.
 21. 1 bod
  Pregovaranje nije obaveza, nego samo mogućnost i policija u slučaju ovog prekršaja neće pregovarati (radi se o jednom od najtežih prekršaja po prometu). S obzirom na visinu kazne koja prijeti i mogućnost da ti sud odredi zabranu od 12 mjeseci, puno je bolje otići na sud i pokazati da si normalan, pokriti se ušima i reći da se neće ponoviti, jer su ti tako najbolje šanse da prođeš s manjom kaznom i kraćom mjerom...
 22. 1 bod
  alanella

  Radni / neradni dani

  Tako je, do 11.3. do ponoći je pošiljka trebala biti raspoloživa za preuzimanje. Međutim, budući da se radi o pošiljci iz inozemstva, ovdje vrijedi rok od 15, a ne 5 radnih dana, tako da biste u svakom slučaju trebali uputiti prigovor Hrvatskoj pošti i pozvati se na članak 50. stavak 2. Općih uvjeta za obavljanje univerzalne usluge. Evo ih na njihovim stranicama: https://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/2019/Opci_uvjeti_za_obavljanje_univerzalne_usluge-1.3.2019.pdf
 23. 1 bod
  Wanksta

  A1 Ovrha

  Hvala na pojašnjenju, konkretno stranka/ovršenik je pravno neuka, lošeg imovnog stanja, nema punomoćnika/zastupnika na sudu, odbije joj se zahtjev za pravnu pomoć..ode raditi u inozemstvo, zarađuje, u HR nema više prebivalište/boravište i slijedom postupanja dobije zastupnika koji joj brani prava i interese..to je ok.
 24. 1 bod
  bob25274

  Naknadni upis u knjigu drzavljana HR

  Ukoliko ste imali prebivalište i vi i otac u trenutku vašeg rođenja u tadašnjoj SR Hrvatskoj, te niste upisani u knjige državljana u BiH /Bihaću/ do 08.10.1991. niti ste imali bilo koje drugo državljanstvo u sastavu tadašnje državne zajednice SFRJ /eventualno po majci/ imate pravo na hrvatsko državljanstvo, treba podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva. Za eventualna dodatna pojašnjenja javite se u inbox.
 25. 1 bod
  sivko

  Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  Točno.Jedina greda je da to moraš osobno primit i potpisat.
 26. 1 bod
  sivko

  Vozacka dozvola

  18 voziš.
 27. 1 bod
  Borbena7

  Radni / neradni dani

  Slažem se s Vama, 11.3. do ponoći je pošiljka trebala biti u uredu i raspoloživa za preuzimanje.
 28. 1 bod
  atomic95

  Oštećenje tuđe stvari

  I kad se dogovorite o cifri, odradite to da ostane papirnati trag, tj da imate dokaz da ste nadoknadili štetu. Izvod iz banke itd.
 29. 1 bod
  Borbena7

  Tko je u pravu

  Obratite se predstavniku stanara da Vas susjedi uznemiravaju i da ih upozori da zadiru u Vašu slobodu. Korištenjem kupaonice ne narušavate nikakav red i mir (ni kućni, ni javni) već obavljate osnovne ljudske potrebe. Također, možete pismeno tražiti od pravne službe upravitelja, da informira susjede o Vašim pravima.
 30. 1 bod
  sivko

  Prigovor na oduzimanje vozacke dozvole

  2 primjerka.udare prijemni pečat i sa kopijom PN-a šalju na sud koji će odlučit da li će te zvat ili donijet presudu bez tebe.Možeš slobodno putovat i po presudami imaš pravo platit 2/3 u zadanom roku.Kad će doći ne zna nitko.
 31. 1 bod
  drot13

  Floberica 5,2 ili 5,5

  Kada policija procijeni da se radi o beznačajnom prekršaju, pa ne pokreće prekršajni postupak. U praksi se to odnosi na situaciju kad čovjek sam donese oružje i preda ga bez prava na naknadu, tako da se računa da je otklonio posljedicu prekršaja, sam i bez prethodne policijske intervencije, te više ne prijeti nikakva opasnost od kršenja zakona te nema potrebe za kažnjavanjem (malo sam skratio, ali shvaćaš bit). Ovo tvoje se ne odnosi nužno na to, jer ti je policija pronašla oružje, a ne da si ga ti predao, ali uprave/postaje i u takvim slučajevima idu tim putem, bez podnošenja prekršajne prijave. Nemoguće je reći dok ne dobiješ odgovor od njih, ali ne trebaš brinuti, u svakom slučaju je to prekršaj i novčana kazna. Ako te prijave, u obrani možeš reći da poštuješ propis i u skladu sa Zakonom si nabavio plinski pištolj i prijavio ga, a to bi isto napravio i za pušku da si znao a ju moraš prijaviti. Nisi to napravio isključivo iz neznanja, a pušku nisi skrivao, pokazao si ju policajcu kad je došao radi plinskog pištolja, odmah si ju predao i spreman si odreći je se bez naknade. Sud sigurno neće biti opak u tom slučaju.
 32. 1 bod
  sivko

  Brak sa stranim državljaninom

  To će buduća pitat u lokalnoj PP kod službenika za nezakonite migracije ili tamo kod osobe koje izdaju dozvole. Moraš tražit boravak na osnovu zaposlenja.
 33. 1 bod
  Matrix

  nužni dio

  Glede vašeg upita prosudite sami iz konkretnog slučaja iz sudske prakse; Ako je između ostaviteljice i jednog od nasljednika sklopljen ugovor koji su ugovorne stranke nazvale ugovor o darovanju prema kojem ostaviteljica daruje nasljedniku stan koji je otkupila kao nosilac stanarskog prava, a nasljednik preuzme obvezu ostaviteljice da će otkupljeni stan otplaćivati kroz vrijeme od 26 godina, onda se ne radi o daru koji mora vratiti radi namirenja nužnog dijela, jer se ne radi o raspolaganju imovinom bez naknade. Kratki tekst odluke: “To iz razloga što je sud prvog stupnja utvrdio da je tuženik dao svojoj pok. majci K. J. suglasnost za kupnju stana kao stanar u stanu u D., S. kbr. 3, te da je pok. majka stranaka K. J. sklopila Ugovor o kupoprodaji stana 25. studenoga 1992. godine kojim je u toč. III. platila iznos prvog obroka od 115.549 tadašnjih CRD a ostatak iznosa u protuvrijednosti od tadašnjih 38,54 DEM mjesečno obvezala se otplatiti u roku od 26 godina. Nakon sklapanja ugovora o otkupu stana tuženik i njegova majka K. J. sklopili su Darovni ugovor 28. prosinca 1993. godine kojim majka daruje u cijelosti nekretnine u D., dvosobni stan, S. 3, površine 55,09 m2, s time da se tuženik kao daroprimac u toč. VI. ugovora u cijelosti obavezao preuzeti obveze darovatelja, dakle pok. majke proistekle iz Ugovora o kupoprodaji stana, dakle da će u cijelosti u roku od 26 godina otplatiti stan koji je otkupila njegova majka. S obzirom na gore utvrđene činjenice, vidljivo je da se ovdje ne bi radilo o darovanju “bez plaće” jer je bitno svojstvo darovanja u davanju “bez plaće” (pravno pravilo paragrafa 938. OGZ) jer preuzimanjem obveza u pogledu daroprimatelja iz ugovora o darovanju i preuzimanjem obveze ispunjenja bilo kakvih davanja je u proturječju s pravnom prirodom ugovora o darovanju (pravno pravilo paragrafa 941. OGZ). Prema odredbi čl. 72. Zakona o nasljeđivanju darom u smislu Zakona o nasljeđivanju, među ostalim, smatra se i svako raspolaganje bez naknade, dakle pod darom se u smislu Zakona o nasljeđivanju podrazumijeva svako ostaviteljevo raspolaganje imovinom bez naknade u korist drugoga. Tužiteljice u parnici traže vraćanje u ostavinu pok. J. K. 2/6 dijela stana koji je bio predmet Darovnog ugovora sklopljen između tuženika i pok. K. J. 28. prosinca 1993. godine a sve radi namirenja nužnog nasljednog dijela tužiteljica. Iz provedenih dokaza, kako je gore navedeno, proizlazi da se iza darovnog ugovora krije naplatno raspolaganje, tj. sporazum tuženika i njegove pok. majke prema kojem će majka darovati stan tuženiku i prenijeti ga u njegovo vlasništvo, a tuženik preuzima na sebe u cijelosti otplatu stana u roku od 26 godina. S obzirom na gore navedeno ne može se prihvatiti stajalište suda prvog stupnja da se radi o Ugovoru o darovanju bez naknade jer suprotno proizlazi iz izvedenih dokaza, priložene dokumentacije i iskaza tuženika saslušanog u svrhu dokazivanja, te supruge tuženika, budući da se u konkretnom slučaju nije radilo o darovanju, tj. stjecanju ostaviteljičine imovine bez naknade.” Županijski sud u Bjelovaru, Gž-2212/05-2, od 2. III. 2006.
 34. 1 bod
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani Dinko73, ništa ne znači za korisnike neke od najnižih braniteljskih mirovina po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, radi se o budućem rastu najniže mirovine za korisnike neke od mirovina po općem propisu ZOMO. Lijep pozdrav
 35. 1 bod
  gala385

  Tehnološki višak u PO

  Gleda se čitava škola, odnosno svi učitelji tog predmeta ili svi učitelji razredne nastave. Pri odlučivanju o poslovno uvjetovanom otkazu, poslodavac mora voditi računa o trajanju radnog odnosa, starosti i obvezama uzdržavanja koje terete radnika. Pravilnik koji citirate odnosi se na SAMO na Povjerenstva županije koja šalju tehnološke viškove u škole..
 36. 1 bod
  G-man

  Godisnji za osobe s invalititetom

  Ukoliko je poslodavac razumna osoba, onda je to najbolje riješiti jednim ljudskim razgovorom u 4 oka. Dani vikenda se računaju u GO samo ukoliko bi po rasporedu, radnik na te dane bio dužan raditi, a traži da ne radi.
 37. 1 bod
  sivko

  Brak sa stranim državljaninom

  Nakon vjenčanja tražit će privremeni zbog bračne zajednice. Svejedno je gdje ćete se vjenčat (em je skuplje em trebaju prijevodi prije vjenčanja a i poslije).Ako budete i živjeli u Njemačkoj neće dobit boravak kod nas.
 38. 1 bod
  Željac047

  Suprug ne želi razvod

  Ne postoji ako su se stekli uvijeti iz čl. 51. st. 2. Obiteljskog zakona (teško i trajno narušeni bračni odnosi), a postupci koje navodite (obvezno savjetovanje prije razvoda braka i medijacija) nisu potrebni, jer, kako navodite, nemate mlt. djece, dakle, ako sud utvrdi da su se stekli uvijeti za razvod braka, on će brak i rastaviti, No, iskreno gledajući, ne ulazeći u meritum problematike u braku, možda bi bilo dobro da još popričate sa suprugom kad je u takvom stanju kakvim opisujete, jer je razvidno da će ga to "dotući", da ga, naravno, ako se nemožete nikako dogovoriti i srediti bračne odnose, na neki način " pripremite" na ono, za njega, najgore, a to je razvod braka, oprostite, samo se stavljam u njegovu poziciju gledajući sve što navodite vezano za njega....možda bi pomoglo bračno savjetovalište, no Vi najbolje znate o čemu se radi i odluka je samo Vaša i u "Vašim rukama"
 39. 1 bod
  Prijaviti autorima, izdavačima i sl. Njima je u interesu da se to makne, pa će oni dalje o tome brinuti.
 40. 1 bod
  Najniza mirovina po ZOMO-u za jednu godinu mirovinskog staza od 1. siječnja 2019. iznosi 64,34 kn, a nakon 01.07.2019.god. iznosit ce kao i aktualna vrijednosti mirovine koja sad iznosi od 1. sijecnja 2019.god. 66,35 kn., i uskladit - povecati ce se svima koji primaju najnizu mirovinu po ZOMO-u. Najniza mirovina hrvatskog branitelja iz DR u 2019 godini iznosi 2.558,25 kn, isto koliko je iznosila i u 2018.god., znaci da nije povecana.
 41. 1 bod
  Vjerojatno ZANI.
 42. 1 bod
  Željac047

  Pokretanje rastave

  Pošto imaju mlt. dijete, prvi korak je otići u nadležni CZSS i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i, možebitne, medijacije, u kojim pistupcima se roditelji upoznaju sa posljedicama razvoda braka, te se pokušava utijecati kako bi se dogovorili oko zajedničke roditeljske skrbi oko djeteta i potpisali Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sukladno čl. 106. ObZ Ako dogovor ne uspije i roditelji ne potpišu takav plan, od strane CZSS se dobiva potvrda (zapisnici) o provedenim postupcima koji su temelj za pokretanje sudskog postupka za razvwod braka (rok za pokretanje je šest mjeseci) i dalje sve ide sudskim putem. 'Izbaciti" iz kuće se može na način da vlasnik pokrene sudski postupak radi iseljenja ili, ako bi se radilo o zlostavljanju, zatražiti donošenje mjere opreza zabrane približavanja, Sve dok nije donesena nikakva sudska odluka o roditeljskoj skrbi, može uzeti dijete, jer je on roditelj kao i majka djeteta i nebi se radilo o otmici djeteta, prisilnom odvođenju isl.
 43. 1 bod
  Sport ne može biti obrt. Obrt možete otvoriti za: 90.01-Izvođačka umjetnost-djelatnosti glazbenih sastava. Otiđite u poreznu pitati da li ako otvorite obrt za ovu djelatnost može biti paušalno oporezivanje.
 44. 1 bod
  Može i jedno i drugo.
 45. 1 bod
  Imate pravo ali od njegove osiguravajuće kuće kad bude proglašen krivim. Ništa teško psihički,sudac pita vi odgovorite.
 46. 1 bod
  Teme su ti spojene, jer nema potrebe da isto pitaš na više strana.
 47. 1 bod
  Od svega što ste napisali najzanimljivija mi je ova rečenica na koju ću ovako odgovoriti: ako očekujete od multidisciplinarnog vještačenja da riješi problem koji imate onda lijepo te novce trošite na djecu npr. skupljajte im novce pa kada postanu punoljetni da mogu birati školovanje. Ako ste spremni na multidisciplinarno vještačenje gledati kao na dio slagalice koju slažete zajedno sa svojim odvjetnikom onda samo naprijed, šanse postoje. Jako puno materijala za tu slagalicu morat ćete sami pripremiti kako bi olakšali svome odvjetniku da taj materijal stavi na pravo mjesto i u pravo vrijeme. Vrlo često u mišljenjima centara za socijalnu skrb, tko ih prati, u mišljenjima nekih vještačkih timova, tko ih prati, primijetit će da navode, tamo gdje nema značajnijih i laiku lako uočljivih odstupanja osobnosti, "kompetentna majka, kompetentan otac, predlažemo da se dijete povjeri majci, a sa ocem će se viđati...." pa navedu u kojem opsegu. Ja vas sad pitam: koja je to fina razlika zbog koje dijete treba povjeriti baš majci? I tu sad dolazimo do vrle bitne stvari: forenzička dijagnostika. Provjerite koje institucije, odnosno vještački timovi je u svoja mišljenja stavljaju. Ja znam da se na to odlučila od 01.01.2019. jedna institucija u Zagrebu. Na vama i vašem odvjetniku je da, ako se odlučite za vještačenje, provjerite te detalje. Nadalje, nije cilj multidisciplinarnog vještačenja napisati koliko bi dijete trebalo provoditi vremena sa svakim od roditelja. Vrlo često upravo to vještački timovi čine čime prekoračuju da tako kažem svoje ovlasti. A čine to zato jer je sudu tako lakše pa se može pozivati na njihovu preporuku i mišljenje, čine to zato jer ne žele ići protiv mišljenja centra, čine to zato što nemaju dovoljno kompetencija za provesti forenzičku dijagnostiku, čine to zato jer su rijetki roditelji koji im zajedno sa svojim odvjetnicima prigovaraju zbog toga. Cilj multidisciplinarnog vještačenja trebao bi biti provesti kvalitetnu forenzičku dijagnostiku, vidjeti odnos djeteta sa svakim od roditelja i pretpostaviti kakao će taj odnos izgledati i razvijati se sada i u budućnosti.
 48. 1 bod
  Jednostavno,trenutno traže dokumentaciju.Šta će bit po novom zakonu vidjet ćemo.
 49. 1 bod
  Borbena7

  Promjena potrazivanja

  Ovo bi značilo da imate blokiran račun po njihovom rješenju o ovrsi, ali da nisu došli na red za naplatu i da će od suda tražiti promjenu predmeta i sredstva ovrhe tj. da sud donese novo rješenje o ovrsi na odabranom predmetu. Kad Vam se ovako prijeti, posve je isto da li ćete uplatiti traženi iznos ili ne, mogu Vas po doznačenoj uplati odmah nazvati i onda prijetiti s nečim drugim, i tako u nedogled. Nema šanse da sud provodi ovrhu na autu koje nije Vaše. Zapravo, da bi se uopće pokrenuo ovršni postupak na autu, ovrhovoditelj prije svega treba dostavit potvrdu MUP-a iz koje je razvidno u čijem vlasništvu je taj auto, ako nije u vlasništvu ovršenika, tada ovrhe neće ni biti. U ovom slučaju, ne šalje se obavijest već rješenje o ovrsi koje donosi sud, a ovršenik ima pravo na žalbu u roku od 8 dana. Vidi kod nekretnina i auta, ali ne i pokretnina, to trebate dokazati da nije Vaše tj. onaj koji tvrdi da su pokretnine njegove on to mora i dokazati.
 50. 1 bod
  bovu

  B2 kapital

  piši prigovor javnom bilježniku. u prigovoru navededi promašenu aktivnu legotimaciju ovrhovoditelja. navedi da nisi dobila ugovor o otkupu duga . pozovi se na zastaru potraživanja duga. u postupku pred sudom traži uplatnicu kojom dokazuju plaćnje po ugovoru. ako uplatnice nema ugovor o otkupu duga je fiktivan. neće škoditi da tjekom postupka navedeš da je ugovor fiktivan. možda bi bilo dobro da te zastupa odvjetnik. košta ali ako dobiješ spor mežeš dobit povrat nužnih troškova.ako ih tražiš.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+01:00
×