Jump to content

imported_žarko1501143867

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani imam stan u najmu (državna firma) sa slobodno ugovorenom najamninom. Zbog sanacije krova i fasade zgrade suvlasnici su kod banke podigli kredit - ugovor o dugoročnom kreditu (7 godina)od 2007.što u konačnici dio mog iznosa kredita iznosi 4.000,00 kn. koji otplaćujem kroz povećanje pričuve.. Budući da u ugovoru temeljem kojeg koristim stan, a prema odredbi članka 10. stoji da je najmodavac dužan snositi troškove investicionog održavanja iz sredstava ostvarenih naplatom najamnine , ja sam od najmodavca zatražila povrat uloženih sredstava. Dobila sam negativan odgovor u kojem stoji: članci 41. i 87 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima N.N 91/96 govore da je za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitog upravljanja u što spadaju i veći popravci ( a što je sanacija krova i fasade za što je podignut kredit) i za poboljšice na zajedničkim djelovima zgrade, potrebna suglasnost svih suvlasnika stambene zgrade. Suglasnost za izvođenje radova nije dao najmodavac( radovi su bili potrebni zbog prokišnjavanja s krova i fasade). Budući da sam kao korisnik stana u obvezi namirivati zajedničku pričuvu stambene zgrade prema odluci većine suvlasnika te da mi oni kao vlasnik stana (državna firma) nisu dali suglasnost za izvođenje radova ne mogu udovoljiti mom zahtjevu za povrat uloženih sredstava za investiciono održavanje. Molila bi za savjet što da napravim, da li su zaista suglasnost trebali dati baš svi suvlasnici ( razmišljam o tužbi). Napomene radi ističem da sam sve svoje obveze izvršavam po ugovoru. s poštovanjem.
  2. pa naravno da je duže ako tjedan ima 6 dana, bez nedjelje (jutarnja smjena = 48 sati , a popodnevna = 42 , a radni tjedan iznosi 40 sati).
  3. Radim u jednom trgovačkom lancu (prehrana), radno vrijeme službeno počima u 6,30 - 20 međutim mi moramo doći u jutarnju smjenu najmanje 45 minuta ranije zbog robe koja dnevno dolazi (znači ako sam jutarnja smjena moje radno vrijeme iznosi punih 8 sati, a ako sam popodnevna onda 7 sati, što tjedno iznosi mnogo više od propisanog, a što mi nije plaćeno), molim Vas šta da radim sama kao jedinka jer naprosto ne mogu dozvoliti da me netko izrabljuje (uglavnom većina se boji otkaza).
  4. Poštovani, zanima me na koji način otkazati plaćati RTV pristojbu, zbog toga što u zadnje vrijeme (1 mjesec) uopće ne možemo pratiti programe , na ekranu piše "nema usluge", smatram da nisam dužna plaćati ono što nemam tj gledam. s poštovanjem.
  5. Poštovani, imam obrt 10 god. i redovno sam podmirivao sve prispjele obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Međutim zbog nenaplaćenih potraživanja u periodu od 2005-2010 (imam puno veća potraživanja nego dugovanja ), počeo sam kasniti sa plaćanjem ( na početku od jednog mjeseca , a sad već par mjeseci). Uslijed neredovite uplate za mirovinsko i zdravstveno , dospjele obveze uz velike kamate su narasle na 30000 kn, dobio sam ovrhu od porezne uprave u 6 mjesecu, uspio sam smanjiti dug na 18000 kn ( nisam imao osnovnih uvjeta za život, na sreću za sada mi radi supruga koja ima minimalnu plaću , a ja nemam u obrtu nikog zaposlenog i još smo podstanari). U međuvremenu sam se žalio pa je porezna donijela rješenje o deblokadi računa uz obvezu da ostatak podmirim do 01.12.2010. što nisam nikako u mogućnosti (ubijaju me kamate koje mi zaračunavaju) jer se nikako ne mogu naplatiti. Pošto nemam nikakve imovine osim vozila koje mi je neophodno za obavljanje posla (staro 15 god.). Ponovna blokada računa ugrozila bi mi u potpunosti osnovne potrebe za život. Molim Vas kako formulirati zahtjev za otpis duga i koje posljedice u konačnici bi imao, (imam dokaze o radnjama koje sam poduzimao preko javnog bilježnika o svojim potraživanjima). S poštovanjem,
  6. Poštovani, na općinskom sudu vodio se kazneni postupak protiv okrivljenika (direktor jedne bivše firme), zbog kaznenog djela iz. čl. 292 st. 1 i 2 KZ-a. RJEŠENJE općinskog suda glasi: Temeljem čl. 166 Zakona o kaznenom postupku (ZKP) OBUSTAVLJA se kazneni postupak protiv okrivljenika (direktora) zbog nastupanja njegove smrti. OBRAZLOŽENJE: optužnicom broj.....ODO tereti okrivljenika zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja-zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju, iz čl. 292 st. 1 i 2 KZ-a. Uvidom u smrtni list postupak protiv okrivljenika obustavlja se , a oštećenika (mene) sa imovinskopravnim zahtjevom upućuje se u parnicu. Zanima me kad i od koga uopće mogu naplatiti svoj imovinskopravni zahtjev, ako je dotični preminuo ,a bivša firma otišla u stečaj i sad je drugi vlasnik koji se bavi s drugom djelatnosti. S poštovanjem i unaprijed hvala na odgovoru.
  7. Firma nije bila optužena u kaznenom postupku. Odštetni zahtjev određen je protiv pokojnog okrivljenika (ja sam pokrenuo kazneni postupak jer sam smatrao da je on kao predsjednik uprave bio odgovoran za sredstva koja su bila namjenjena za isplatu plaća kao i otpremnina , u sudskom postupku je i dokazano da su sredstva doznačena na račun firme, a kamo su završila to je trebao znati on).Tvrtka se u međuvremenu ugasila tj. ima novog vlasnika.Nakon što je okrivljenik preminuo, kako sam već i rekao sudski postupak se protiv njega obustavlja, a ja pošto sam prije njegove smrti podnio odštetni zahtjev trebao bi biti obeštećen (sad me zanima od koga i na koji način ja mogu biti obeštećen i koliko dugo ću još čekati, iz mojih saznanja okrivljenik je imao nekretnine i obitelj koja je valjda te nekretnine i nasljedila, a samim time je pretpostavljam nasljedila i dugovanja). hvala na odgovoru.
  8. Poštovani,radio sam u jednoj firmi koja je išla u stečaj, zadnjih par mjeseci dok sam u istoj još radio, nisam dobio nekoliko zadnjih plaća kao ni otpremninu koja je bila namjenjena bivšim zaposlenicima (neki su dobili ,a nas par nije)sve je završilo na sudu, u međuvremenu bivši predsjednik uprave protiv kojeg se vodio postupak je preminuo, postupak na sudu se obustavlja, a odštetni zahtjev će se provesti , mene bi zanimalo koliko dugo se odštetni zahtjev čeka da postane pravomoćan tj. kad mogu očekivati odštetu koja mi po zakonu i pripada (sudski postupak traje već 6 godina).
  9. Zanima me, ako netko prima naknadu za tuđu pomoć (400 kn.)od centra za socijalnu skrb, kada i u kojem trenutku ta naknada prestaje (primatelj je sposoban brinuti se sam o sebi), tko provjerava (po zakonu se zna)da li je pomoć potrebna.
  10. Ja sam imao sličan slučaj, gdje sam trebao dokazati smrt djeda koji je nestao u II svj. ratu, najprije sam išao u matični gdje je živio (tu je bio i rođen) zatim na sud, onda se opet vratio u matični gdje sam dobio smrtovnicu.
  11. Poštovani, imam stan u najmu - nezaštićena najamnina (ne samo ja nego nas oko 60 radi se o jednoj državnoj firmi), najmoprimci su uglavnom branitelji Domovinskog rata, naš status pokušavamo riješiti oko 6-7 godina, tj tražimo otkup stanova i smatramo da na to imamo pravo s obzirom da je Država uknjižila dio stanova kao svoje vlasništvo (duga priča), do sada smo se obraćali skoro svim državnim ustanovama (od Vlade Rep. preko saborskih zastupnika, ali izgleda da nitko ne želi ili neće riješiti naš status) pomalo našem strplenju dolazi kraj i čini nam se da ćemo morati izići u javnost (svaki put kad vidim na TV-u da se rješavaju "problemi" raznoraznih ne znam kako da ih nazovem ... svi imaju veća prava od nas , samo se uzrujavam), da ne duljim molim nekoga da mi kaže "pravu adresu" kome da se obratimo, srdačan pozdrav.
  12. danas sam saznao da imam 50 profesionalnu, hvala svima.
  13. spravak Da Vas nebi bola velika slova u oči, evo pisat ću i malim slovima, što se tiče gosp. "bilogora" da nebi zvao Vakulu u pomoć ,napisao sam "neslužbeno" iz tog razloga što još nisam dobio konačno rješenje (prema tome ne mogu znati točno), za sada toliko, hvala na odgovorima.
  14. POŠTOVANI, DRAGOVOLJAC SAM DOMOVINSKOG RATA SPECIJALNA POLICIJA DO 1999, STATUS RVI, ČIN SATNIKA, DOBIO SAM AKONTACIJU MIROVINE 2.500 , ZANIMA ME AKO MI NETKO MOŽE REĆI KOLIKU MIROVINU MOGU OČEKIVATI ( NESLUŽBENO 50 OPĆA NESPOSOBNOST 50 PROFESIONALNA).ČEKAM KONAČNO RJEŠENJE.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija