Jump to content

Ljepotan

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Godine 2004. uzeo sam stambeni kredit na 20 godina, kod RBA sa obaveznim životnim osiguranjem kod Croatie vinklirano kod RBA. Međutim u ponudi osiguranja koju imam (kopija) stoji da je trajanje otplate 10 godina,obostrano potpisana sa moje i služenika osiguranja s druge strane. Međutim službenica u Croatia osiguranju kaže da se radi o grešci prethodne službenice.Da li mogu krenuti u kakav spor oko daljnjeg plaćanja i imam li kakve uzglede, koliko se sjećam navedena službenica mi je govorila da sam obavezan plaćati tih 10 godina.Napominje da se radilo o prvoj kupovini nekreatnine tih godina.
  2. Otplaćujem stambeni kredit (9 god.) kod RBA uz životno osiguranje Croata osig. koje je vinkulirano kod RBA. Malo mi je nejasno da li ću imati pravo (nakon 20 god.ugovora) na isplatu osiguranje, ako naravno to doživim, jer sam u Općim uvjetima pročitao da se isplata odnosi na slučaj smrti?
  3. Ljepotan

    Kleveta??

    Poštovani trebam pomoć oko slijedećeg, prije 20- tak dana dobio sam obavijest od jednog komunalnog poduzeća da sam im dužan oko 600 kn neplaćenih računa za smeće. Pošto sam siguran bio da se radi o grešci otišao sam u to poduzeće i tamo su mi rekli da je to dug od 2003/2004 godinu, pogotovo sam puko kada mi je djelatnica na šalteru rekla ako imam uplatnice sve će biti u redu.U daljnjem razgovoru sam „doznao“ da se radi o ovrhi na taj iznos tako da sam završio u prostorijama suda gdje nisu pronašli ništa, pa su me sa suda uputili da se raspitam kod dvojice javnih bilježnika u gradu pa tamo ništa, na kraju sam se vratio u pravnu službu poduzeća gdje su mi rekli da napišem dopis njihovoj marketinškoj službi radi otpisa duga jer gle čuda ipak se ne radi o ovrsi nego o stvarnom dugu.Nakon 15-dana slanja e-maila i telefoniranja tom poduzeću na kraju sam dobio pisani odgovor (na moj zahtjev) da to nije moje dugovanje i da je dug storniran te se ispričavaju zbog greške.Cijelo ovo vrijeme bio sam na živčan i ljut tako da sam pojačano pio ljekove i veoma svadljiv i razdražljiv u obitelji (imam ptsp i više bolničkih liječenja).Posjedujem kompletnu dokumentaciju o slučaju(dopisi,ispisi dugovanja i uplatnicu duga) pa me interesira da li mogu podnijeti ikakvu tužbu(kleveta, duševna bol i sl.) protiv navedeno poduzeća i kakav ishod mogu očekivati, jer sam zaista imao problema da dokažem svoju nevinost
  4. Prije par mjeseci dobio sam pismo (potpisano sa povratnicom) od jedne osobe, da moja supruga istoj duguje određenu svotu novaca koji je od nje posuđivala.Na to nismo obraćali pažnju jer se radilo o servisiranju duga prema supruzi iz radnog odnosa, u pismu doslovice stoji kada je koji iznos posuđen sa datumima itd.Sve bi to zaboravili da ista nije počela širiti laži po gradu pa me zanima da li mogu podnijeti kakvu tužbu (kleveta) zbog toga pisma bez pozivanja svjedoka (pismo je kod mene) te kakav ishod mogu očekivati?
  5. Supruga mi je na bolovanju povodom liječenja na jednoj psihijatriji, te me interesira dali psiho-bolesti F 43.2 i druge šifre spadaju u kategoriju profesionalnih bolesti i dali je moguća isplata 100% plate preko HZZO (ima dugotrajni staž oko 27 godina).
  6. Dali osoba koja je neprekidno u radnom odnosu 2,5 god(kod dva poslodavca kod jednog 1 god. i drugog 1,5 god.)ima pravo na otpremninu i naknadu plaće nakon uručenog otkaza, obzirom da je kod oba poslodavca radila na ugovore od po 6 mjeseci koji su produžavani do sada?
  7. Prvo rješenje o mirovini (Imam rvi, specijalac,dragovoljac itd.) dobio sam 5.03.2008.god.koje je bilo privremeno, negdje u 8.mj.2008.g. dobio sam konačno gdje je pisalo da sam u mirovini od 5.03.2008. te da mi je mirovina 6200 kn, a od 1.07.2008. oko 6500 kn. Radni odnos sa Mup-om je zaključen 27.10.2008.g.Kada sam 5.12.2008. dobio prvu mirovinu, međutim ja sam očekivao i razliku mirovine (što su neke kolege dobile) od 5.03.2008.g. jer mi je plaća u MUP-u bila oko 4900 kn. Kada sam telefonski razgovarao sa djelatnicom HZMO-a ista mi je rekla da ona o tome ne zna ništa i smatra da mogu dobiti razliku samo za razdoblje 27-31.10.2008.g jer sam primao plaću do 27.10.2008., te da se obratim referenici koja mi je radila rješenje o mirovini. Mislim da sam u pravu jer i u zadnjem rješenju eksplicitno piše da mi je mirovina od 5.03.2008. oko 6200kn, a od 1.07.2008. oko 6500kn.
  8. Moja parcela se graniči sa susjedom koji je moj daljnji rođak, koji ponekad zna biti i provokativan. Moja parcela je ispod njegove (terasasto zemljište oko 70 cm), koju mislim ograditi u dužini oko 60 metara, te da li to mogu uraditi bez njegove suglasnosti jer se radio tome da rođak tik do moje zemlje ima kokošinjac, drži lovačke pse, golubinjak i slično, te je svoje oluke sa tih objekata usmjerio na moje zemljište gdje je u neposrednoj blizini i moja kuća.
  9. Ljepotan

    Međa

    Da ne bi suđenje trajalo u nedogled, odmah angažirajte odvjetnika koji je specijalista u toj branši jer će pita biti skuplja tepsije. Znate za onaj nonsens u pravosuđu kada te susjed tuži i stavi ti plombu na vlasništvo i nemožeš ništa raditi dok se proces ne završi, a može trajati par godina(kod mene šest godina).
  10. Što nekulturnih susjeda tu policija mora podnijeti prekršajnu prijavu, jer njihovo tumačenje je djelomično točno kada bi vaš posjed bio na mjesecu.Stvari stoje ovako:tko verbalno napada ili vrijeđa drugoga,viče, galami, a na privatnom posjedu a isto je dostupno pogledu ili čujnosti (recimo sa ceste-javno mjesto) do prvih susjeda(ne moraju biti svjedoci, bitno je da su čuli galamu). Po policijskom tumačenju to bi izgledalo da vas netko može napadati cieli život bez posljedica.
  11. Godine 1992. g.kao branitelj uselio sam u stan s obitelji, jedne velike kuće, čiji je vlasnik B.B.koji je otišao u tzv.krajinu, međutim uvidom u vl.knjige isti nije bio upisan sve do svibnja 2006.g.Priča počinje krajem 2002.g. kada me B.B. tuži i traži povrat imovine te plaćanje stanarine s početkom 1999.god.,isti je sudu priložio falsifikat upisa iz.1999.što je dokazano pa je općinski sud prekinuo sud do stvarnog upisa B.B. na vl.list.Kada se 2006.g. upisao temeljem kupoprodajnog ugovora iz 1966.g.sud 2007. donosi presudu u korist B.B., međutim na žalbu moga odvjetnika ista se presuda ukida i predmet dolazi na županijski sud. Sad je stanje ovakvo, B.B. ostaje pri svome zahtjevu za plaćanjem stanarine do (2008) iako sam ja napustio stan 2004. god. što mi je odvjetnik davno sugerirao, moja strana ustraje na tezi da B.B. nije bio upisan kao vlasnik za vrijeme moga stanovanja. Što očekivati?
  12. Hvala na odgovoru,ovaj usmeni dogor već se provodi u dokumentiranoj formi, a ostavinaska rasprava će se vjerojatno obaviti u Prijedoru ili Bos.Dubici.Još jednom hvala!
  13. Državljan sam RH,rođen u BiH, pok. otac i majka, usmeno su braći i sestri prenijeli da se meni u vlasništvo ostavlja roditeljska kuća, što će oni i ispoštovati, pa me zanima da li prilikom otavinske rasprave mogu imati problema zbog državljanstva,pogotovo što se imovina nalazi u Rep.srpska?
  14. Dakle napiši prigovor na način da priznaješ prekršaj, te traži ako je moguće da ti umanje novčanu kaznu, odnosno da te lakše kazne zbog financijskog stanja i općeg stanja u obitelji (eventualna nezaposlenost čl.obitelji).Sačekaj rješenja 10-15 dana ako bude povoljno OK., ako ne onda traži da kaznu platiš obročno što je i moguće!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija