Jump to content

pingvin

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim u pomoč, majka . treče dijete , prima porodiljni a firma mijenja vlasnika tako da ostaje nezaposlena . koja su njena prava po novom zakonu u slučaju nezaposlenosti a primati naknadu bi tremala do treče godine ? kolika je naknada i dali i dalje ide radni staž i mirovinsko ako sada kao trostruka majka i domačica radi 24 sata na dan ????
  2. kako je uopče moguče da ima naknadu 5700 kn, ako je najviša stopa u prvih 6 mjeseci 4250 kn?
  3. koliko dugo traje stečaj ako likvidacija traje 18 mjeseci i koje su moje obaveze i prava ako sam nezaposlen i vlasnik tvrtke u stečaju tj. likvidaciji?
  4. čitao sam več ali par nejasnoča su još uvjek tu: dali kad najavim likvidaciju (01.01.2009)i sebi kao jedinom članu društva dam otkaz (31.12.2008) moram plačati neke prihode (mir. i zdrav.) sljedečih 18 mjeseci koliko traje likvidacija i kako je to kad bih najavio stečaj jer firma nema ni kn. na računu samo nekih 30000 kn u robi i oko 50000 kn pozajmica samom sebi koje sam tokom godina nakupio ne da prevarim državu nego da firma opstane u nadi da če kad tad krenuti posao da prehrani jednu malu obitelj(5 članova) a ni bake ni djeda niti ikog drugog ko bi nam event. pomogao. sad smo međutim u takom položaju da bi najrađe da me nema... i sta je sa plačanjem poreza ako ni(sam) u sustavu pdv-a? u sustavu sam 5 god. a ušao sam 01.01.2004 silom zakona sa nekih 50000 kn robe na koju sam platio pdv bez povrata i sad bi morao platiti još jednom???
  5. hvala na odgovoru, i to je to? jer sam več bio nezaposlen dok je tvrtka još poslovala pa mi nisu odobrili pomoč jer sam vlasnik tvrtke, a u ovom slučaju sam vlasnik do pravomočnosti likvidacije tj. stečaja?
  6. puno vam hvala , ja se nadam da ovo neče završiti tragično jer mi sve ide naopako , da mi nije žene i djece več bi ja to riješio i pravac psihijatrija
  7. živim sa trudnom ženom i dvoje male djece u maminom stanu. iznad nas je živo biče sa ženom i dva odrasla sina. več se nekih 6 godina kad zatopli pojave velike mokre fleke na plafonu(gljivice su nam podstanari) ,što je moj susjed okarakterizirao sa :nije to ništa u mene curi u potkrovlju kad god pada kiša a to nikog ne zanima.(vodi spor s stambenim od kupnje svog stana u podkrovlju) bezugovornu pričuvu sam plačao dok mi prije 6 godina sa stambenog nisu odgovorili da oni nemogu uči u stan da bi sanirali štetu i da to ja moram riješiti sa susjedom , poslje mi se više nisu ni javljali.(samo šalju račune i ovrhe) sad je počelo kapiti i kad je vruče i hladno i moj susjed mi je predložio da u njega nema vode na podu i da si to u plafonu sam popravim. pitanje:kako objasniti djeci da je to normalno u hrvatskoj da ti susjed piša po glavi,ili jednostavno uzeti bombu i iči na sve ili ništa.... ovo što doživljavamo je bolesno i ponižavajuče.....
  8. moja tkz. firma nas (ja ,supruga i uskoro troje djece)evo 5 god. držala na vodi ,jedva ali nismo zahtjevni pa se moglo. sad kad dolazi treče dijete a posao je spao na skoro pa ništa dok su potraživanja velika ,bi najrađe zatvorili što prije to bolje. likvidacija traje 18 mjeseci dok stečajni postupak košta tri puta više nego mi imamo,živimo ispod svih prosjeka sa stalnim strahom od pustih računa. tvrka nema (još)nikakvih dugovanja osim pozajmice samom sebi. kako????? zatvoriti ovu katastrofu, jer nemamo skoro pa za kruh u lijepoj našoj u kojoj je prosjek plača kažu oko5000 kn hitno. hitno , hitno
  9. molim kratak i jasan odgovor.. direktor sam svoje tvrtke več 5 god. i jedini zaposlenik. kako mogu ostvariti pravo za pomoč od biroa za zapošljavanje nakon stečaja ili likvidacije(18 mjeseci)ako imam rok od 30 dana za prijavu na biro rada i obavezan sam potpisati potvrdu da nemam nikakvu samostalnu djelatnost a imam je sve do pravomočnosti likvidacije ili stečaja*??
  10. to znači da bih ja stvarao unikatne predmete (slike,figure,maske itd), iste izlagao u tkz.ateljeu (radionici) koja je u mom vlasništvu u staroj jezgri grada pa ako neko pokaže interes onda ih i prodao.
  11. usvojen sam sa 17 god u njemaćkoj od strane mog sada več bivšeg očuha,, pa uvidjeh kakvu glupost napravih . kako nazad??
  12. unaprijed, hvala na pomoči meni je 34 god. , usvoio me je moj sada več bivši očuh kad mi je bilo 17 u njemačkoj. dali imam pravo na udio u ostavštini mog biološkog oca? dali postoji mogučnost da učinim ovo usvajanje nevažečim?
  13. evo da se ija ispričam o mom dragom tati, 1987 zahtjev za rastavom , što je nakon 2 godine prijetnji, omalovažavanja i uvreda sretno i bez tjelesnih posljedica (o duševnim da i ne pričam)okonćano u korist moje mame. podjela imovine traje još dan danas, alimentaciju koju je sud dosudio meni i bratu nismo nikad ni vidjeli. preciznije, ja ,mama i brat završili smo na cesti sa tri kese odjeće. moj tkz. otac nudio mi je (tada 14 god.) da dođem kuči gledat video i svirat gitaru, što sam tada i odbio. zanima me koliko je godina republika hrvatska predvidila za raspodjelu imovine jer moj(tata) uživa sa svojom ženom u cijeloj kuči koju iznajmljuje več godinama, dok žena sa dvoje tada malodobne djece živi ispod svih minimuma. ovo pitanje postavlj otac dva sina.(za koje moj tata kaže da je on njihov pravi dida) a živi par kilometara od njih a nikad ne pita ni za dicu ni za unuke. volio bih kad bih mogao napraviti mami kuću da počne neki novi život bez sudova i ovakve birokracije u kojoj ne majka sa djecom imaju prava nego tata sa novcem. pozdrav
  14. kako legalizirati atelje-galeriju amaterskog umjutnika ili više njih u vlastitom prostoru i koje su zakonske obaveze takvih kao npr. porez,knjigovodstvo,itd
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija