Jump to content

Miso

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kako platiti ovrhu bez računa?

  Zatražio sam obračun i poslali su mi ga. Obračunali su dug iz 2002. što je ok, ali i nekakav predujam iz 2003. od 351,60 kn, kao i sastavljanje prvog prijedloga za ovrhu 244,00 kn (što je rezultiralo prvim rješenjem koje nije imalo pravomoćnost jer ovrhovoditelj nije uplatio taksu i koje se više od 11 godina nije ni pokušavalo provesti iako sam imao račune u banci) i na te cifre (244,00 i 251,60 kn) kamate od 2003. godine Potom opet naplaćuju prijedlog za ovrhu iz 2015. 312,50 kn i od tada opet kamate. Molim ako se netko razumije, je li to u redu? Jasno mi je da sam dužan postupiti samo po Rješenju o ovrsi iz 2018. godine, za što je prijedlog podnesen 13. 5. 2015., ali što je s ovim ranije? Dug je izražen slovom G, ukupno nešto više od 570 kn... Unaprijed zahvaljujem.
 2. Kako platiti ovrhu bez računa?

  Hvala, tako ću i učiniti, pa ćemo vidjeti.
 3. Kako platiti ovrhu bez računa?

  U prvom rješenju o ovrsi, koje sadrži ovrhovoditeljev prijedlog, navodi se zahtjev Fini da se sredstva prebace na njihov IBAN i poziv na broj... To rješenje o ovrsi je iz 2018. godine (jer prethodno iz 2003. nikada nije postalo pravosnažno). Zato me je strah kontaktirati njih jer oni barataju bolesnim ciframa duga i zateznim kamatama iz 2003. A sada je dug u cijelosti definiran Rješenjem o ovrsi s nešto više od 1.680 kn. Ili nije? Ne znam kako to ide...
 4. Kako platiti ovrhu bez računa?

  Nije, dostavljeno joj je rješenje, ali je Fina na njega odgovorila kako nemam nijedan račun s kojeg bi se sredstva mogla ovršiti.
 5. Pozdrav. U situaciji sam da moram platiti ovrhu iz 2003. (odbijena mi je žalba za zastaru), ali nemam nijedan račun (nezaposlen sam, ali posjedujem nekretnine). Danas sam se raspitao u Fini i ukupan trošak ovrhe je oko 1680 kn koliko je navedeno i u rješenju suda. Pošto nemam otvoren nijedan račun, u Fini su me uputili na Općinski sud koji je i izdao rješenje o ovrsi?! Ne znam kome se i kakvim dopisom obratiti? Sad sam u dilemi kako platiti tu ovrhu jer si ne mogu slijedećih 10 godina kada priuštiti život bez ijednog računa. U Fini to ne mogu učiniti. Ako otvorim račun u banci i položim točno novca koliko treba za ovrhu, stvorit ću si problem blokade i odblokiranja računa što zahtijeva dodatne troškove, vrijeme, živce... Obratiti se odvjetničkom uredu koji je ovrhovoditelj u ime VIP-a nekako mi se ne da jer su oni već u dva navrata nudili nagodbu, jednu na 3.700 i jednu nešto kasnije na 2.400 kn... Molim savjet i unaprijed zahvaljujem.
 6. Dosjelost nakon uzurpacije

  Da napomenem, promjenu u katastru sestra treba napraviti temeljem pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju iza smrti supruga, ali uzurpatora to sigurno neće omesti u planovima da napravi parking jer je inače teškog karaktera i nasilna osoba.
 7. Poštovani, molim Vas za pomoć. Nekoliko čestica nevelike kvadrature u ZK je oduvijek u suvlasništvu moje obitelji, ali se dio njih u Katastru vodi na pok. čovjeka čija se pok. supruga (umrla 1967.), upisala za života temeljem punomoći jednog od suvlasnika koji je živio u SAD-u (i umro 1981. godine), a u kojoj je navedeno da može koristiti njegovu imovinu koja je internom podjelom s bratom pripala njemu, dok je ona živa. Međutim, ona je za života sklapala neke aranžmane sa susjedom, on joj je dovozio drva i sl. i prije 10 godina je ušao u posjed još dviju susjednih čestica (na 3-4 mala komada je godinama brao masline), najprije zasadivši rajčicu. Moja stara majka se usprotivila, ali ju je on bahato potjerao i rekao da ona nema tog novca da ga tuži. I period u mom životu nije bio povoljan, ostalo se bez posla, pa smo 2015. godine poslali dopis tom uzurpatoru s prijedlogom sporazuma o rješenju problema s urudžbenicom (imam oba dokumenta). Jedan od odvjetnika nam je savjetovao da to učinimo kako bi prekinuli nesmetani, nezakoniti i nepošteni posjed (jer čim je žena koja mu je dala punomoć umrla 1967. godine, on više nije mogao raspolagati tom zemljom, a zapravo je raspolagao njenim dobrim djelom), što smo i napravili te o tome imamo dokaze. Uzurpator se nije očitovao o sporazumu, već inzistira da on raspolaže tim česticama, a sada najavljuje da će na te dvije najveće i posljednje čestice koje je uzurpirao 2009. godine na proljeće, napraviti parking za iznajmljivanje. Vjerojatno računa da će se tada navršiti 10 godina, ali ne nesmetanog posjeda kako on misli... Majka je umrla i kao nasljednica je u knjige među nas 5 suvlasnika, upisana moja sestra, ali stanje u katastru još uvijek stoji na suprugu te prednice punomoćnice koji je davno umro. Na toj činjenici uzurpator temelji svoje pravo. Problem je i što sad sestra mora naći novog odvjetnika (inače živi u SAD-u i nije joj baš jednostavno hodati po hrvatskom konzulatu) da zatraži tu promjenu u katastru jer je naš postojeći također zastupao uzurpatora u vezi nekih spornih čestica, te je, kaže, u sukobu interesa. A proveo je ostavinski postupak iza smrti moje majke i sestrinog supruga... Što mi je činiti i koliko traje ta procedura upisa u katastar kada se nalaze drugi, odavna mrtvi, posjednici, a u ZK moja obitelj? Koja je procedura? Što da činim je su mi u katastru odgovorili da zahtjev za upis može podnijeti samo sestrin punomoćnik, a postojeći to odbija zbog sukoba interesa? Može li ona meni dati punomoć ili to sama poštom napraviti iz SAD-a? Kako zaustaviti uzurpatora? Unaprijed zahvaljujem.
×