Jump to content

Neo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako osoba daruje nekretninu roditeljima, sinu, kcerci, suprugu na to se ne placa porez na promet. Provjereno u poreznoj upravi.
  2. Hvala na odgovoru, znam da imovina koju sam unjela u brak nije bracna stecevina ali problem je sto sam ja stan u braku prodala i dala mu novac. Dali to znaci da se postupak moze odvijati godinama ? Mislim na dio tuzbe u kojem bih trazila povrat novcanih stredstava koje sam mu dala. Ne znam dali sud moze uzeti od njegovog dijela imovine kad se podjelimo i vratiti meni dio koji sam mu dala. Zanima me kakva je praksa u sudovima ako netko zna ? I jos jedno pitanje, dali kod podjele imovine sud prodaje nekretninu i djeli ili to ide nekim drugim putem ? Hvala !
  3. Postovani, molim za savjet, U braku sam 9 g. imam sina od 7g. Suprug je prije braka darovnim ugovorom dobio stan od roditelja, ja sam prije braka takoder dobila stan. U braku smo kupili auto na kredit koji sam ja odplatila. Muz je vise bio nezaposlen nego u radnom odnosu. Uglavnom sam ja snosila troskove kucanstva i svega ostalog. Prije godinu i pol na nagovor muza i u dobroj vjeri prodala sam svoj stan i dala mu novce za pokretanje vlastitog posla (u njegovom stanu zivimo). Posao je neko vrijeme isao , cca pola godine da bih nakon toga saznala da je vec neko vrijeme teski ovisnik o drogama.Prije moga saznanja o njegovoj ovisnosti prijevarom me nagovorio da mu budem jamac za kredit u iznosu od 10 000 € koji uopce nije otplacivao a sad to sjeda na moju placu. Njegovo cudno ponasanje sam pripisivala stresu na poslu a nazalost na kraju sam shvatila da je na heroinu. Probala sam mu pomoci da krene s ljecenjem, organizirala mjesto u bolnici i dogovor s komunom, medutim sve je odbio i nastavio s drogiranjem.Sve novce je potrosio a ja sam ga jedva uspjela dogovoriti da prepise pola svoga stana na mene. Uglavnom moje je pitanje. 1. mogu li zajedno sa zahtjevom za razvod braka pokrenuti i tuzbu za povrat novaca koji sam mu dala i kredita koji odplacujem, . 2. koliko vremenski traje razvod braka ako se ide tuzbom ? Napominjem da sam to pokusalla sporazumno rijesiti, cak smo i predali sporazumni razvod braka da bi on u meduvremenu otisao iz zemlje te se ne zna kad ce se vratiti. Situacija je ustvari puno gora ali trebalo mi 10 strana da napisem detaljno stanje stvari. Molim za savjet ! Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija