Jump to content

Brlj

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, idemo po redu. Protiv Vas je pokrenut prekršajni postupak, protiv njega nije i neće ni biti. Ako smatrate da niste krivi, predložite prometno vještačenje. Vještak će procijeniti njegovu brzinu i mogućnosti uočavanja i izbjegavanja sudara. Pretpostavljam da bi mogao reći da do nezgode ne bi došlo da ste odustali od uključivanja u promet kad ste ga uočili, ali isto i tako da je on mogao izbjeći nezgodu da je vozio dozvoljenom brzinom. Ovakva situacija znači podijeljenu odgovornost, ali to s prekršajnim postupkom nema veze, jer se tu utvrđuje odgovornost za prekršaj u administrativnom smislu, a ne odgovornost za nastanak nezgode. Ako želite pokušati ostvariti naknadu za sebe, morat ćete tužiti njegovo osiguranje, jer ne vjerujem da bi Vam išta isplatili čak i da se prekršajni postupak protiv Vas obustavi .
  2. Pojeo vuk magare. Nek ti to bude škola da drugi put zoveš policiju na očevid.
  3. Kamate na imovinsku štetu teku od dana nastanka štetnog događaja. Malo bolje prouči novi ZOO. U svakom slučaju, kad platiš nešto što je drugi dužan nadoknaditi, i za to imaš dokaz, onda kamate možeš potraživati od dana plaćanja. Što se tiče postotka, odraditi ovo za 25 % čisti je bezobrazluk (to su najveći postoci koji se uzimaju kad se radi o naknade neimovinske štete, a to je druga priča u koju sad neću ulaziti).
  4. Klasika. Ja bih napravio slijedeće: posudio novac, popravio auto u ovlaštenom servisu, uz račun, i onda ih tužio na taj iznos sa kamatama od dana plaćanja. Obratite se odvjetniku, mislim da bi fer bilo to napraviti za otprilike 10 % od konačne odštete. Nažalost, tako to funkcionira u većini osiguravajućih kuća.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija