Jump to content

Mihael101

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može primjer žalbe, makar na mail . S poštovanjem
  2. Zanimalo bi me što mi je činiti i koje su moje opcije ukoliko odluče ne platiti neiskorišteni godišnji? Koje su sankcije koje bi imali u tom slučaju?
  3. Hvala na informacijama do sada. Uspio sam sporazumnim ugovorom o otkazu dogovoriti sa poslodavcem kraći otkazni rok. Jedina otvorena stavka koja je ostala jest neiskorišteni godišnji odmor. Kako u otkaznom roku ne stignem iskoristiti G.O. zbog prebacivanja posla, jedina opcija ostaje isplata naknade za neiskorišteni G.O. Mene bi zanimalo koje opcije imam pošto mi je poslodavac izašao u susret sa kraćim otkaznim rokom, ukoliko odluči ne isplatiti neiskorišteni G.O. ?
  4. Zamolio bih Vas ako Vam ne bi bio problem da ukoliko imate kakvu šprancu ili ako me možete uputiti na neku stranicu di bi mogao preuzeti ili sastaviti Sporazumni otkazni ugovor.
  5. I da dopunim Marija ti kada redovito otkažeš ili dodovoriš sporazumni prestanak ugovora o radu sa sadašnjim poslodavcem,trebaš predhodno sa novim poslodavcem sačiniti ugovor o radu. Npr. ugovor zaključite dana 01.09 2010 sa početkom rada 01.10 2010. odnosno sa sljedečim danom po isteku otkakaznog roka. Time ćeš si osigurati da ti se novi poslodavac eventualno ne predomisli.Ok? Možete li mi pojasniti razliku između sporazumnog i redovitog otkaza? (Ugovor mi je na određeno ako je to važan podatak). Ako sam dobro shvatio, ja recimo u ponedjeljak 6.09.2010. predam zahtjev sa sporazumni otkaz i ukoliko ne uspijem dogovoriti drukčije odradim otkazni rok od 30 dana do 06.10.2010. Istovremeno ja bih trebao sa novim poslodavcem potpisati ( ugovor ili predugovor? ) da kod njega počinjem sa radom od 6.10.2010. ili 7.10.2010. Jel novi ugovor ili predugovor može biti čisto papirologije radi pa se kasnije koliko dođe do smanjivanja otakznog roka može izmjeniti i potpisati novi?
  6. Poštovani, molio bih Vas za savjet, naime zbog pronalaska novoga zaposlenja trebao bi dati otkaz trenutnom poslodavcu ali me konkretno zanimalo na koji način tj. kojom vrstom otkaza da to napravim. Novom poslodavcu nije prevelika žurba i mogao bi pričekati trajanje otkaznog roka od 30 dana, ali ukoliko bi bilo moguće, volio da bude čim kraće. Imam 20-tak dana neiskorištenog G.O. kojeg koliko sam shvatio ne mogu prenijeti u kod novoga poslodava nego ga moram ili iskoristiti ili mi ga moraju platiti. Ukoliko im nisam neophodan tih 30 dana , može li se nekim internim dogovorom zamjeniti taj neiskorišteni godišnji za otkazni, ili samo skratiti otkazni rok na recimo 10-15 dana ? I samo još jedno informativno: Da li na osnovi toga da poslodavac isplaćuje određeni dio plaće kroz bonove postoje uvjeti za traženje izvanrednog otkaza? Unaprijed hvala za svaki info.
  7. Eto sam da javim ljudima koji su pomogli. Danas je dosao po drugi put postar sa kaznom, pismo nisam preuzeo a sutra su 2 godine od dana prekrsaja. Hoce li oni ponovno slati pismo ili da ocekujem gospodu policajce ?
  8. Koliko njima treba da mi opet posalju poziv ?
  9. Toga sam svjestan, ali me zanimaju posljedice ukoliko ne podignem, te ukoliko podignem , i tamo mi pise da se moram pojaviti na prekrsajnom sudu, mogu li kaznu nekakvim odugovlacenjem otjerati u zastaru?
  10. Pismo je preporučeno s povratnicom. Ne znam da li da to podignem ili ne. Koliko puta sud salje bez da se pismo primi? Mogu li dva puta ne podignuti pismo i jos jednom pravdati odsutsvo? Policija me privede sudu? ? Ne znam, ako imate kakav konstruktivni savjet dobro bi mi dosao posto sam prvi put u ovakvoj situaciji.]
  11. 19.4.2006. zustavili su me zbog prekoracenja brzine te predali kaznu od 500kn + sudski troskovi. U roku od 8 dana sam ulozio prigovor na zalbu te istoga predao u policijsku upravu. Sve do danas nisam dobio nikakvu obavijest. A jutros me docekao zuti papiric preporucene posiljke kojega moram podignuti. Kako nista drugo ne ocekujem pretpostavljam da je to pismo poziv na sud. Sada me zanima sto se događa ako ja to pismo ne preuzmem i koje mogucnosti imam kako bih uspio odugovlaciti to jos 2 mjeseca. Unaprijed hvala na konstruktivnim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija