Jump to content

Cvita

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Po mom saznanju dužnik se može naplatiti iz stečajne mase samo ako je potraživanje prijavljeno u roku od četiri mjeseca od pokretanja stečajnog postupka .U suprotnom , ništa od naplate duga .
  2. Ako se ne stigne na prvo ispitno ročište , onda sud prikupi sve podatke vjerovnika koji nisu stigli na prvu raspravu i pošalje im dopis u kojem stoji koliko novaca treba ju uplatiti vjerovnici da bi se pokrenulo novo ročište ( u našem slučaju je to bilo 10.000,00 kn ) . Sada treba odvagnuti da li se to poduzeću isplati ili ne . Ukoliko se sredstva ne uplate u točno predviđenom roku ne saziva se rasprava . Nadam se da sam pomogla .
  3. Ja nisam pravnica . Samo me zanima je li to znači da ako imamo 23 redovna studenta na stipendiji da oni mjesečno djelu na tri djela 1600 kn mjesečni ili da svaki ponaosob prima 1600 kn mjesečno . Zahvaljujem na odgovoru !
  4. Koliki je iznos stipendije koji poduzeće može izdvojiti za stipendije redovnim studentima po studentu i ukupno mjesečno ? Je li iznos od 1.600,00 kn (max) iznos koji se odnosi na studenta mjesečni ili za sve studente koje stipendira poduzeće mjesečno ? Hvala !
  5. Ja radim ovrhe prema d.d. , d.. i obrtima za moje poduzeće. Prema nalogu odvjetnika svaki neplaćeni račun treba ispistai u 4 primjerka te ih potpisati i pečatirari. Potrebno je uz to priložiti punomoć ovlaštene osobe , izvod sa JRR-a o otvorenim računima te izvadak iz registra obrta ili trgovačkog suda . Ito je to . Nakon toga sve je na Trgovačkom sudu i u slučaju dobivenog postupka ovrhe tužena strana mora imati novca na računima da biste se vi mogli naplatiti . Nadam se da sam pomogln!
  6. Kako će se naplatiti od vlasnika , ako se radilo o doo , kada isti ne odgovara sa svojom imovinom ?! Poduzeće je likvidirano ( više ne postoji ) sva potraživanja prema takvom poduzeću su nemoguća za naplatu .
  7. Fizička osoba koja ima udjel u poduzeću A d.. prodaje taj isti udjel poduzeću B d.. ( ta fizička osoba je 100 % vlasnik poduzeća B ). Zanima me je li moguće prodati udjel po vrijednosti različitoj od one knjigovodstvene i jesu li sada poduzeće A i B povezane osobe i kako se tretiraju kamate fakturirane između njih ? Unaprijed zahvaljujem !
  8. Moja dosadašnja praksa ( kada je ovrha u pitanju ) kaže da kada sam dobila rješenje o pravomoćnoj ovrsi bilo prema poduzeću ili prema obrtniku , ukoliko ima sredstava na računu naplata potraživanja nikada nije bila u pitanju . Međutim kada sredstava nije bilo na računu stavu vas u red čekanja , a nakon određenog vremena dužniku prodaju pokretnu imovinu ,itd.
  9. Kada se radi o takvom vrstu posla, onda mora postojati ugovor između vas i trgovačkog društva koji vam je dužan isporučiti robu koja je kupljena na leasing . Svako nepoštovanje ugovora vuće posljedice tj. u okviru svakog ugovora mora stajati i članak o naknadi štete prilikom neizvršavanja ugovorenog posla . Stoga ja ne bih naplatila interkalarne kamate već bi isporučila račun na veći iznos zbog nepoštivanja ugovora.
  10. Poduzece ima centralu u Splitu i zeli otvoriti poslovnicu u Zadru koja ce prodavati asortiman koji nije dio osnovnog poslovanja poduzeca . Zanima me koja je procedura ?
  11. PU u Splitu je rekla da je imovina morala biti prodana po cijeni koja je jednaka ili veca od trenutne knjigovodstvene vrijednosti imovine koju prodajemo te da je posto je prodajna cijena niza od knjigovodstvene manje prikazan prihod. Manja je osnovica za obracun PDV-a . Inspektori su nam na tu razliku obracunali PDV i zatezne kamate koje smo mi uredno platili.
  12. Trebam napisati pravilnik poduzeća , a nisam pravnica radim u d.. poduzeću ( srednji poduzetnik ) . Gdje mogu naći ogledni primjerak ?!
  13. Porezna uprava je imala inspekciju u nasoj firmi i naplatila nam je penale cak i ako je dugotrajna imovina bila fakturirana po cijeni nizoj za 2000,00 kn u odnosu na knjigovodstvenu . PU tvrdi da se ispravak stope amortizacije može vršiti isključivo i samo na početku poslovne godine i to mora biti popračeno sa dokumentima u kojima su naznače smjernice poslovne politike zbog čega se traži određena promjena . Tako izglasane promjene vrijede samo od toga datuma i nista se može primjenjivati retroaktivno . Po njihovom nije bitna tržišna vrijednost nego samo kako naplatiti više poreza .
  14. Auto knjigovodstveno vrijedi 268000,00 kn , a dogovorena prodajna cijena je 2380000,00 kn. Može li se ispraviti dosadašnja amortizacija i prebaciti na ubrzanu ( auto je kupljeno krajem 2004.godine ). Kako se to tretira porezno ? HITNOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!
  15. U poduzece nam je dosla interna revizija iz centarle u Njemackoj . Isti taj revizor tvrdi da je u Njemackoj sasvim normalno zaracunavati zatezne kamate na zatezne kamate . Je li to moguce ?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija