Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

kira

Korisnik
 • Broj objava

  653
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kira

 • Rang
  prestiga

Nedavni posjetitelji profila

4598 pregleda profila
 1. hvala lijpa, razumio,..znao sam redoslijed, "otprilike", no malo me začudila cijena ovog parc.elaborata pa sam bio u zabludi,.. lp
 2. Molim lijepo, "nastavak na prethodnu temu/upit", geodeta mi je izradio parcelariski elaborat,..dali je on u bii i geodetski elaborat ili što još treba napraviti da ovaj parcelariski bude sastavni dio glavnog projekta,..pitam iz razloga što mi je za 1.000 M2 izrade parcele fakturiran malo veći iznos,..
 3. oduzimanje oružja

  Neovisno o tome što pravomoćno u UP nije utvrđena moja odgovonost za krađu,..
 4. oduzimanje oružja

  prije izvjesnog vremena iz moga oosbnog automobila ukradeno mi je oružije "pištolj",.prijavio sam nestanak policiji i postupak je tijeku,..no kako sam posjedovao i lovačku pušku ona mi je oduzeta ,lijepo molim dali su imali pravo i temeljem kojega zakona,. Molim za žuran odovor i pomoć,, hvala
 5. Šutnja uprave

  Zahjev sam podnio prvostupanjskom tijelu,..dakle po mom zahtjevu prvostupanjsk organu nije mi do ada odgovoreno, lp
 6. Šutnja uprave

  Prije izvjesnog vremena, (travanj/18),Upravnom organu podnio sam zahtjev za priznavanje odeđenog prava, do sada mi nije odgovoreno,..dali da pišem žalbu kao da je negativno riješeno,..zapravo što mi je činiti osim puke požurnice,, lp
 7. pomoćni objekt

  Koji onda dokument zapravo treba,(montažni objekt,.9M2 zatorenog prostora i toliko otvorenog,."terase",.. lp
 8. pomoćni objekt

  Na parceli imam suvlasništvo cca 20 m2, na istoj želim postaviti malu drvarnicu,..dali mi treba što od dozvola,.. Hvala
 9. dragovoljac-status

  Dali je netko dobio rješenje ili kakav odgovor na zahtjev da mu se temeljem novog zakona prizna status Dragovoljca,..zahtjev sam podnio još početkom godine bio i na razgovoru u uredu za obranu no do sada nisam dobio nikakv odgovor,.. hvala
 10. Građevna dozvola-valjanost

  Izvedeno stanje manipuliranje,.. Naime imam neka sasznanja da se "legalizacija-izvedeno stanje" zloupotrebljava, primjerice: ako je bila izgrađena nekakva građevina prije početka primjene legalizacije i rokova po zakonu, a koji je s zahtjevom do 30.06.18,produljen,i kako se sve zbilja produžava te se na taj objekt građevinu od ranije radi novi zapravo proširuje i tu nije potrebna građevna dozvola, naprosto će se sve legalizirati do krajnjeg roka,.. Neznam dali sam to dobro svatio i ovdje opisao,..dakle stara građeivna i sve ono što se naknadno dograđuje i gradi jednoga dana će se legalizirati,..bez roka građevne dozvole, zapravo je mjerodavan zakon o legalizaciji,..
 11. Molim pozornost na rok valjanosti građevne dozvole koja je izdana ranije,..prije novog zakona,..
 12. Hvala lijepa,..da, ranije sam pitao općenito za početak gradnje i sve ono što je potrebno za istu,,vaši odgovori vrlo su jasni,, No ovo što sam novo otvorio i ptao radi se o sljedećem,,: Moj susjed radi višekatnicu već dvadest godina,..(cca 1.000 M2),..zapravo, on je iz postejeće obiteljske kuće(cca 200 M2), krenuo u "nadogradnju", i sada je to višekatnica, no u izgradnji, dakle ne dovršena, zapravo se svako toliko ruši ono što je prethodno izgrađeno, i nikada kraja,. Objket je u neposrednoj blizini prometnice s velikim kranom,,gradilište ne obilježeno ne zaštićeno itd,..i ono najbitnij nema obveze ploče s nužnim sadržajem,,investitor,projektant,nadzorni,rok izgradnje građ, dozvola i sl.. Pored prijave u građevinsku inspekciju koja ne postupa, zvao sam u odjel za graditeljstvo grada,,pa mi službenik govori da građevna dozvola izdana po starom zakonu vrijedi neograničeno,,to je zapravo pitanje i nekasnoća,..
 13. Po trenutačno vaećem zakonu građevna dozvola vrijedi tri godine,..dakle, po izdavanju dozvole građevina mora biti završena u roku od tri godine a u iznimnim slučajevima ista se može produžiti, no što je sa starim građevnim dozvolama koje su izdane prije ovog novoga zakona, dali one vrijde neograničeno,.. molim za mišljenja,
 14. Liječničko povjerenstvo

  Baš tako,hvala na izdvojenom vremenom, i tvojim komentarima,..ja idem dalje kako bi rekao naš jedan bivši premijer,..javim tijek postupka i nadam se njegovo skoro okončanje,..
 15. Liječničko povjerenstvo

  Ma ja ipak mislim da je sa tim zahtjevima povjerenstva iliti komsije nešto ne štima kada su u pitanju njihovi opetovani zahtjevi za bolničko liječenje,..no moglo bi se govoriti i o sastavima tih povjerenstava,..tko koga zapravo pregleda uključivo i liječničku dokumentaciju,..po meni su najmjerodavnji oni koji su kao liječnici u nekom vremenu bili na ratištu,..dakle u ulozi branitelja liječnika,..no na žalost njih je bilo vrlo malo,.ali živući bi mogli dati svoje mišljenje. Pored toga što je ovo prjije svega liječnički postupak"vještačenje", dakle liječnik vještači liječnika,..ovo je i upravni postupak, koji po tužbama rješava i Upravni sud,..u mom slučaju uvaženih pet presuda US,.i predmet se vraća na početak, trudim se u obrazloženjima sudskih odluka naći i to da bi se trebalo utvrditi i stanje branitelja, kroz bolničko liječenje,..
×