Jump to content

Rahowa

Korisnik
  • Broj objava

    45
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ja se ponovo javljam na ovu temu jer do dan danas jos nisam dobio nikakvog odgovora. Prošlo je gotovo godinu dana i 4 mjeseca odkako sam poslao žalbu Visokom prekršajnom sudu. Da li se to može provjeriti gdje je zapelo? Vidio sam da takve stvari ionako rade po šabloni bez pretjeranog zamaranja pa mi nije jasno zašto im treba toliko vremena da pročitaju jedan A4 papir i donesu odluku?
  2. To je ilegalno. Oslobađanje PDV-a pri unosu vrijednosti do 1000 kn se odnosi samo na robu za osobne potrebe a ne u komercijalne svrhe. S druge strane ne možeš ništa prodavati bez računa ili kupoprodajnog ugovora. Na kraju, moraš plaćati PDV i porez na dobit
  3. Proizvod je kupljen novi s jamstvom od 1 godinu. Od samog početka je bio neispravan. U roku od 24 sata je zamjenjen novim proizvodom sa novim serijskim brojem. Nakon nekog vremena uočena druga vrsta kvara na novom proizvodu. Kvar se javljao povremeno kroz duže vrijeme. Proizvod je opet predan na servis. Servis je trajao 22 dana (vrijeme od predaje do preuzimanja proizvoda). Na servisu kvar nije uočen (pošto se javlja povremeno) te su neki djelovi proizvoda preventivno zamjenjeni. Isti kvar se opet pojavio drugi dan nakon preuzimanja sa servisa. Nakon nekoliko dana proizvod je opet predan na servis, zajedno sa video snimkom u HD kvaliteti na kojoj se jasno vidi i čuje postojanje kvara. Taj servis traje 32 dana (od dana predaje uređaja) i još nije završen. Iz ovlaštenog servisa kažu da kvar tijekom testiranja opet nije uočen i da će preventivno zamjeniti druge komonente uređaja, a trenutno čekaju djelove i podrešku. Ukupno je prošlo 54 dana odkako je uređaj prvi put predan na servis zbog istog kvara. U jamstvenom listu piše: Ukoliko u zakonom predviđenom roku po prijemu proizvoda na servis u jamstvenom roku kvar ne bude otklonjen, obavezujemo se proizvod zamjeniti novim. Zanima me: 1. Da li je taj zakonom predviđen rok 45 dana? Po internetu nailazim na informaciju da je, međutim ne znam po kojem zakonu 2. Da li se pod tim rokom odnosi samo vrijeme trajanja pojedinog servisa ili se zbrajaju vremena servisiranja ukoliko se radi o jednom te istom kvaru kao i u ovom slučaju? 3. Ako je odgovor na prva dva pitanja pozitivan, na koji način mogu ostvariti pravo na povrat novca ili zamjenu za posve novi uređaj i da li mogu birati između te dvije opcije? Da li trebam pismeno dostaviti zahtjev ovlaštenome servisu i onda čekati odgovor? Ako je tako - u kojemu roku moraju isporučiti novi uređaj ili izvršiti povrat novca (od dana zaprimanja mog zahtjeva)?
  4. Zašto mu ne će pomoći greške? Policija smije griješiti a vozači ne? Stari je prije par godina dobio kaznu za brzinu. Bio je to dan 23.6. a policijac je napisao 22.6. Stari je uputio žalbu, napisao je kako 22.6. nije uopće bio na mjestu počinjenja prekršaja, te tada nije niti mogao počiniti taj prekršaj. Pošto niti policajac tog dana nije bio tamo (nego 23.6.) nije mogao svjedociti suprotno. Potpuno oslobođen krivnje. Isto tako je prijatelj imao slučaj gdje mu je ime krivo napisano (jedno slovo pogrešno). Napisao je u žalbi da to nije on i također je oslobođen.
  5. Glavna pošta na Glavnom kolodvoru radi 0-24. Može se poslati najkasnije u 23:59, tj. aparat mora otisnuti to vrijeme ili ranije
  6. Što je uopće vjerodostojan dokaz za njihovu krivicu? 1 svjedok? 2 svjedoka? Snimka s mobitela?
  7. A zašto ne bi teta policiji proslijedila podatke sina iz amerike pa neka njemu šalju kaznu s obzirom da je on pocinio prekršaj?
  8. Kako misliš netočne? Netko ti je savjetovao da platis kaznu jer nisi u pravu a sud te odriješio krivnje ili...? Što se tog gore tiće; prisustvo starije osobe s iskustvom je važilo prije par godina - točnije do sredine 2008 godine, sada to nema nikakve veze. Na sudu možeš moliti da se kazna umanji ili oprosti s obzirom da se radi o 2 kw više i kako ne postoji tvoj model auta u slabijoj varijanti motora i kako je to jedini auto u obitelji i tako te priče, al to ti ovisi o dobroj volji sudca koliko ce ti to tolerirati, jer po zakonu nemaš prave osnove za žalbu. U svakom slučaju evo ti jedna korisna informacija: Taj zakon se već mjenjao jednom i opet je na procjeni ustavnosti na Ustavnom sudu. Postoji vjerojatnost da će se opet promjeniti kroz neko vrijeme. Ako s žalbama i otezanjem doguraš do promjene zakona tada će se na tebe odnositi taj novi zakon, odnosno zakon koji tebi ide više u korist. Slična stvar je bila s onim bivšim zakonom da novi vozači ne smiju voziti u vremenu od 23:00 do 05:00 h. Tko je platio 1000 kn - platio je. Tko je pisao žalbe, taj je na kraju oslobođen krivnje jer se u međuvremenu taj zakon ukinuo.
  9. Što ako on prijavi da je auto vozio Mujo Hasić iz Sarajeva? Pošto HR policija ne može provjeriti stranog državljana, da li i u tom slučaju sav teret prekršaja pada na vlasnika vozila?
  10. Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da je teško, skupo i komplicirano dokazivati da službena osoba daje lažan iskaz.
  11. 5 svjedoka protiv službene osobe. Jasno je kako se vjeruje službenoj osobi protiv okrivljenika, ali što u slučaju kada iskaz okrivljenika potvrđuje 5 svjedoka?
  12. Ne moze posluziti na sudu kao dokaz, ali moze posluziti policiji u pronalasku drugih dokaza
  13. To suočavanje s policijom nije bas pametan potez jer oni na žalost znaju često lagat na sudu, a bez pouzdanih svjedoka ili dokaza - pred sudom su uvijek u pravu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija