Jump to content

zwizdan007

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sukladno kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, pravo na 2 slobodna dana im službenik zbog "smrti ostalih krvnih srodnika zaključno s četvrtim stupnjem srodstva, odnosno tazbinskih srodnika zaključno s drugim stupnjem srodstva". Preminuo mi je od bake brat, da li imam pravo na slobodne dane? Hvala
  2. Poštovani! Prije par dana dođe poštom gore navedeni dokument sa uplatnicom na 240 kn za 3 tv prijamnika. Zanima me kako ću postupit s obzirom da je naslovljena na "apartmani XY", a koji nemaju pravnu osobnost (ja sam nositelj djelatnosti, apartmani XY nemaju ni OIB ni račun, ništa), te na činjenicu da inkasator nije ni dolazio do kuće (u opomeni piše da je sastavljen zapisnik) već, a tako se priča po mjestu, je otišao do Turističke zajednice koja mu je dala podatke o iznajmljivačima! Moje mišljenje je da opomenu izignoriram jer sud ionako ne može pokrenut postupak protiv "nepostojeće" pravne osobe, međutim, zanima me da li mogu pokrenuti kakav postupak protiv TZ jer su dali podatke? Također, volio bih vidjeti i taj zapisnik.... Molim mišljenje iskusnih forumaša
  3. Hvala na odgovoru. Još par pitanja: u uputi o pravnom lijeku stoji da se ne mogu žaliti na pogrešno utvrđeno činjenično stanje. Dakle, ovo bi spadalo pod bitnu povredu postupka? Drugo, kakvi su mi troškovi za žalbu? Koliko se plaća? Da li sudjeluju stranke u žalbenom postupku? Ako drugostupanjski potvrdi presudu, koliko bi mi mogli porast troškovi?
  4. Poštovani, molim savjet. Dobio sam prvostupanjsku presudu u postupku ovrhe zbog duga prema Tele2, gdje je dosuđeno da im moram platiti dug i troškove ovrhe. Dug je nastao nakon što sam po isteku dvogodišnjeg ugovora jednostavno vratio broj i otkazao pretplatu. Ugovorom je bilo definirano da se plaćanje vrši trajnim nalogom sa AMEX-a, međutim kako je ugovor istjecao sredinom mjeseca, oni se za polovicu posljednjeg mjeseca nisu naplatili, a ja o tome ništa nisam znao. Također, nisam dobio opomenu o dugu kao ni obavijest o prebacivanju duga na Inkaso. Prvi glas o postojanju duga je prijedlog za ovrhu od strane Inkasa, na koji sam naravno podnio prigovor. Sutkinja u obrazloženju presude odbija moju tvrdnju da sukladno općim uvjetima PBZ-a samo korisnik kartice može opozvati trajni nalog, odnosno da se tele2 mogao i morao naplatiti taj zadnji mjesec (sutkinja tvrdi da je raskidom ugovora, raskinut i trajni nalog), zatim ne prihvaća obrazloženje da je adresa sa osobne iskaznice predane prilikom raskida ugovora (također i na zahtjevu za raskid je nova adresa) obavijest o promijeni adrese (oni kažu da nisu znali za novu adresu, a Inkaso je odmah znao). Nadalje, u presudi se uopće ne očituje o navodima iz žalbe kojom tvrdim da nisam obaviješten o prebacivanju duga sa tele2 na Inkaso. Zanima me da li se isplati žaliti na ovu presudu. Hvala unaprijed
  5. Posla san in zahtjev za preseljenje sa povratnicom, kako ste mi ranije savjetovali i kao odgovor sam dobio gornji mail. Oću ih sad samo ignorirat ili postoji još kakav potez koji će ić meni na ruku?
  6. Dobio sam mailom odgovor od b-neta Poštovani, zahvaljujemo na dopisu koji ste nam uputili. B.net nema provedenu infrastrukutru na navedenoj adresi i nemamo mogućnosti istu provesti. Potrebno je da nam pošaljete zahtjev za raskidom usluge nakon čega će Vas kontaktirati naš odjel za raskide i s Vama dogovoriti uvjete raskida. Kako bismo uvažili zahtjev za raskidom ugovora, potrebno je obratiti se pismenim putem. Dopis možete poslati e-mailom, poštom ili telefaksom te je isti potrebno vlastoručno potpisati i priložiti presliku osobne iskaznice. Isto tako možete prebaciti uslugu na drugu osobu na istoj ili drugoj adresi na kojoj je dostupna usluga B.neta. U trenutku prebacivanja usluge potrebno je da svi računi budu plaćeni. Za sva Vaša dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte na broj Nazovi! Kupi! 0800 13 13 ili e-mailom na: prodaja@bnet.hr. S poštovanjem, blablabla Da li da ignoriram ovaj mail, ili da im pošaljem zahtjev za raskid? Mislim da će mi svejedno pokušat naplatit 1500 kn penala... Ili da u zahtjevu napišem da tražim raskid na njihovu štetu zbog nemogućnosti ispostavljanja usluge, inače ću se obratiti HAKOM-u?
  7. A ako su oni snimali Hvala na savjetu, pokušat ću tako.
  8. Hvala. HAKOMU da se obratim na osnovu kojeg članka? Šta sa plaćanjem računa u međuvremenu? Znači ovo šta san ja s njima telefonom razgovarao nema nikave veze?
  9. Pretražio sam forum i nisam našao slični problem. Dakle, kao podstanar, uzeo sam u Bnetu internet prije 6 mjeseci. Za par dana se selim u drugi stan, o tome sam obavijestio operatera, rekao da sam zadovoljan uslugom i da bih je želio nastaviti koristiti u novom stanu. Međutim, oni mi u novom stanu ne mogu pružiti uslugu, te mi sad za raskid traže 1500 kn!!! Ima li kakva šansa da im se to ne plati, ili bar da se plati manje, nešto kao kad se raskida sa mobilnim operaterom? Posebno s obzirom da su oni u nemogućnosti dalje pružati uslugu. Unaprijed zahvaljujem.
  10. MIslite da nemam šanse? Bez obzira šta nikad nisam kaznu dobio?
  11. Pozdrav Sinoć sam dobio dnevnu kartu u prvoj zoni. Da li postoji ikakav način prigovora kojim bi mi smanjili ili oprostili kaznu? Naime, zbog jedne obiteljske situacije (dijete je bilo u pitanju) sam jednostavno zaboravio poslat SMS za parking. Ne poričem počinjenje prekršaja, kriv sam, ali inače parking plaćam redovito (imam oko 100 potvrda o plaćenom parkingu u mobitelu) i nikad nisam dobio kaznu do sad. Da li je itko imao pozitivna iskustva sa zagrebparkingom? Hvala
  12. Moga si mi ovo napisat prije par dana, a ne sad kad san reka starome da dostavi moje podatke
  13. Razmišljam da mu kažem da mene navede. Otkad sam dobio vozačku (13 godina) nemam kaznu za brzinu ili alkohol, jedino sam platio jednu parkirnu i jednom me sud oslobodio prijave da sam vozio slalom po Slavonskoj aveniji. Valjda bi mi sud mogao uzet u obzir to da nisan recidivist? Još jedna stvar. Prekršaj je počinjen u Splitu, a ja sad imam prebivalište u Zagrebu. Da li se postupak može vodit u ZG, da ne moram ić na sud u Split?
  14. Još jedno pitanje. Ako se odbiju dat podaci, šta se događa sa izvornom prijavom za prekoračenje brzine? Hoće li i nju probat nekom prikačit?
  15. O tome i pričam. Imamo 4 auta, s parkinga se uzima prvi po redu i stvarno se ne sjećamo tko je taj dan prolazio tuda. Mislin, prošla su 3 mjeseca... Kako misliš da se i minimalna može smanjit? Ako netko od nas prizna, da li se i onda može smanjit kazna i eventualno nedodijelit bodovi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija