Jump to content

Gana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Cula sam za slicne slucajeve i velik broj na isti nacin prevarenih firmi. Drustvo za zastitu potrosaca se informiralo za takve slucajeve, pa preporucam da se njima obratis. Mozes i preko neta, imaju svoju stranicu. Koliko sam cula nisu opasni, odnosno tesko da ce te voditi na sud, ali vole pit ljudima krv na slamku i na taj nacin iskamcavat lovu. Ekipa puno puta plati da im prestanu stizat njihova potrazivanja i opomene. Vjerujem da ce ti u Drustvu za zastitu potrosaca pomoci, meni puno puta jesu:)
  2. Ukoliko mu niste rekli da ne zelite da vas zove, ne mozete govoriti o uznemiravanju. Shvacam da Vam ta osoba radi probleme, medjutim ukoliko zelite pomoc T-Coma ili policije morate mu jasno i glasno dati do znjanja da ne zelite njegove pozive i da to smatrate uznemiravanjem. U protivnom, i na T-Comu, i na policjii Vasu izjavu da ste uznemiravani smtrat ce neosnovanom
  3. Nisam upoznata sa slovenskim zakonima, medjutim nedavno sam se udala za austrijskog drzavljanina i nisam imala nikakvih problema. Pravo na drzavljanstvo imate nakon odredjenog broja godina provedenih u braku (u Austriji to iznosi 3 do 5 godina, a Slovenija se ne bi smjela puno razlikovati). Prepreke koje mogu postojati su financijsko stanje, posao, znanje jezika - ukoliko ulazite u prosjek nitko Vam nece raditi probleme. Informacije o tome mozete svakako dobiti u drzavi u kojoj planirate vjencaje, a takodjer i u veleposlanstvu.
  4. Jos jednom se lijepo zahvaljujem na savjetu, puno ste mi pomogli! Lijep pozdrav
  5. Zahvaljujem na savjetu! I ja sam razmisljala o predbracnom ugovoru, ali: 1. Mislim da bi mog zarucnika povrijedio takav prijedlog, i bojim se da bi ga shvatio kao manjak moje ljubavi prema njemu. Ali ja jednostavno razmisljam realno i zelim se zastiti u tom slucaju. Bila sam mu nedavno predlozila zivotno osiguranje - da u slucaju njegove smrti ja budem korisnik, i u tom slucaju ta otplata njegovih kredita za mene ne bi predstavljala problem. Iako sam i ja zivotno osigurana i nakon vjencanja on ce postati korisnik moje police, on je na taj moj prijedlog reagirao dosta negativno, tako da mislim da ce predbracni ugovor dozivjeti jednaku sudbinu. 2. Nisam sigurna da li predbracni ugovor obuhvaca i njegova dugovanja prema banci ili trecoj osobi?
  6. Molila bih onoga tko zna da mi pomogne.... Ukoliko imam dugovanje, ne radi se o robi, nego o uslugama, kada pocne teci zastara? Konkretno, prije tri godine sam prevarena i nagovorena da potpisem ugovor za odredjenu uslugu koju bih trebala placati svaki mjesec (u ratama). Naknadno mi je receno od njihovog needuciranog osoblja da je ugovor nistavan (preduga prica da objasnjavam zasto, u svakom slucaju nebitno je - jer se firma ogradjuje od izjave svog zaposlenika tako da je moja rijec protiv njegove). S obzirom da je od tada proteklo tri godine, a sporni ugovor je potpisan u inozemstvu, te iz toga razloga nije pokrenuta tuzba, zanima me da li je vec nastupila zastara. Odnosno, da li zastara nastupa od dana kada je potpisan ugovor, ili od dana kada su oni zapoceli potrazivanje? Jos bih htjela napomenuti da niti jedna rata nije placena zbog nesporazuma s njihovim zaposlenikom, a oni su potrazivanje zapoceli tek nakon godinu i pol, odnosno tek tada mi je ispostavljen racun za usluge koje nikada nisam koristila. Hvala!
  7. Molila bih pomoc! Uskoro se udajem. S obzirom da moj odabranik zivi relativno opasnim zivotom (utrke), te da ima velik kredit koji sada uredno otplacuje (sto njemu ne predstavlja problem s obzirom da ima velika primanja), zanima me da li ja u slucaju njegove nezgode ili ne daj Boze smrti, imam obvezu otplacivati njegova dugovanja. Lijepo se zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija