Jump to content

mladen123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ups gospodine Mrljavac, ispričavam se - hvala vam što ste me prosvijetlili - sve do sad sam mislio da oni stvarno mašu kuhačama a ne svijetlećim stop palicama! (al dobro, ak Vam je gušt pravit se pametan, neka Vam bude) . Da se nadovežem na onaj moj prvi post - navedena patrola me nije zaustavila jer sam vozio u ograničenjima međutim stajali su totalno u mraku - neosvijetljeni niti obilježeni na bilo koji način koji bi olakšao njihovu uočljivost u mrklom mraku i to na AUTOCESTI na zaustavnoj traci i laserom mjerili brzinu. Mene je zanimalo samo da li je dozvoljeno zaustavljatti aute na autocesti takvom metodom jer se dovode u opasnost svi sudionici prometa. Opće je poznato da se je na autocesti zabranjeno zaustavljanje osim ako nije najnužnije.... Uostalom, zašto onda postoje "Kobre"?
  2. U nedjelju oko 23 sata vozio sam zagrebačkom zaobilaznicom u smjeru istoka (oko Buzina) te naletio na policiju koja je bila sparkirana na zaustavnu traku i laserom je mjerila brzinu. E sad, zanima me dal sam im ja dužan stati ako onak sa "kuhačom" izlete onak u mraku pred mene? Nikad ih nisam vidio na autocesti da tak mjere brzinu, pa me zanima da li je to inaće uobičajeno i da li smiju to raditi? Zahvaljujem
  3. Prije 3 tjedna malo sam previše popio, te uzeo frendov skuter (200 ccm) da se malo provozam po kvartu. Pao sam sa skutera te je došla policija i hitna koja me odvezla u bolnicu na šivanje. Nisam imao kacigu, a oko 1 ujutro analizom krvi izmjereno mi je 1,8 promila alkohola. Pitanje: Kakve sve sankcije mogu očekivati? (vožnja pod utjecajem alkohola, bez položene A kategorije, bez kacige) Da li ovim prekršajima gubim dozvolu za "B" kategoriju? Kakve su kazne? Imate li kakav savjet štp mi je činiti? Unaprijed zahvaljujem....
  4. I da ga je vidio, ako nema neki čvrst dokaz (fotografija), po mom mišljenju niti jedan sud ga ne bi trebao kazniti. Jar policajac mora dokazati da je vozač kriv tako da za to ima neki dokaz. - To što ga je navodno vidio ne znači ništa jer tako se teoretski mogao sjetiti i bilo koga okriviti. Pisati žalbu obavezno.
  5. Prije godinu dana zaustavila me policija i napuhao sam 0.59 promila. Ova koncentracija alkohola povlači kaznu 2000kuna, 3 kaznena boda i 3 mjeseca bez vozačke. Žalio sam se Prekršajnom sudu te mi je žalba odbijena. u 12. mjesecu dobio sam poziv da dođem na saslušanje u prekršajni sud na kojem se ne vodi postupak (ali zbog smanjenja troškova postupka pošto mi je taj sud bliže) i tamo sam sucu dao izjavu. U izjavi sam rekao da sam popio jedno pivo, da inaće ne pijem, nemam do sad nijedan prometni prekršaj, da mi je policija nakon alkotestiranja dozvolila da dalje upravljam vozilom pa da molim suca da mi da ukor (da se to više neće dogoditi, da mi je žao....itd....). Uz to, nije bilo suočenja s policajcem. Mjesec dana nakom toga došla mi doma opet ista kazna (3 mj bez vozačke, 3 kaznena boda i 2000kuna kazne) te mi piše da se mogu žaliti Visokom Prekršajnom sudu. Moje pitanje je - Da li se isplati žaliti i očekivati kaznu koja ne bi obuhvaćala oduzimanje vozačke (pošto mi je to prvi prekršaj a i konc alkohola nije velika te sam nedavno diplomirao i upravo počeo raditi a TREBA mi auto)? Koliko otprilike traje rješavanje žalbe VPS-u? Ako imam još godinu dana do zastare, da li postoji mogučnost da ti ovo otiđe u zastaru? Koliko se puta imam pravo žaliti VPS-u? Hvala Vam unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija