Jump to content

pcuser

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je što u našoj zgradi dvije familije drže i preko 6 pasa ukupno. Jedni drže tri psa dok su drugi otvorili "na crno" hotel za pse. Znaju ponekad imati i do 5 pasa u stanu. Ne želim ni opisati smrad u stubištu, pogotovo kada je vani kiša. Zanima me kome se obratiti da se kao prvo zabrani tzv hotel za pse, a kao drugo da se barem smanji broj pasa u stanu na dva. Da kažem da je kućepazitelj zvao i gradskokomunalno i sanitarnu i da u pravilu nije dobio nikakav odgovor. Jedini prijedlog je bio privatna tužba ostalih stanara. Da li sanitarna ima obvezu doći , ako kažemo da nisu higijenski uvjeti u zgradi? Da li ima smisla nekoga (koga?) zvati za ilegalno poslovanje(hotel za pse). Da se razumijemo , ja nisam protivnik kućnih ljubimaca, jer sam i sam odrastao sa psom u stanu. Ali se uvijek vodilo računa o čistoći zajedničkih prostora.
  2. Ne znam da li ovo spada ovdje, ali pitanje ide ovako. Radi se o zahtjevu za ostvarivanje prava na olakšicu na cijenu vrtića. Dijete i ja smo prijavljeni na jednoj adresi , a supruga na drugoj. Svi živimo na mojoj adresi. Zanima me da li ona spada u naše kućanstvo ili ne. Odnosno da li ona može biti u istom kućanstvu, ako ima drugu adresu na osobnoj. Evo i još jedan slučaj za koji znam. Otac je prijavljen na jednoj adresi sa jednim djetetom , a majka sa drugim djetetom na drugoj adresi. Inače svi žive na majčinoj adresi. Uglavnom , koja je razlika o mjestu prebivališta i kučanstva.
  3. Da li to znači da je "Odluka o komunalnom redu ZG" viši dokument od zakona donešenog u saboru?
  4. thnx, nisam obračao pažnju na razliku između zaustavljanja i parkiranja. A što je sa dizanjem automobila? Kako mogu dignuti auto, ako kaže da se diže samo ako je manje od 1 m ( naravno da pri tome ne postoje drugi uvjeti u čl.84 ) U mom slučaju(preciznije moje punice ) auto su digli ali nisu joj naplatili premještanje. Možda nisu naplatili jer znaju da nisu smijeli dizati auto. Da li u tom slučaju postoji mogučnost tužbe za npr . izgubljeno vrijeme, troškove putovanja do strojarske (taxi) i sl.? hvala
  5. Ne bi htio biti dosadan , ali potpetica , ako bi htio pojasniti di točno piše u zakonu da se na nogostupu može parkirati samo ako je to izričito dozvoljeno. Ako možeš navesti članak i zakon (br nn). Isto tako i ovo oko dizanja auta. Mi smo laici , pa zato i postavljamo ova pitanja na forumu da nam netko objasni tko zna ili ima iskustva. Hvala.
  6. Ista situacija. Auto parkiran (Nova cesta) na nogostupu , uz rub ceste , odnosno više od 1,6 m od zgrade. Auto su digli i kazna 300 kn. Nisu naplatili odvoženje auta. Ako sve odgovara čl.82 stavka(2) zašto kazna. Ako ima više od 1 m odnosno ima slobodan prolaz za pješake , zašto dizanje automobila. Nije mi jasno to sa odgovorom u #4 pa ako možeš pojasniti. Thnx.
  7. Trebam objediniti jednu česticu ( vlasnik ja ) sa djelovima drugih dviju čestica . Radi se o ukupno 300 m2 (280+20). Da li netko može otprilike reći koliko bi to koštalo. 280 m2 sam ja vlasnik , a ostalih 20 ( dijelovi druge čestice)ima više vlasnika.
  8. pcuser

    prijetnje

    Da li se može dignuti kaznena prijava protiv osobe , ako se ona prijeti ( ozlijeđivanjem ) preko druge osobe. Znači ne direktno več preko drugih osoba.
  9. u mom slučaju se radi o "kvazi" socijalnom slučaju. Koriste razno raznu socijalnu pomoć ( bez pravih osnova). Kako bi se mi mogli naplatiti ako i dobijemo presudu i kako ih uopče natjerati da i dalje plačaju pričuvu. Ovrha , oduzimanje stana, isl...
  10. Neki od stanara uredno ne plačaju pričuvu. Nakon toga tužbom se druga strana naplati iz pričuve koju smo mi ostali (redovni platiše) skupili. Kako se mi možemo namiriti od neplatiša i kako ih natjerati da počnu plačati pričuvu. Ovako mi plačamo za njih i još neke sudske troškove za tužbe. Da li to ispada ako netko ne želi u stambenoj zgradi plačati pričuvu da može proči bez sankcija.
  11. Ma nije poanta u naivnosti i vjerovanja političarima, nego da li postoji pravna mogučnost da ih se spriječi u otvorenom laganju.
  12. Pa ukratko. Čitam i slušam izjave političara na vlasti prije i poslije izborne kampanje. I njihove izjeve su u suprotnosti. Zanima me da li ja imam pravnu osnovu tužiti političar ili njegovu stranku da su lažima privukli moj glas. Odnosno , oni su meni(nama) obečali javno neke stvari zbog kojih sam ja njima dao glas, a oni su sada to prekršili dano obečanje. Da li postoji slučaj kod nas ili u svijetu da je netko digao takvu tužbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija