Jump to content

sin85

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja situacija je sljedeća: Moja izvanbračna supruga sporila se o vlasništvu stana sa nasljednicima stanodavca i ona je taj spor izgubila nakon više od 10 godina. U međuvremenu i ja i ona smo živjeli u tom stanu i nismo plaćali najam. Moja nevjenčana supruga upravo je zaprimila tužbu za naknadu štete. Mogu li i mene tužiti?
  2. nasljedstvo je otvoreno po starom zakonu dakle 2002. kao sto sam rekao jedina ne jasnoca je da li zakon iz 2002 prepoznaje institut izvanbracne zajednice.
  3. Dali Zakon o nasljedjivanju na snazi 2002 priznaje institut izvanbracne zajednice i ako ima sudske prakse? Zakonom iz 2003 cl 8 on je uveden i jasno je da je primjenjiv, medjutim izvanbracna zajednica se ne spominje u prijasnjem zakonu.
  4. još jedno pitanjce ako je prijedlog za ovrhu odbijen zbog neurednosti, da li se može podnijeti novi prijedlog (ovaj put uređen) po istoj osnovi. Kada je moguće podnijeti prijedlog za naplatu sudkih penala u ovršnom postupku i kako takav prijedlog izgleda
  5. hitno mi je potreban prijedlog za ovrhu radi ustpostave prijašnjeg stanja ali i prijedlog prijedloga za plaćanje sudskih penala ako je ikako moguće. hvala
  6. Ovo se odnosi na nas civilce odnosno osobe s invaliditetom a čiji invaliditet je nastao rođenjem ili pak nesrećom itd a nema veze s domovinskim ratom. Nama su pravo na uvoz "vratili" ove godine nakon što je bilo ukinuto ja mislim 2003. Interesantna je stvar da mi moramo i dalje plaćati pdv, toga nas nisu oslobodili (za razliku od ratnih vojnih invalida koji neplaćuju pdv). Još interesantnija je činjenica što carina na uvoz vozila s područja EU već nekoliko godina iznosi točno 0%.
  7. prije nego pocnes razmisljati o medjunarodnoj tuzbi bilo bi zanimljivo znati u kojoj zemlji si bila. Jer, napr. ako je to bila australija ili engleska nemas nikakvo pravo na odstetu. ti si bila drzana u pritvoru dok tovj slucaj ne bude rijesen. oni te nisu moglu pustiti da se branis sa slobode jer nisi imala zakonsko pravo da budes u zemlji (nemas vize), a u konacnici ti si i bila ilegalno u zemlji jer ti je viza istekla pa makar i jedan sat. sorry
  8. inicijative bas i ne pale u Splitu, ali hvala na odgovoru. Posto je ovo krsenje mojih osnovnih prava na jednakost pred sudum izgleda da ce strassburg biti jedino rjesenje
  9. Tuzeni sam u postupku pred Opcinskim sudom u Splitu. Invalid sam koji se sluzi elektricnim kolicima. Kolica su teska otprilike 120kg a i ja nisam puno manje. Ispred suda su stepenice koje mi brane pristup sudu. Vec godinu dana upozoravam sudca koji vodi spor, a i predsjednika Opcinskog suda da mi je pristup sudu onemogucen. Njihova jedina reakcija je da mi posalju civilne sluzbenike da me skupa s kolicima prenesu. To je neprihvatljivo iz vise razloga najvazniji od kojih je opasnost kako za njih (tj njihove kraljeznice) tako i za mene. Moje pitanje je pred kim bih ja trebao pokrenuti postupak kako bih ih ja prisilio na izradu rampe (cijena je u najvise cc 5000kn)?
  10. Ne hrvatske djevojcice pate zbog tog sto ih zapadnom ideologijom opterecena hrvatska ne da obrezivati, kamenovati, vjesati, bicevati itd. One pate i biti ce istinsko sretne kada hrvatska prihvati svijetle nadzore serijata gdje su one odgovorne i kaznjavane kada ih netko siluje jer su ga one naravno izazvale time sto su se rodile. dede osvijesti se. Citati znas ali kumst je u razumijevanju a ne u ideologiji sto isam jest.
  11. Pozdrav svima i molba za savjet. Naime, ja sam se nedavno vratio iz Australije gdje sam radio kao odvjetnik (kazneno i imovinsko pravo uglavnom). U procesu sam nostrifikacije diplome. Imam namjeru nakon toga ponovo raditi kao odvjetnik. Da li itko zna sto cu morati poduzeti? Vjerojatno cu morati polagati pravosudni ispit? Hocu li morat prolaziti kroz vjezbenistvo? Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija