Jump to content

andy26

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima....izgubljena u vremenu, prostoru, papirima, pa imam pitanje za nekoga tko mi je voljan odgovoriti i pomoći...radim kao vježbenik u jednoj instituciji nekoliko mjeseci, a sad sam dobila drugi posao...Ne znam još točno dan kada bi počela na tom novom poslu, vjerojatno za nekih mjesec dana, a ne bi htjela imati prekid radnog odnosa. Što mi savjetujete? Kad saznam dan kad bi trebala početi na novom poslu da onda zatražim sporazumni raskid ugovora?
  2. Dal koje od nasih ministarstva dozvoljavaju volotiranje vjezbenicima? Da ranije poloze pravosudni...ima li koji takav mozda?
  3. Aha, životopis je pred njom - i kod pred. suda i zamjenice drž. odvjetnice. A nitko baš ne može precizirati kad će biti rezultati, ubrzo će godišnji odmori, nekima i kolektivni - svi spominju mogućnost 7 mj., ali je realnije negdje početak 9 mj.
  4. Eh kolega, kasniš...bila danas na Županijkom sudu. Bio samo razgovor s predsjednicom, općenita pitanja - koliko si studirao/la, prosjek ocjena, gdje si zavrsio faks, gdje si se sve prijavio/la, dal si radio/la, gdje bi volio/vojela raditi...ugodni razgovor od mozda kojih 10 min. A u općisnkom državnom odvjetništvu je bio test od nekih 7 pitanja, ništa teško, neki značajniji pojmovi iz Zakona o drž. odvjetništvu, a nakon toga razgovor od 10 min., slična pitanja.
  5. Koja komedija.... Stvarno si me s ovim nasmijao - svaka ti čast! A čuj, što da ti kažem, sam znaš najbolje...al bar bi se mogao pojaviti u ŽDO, čist toliko da mi možeš reći kako je bio - to sam valjda zaslužila objašnjavajući kako da dojdesš do ODO i ŽDO.
  6. Nemoj se ništa živcirati oko toga, ako nisi siguran slobodno nekoga pitaj, uvijek će te netko uputiti kako doći do tamo, samo reci da trebaš u Palaču pravde ili na Općinski sud, to ti isto (ODO je u istoj zgradi gdje i sud). Svjedno mi dal će to biti sud ili ODO, ŽDO...bar za sad. Ako stigneš, javi kako je bilo u ŽDO - mislim da tamo nema testiranja kad su mi rekli samo za intervju.
  7. Aha, uđi u pothodnik (imaš obične i pomične stepenice) i onda na lijevo kuda puno ljudi ide, izgleda kao dugačak hodnik okružen s obje strane trgovinama - kad dođeš na kraju toga, vidjeti ćeš stajalište autobusa, ni slučajo ne ulazi, od tuda ideš ravno ili pitaj nekoga da te uputi.
  8. Kad izađeš sa željezničkog kolodvora (iz zgrade) s lijeve strane će ti biti importane centar, podhodnik, kroz to prođi na lijevu stranu i idi samo ravno, moraš vidjetli dvoranu Vatroslav Lisinski, veliko raskrižje i preko puta te dvorane je velika, ružna, staklena zgrada - tu ti je ODO, na 7 katu. Slobodno pitaj ako se pogubiš nekoga od prolaznika, na tom potezu ima uvijek jako puno ljudi. A na ŽDO ćeš stići od ODO-a kako sam ti prije napisala - možeš tramvajem, brže ćeš doći, a možeš i pješke - ako si kratak s vremenom, radije idi tramvajem.
  9. Ma nema problema, i drugi put! Meni jedino teta što zvala iz ODO rekla za taj zakon, drugi nitko ništa, govorili su samo za intervju, koliko se sijećam. A valjda je to to!
  10. Evo detaljnije...kad budes gotov u ODO, odi na tramvaj, ne stanici odmah preko puta Lisinskog, malo niže je, moraš preći veliko raskiržje ili pitaj nekoga da te uputi, reci da trebaš ići u Savsku - može sjesti na tramvaj br. 3,5,13, svejedno ti je, i ideš dok tramvaj ne skrene u Savsku ulicu - pitaj nekoga u tramvaju da ti kaže gdje trebaš sići ili probaj čuti "tetu" što govori u tramvaju na svakoj stanici. Otprilike ideš nekih 4-5 stanica, znači za nekih 10 min. ćeš biti pred zgradom Zagrepčanke. Jesam li ti dovoljno objasnila ili da još pojasnim? Koliko mi poznato, samo za ODO mi rekli testiranje - Zakon o drž. odvjetništvu.
  11. Jel će intervju za Županijski sud u ZG biti na Zrinjevcu (Trg N. Š. Zrinjskog 5), jel tako? Promaklo mi to da pitam, pa provjeravam...
  12. Detaljnije...ODO je u Vukovarskoj, tzv. Palača pravde, 7 katu, a ŽDO je u Savskoj 41, tzv. zgrada Zagrepčanke, 4 kat - eto, da se znate snaći.
  13. Meni se čini da se može biti ispisana s faksa ako je podigla sve papire, al ako su oni stajali na faksu, onda ne bi trebala biti upisana. Možda pisanje neka molbe, plaćanje i sl. čini mi se da bi se moglo riješiti. Logično mi jedino da je npr. izubila status redovnog studiranja (ako ga je imala), a nije upisala mirovanje, onda bi postala izvanredni. Nek provjeri još jednom, nešto tu "smrdi".
  14. Ajde pogledaj na pravokutniku (forum pravnog faksa u ZG) - www.pravokutnik.net - u skriptarnicu, tamo imas skripte - Borkovica za upravu, i od prava drustava (ako radite po Barbicevim knjigama). Pogledaj si tamo, nemas sto za izgubiti.
  15. Ajde pribaj potraziti u NSB-u, tamo kruzi jako dobra skripta, ili odi tijekom ispita istrazi. Postoji jaaako dobra!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija